316

Tzini

Όπου γάμος και χαρά…

Φίλες και φίλοι του Betsellers καλησπέρα σας! Καιρό είχαμε να τα πούμε με νέα στήλη κι αυτό γιατί πολύ απλά δεν είχαμε κάτι σοβαρό να ασχοληθούμε. Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει έρθει ακόμα αλλά όπως έγραψε και ο Billaras στο εξαιρετικό editorial, εμείς εδώ ζούμε το δικό μας καλοκαίρι σχεδόν όλο το χρόνο! Εμείς εδώ με την Αφρική μας έχουμε ακόμα ψωμάκι, ειδικά στο Μαρόκο τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία με τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, οι οποίες θα κρίνουν τον τίτλο αλλά και τον υποβιβασμό.

Η υπόθεση του τίτλου είναι μια μάχη από τα παλιά μεταξύ Καζαμπλάνκας και Ραμπάτ. Η αλλιώς μεταξύ Wydad και FAR. Η Wydad πληγωμένη από τον τελικό του Champions League όπου είδε τους Αιγύπτιους της Al Ahly να το σηκώνουν μέσα στο γήπεδο τους, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της και να επικεντρωθεί σε αυτά τα τρία τελευταία ματς. Βρίσκεται 3 βαθμούς πίσω με την ισοβαθμία να ευνοεί τη FAR (στο +9 η διαφορά τερμάτων υπέρ της FAR)  η οποία όμως έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Αρχής γενομένης από σήμερα που θα πάει να πάρει το διπλό στην δύσκολη έδρα της FES. Το διπλό στο 1,60 περιπού είναι για γέλια όπως και τα υπόλοιπα σημεία παρακάτω. H Wydad θεωρητικά θα έχει σαφώς ευκολότερο έργο απέναντι στη Safi όμως ο άσος δεν είναι για 1,25 για κανένα λόγο. Όπως και ο άσος της Tanger στο 1,50 είναι αστείος αλλά αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχουν ματς να παίξει ο κόσμος και πάει και βάζει τα λεφτά του σε μονόπλευρα ματς δίχως να ξέρει καν τι παίζει και αν αξίζει αυτό που παίζει.

Απλά παίζει. Είναι κάτι σαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά που όλος ο κόσμος ξαφνικά θα ασχοληθεί με τις μικρές Αγγλίες. Εξού και ο χιουμοριστικός τίτλος της στήλης! Ναι και γω πιστεύω ότι θα κερδίσουν αλλά δεν είναι στοίχημα αυτό.

Εν τέλει θα ασχοληθώ με τα αδιάφορα παιχνίδια της αγωνιστικής, αυτό που ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα τα πολυακουμπήσει και θα πάω με τα γκολ κυρίως μιας και οι άμυνες των ομάδων είναι σχετικά πιο χαλαρές.

Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μπορεί και η επίθεση να σκοράρει, δεν αρκεί μόνο η χαλαρότητα της άμυνας. Αφήνω λοιπόν στην άκρη τα κίνητρα και τις ομάδες που υστερούν σε ποιότητα και θα πάω στα ματς της αγαπημένης Berkane και Raja. To να κερδίσει η Berkane και να πετύχει πάνω από ένα γκολ στο 2,50 είναι αρκετά τίμιο, όχι όμως για μονό ποντάρισμα καθώς μιλάμε για αδιάφορο παιχνίδι.

Αντίστοιχα στο ματς της Raja στη Mouloudia περιμένω να έχουμε γκολ και από τις δύο ομάδες και πολύ πιθανό να μείνει και εκεί το ματς στο 1-1. Κρατάω λοιπόν πολύ χαλαρά αυτή τη δυάδα συνολικής απόδοσης 5,00 ίσα ίσα για το ενδιαφέρον της ημέρας.  Σήμερα στις 10 το βράδυ είναι τα παιχνίδια, θα τα παρακολουθώ όλα μπας και προκύψει κάτι στο live.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini