1029

Μάκης Μηνδρινός

Ωρα για σκοράκια!

Καλό μήνα! Η αλήθεια είναι ότι έχω πέσει εντελώς έξω ως προς το τι περίμενα να δω στο Euro. Περίμενα κάτι πολύ πιο ξενέρωτο, πολύ πιο βαρετό. Όμως, βλέπουμε ένα από τα καλύτερα Euro όλων των εποχών, όπως παραδέχονται και πιο παλιοί, εκείνοι που τα έζησαν από πιο κοντά. Εγώ προσωπικά από το 1992 και μετά θυμάμαι πιο έντονα, τότε που οι Δανοί έκαναν την τεράστια έκπληξη φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση.

Και μπορεί πάντα το Euro του 2004 να έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, αλλά καθαρά αγωνιστικά, βάσει θεάματος και αποτελεσμάτων, αυτό το φετινό είναι μακράν το καλύτερο στο διάστημα που ανέφερα. Δεν ξέρεις από πού σου ρχεται! Εξω η πρωταθλήτρια κόσμου, Γαλλία. Εξω η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Πορτογαλία. Εξω δύο από τα φαβορί, Γερμανία και Ολλανδία.

Παραλίγο έξω δύο άλλα φαβορί, η Ιταλία και η Ισπανία, αμφότερες πέρασαν στην παράταση σε θεωρητικά εύκολα ματς.

Και πάρε τη Δανία με δύο σερί τεσσάρες και πάρε δύο 3-3 σε νοκ άουτ φάση και πάρε την Τσεχία να ξεπετάγεται από το πουθενά. Χαμούλης! Και όλα αυτά μόνο στη φάση των «16». Εγραφα «Τα φαβορί τον πρώτο λόγο» στην προηγούμενη στήλη, αλλά διαψεύστηκα πανηγυρικά!

Πάμε να δούμε τα προημιτελικά.

Ελβετία – Ισπανία: Πιστεύω ότι εύκολα-δύσκολα θα περάσει η Ισπανία, όχι γιατί με έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή της, ούτε γιατί μοιάζει ανίκητη όπως ήταν την προηγούμενη δεκαετία. Θεωρώ όμως τους Ελβετούς λίγο «χύμα» και αυτό απέναντι στους Ισπανούς είναι πολύ πιθανό να το πληρώσουν. Απέναντι στη Γαλλία τους βγήκε, δύσκολο να ξαναγίνει απέναντι σε ένα επίσης τεράστιο όνομα και με τόσο μεγάλη ποιότητα.

Το διπλό σε συνδυασμό με το over 1,5 είναι στο 2,00.

Βέλγιο – Ιταλία: Το πολύ μεγάλο ματς της προημιτελικής φάσης, είναι πραγματικά όλα ανοιχτά. Οσο κι αν υποστηρίζω την Ιταλία, το σετ θα έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο, δεν είναι τόσο φαβορί οι Ιταλοί. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή του Ντε Μπρόινε, ο οποίος είναι κομβικός για τους Βέλγους.

Διαφορετικά τα δεδομένα αν δεν παίξει, τότε ναι, η Ιταλία έχει ένα μικρό προβάδισμα. Δεν μπορώ να βρω σημείο, αν μου έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό θα πήγαινα στη μέση λύση, την ισοπαλία.

Τσεχία – Δανία: Οι δύο εκπλήξεις του τουρνουά μέχρι στιγμής. Όπως γράφω και στην εφημερίδα, δεν είναι μόνο ότι έχουν φτάσει έως τα προημιτελικά, είναι ότι παίζουν και ωραία μπάλα.

Η Δανία συνήλθε γρήγορα μετά το σοκ της πρώτης αγωνιστικής και όσα έγιναν με τον Ερικσεν, έβγαλε πάθος, συσπείρωση, αλλά και καλά αγωνιστικά στοιχεία. Εχασε φυσιολογικά από το Βέλγιο 2-1, σε ένα ματς που πάλεψε πολύ και ακολούθησαν δύο σερί τεσσάρες: 4-1 τη Ρωσία, 4-0 την Ουαλία. Οι δε Τσέχοι εμφανίζονται καλύτεροι των προσδοκιών, μόνο από την Αγγλία έχασαν κι εκεί με το ζόρι (1-0).

Αν βρουν χώρους είναι εξαιρετικοί και θεωρώ ότι είναι ένα ματς που θα έχει γκολ και από τις δύο ομάδες. Στο 2.05 το goal/goal.

Ουκρανία – Αγγλία: Οι Αγγλοι έκαναν το δύσκολο, να περάσουν τη Γερμανία στους «16». Και πλέον ο δρόμος άνοιξε! Αντιμετωπίζουν στα προημιτελικά ίσως τη χειρότερη από τις 16 ομάδες, την Ουκρανία, και αν γίνει το φυσιολογικό και περάσουν στα ημιτελικά θα παίξουν με τον νικητή Τσεχία – Δανία.

Όλα αυτά τη στιγμή που στο άλλο ταμπλό γίνεται «σφαγή», με Βέλγιο – Ιταλία και τον νικητή να παίζει πιθανότατα με την Ισπανία. Οι Αγγλοι το έχουν πιστέψει και μπορεί να μη πείθουν με την απόδοσή τους αλλά δεν δέχονται εύκολα γκολ και αυτό είναι σημαντικό σε νοκ άουτ φάσης.

Συμπερασματικά: Μια δυάδα με 2 και over 1,5 την Ισπανία συν το goal/goal στο Τσεχία – Δανία είναι νορμάλ, είναι πιθανή.

Από κει και πέρα, για fun bet, σκοράκια: Ελβετία – Ισπανία 0-2 (8,00), Βέλγιο – Ιταλία 1-1 (6,20), Τσεχία – Δανία 1-2 (9,75) και Ουκρανία – Αγγλία 0-2 (6,00). Οποιος θέλει παίζει τη δυαδούλα. Εγω λέω να πάω με τα σκοράκια, έτσι για fun bet. Αντί να χαλάσω 5 μονάδες παίζοντας τη δυάδα, θα χαλάσω 8 παίζοντας από δύο σε κάθε σκορ. Fun Bet είναι τα σκορ, έμπνευση!

Τα λέμε ξανά με τους ημιτελικούς, την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος