1384

Μάκης Μηνδρινός

Ο κακός χαμός

Χαιρετώ! Στο ίδιο μοτίβο κύλησε το Σ/Κ, όπως και τα προηγούμενα. Κυνήγησα δύο πολύ ρισκαδόρικα σημεία, κόντραρα δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Τσάμπιονσιπ, όμως τόσο η Μπρέντφορντ όσο και η Λιντς επιβεβαίωσαν το ρόλο του φαβορί. Και κέρδισαν δίκαια στο τέλος της ημέρας. Η Σουόνσι το πάλεψε πολύ, θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα, όμως η Λιντς είχε τις καλύτερες ευκαιρίες του ματς.

Πάμε παρακάτω. Δύο και σήμερα έμειναν, τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ όσο και στην Τσάμπιονσιπ. Αν οι συνθήκες ήταν φυσιολογικές, αν ήμασταν στον Μάιο δηλαδή, ενδεχομένως να είχαμε σταματήσει το στοίχημα ήδη. Ειδικά στην Αγγλία. Αλλά οι συνθήκες είναι αλλιώτικες φέτος και οφείλουμε να προσαρμοστούμε όσο μπορούμε σ’ αυτές.

Πριν περάσουμε στα μεσοβδόμαδα, δεν γίνεται να μην σχολιάσω τη Γουίκομ και τον Ακινφένουα! Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γουίκομ θα βρεθεί στην Τσάμπιονσιπ μετά τη σπουδαία νίκη επί της Οξφορντ στον τελικό.

Ενας από τους πρωταγωνιστές της σεζόν ήταν ο γνωστός μας, ο Ακινφένουα, μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες των μικρών κατηγοριών τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Ακινφένουα ξέσπασε μετά την άνοδο μπροστά στην κάμερα, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια, όταν είχε ηγηθεί της ανόδου της Γουίμπλεντον από τη Λιγκ 2 στη Λιγκ 1, έμεινε χωρίς ομάδα και δέχθηκε… bullying.

Η Γουίκομ τον πίστεψε, o Εϊνσγουορθ τον πίστεψε ακόμα περισσότερο και ο Ακινφένουα, τέσσερα χρόνια μετά, ξέσπασε μπροστά στην κάμερα έχοντας οδηγήσει τη Γουίκομ μαζί με τον προπονητή και τους συμπαίκτες του στη σημαντικότερη στιγμή της ιστορίας του κλαμπ.

Κερασάκι στην τούρτα το μήνυμα μέσω βίντεο που του έστειλε ο Γιούργκεν Κλοπ! Οπαδός της Λίβερπουλ ο Ακινφένουα, ποτέ δεν το έκρυψε, μάλιστα το 2016 είχε αγωνιστεί κόντρα στους «ρεντς» στο Κύπελλο έχοντας μάλιστα σκοράρει.

Σαν μικρό παιδί έκανε ακούγοντας τα λόγια του Κλοπ, όσοι δεν έχετε δει το βίντεο κυκλοφορεί παντού. Οσοι έχετε τουίτερ μπείτε στο προφίλ του Ακινφένουα, τα έχει βάλει όλα!

Πρέμιερ Λιγκ

Πάμε στα στοιχηματικά ξεκινώντας από την Πρέμιερ Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ αυτοκτόνησε τη Δευτέρα το βράδυ απέναντι στη Σαουθάμπτον, από την οποία ισοφαρίστηκε στο 96’ και από εκεί που θα σκαρφάλωνε στην 3η θέση της βαθμολογίας, έμεινε στην 5η θέση.

Γνώμη μου είναι ότι παραμένει φαβορί για την τετράδα, καθώς έχει να παίξει με την αδιάφορη Πάλας εκτός, με την Γουέστ Χαμ εντός και κλείνει στο Λέστερ, σε ένα ματς που δεν αποκλείεται να κρίνει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Να αναφέρω εδώ κάτι σημαντικό: η Μάντσεστερ Σίτι δικαιώθηκε στην έφεση που κατέθεσε και άρθηκε η ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι του χρόνου θα παίξει κανονικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε δεν αλλάζει τίποτα στη βαθμολογία. Οι τέσσερις πρώτοι στο Τσου Λου, ο 5ος και ο 6ος στο Γιουρόπα, ενώ είναι πιθανό να ανοίξει και η 7η θέση (εξαρτάται από τον νικητή Κυπέλλου – οι ημιτελικοί είναι Αρσεναλ – Σίτι και Γιουνάιτεντ – Τσέλσι).

Στα της αγωνιστικής.

Τσέλσι – Νόριτς στο μοναδικό αποψινό της Πρέμιερ, σαν να μην υπάρχει. Όπως επίσης σαν να μην υπάρχουν είναι και τα Σίτι – Μπόρνμουθ, Πάλας – Γιουνάιτεντ.

Μπέρνλι – Γουλβς: Ελεγα την Παρασκευή ότι το ματς της Γουλβς απέναντι στην Εβερτον ήταν πολύ επικίνδυνο, αναλύσαμε ότι είναι η ομάδα με τα περισσότερα ματς στα πόδια της στην Πρέμιερ Λιγκ, όμως με διέψευσε.

Ο Σάντο φρέσκαρε την ενδεκάδα, το κίνητρο της Γουλβς έπαιξε ρόλο, ήταν καλύτερη και κέρδισε δίκαια. Θεωρώ πολύ ύπουλο και το ματς με την Μπέρνλι, η οποία προέρχεται από το 1-1 στο Λίβερπουλ, παίζει δίχως άγχος και πίεση και πλέον είναι πέντε ματς αήττητη. Ή αλλιώς, στα 13 τελευταία έχασε μόνο από τη Σίτι! Αήττητη και στα 6 πιο πρόσφατα εντός (3-3-0).

Πιθανότατα δεν θα το ρισκάρω, αλλά το ματς θεωρώ ότι θα είναι πιο δύσκολο για τη Γουλβς απ’ ό,τι δείχνει το 1,95. Και έχει πολύ… 1-1 μέσα.

Νιουκάστλ – Τότεναμ: Η Τότεναμ πήρε σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Αρσεναλ και νίκες σε τέτοια ματς δίνουν και ψυχολογία. Δεν έκανε καμιά σούπερ εμφάνιση, όμως στη φάση που είμαστε οι βαθμοί μετρούν και η Τότεναμ έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Δεν αναφέρομαι φυσικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Νιουκάστλ απλά περιμένει να τελειώσει τη σεζόν και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών της. Κανένα χειροπιαστό κίνητρο από ‘δω και στο εξής. Αν αξίζει το 1,85 του διπλού; Προσωπικά δεν το σκέφτομαι καν. Αν η Τότεναμ ήταν καλά ΟΚ. Τώρα, δεν αξίζει.

Αρσεναλ – Λίβερπουλ: Σερί τα δύσκολα παιχνίδια για την Αρσεναλ και πλέον κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης.

Ακόμα και η 7η θέση να ανοίξει, η Αρσεναλ έχει λίγες ελπίδες και δεν ξέρω κιόλας αν τη θέλει την 7η θέση. Περισσότερο για του χρόνου δουλεύει ο Αρτέτα, ώστε η Αρσεναλ να είναι πιο ανταγωνιστική απ’ ό,τι φέτος. Η Λίβερπουλ προφανώς έχει σβήσει, τα ρεκόρ ΟΚ είναι ένα κίνητρο, όμως το έχουμε ξαναπεί όταν κουβαλάς τόση πίεση τόσων ετών, είναι λογικό να ξεφουσκώνεις.

Και εδώ το 1,90 του διπλού είναι μικρό, δεν ψήνομαι και για κόντρα.

Εβερτον – Αστον Βίλα: Το είπαμε και προηγουμένως, η Εβερτον ήταν κακή κόντρα στη Γουλβς. Εχει ξεμείνει και αυτή από στόχους, είναι τρία ματς χωρίς νίκη, απλά περιμένει τη λήξη της σεζόν. Αν εμφανίσει το ίδιο πρόσωπο όπως κόντρα στη Γουλβς και απέναντι στην Αστον Βίλα, τότε αυτομάτως το ματς γίνεται πολύ επικίνδυνο.

Η Αστον Βίλα μπορεί να μην είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας και σταθερότητας όμως πλέον παίζει όλη τη σεζόν σε τρεις… ζαριές: Εβερτον εκτός, Αρσεναλ εντός, Γουέστ Χαμ εκτός. Είναι στο -4, σημαίνει ότι ακόμα και δύο νίκες να κάνει δεν είναι καθόλου σίγουρη. Το σημερινό προφανώς είναι «δίχως αύριο». Παίζει τη χρονιά, ίσως στο 3,75 να αξίζει το ρίσκο.

Λέστερ – Σέφιλντ Γιουν.: Εδώ νομίζω ότι υπάρχει λαθάκι, όσο το διπλό είναι πάνω από 4,00. Σε διαφορετικά φεγγάρια οι δύο ομάδες, με τη Λέστερ να είναι σταθερά σε… ημιλιπόθυμη κατάσταση, όχι μόνο μετά τη διακοπή. Από την Πρωτοχρονιά και μετά έχει παίξει 14 ματς πρωταθλήματος και έχει μόλις τρεις νίκες. Και από εκεί που η θέση της στην τετράδα ήταν σίγουρη, πλέον τα πράγματα είναι εντελώς οριακά.

Αν η Γιουνάιτεντ είχε κερδίσει χθες, η Λέστερ θα ήταν τώρα εκτός τετράδας.

Την Κυριακή έχασε 4-1 από την Μπόρνμουθ, ομάδα που είναι εντός ζώνης υποβιβασμού. Δεν μένω τόσο στο σκορ κι ας είναι βαρύ, καθώς διαμορφώθηκε ενώ η Λέστερ έπαιζε με 10 παίκτες. Θα σταθώ περισσότερο στην εικόνα της Λέστερ. Η ομάδα του Ρότζερς βγάζει κούραση, δείχνει να… κλατάρει.

Προηγήθηκε στο πρώτο μέρος και στο β’ δέχθηκε γκολ που προήλθαν  από πολύ σοβαρά ατομικά λάθη. Τέτοια λάθη δικαιολογούνται μόνο λόγω κούρασης. Συν ότι έχασε και τον πιο σταθερό αμυντικό της με τιμωρία, τον Σογιουντσού.

Η Σέφιλντ είναι το άλλο άκρο. Πίεση μηδέν, άγχος μηδέν, το στόχο της τον έχει πετύχει από τον πρώτο γύρο και αν κάτσει και η Ευρώπη, έκατσε.

Κάπως έτσι πάει η φάση. Βγάζει υγεία, φρεσκάδα, ο Γουάιλντερ παίρνει το 100% από τους παίκτες του, επιβεβαιώνοντας ότι δεν αρκεί μόνο η ποιότητα των παικτών για να έρθει μια επιτυχία. Δείτε και τη Γουέστ Χαμ, που διαθέτει δύο φορές πιο ποιοτικό ρόστερ από τη Σέφιλντ αλλά παλεύει για να σωθεί.

Εδώ ναι, υπάρχει λαθάκι, η Σέφιλντ που είναι αήττητη στα 4 τελευταία (3-1-0) έχοντας κερδίσει Τότεναμ, Γουλβς, Τσέλσι (!) μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο Λέστερ.

Εχει και Χ μέσα, καθώς η Σέφιλντ ξεκινάει κάθε ματς με πρωταρχικό στόχο να μη χάσει. Ειδικά εκτός έδρας, όπου μετράει 9 ισοπαλίες σε 17 εξόδους.

Σαουθάμπτον – Μπράιτον: Η Σαουθάμπτον επιβεβαίωσε πόσο επικίνδυνη είναι όταν παίζει εκτός έδρας, παίρνοντας στο φινάλε το βαθμό από τη Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ. Γενικά είναι σε καλή κατάσταση, σώθηκε εύκολα τελικά παρά το γεγονός ότι κινδύνευσε στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν.

Η Μπράιτον ακόμα δεν έχει σωθεί, αλλά λογικά δεν θα έχει πρόβλημα. Είναι στους 36 και έχει να παίξει με τις αδιάφορες Σαουθάμπτον και Νιουκάστλ, ενώ στο φινάλε αντιμετωπίζει την Μπέρνλι, η οποία ίσως τότε να είναι και αυτή αδιάφορη. Μου κάνει για πολύ Χ το ματς.

Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ: Από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής, με τις δύο ομάδες να είναι πάνω από τη γραμμή υποβιβασμού, στο +3 από την 18η θέση.

Αυτό σημαίνει πως αν πάρουν από έναν βαθμό θα παραμείνουν εκτός ζώνης ό,τι και να γίνει. Όχι μόνο αυτό, αλλά με δεδομένο ότι η Μπόρνμουθ έχει πάρα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Σίτι στο Μάντσεστερ, ο βαθμός ίσως τους πάει στο +4 από τη γραμμή (εξαρτάται τι θα κάνει και η Αστον Βίλα), δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Η Μπόρνμουθ στις δύο εναπομείνασες αγωνιστικές (βγάζω έξω το αυριανό με τη Σίτι) έχει να παίξει με Σαουθάμπτον εντός και Εβερτον εκτός.

Η Γουέστ Χαμ με Γουότφορντ (εντός), Γιουνάιτεντ (εκτός), Αστον Βίλα (εντός). Η Γουότφορντ με Γουέστ Χαμ (εκτός), Σίτι (εντός) και Αρσεναλ (εκτός). Καταλαβαίνετε από το πρόγραμμα πως αν κάποια από τις δύο καίγεται περισσότερο αυτή είναι η Γουότφορντ, όμως στο τέλος της ημέρας ίσως τους κάνει το Χ. Ειδικά από τη στιγμή που το παιχνίδι τους είναι Παρασκευή και θα γνωρίζουν όλα τα αποτελέσματα της αγωνιστικής…

Σε αυτό δεν αποκλείεται να ρίξω κάνα ψιλό την Παρασκευή.

Θα το δούμε τότε, όταν έχουμε εικόνα και από τα άλλα παιχνίδια.

Τσάμπιονσιπ

Εδώ γίνεται ένας μικρός χαμός. Αντε να πούμε ότι η Λιντς φέτος δεν γίνεται να χάσει την άνοδο. Είναι στο +6 με τρεις αγωνιστικές να απομένουν. Ε, αν δεν τα καταφέρει ούτε φέτος ας το κλείσουν το μαγαζί. Η δεύτερη θέση της απευθείας ανόδου όμως, είναι ανοιχτή.

Η Γουέστ Μπρομ είναι στο +3, αλλά η Μπρέντφορντ έρχεται με τρελή φόρα! Οσο για τα πλέι οφ, ουσιαστικά παίζεται η έκτη θέση. Κάρντιφ, Σουόνσι, Πρέστον, Μίλγουολ, Ντέρμπι και Μπρίστολ Σίτι, ακόμα και η Μπλάκμπερν είναι στο κόλπο. Θεωρητικά το πιο εύκολο πρόγραμμα απ’ όλες το έχει η Μίλγουολ (Μπλάκμπερν, ΚΠΡ, Χάντερσφιλντ).

Αλλά η Μίλγουολ δεν πείθει ως ομάδα ότι θα κάνει τρία στα τρία. Anyway, έχει ψωμί ακόμα.

Και ακόμα πιο μπλεγμένα είναι τα πράγματα στην ουρά. Όχι μόνο γιατί εμπλέκονται πολλές ομάδες, αλλά και γιατί έχουμε το -12 της Γουίγκαν το οποίο θα ισχύσει από φέτος (δεν προλαβαίνει να βρεθεί στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας ώστε να ισχύσει από του χρόνου).

Που σημαίνει ότι η Γουίγκαν με το -12 είναι στην τελευταία θέση. Θέλει ουσιαστικά ένα +13 από τη γραμμή υποβιβασμού και τώρα είναι στο +9. Αλλά παίζει με τη Χαλ, στον απόλυτο τελικό! Αγωνιστικά, η Γουίγκαν είναι πολύ καλύτερη της Χαλ και γενικότερα και ειδικά αυτό το διάστημα. Ο άσος αναμενόμενα χαμηλός.

Επίσης παίζει να τιμωρηθεί και η Σέφιλντ Γουένσντεϊ με αφαίρεση βαθμών! Που σημαίνει πως μπορεί κι αυτή να βρεθεί εντός ζώνης υποβιβασμού.

Μιλάμε για χαμό! Από τις τρεις που είναι τώρα τελευταίες, η Λούτον έχει το καλύτερο πρόγραμμα και μπροστά της έχει πολύ μεγάλο ματς με την αδιάφορη ΚΠΡ. Τεράστια ευκαιρία γι’ αυτήν να πάρει ακόμα ένα τρίποντο.

Ματσάρα το Γουέστ Μπρομ – Φούλαμ, με το διπλό να φτάνει στο 4,10 και να είναι τεράστιο! Η Γουέστ Μπρομ έρχεται από γκέλα στο Μπλάκμπερν (1-1), η Φούλαμ έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και με ενδεχόμενη νίκη θα μειώσει στους τρεις τη διαφορά από την απευθείας άνοδο.

Δεν είναι εύκολο για τους Λονδρέζους, όμως το 4,10 είναι μεγάλο, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι η γηπεδούχος δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν.

Πολύ μεγάλο ματς και το Κάρντιφ – Ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να έχουν τάσεις αυτοκτονίας το τελευταίο διάστημα, έχοντας μόνο μία νίκη στα τέσσερα τελευταία. Το… πρόβλημα είναι ότι και η Ντέρμπι δεν πατάει καλά τελευταία, οπότε όποιες σκέψεις υπήρχαν για το 3,15 του διπλού πάνε περίπατο.

Αν έπαιζα ένα φαβορί θα ήταν η Λούτον, την ανέφερα και προηγουμένως.

Περίεργο ματς και το Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Χάντερσφιλντ, με τη γηπεδούχο να είναι φαινομενικά άνετη, αλλά να προσπαθεί να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί ώστε να έχει καβάτζα σε περίπτωση αφαίρεσης βαθμών. Είναι και η Χάντερσφιλντ γρίφος.

Σε πολλά ματς συμβιβάζεται με την ισοπαλία, τις προάλλες με τη Λούτον ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών και έχασε εύκολα, γενικά είναι με τα φεγγάρια της. Στο 3,00 το διπλό, δεν μου λέει κάτι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

Δυνατό ζευγάρωμα και το Νότιγχαμ – Σουόνσι, στο οποίο περιμένω πολύ προσεκτική προσέγγιση και από τους δύο.

Δεν αποκλείω την ισοπαλία.

Κλείνουμε με το Μπέρμιγχαμ – Τσάρλτον, ένα ματς πολύ σημαντικό για την παραμονή και αρκετά ενδιαφέρον παρασκηνιακά. Το λέω αυτό γιατί ο προπονητής της Τσάρλτον, ο Μπόιερ, έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ και αυτή τη στιγμή δίνεται φαβορί για να αναλάβει την πρώην ομάδα του μετά το τέλος της σεζόν! Υπενθυμίζω πως η Μπέρμιγχαμ αυτή τη στιγμή είναι χωρίς προπονητή.

Με υπηρεσιακό έχασε 2-0 από τη Στόουκ το Σάββατο, τέταρτη σερί ήττα και από ‘κει που ήταν άνετη βλέπει τη γραμμή υποβιβασμού να πλησιάζει επικίνδυνα.

Ακόμα πιο κοντά στη γραμμή υποβιβασμού και η Τσάρλτον, στο +2 αν υπολογίσουμε και το -12 της Γουίγκαν. Και αυτή έρχεται από σερί ήττες, ειδικά αυτή κόντρα στη Ρέντινγκ την προηγούμενη αγωνιστική «πόνεσε» πολύ, έστω κι αν άξιζε τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.

Η διαφορά της σε σχέση με την Μπέρμιγχαμ είναι ότι δεν βγάζει εικόνα διάλυσης, το παλεύει πολύ και ακόμα και στα ματς που δεν κερδίζει τα δίνει όλα.

Στο 3,20 το διπλό, είναι μία από τις επιλογές που υπάρχουν στο μεσοβδόμαδο κουπόνι.

Για να τα μαζέψουμε. Από Πρέμιερ Λιγκ πιο πολύ μου αρέσει η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, είπαμε και για κάποια Χ, με πιθανότερη το Γουέστ Χαμ – Γουότφορντ, αν όμως βοηθήσουν νωρίτερα τα αποτελέσματα.

Από Τσάμπιονσιπ είπαμε για Φούλαμ και για Τσάρλτον. Θα κρατήσω μόνο την Τσάρλτον προς το παρόν, αφήνω οριακά τη Σέφιλντ, το λόγο τον ανέφερα ήδη: έχει και πολύ ισοπαλία. Αν αλλάξει κάτι εδώ θα είμαστε, θα γίνει update. Αλλιώς κανονικά στήλη την Παρασκευή.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος