1403

Κώστας Ζαφείρης

Το αντίο που ονειρεύεται…

Γεια χαρά σε όλους… Το «ροντέο» καλά κρατεί στο τελικό τουρνουά της ACB που διεξάγεται στη Βαλένθια. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε αυτό το μίνι πρωτάθλημα για να καταλάβουμε κάτι που ισχύει εδώ και χρόνια: ότι, δηλαδή, η ισπανική είναι η κορυφαία, η πιο ποιοτική και η πιο ανταγωνιστική λίγκα στην Ευρώπη. Ο πιο «μικρός» μπορεί να βάλει κάτω τα μεγαθήρια, όπως έκαναν για παράδειγμα η Ανδόρα και η Μπούργος κόντρα στη Ρεάλ.

Χθες, Πέμπτη, έπεσε η αυλαία στον 1ο όμιλο, με την σοβαρή Μπαρτσελόνα να τερματίζει πρώτη, την Μπασκόνια δεύτερη και τις Μάλαγα, Μπιλμπάο, Μπανταλόνα και Τενερίφη να χαιρετάνε.

Στον δεύτερο όμιλο ισχύει ο «θάνατός σου η ζωή μου». Μόνο η Σαραγόσα δεν… ψάχνει τίποτα σ’ αυτήν την τελευταία στροφή μιας και έχει αποκλειστεί, την ίδια ώρα που η Μπούργος, η Ανδόρα, η Γκραν Κανάρια του φευγάτου Φώτη Κατσικάρη (πριν λίγες ώρες η διοίκηση των νησιωτών ανακοίνωσε πως ο Ελληνας προπονητής θα αποδεσμευθεί μετά το τέλος του τουρνουά, κάτι που έκανε έξαλλο τον Κατσικάρη!), φυσικά η Βαλένθια και η – λίγο πριν πέσει οριστικά στο καναβάτσο – Ρεάλ θα «σφαχτούν» για τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στους νοκ άουτ ημιτελικούς.

Τα σενάρια είναι τα εξής:

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

1η: εάν νικήσει την Γκραν Κανάρια.

2η: εάν ηττηθεί από την Γκραν Κανάρια και λίγο αργότερα η Ρεάλ χάσει από την αδιάφορη Σαραγόσα.

Μένει εκτός συνέχειας: εάν χάσει από την Γκραν Κανάρια και η Ρεάλ νικήσει την Σαραγόσα.

ΑΝΔΟΡΑ

2η: εάν κερδίσει την Μπούργος και η Βαλένθια νικήσει την Γκραν Κανάρια.

Μένει εκτός: εάν χάσει από την Μπούργος ή αν κερδίσει η Γκραν Κανάρια την Βαλένθια.

ΡΕΑΛ

1η: εάν νικήσει την Σαραγόσα και η Βαλένθια χάσει από την Γκραν Κανάρια.

Μένει εκτός: εάν χάσει από την Σαραγόσα ή αν η Βαλένθια κερδίσει την Γκραν Κανάρια.

ΜΠΟΥΡΓΟΣ

2η: εάν νικήσει την Ανδόρα και η Βαλένθια κερδίσει την Γκραν Κανάρια.

Μένει εκτός: εάν ηττηθεί από την Ανδόρα ή αν η Γκραν Κανάρια νικήσει την Βαλένθια.

ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ

1η: εάν νικήσει την Βαλένθια και η Ρεάλ χάσει από την Σαραγόσα.

2η: εάν κερδίσει την Βαλένθια και η Ρεάλ νικήσει την Σαραγόσα.

Μένει εκτός: εάν χάσει από την Βαλένθια.

Πάμε όμως και στο δια ταύτα. Από τα τρία σημερινά δεν με ψήνει τίποτα, πραγματικά μπορεί να γίνει το οτιδήποτε.

Ψάχνοντας, λοιπόν, στα ειδικά του τουρνουά, κατέληξα στην… Μπασκόνια. Το ποντάρισμά μου έγινε πάνω στους Βάσκους και συγκεκριμένα στο να προκριθούν στον μεγάλο τελικό. Δεν γνωρίζω ποιον θα αντιμετωπίσουν οι παίκτες του… τρελό Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον ημιτελικό (θα είναι μία εκ των Βαλένθια, Ρεάλ, Γκραν Κανάρια), όμως αυτό που έχω δει μέχρι τώρα στην τελική φάση της ACB από την σκληρόπετση Μπασκόνια μου αρέσει και ειδικά η ενέργεια που βγάζει ο Τορνίκε Σενγκέλια και η παρέα του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ηγέτης των Βάσκων είναι χωρίς δεύτερη κουβέντα ο 29χρονος Γεωργιανός ψηλός, ο οποίος δείχνει «πεινασμένος» για μία μεγάλη επιτυχία με την φανέλα της αγαπημένης του Μπασκόνια λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο με προορισμό την Μόσχα.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης