1545

Μάκης Μηνδρινός

Η τύχη παίζει πρωτεύοντα ρόλο

Καλό μήνα! Προφανώς το Σ/Κ ήταν καλό για μένα. Εχουμε πει πολλές φορές πόσο σημαντική είναι στο στοίχημα η χημεία, αλλά και η τύχη. Πολλές φορές μπορεί να έχεις διαβάσει καλά το κουπόνι, αλλά η τελική σου επιλογή να μην είναι σωστή. Το Σάββατο έγινε το ανάποδο με μένα. Η τελική μου διαλογή ήταν αυτή που έπρεπε. Και θα μπορούσε να αποφέρει ακόμα μεγαλύτερο κέρδος…

Πέντε ματς μου άρεσαν περισσότερο, αυτά που ανέφερα το Σάββατο το πρωί στο Update.

Τα τέσσερα εξ αυτών πέρασαν και το άλλο έκατσε στο Χ. Ετυχε να βάλω στο παιχνίδι μου την Καρλάιλ στο draw no bet, το μοναδικό δηλαδή από τα πέντε που έκατσε στο Χ. Αν είχα Μπόρεχαμ ή Μπρίστολ Σίτι θα το έπαιρνα ολόκληρο το τρίξι και το κέρδος θα ήταν σαφώς μεγαλύτερο. Ξέρω ότι πολλοί πήγαν έτσι (μονό την Καρλάιλ και τρίξι τα τρία από τα τέσσερα υπόλοιπα).

Από την άλλη, λέω πάλι καλά. Γιατί από τη στιγμή που διάλεξα την Καρλάιλ, ήμουν τυχερός που πήρε έστω την ισοπαλία. Μιλάμε για ένα ματς που μέχρι το 80’ ήταν 2-0. Και με γκολ στο 94’ έγινε το 2-2. Δεύτερο σερί που παίρνω γκολ στο 94’. Ρόδα είναι και γυρίζει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Και αν θέλουμε να δούμε εντελώς αντικειμενικά τα πράγματα, και με την Τσάρλτον είχα τύχη.

Μπορεί να προηγηθήκαμε 2-0 στο ημίχρονο, όμως η Μπάρνσλεϊ είχε τρία (!), δοκάρια και το ένα προς το φινάλε για να ισοφαρίσει σε 2-2. Οπότε παίρνω με ευχαρίστηση ό,τι μου έδωσε το Σάββατο και κοιτάζω παρακάτω…

Τι έχει παρακάτω; Ρεβάνς Κυπέλλου και διάφορα σκόρπια στην Αγγλία. Και μάλλον δεν έχουμε να συζητήσουμε πολλά, από στοιχηματικής άποψης.

Τι να κάνω, να παίξω Σριούσμπερι επειδή ο Κλοπ θα κατεβάσει τη δεύτερη ομάδα; Να παίξω 3,50 τη Σριούσμπερι μέσα στο «Ανφιλντ»; Όχι, δεν θα παίξω, δεν πα να ‘ρθει και 0-3. Να παίξω Οξφορντ στο εντός με τη Νιουκάστλ; Αντε πες, θα ‘χει ωραία ατμόσφαιρα, θα… σκυλιάσει η μικρούλα, μπορεί να το κάνει. Αλλά 3,80; Ομάδα Λιγκ 1 με ομάδα Πρέμιερ Λιγκ; Επίσης δεν μου κάνει.

Τίποτα και στο Μπέρμιγχαμ – Κόβεντρι, υπενθυμίζω ότι οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν φέτος την ίδια έδρα. Και εδώ το σετ είναι πολύ προσεκτικό (στο 3,50 το διπλό).

Να παίξω Ρέντινγκ στο Κάρντιφ; Αυτό έχει περισσότερη λογική. Μόλις την Παρασκευή η Ρέντινγκ έφυγε αλώβητη από το Κάρντιφ (1-1), γιατί να μην το ξανακάνει; Και εδώ μιλάμε για ομάδες που παίζουν στην ίδια κατηγορία, βράζουν μέσες-άκρες στο ίδιο καζάνι (έστω κι αν στα χαρτιά η Κάρντιφ είναι πιο ποιοτική) και το διπλό είναι στο 4,10.

Εδώ ΟΚ, θα μπορούσα να το δω πιο σοβαρά. Τη Ρέντινγκ, τη λες και ζημιάρα εκτός έδρας. Στο πρωτάθλημα, σε 16 εκτός έχει χάσει μόλις τα 5 (7 ισοπαλίες). Και στα 8 πιο πρόσφατα εκτός μόνο στο Μίλγουολ έχασε (κέρδισε σε Φούλαμ, Πρέστον και Γουίγκαν). Η δε Κάρντιφ είναι σταθερά σε ρηχά νερά, αν και η αλήθεια είναι ότι την Παρασκευή άξιζε να κερδίσει.

Ισως μπορεί κάποιος να ψάξει την έκπληξη στο Τότεναμ – Σαουθάμπτον. Το λέγαμε και στον προηγούμενο γύρο, ο Μουρίνιο δεν υπάρχει καμία περίπτωση να «αφήσει» το Κύπελλο. Θα το κυνηγήσει όσο μπορεί. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα περνάει τους γύρους μόνο επειδή θέλει. Πρέπει και να μπορεί! Θυμάστε ίσως, τη Μίντλεσμπρο την απέκλεισε δύσκολα.

Τώρα παίζει με μια ύπουλη ομάδα, η Σαουθάμπτον εκτός έδρας είναι υπολογίσιμη. Και η Τότεναμ έρχεται από το πολύ μεγάλο ματς με την Μάντσεστερ Σίτι. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι οι Λονδρέζοι δεν έχουν να σκεφτούν την ερχόμενη αγωνιστική καθώς έχουν ρεπό. Οπότε δεν περιμένω αλλαγές από τον Μουρίνιο. Στα ίσια θα είναι, αν η Σαουθάμπτον τα καταφέρει μαγκιά της!

Στη Λιγκ 1, έχει το εξ αναβολής Τρανμίρ – Ντόνκαστερ.

Οι γηπεδούχοι είναι με την πλάτη στον τοίχο, εντός ζώνης υποβιβασμού, έστω και με ματς λιγότερα. Δεν ξέρω αν όλα αυτά αρκούν για να κερδίσει απόψε. Δεν έχω διάθεση να μπλέξω…

Ένα ματς και στη Νάσιοναλ Λιγκ, η Ντόβερ υποδέχεται την πρωτοπόρο Μπάροου. Αουτσάιντερ η γηπεδούχος, λογικό το βρίσκω. Τίποτα και εδώ.

Στο Νότο περίμενα πιο ισορροπημένο το Χάβαντ – Γουέιμαουθ. Οι δύο ομάδες είναι εντός ζώνης πλέι οφ, είναι από τις καλές της κατηγορίας. Το παράδοξο με τη Χάβαντ είναι ότι ενώ εκτός έδρας είναι αήττητη (η μοναδική στο Βορρά), εντός έδρας κάνει συχνά-πυκνά γκέλες. Μόλις 5 νίκες σε 12 ματς, έχει τέσσερις ήττες στο γήπεδό της και δύο διαδοχικές (από Μέιντστοουν και Γουίλντστοουν).

Μάλιστα, δέχεται γκολ 8 διαδοχικά εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Η Γουέιμαουθ είναι αήττητη στα 6 τελευταία και παρά το γεγονός ότι εκτός έδρας δεν είναι τόσο δυνατή, μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία στις 4 πιο πρόσφατες εξόδους της. Στο 3,90 το διπλό.

Ευρωλίγκα

Διπλή αγωνιστική στην Euroleague, δύο λόγια για τα σημερινά και τα αυριανά.

Θεωρώ καλύτερο σημείο τον άσο της ΤΣΣΚΑ κόντρα στην Εφές, με χάντικαπ 3,5 πόντων (2,05 η απόδοση). Η ΤΣΣΚΑ έχει να παίξει από την περασμένη Πέμπτη (και μάλιστα αγωνίστηκε κόντρα στην συντοπίτισσα Χίμκι), το Σ/Κ που μας πέρασε δεν είχε υποχρεώσεις. Την ίδια στιγμή, η Εφές έπαιξε Παρασκευή στο Βελιγράδι, Κυριακή στο πρωτάθλημα (κέρδισε δύσκολα, καθάρισε στην τελευταία περίοδο) και ξαναπαίζει σήμερα στη Μόσχα! Ο Λάρκιν, μάλιστα, την Κυριακή έπαιξε πάνω από 31 λεπτά! Προφανώς η Εφές είναι ομαδάρα, προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι μετράει μόλις μία ήττα στα 16 τελευταία (κι αυτή από την… ΤΣΣΚΑ), θεωρώ ότι πολύ δύσκολα δεν θα τερματίσει πρώτη.

Αλλά έχω την αίσθηση ότι η ενέργεια θα παίξει ρόλο στο συγκεκριμένο, συν βέβαια ότι η Μόσχα έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολη έδρα.

Από ‘κει και πέρα, το διπλό του Ολυμπιακού ξεπερνάει το 3,00 (προφανώς και λόγω απουσία Πρίντεζη), δύσκολα πολύ για προγνωστικά. Επειδή, βέβαια, η Ζαλγκίρις δεν έχει ούτε τον τοπ γκαρντ, ούτε τον τοπ σέντερ (ειδικά οι αντίπαλοι γκαρντ κάνουν… πάρτι απέναντι στον Ολυμπιακό), δίνω ελπίδες στους «ερυθρόλευκους».

Πιθανό over το Αλμάνι – Αλμπα και το Βαλένθια – Μπαρτσελόνα, ενώ δεν αποκλείω την έκπληξη στο Βιλερμπάν – Μπάγερν (το διπλό παραείναι ψηλά κι ας… εξαφανίζεται η Μπάγερν εκτός έδρας). Στα άλλα δεν βλέπω εκπλήξεις, νομίζω ότι και ο Παναθηναϊκός εύκολα-δύσκολα θα το πάρει το ματς με τον Αστέρα, ο οποίος έπαιζε τη Δευτέρα το βράδυ (!) ντέρμπι μίσους με την Παρτίζαν.

Αν, όμως, έπρεπε να παίξω ένα ματς απ’ όλη την αγωνιστική θα ήταν ο άσος της ΤΣΣΚΑ.

Είπαμε αρκετούτσικα για τα δεδομένα του προγράμματος, όμως προσωπικά δεν βλέπω κάτι τόσο ζεστά. Αν έριχνα μια ψιλή κάπου θα ήταν στην Γουέιμαουθ γιατί εκεί θεωρώ ότι υπάρχει το πιο ξεκάθαρο λάθος στην απόδοση. Και από μπάσκετ είπαμε, την ΤΣΣΚΑ.

Ο καθένας τα βλέπει και αποφασίζει, ανάλογα με την απόδοση.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος