1425

Μάκης Μηνδρινός

Στοιχηματική η αγωνιστική στη Γερμανία

Χαιρετώ! Ησυχο το μεσοβδόμαδο, ήταν ένα από τα λίγα ήσυχα μεσοβδόμαδα κουπόνια που θα έχουμε μέσα στο καλοκαίρι. Οσο… περίεργο και παράδοξο ακούγεται αυτό! Εχουμε ξαναπεί, πως από τη στιγμή που θα μπουν όλα τα πρωταθλήματα μετά θα είναι non stop η φάση, με διαδοχικές αναμετρήσεις σχεδόν καθημερινά.

Ολο και ανοίγει το κουπόνι, πλέον κάθε εβδομάδα θα μπαίνουν κι άλλα πρωταθλήματα.

Η ελληνική Σούπερ Λιγκ επιστρέφει αύριο (μαζί και Ισλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Σλοβακία και Σλοβενία, οι οποίες δεν μας απασχολούν στοιχηματικά), από την επόμενη εβδομάδα μπαίνουν Ιταλία (Κύπελλο) και Ισπανία και αμέσως μετά οι Αγγλοι. Μια ειδησούλα που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι οι αγγλικές ομάδες πήραν το ΟΚ για να δώσουν φιλικά πριν από την επανέναρξη, εννοείται τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Γερμανία

Στην Μπουντεσλίγκα, η οποία είναι η μόνη που μας απασχολεί αυτό το διάστημα, μεσοβδόμαδα είχαμε το εξ αναβολής Βέρντερ – Αϊντραχτ, όπου η Αϊντραχτ κέρδισε εύκολα. Ηταν τόσο σημαντικό ματς για τη Βέρντερ, παρ’ όλα αυτά έμοιαζε ανήμπορη να πάρει οτιδήποτε. Εβγαλε θέληση και το πάλεψε στα προηγούμενα παιχνίδια της, όμως η ποιότητά της την κρατάει πίσω και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Από ‘κει και πέρα, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά ότι η Αϊντραχτ είναι ομάδα των late goals, όπως είπαμε και την Τρίτη.

Ένα πρώτο σχόλιο για την 30ή αγωνιστική που έχουμε μπροστά μας, είναι δείχνει αρκετά ενδιαφέρουσα. Και αγωνιστικά και στοιχηματικά. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Φράιμπουργκ – Γκλάντμπαχ: Για κάποιο λόγο η Φράιμπουργκ νομίζω ότι είναι η ομάδα που έχω δει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μετά τη διακοπή.

Δεν έχει νικήσει μετά την επανέναρξη, αλλά έχει παίξει με Λειψία εκτός, με Αϊντραχτ εκτός και με Λεβερκούζεν εντός (συν τη Βέρντερ εντός, από την οποία έχασε). Και το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται, καθώς υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Φράιμπουργκ είναι από τις καλές μικρομεσαίες ομάδες και αυτό το λέω χωρίς να λάβω υπόψιν μου τα αποτελέσματά της, παρά μόνο την εικόνα της στα ματς που είδα.

Προφανώς είναι αουτσάιντερ απέναντι στη Γκλάντμπαχ, η οποία ξέσπασε στο τελευταίο, συνέτριψε 4-1 την Ουνιόν. Δεν θα παίξω κάτι, αλλά θεωρώ ότι το ματς είναι πολύ πιο δύσκολο για τη Γκλάντμπαχ από αυτό που δείχνει το 1,75-1,80 του διπλού.

Λεβερκούζεν – Μπάγερν: Αυτό είναι ίσως το δυσκολότερο ματς που έχει να παίξει η Μπάγερν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

Μετά τη Λεβερκούζεν έχει Γκλάντμπαχ εντός, Βέρντερ εκτός, Φράιμπουργκ εντός και κλείνει με Βόλφσμπουργκ εκτός. Είναι, βέβαια, σε τρομερή κατάσταση, δείχνει ασταμάτητη και φυσικά δεν περιμένω ότι θα χάσει τον τίτλο.

Η Λεβερκούζεν, από την άλλη, πέρασε από το Φράιμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική (1-0) χωρίς να ενθουσιάσει ιδιαίτερα.

Είναι καλή ομάδα, το έχουμε ξαναπεί, αν βρει ρυθμό μπροστά μπορεί να κάνει ζημιά σε οποιονδήποτε και δεν αποκλείω να γίνει καμία έκπληξη. Είναι ύπουλο το ματς, όμως έτσι όπως είναι η Μπάγερν δυσκολεύομαι να την κοντράρω.

Ντίσελντορφ – Χόφενχαϊμ: Μια ήττα από την Μπάγερν, όποιο κι αν είναι το σκορ, είναι εντός προγράμματος, ειδικά αυτή την περίοδο.

Αναφέρομαι στο 5-0 των Βαυαρών επί της Φορτούνα. Το πάλεψε όσο μπορούσε η ομάδα του Ντίσελντορφ, θα μπορούσε να σημειώσει και κάποιο γκολ, αλλά πίσω η Μπάγερν την έκανε ό,τι ήθελε. Όπως και να ‘χει, στο τέλος της ημέρας, δεν θα κριθεί η παραμονή της Φορτούνα από τα παιχνίδια με την Μπάγερν. Αντίθετα, είναι πολύ πιο στα μέτρα της η εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Χόφενχαϊμ.

Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι ακολουθούν δύο ματς φωτιά, με Ντόρτμουντ εντός και Λειψία εκτός. Στα προηγούμενα παιχνίδια της μετά τη διακοπή ήταν αήττητη, με ισοπαλίες κόντρα σε Πάντερμπορν και Κολωνία (όπου «αυτοκτόνησε») και νίκη 2-1 επί της Σάλκε με ανατροπή. Το παλεύει, αυτό είναι το σίγουρο, ειδικά εντός έδρας.

Η Χόφενχαϊμ, από την άλλη, η αίσθηση που μου αφήνει βλέποντας τους αγώνες της μετά τη διακοπή είναι ότι πήρε περισσότερους βαθμούς απ’ όσους άξιζε.

Ερχεται από δύο σερί νίκες, σε καμία δεν με ενθουσίασε. Ούτε στο 3-1 επί της Κολωνίας που έπαιζε για μεγάλο χρονικό διάστημα με παίκτη παραπάνω, ούτε στο 1-0 επί της Μάιντζ την προηγούμενη αγωνιστική.

Δίνω τύχη στη Φορτούνα, σε απόδοση αουτσάιντερ ο άσος (2,80).

Αϊντραχτ – Μάιντζ: Η Αϊντραχτ το είπαμε μετά το 3-3 με τη Φράιμπουργκ, ότι ανεβαίνει.

Ακολούθησαν δύο διπλά, ένα στο Βόλφσμπουργκ και άλλο ένα μεσοβδόμαδα στη Βρέμη (0-3). Ουσιαστικά το καθάρισε στο φινάλε, στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ από την άλλη δεν απειλήθηκε καθόλου. Σημαντικό αυτό για Αϊντραχτ, ήταν η πρώτη φορά φέτος που κράτησε εκτός έδρας το μηδέν.

Η Μάιντζ είναι μια ομάδα με δεδομένα αμυντικά προβλήματα και η λογική λέει άσος, στο 1.

95-2.00. Δεν πρόκειται να παίξω τέτοιο φαβορί στη Γερμανία, βλέπετε τι γίνεται με τους άσους γενικότερα, ενώ πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι και την επιπλέον κούραση που ενδέχεται να έχει η Αϊντραχτ (παίζει συνέχεια με τους ίδιους) από το μεσοβδόμαδο. Πιθανό και το over προφανώς, αλλά σε χαμηλή απόδοση. Συνδυαστικά, άσος και όβερ, η απόδοση μεγαλώνει.

Λειψία – Πάντερμπορν: Από τα πιο αδιάφορα στοιχηματικά παιχνίδια του προγράμματος, δεν έχω να πω τίποτα ιδιαίτερο, το φαβορί είναι ξεκάθαρο.

Ντόρτμουντ – Χέρτα: Και αυτό –όπως είπαμε πριν για το Λεβερκούζεν – Μπάγερν- είναι ύπουλο πολύ. Η Ντόρτμουντ έκανε φύλλο και φτερό την Πάντερμπορν, αλλά ΟΚ, κόντρα στη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος έπαιζε.

Περιμένω από την ανεβασμένη και αήττητη μετά τη διακοπή Χέρτα, να είναι πολύ πιο ανταγωνιστική, όπως άλλωστε ήταν σε όλα τα παιχνίδια της με τον νέο προπονητή. Ακόμα και στη δύσκολη έξοδο στη Λειψία (2-2). Όπως σε εκείνο το ματς, έτσι και τώρα, η Χέρτα δίνεται σε αποδόσεις εξωπραγματικές με βάση τη φόρμα της και το διπλό αγγίζει το 8,00.

Βέρντερ – Βόλφσμπουργκ: Η Βέρντερ μεσοβδόμαδα απογοήτευσε. Πολύ κατώτερη των προσδοκιών απέναντι στην Αϊντραχτ, δεν είναι μόνο ότι έγινε η πρώτη ομάδα που δεν μπόρεσε να σκοράρει ως γηπεδούχος κόντρα στην Αϊντραχτ, αλλά δεν μπόρεσε να της κάνει ούτε φάση! Η Βόλφσμπουργκ ορθώς είναι το φαβορί, είπαμε και τις προάλλες ότι είναι πιο αποτελεσματική εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας, αλλά στοιχηματικά δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον.

Ουνιόν Βερ. – Σάλκε: Δύο από τις ομάδες που εμφανίστηκαν μεταμορφωμένες προς το χειρότερο μετά από τη διακοπή. Ούτε οι μεν ούτε οι δε έχουν νικήσει έως τώρα και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που βάζουμε στη ζυγαριά, αλλά και η εικόνα των ομάδων. Η Ουνιόν μετά τη συντριβή στο Γκλάντμπαχ (4-1) είναι πλέον μόλις στο +4 από τη γραμμή υποβιβασμού και ο μοναδικός βαθμός που έχει μετά τη διακοπή ήταν στο εντός έδρας 1-1 με τη Μάιντζ.

Από την άλλη, το μεγάλο πρόβλημα της Σάλκε εξακολουθεί να είναι το γκολ, μιλάμε για μια ομάδα που έχει σημειώσει μόλις ένα τέρμα μετά τη διακοπή, έχοντας τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει μόνο ήττες μετά τη διακοπή. Την είδα βέβαια αρκετά βελτιωμένη στο τελευταίο με την Βέρντερ, παρά την ήττα.

Για μα καταλήξω, δεν βλέπω άσο με τίποτα.

Για να είμαι ειλικρινής βλέπω διπλό (3,05). Αλλά πειστική εξήγηση δεν μπορώ να δώσω, είναι περισσότερο σημείο ενστίκτου και τίποτα παραπάνω. Πολύ πιθανό να μην το κοιτούσα καν αν το σετ ήταν μοιρασμένο, όπως όφειλε να είναι. Δεν είναι και κάνα θηρίο η Ουνιόν για να δίνεται φαβορί, ειδικά από τη στιγμή που η δύναμη της έδρας (λόγω του κόσμου της) πλέον δεν υφίσταται.

Αουγκσμπουργκ – Κολωνία: Για την Αουγκσμπουργκ έχουμε μιλήσει αρκετά μετά τη διακοπή, την ποντάραμε και στο Σάλκε, μας πλήρωσε. Υπενθυμίζω πως είναι ομάδα με νέο προπονητή, πως μοιάζει να έχει πολύ καλή φυσική κατάσταση και γενικά της αρέσει να παίζει ως αουτσάιντερ. Η Κολωνία συγκαταλέγεται κι αυτή στο γκρουπ των ομάδων που επηρεάστηκαν από τη διακοπή, όπως λέγαμε νωρίτερα για την Ουνιόν και τη Σάλκε.

Είχε βρει ρυθμό πριν από τη διακοπή, όμως μετά από αυτήν δεν έχει νίκη και μάλιστα σε 4 ματς δέχθηκε 11 γκολ. Το περίμενα εντελώς ισορροπημένο, βλέπω ελαφρύ αουτσάιντερ τον άσο (2,75), αλλά είναι πολύ οριακό. Και λογικά θα έχουμε γκολ.

Στη Β’ δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο, ανέφερα και σε προηγούμενη στήλη ότι ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τη συγκεκριμένη κατηγορία παρά το γεγονός ότι έχω όλη την καλή διάθεση, βλέποντας και αρκετά ματς μετά την επανέναρξη.

Εννοείται πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιέσω καταστάσεις.

Με την Α’ Γερμανίας θα ασχοληθώ στοιχηματικά και αυτό το διήμερο. Ανέφερα αρκετά που μου αρέσουν: για μπόμπες Φράιμπουργκ, Λεβερκούζεν, Χέρτα. Για αουτσάιντερ αλλά σε μικρότερη απόδοση ανέφερα Φορτούνα, Σάλκε και Αουγκσμπουργκ. Και ένα νορμάλ φαβορί είναι η Αϊντραχτ, που μπορεί να συνδυαστεί και με over.

Λέω να πάω σε ένα τρίξι, με Ντίσελντορφ (2,80), Σάλκε (3,05) και Αουγκσμπουργκ (2,75). Προφανώς δεν είναι εύκολα σημεία, σχεδόν ποτέ δεν επιλέγω τρία σημεία ίδιας αγωνιστικής από την ίδια κατηγορία, όμως λέω να κάνω μια εξαίρεση. Από ‘κει και πέρα ο καθένας επιλέγει πως θα κάνει το παιχνίδι του (άνετα, για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να παίξει δυάδες και να αποφύγει τις πολλές στήλες με τα συστήματα).

Τα λέμε ΕΚΤΑΚΤΩΣ στις 15:00 και ραδιοφωνικά, μαζί με τον Βασίλη.

ΥΓ. Για την ελληνική Σούπερ Λιγκ, δεν γίνεται να γίνει ανάλυση. Ισχύει ό,τι λέμε και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Ενας Θεός ξέρει πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά από την τρίμηνη διακοπή και προφανώς είναι άκρως επικίνδυνο να γίνουν κουβέντες στοιχηματικές. Ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που έχουμε δύο πολύ μεγάλα ματς, ένα στην Τούμπα και ένα στο ΟΑΚΑ.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος