1347

Μάκης Μηνδρινός

Όχι τόσο εύκολο

Καλή σεζόν και… καλό καλοκαίρι, όπως συνηθίζω να λέω! Οι περισσότεροι νομίζω ότι διακοπάρουν ακόμα, το καταλαβαίνεις και από την κίνηση στην Αθήνα. Καλό υπόλοιπο, λοιπόν, σε όσους είναι ακόμα εκτός, ευχαριστηθείτε το όσο μπορείτε, γιατί δυστυχώς η κατάσταση λόγω covid παραμένει δύσκολη και πολύ φοβάμαι ότι από Σεπτέμβρη θα είναι ακόμα δυσκολότερη.

Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πως θα το αποφύγουμε. Τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα σε σχέση με την έναρξη της καραντίνας τον περασμένο Μάρτη, ενώ θεωρώ δεδομένο ότι ο αριθμός θα μεγαλώσει κι άλλο μόλις επιστρέψουν οι αδειούχοι από τα νησιά. Δεν ξέρω, μακάρι όλα να πάνε καλά, όμως τα πράγματα είναι δύσκολα.

Ξεκινήσαμε λίγο βαριά, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Είναι κάτι που το βιώνουμε στην καθημερινότητά μας και πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε μ’ αυτό. Τουλάχιστον μέχρι να αρχίσουν να «δουλεύουν» τα εμβόλια.

Στα αγωνιστικά, θα είμαι ειλικρινής. Κατά τη διάρκεια των διακοπών μου είδα ελάχιστα παιχνίδια. Μπορεί να είμαστε στην τελική φάση του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, όμως παρακολούθησα πολύ λίγα ολόκληρα ματς.

Περισσότερο χάζεψα κάποια παρά τα παρακολούθησα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν καλά ματς. Και στο Γιουρόπα έγιναν καλά παιχνίδια, αλλά ακόμα περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα τα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Στοιχηματικά, δεν έχω παίξει απολύτως τίποτα το διάστημα αυτό. Ή, μάλλον, έπαιξα ένα fun bet λίγο πριν ξεκινήσει το Γουλβς – Ολυμπιακός.

Το έβλεπα με κάτι φίλους και ρίξαμε κάτι ψιλά στο ακριβές σκορ 1-1. Fun bet, έτσι επειδή το βλέπαμε όλοι μαζί. Περάν τούτου, ουδέν.

Η περίεργη αυτή σεζόν ολοκληρώθηκε με μικρή χασούρα. Ετσι όπως είχε εξελιχθεί, ήταν δεδομένο πως έτσι θα πήγαινε: είτε με μικρό κέρδος, είτε με μικρή χασούρα. Ουσιαστικά μιλάμε για μία σεζόν «μία η άλλη».

Αν δείτε το βάθος διετίας (all time) στο site, είναι ακόμα στα πράσινα χάρη στην καλή περσινή σεζόν.

Για μένα η φετινή σεζόν θα ξεκινήσει όταν αρχίσουν πάλι οι εγγλέζες. Το Σ/Κ 12 και 13 Σεπτεμβρίου είναι… σημαδεμένο, τότε θα ξεκινήσουν τα περισσότερα πρωταθλήματα. Και το πρόγραμμα θα είναι «φωτιά», με Λιγκ Καπ, Λιγκ Τρόφι, όλα μαζί θα αρχίσουν και όποιος αντέξει! Το λέω από τώρα, η κατάσταση θα είναι πολύ περίεργη.

Ανεξαρτήτως κορονοϊού. Μιλάμε για μεταγραφική περίοδο που θα ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβρη, οπότε η εικόνα των ομάδων τις πρώτες αγωνιστικές μπορεί και να αλλάζει, ανάλογα τις μεταγραφές. Στις μικρές κατηγορίες ακόμα περισσότερο, λόγω δανεικών. Οπότε, θέλει μεγάλη προσοχή και υπομονή!

Αυτά θα τα βλέπουμε εν καιρώ, πάμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Τσάμπιονς Λιγκ

Λειψία – Παρί Σ.Ζ.

Αν μιλούσαμε μόνο για ποιότητα και ατομικά για κάθε παίκτη ξεχωριστά, προφανώς η Παρί θα ήταν το απόλυτο φαβορί. Είδαμε, όμως, ότι ειδικά φέτος και ειδικά αυτή την περίοδο το συγκεκριμένο κριτήριο έρχεται πιο πίσω. Η γαλλική ομάδα έχει παίξει τρία ματς όλα κι όλα σε πέντε μήνες! Στις 24 Ιουλίου νίκησε 1-0 τη Σεντ Ετιέν στον τελικό Κυπέλλου και ενώ η αντίπαλος έπαιζε από το 31’ με παίκτη λιγότερο.

Στις 31 Ιουλίου κέρδισε στα πέναλτι τη Λυών, στον τελικό του Λιγκ Καπ. Και στις 12 Αυγούστου νίκησε –όπως νίκησε- την Αταλάντα στον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μιλάμε για ένα παιχνίδι που μέχρι το 90’ ήταν πίσω στο σκορ, κάνοντας επική ανατροπή στις καθυστερήσεις.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι είναι απολύτως λογικό η Παρί με τρία ματς σε πέντε μήνες να μην είναι στο βαθμό ετοιμότητας που ήθελε.

Ηδη βγήκαν κάποιοι τραυματισμοί, με τον Βεράτι να μην είναι απόλυτα έτοιμος και δύσκολα θα τον δούμε για πολύ ώρα σήμερα, ενώ δεν θα παίξει ο βασικός γκολκίπερ, Νάβας, λόγω μυϊκού προβλήματος. Γυρίζει ο Εμπαμπε, ο οποίος επίσης προέρχεται από τραυματισμό.

Από την άλλη, η Λειψία ολοκλήρωσε κανονικά το γερμανικό πρωτάθλημα, τερμάτισε πίσω από Μπάγερν και Ντόρτμουντ, πήρε και τις ανάσες της, και όπως έδειξε και απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Στην Μπουντεσλίγκα η Λειψία θα τερμάτιζε ψηλότερα αν δεν έκανε τόσες γκέλες εντός έδρας. Εξήγηση υπάρχει, δεν είναι το καλύτερό της να έχει τη μπάλα στα πόδια και να πρέπει να ανοίξει κλειστές άμυνες. Γι’ αυτό ήταν καλύτερη εκτός. Κάπως έτσι θα παίξει και απέναντι στην Παρί. Θα παίξει όσο επιθετικά χρειάζεται. Εξάλλου ο Νάγκελσμαν παρά το νεαρό της ηλικίας έχει δείξει εντυπωσιακά δείγματα στο να προσαρμόζει το παιχνίδι του ανάλογα με τον αντίπαλο.

Το είδαμε και κόντρα στην Ατλέτικο.

Δεν ξέρω αν ήρθε η ώρα η Παρί να σταθεί στο ύψος της σε ένα ματς που έχει πραγματικά μεγάλη πίεση να διαχειριστεί καθώς είναι το μεγάλο φαβορί. Τα προηγούμενα χρόνια τα έκανε μούσκεμα σε ανάλογες περιπτώσεις. Ισως ο τρόπος που νίκησε την Αταλάντα να τη βοήθησε. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος όμως.

Από την άλλη, μιλάμε για Γερμανούς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δεν θα παίξω κάτι, αλλά αν έπαιζα θα έψαχνα την κόντρα, με τον άσο να ξεπερνάει το 4,50!

Λυών – Μπάγερν

Η αλήθεια είναι ότι η Λυών μας έχει βγάλει τα… μάτια! Δεν είναι απλό να αφήνεις εκτός της Γιούβε του Κριστιάνο και τη Σίτι του Πεπ. Αυτή φαίνεται ότι επωφελήθηκε από τη μακρά διακοπή, εμφανίστηκε πολύ φρέσκια.

Αλλά έχοντας στο μυαλό μας τη γενικότερη εικόνα της Λυών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σίγουρα ήταν έκπληξη αυτό που πέτυχε. Και μπορεί στο ποδόσφαιρο να τα έχουμε δει όλα, όμως νομίζω ότι… παραπάει να αποκλείσει και την Μπάγερν. ΟΚ, μπορεί να το παλέψει, μπορεί να είναι πιο ανταγωνιστική σε σχέση με τις προηγούμενες αντιπάλους των Βαυαρών, αλλά ως εκεί.

Η Μπάγερν αυτή τη στιγμή μοιάζει ασταμάτητη. Ειχε αρχίσει να είναι καλή πριν από τη διακοπή και είναι από αυτές που δεν επηρεάστηκαν καθόλου. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που έγινε από παίκτες και προπονητές κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Πάντως, η Μπάγερν ήταν εντυπωσιακή μετά τη διακοπή και εξακολουθεί να είναι.

Είναι από τις περιπτώσεις που τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους.

Λογικό το διπλό και over, ίσως και… πολύ over!

Αυτά είναι. Για τα υπόλοιπα μεσοβδόμαδα δεν έχω άποψη, είναι νωρίς ακόμα να μπλέξουμε με τα άλλα. Νέα στήλη την Παρασκευή, με τελικούς Γιουρόπα Λιγκ (Ιντερ – Σεβίλλη) και Τσάμπιονς Λιγκ. Τα φιλιά μου!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος