1277

Κώστας Ζαφείρης

Μία δυαδούλα

Γεια χαρά!

Το… λιγότερο στριφνή η 6η στροφή της Euroleague. Η Βιλερμπάν (επέστρεψαν όλοι όσοι ταλαιπωρήθηκαν από Covid – 19) έχει να παίξει επίσημο παιχνίδι εδώ και 20 ημέρες και το 1,40κάτι που έχει «καταντήσει» το διπλό της Ζαλγκίρις δεν το λες και ευκαιρία. Η ΤΣΣΚΑ που κάνει το χειρότερό της ξεκίνημα την τελευταία 10ετία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι «υποχρεωμένη» απόψε να πάρει το ροζ φύλλο κόντρα στην γεμάτη ποιότητα Βαλένθια.

Δεν θα πληρώσω για να μάθω τι θα γίνει στην προκειμένη περίπτωση.

Η Ρεάλ υποδέχεται την αγριεμένη Μπάγερν του Τρινκιέρι, με τον Λάσο να έχει απουσίες, ερωτηματικά και γκρίνια για την εικόνα των Μαδριλένων. Δεν θα ασχοληθώ.

Αυτό που κράτησα εν τέλει από τα σημερινά είναι η νίκη της Μακάμπι κόντρα στην Φενέρ.

Και οι δύο με ρεκόρ 2-3 κι ενώ η αλήθεια είναι ότι οι Τούρκοι μπήκαν πιο ζεστοί στην Euroleague, τώρα προέρχονται από τρεις κολλητές ήττες, με τον κόουτς Κοκόσκοφ να προσπαθεί να βρει… πρωταγωνιστές.

Επίσης, οι Τούρκοι έχουν θέμα όταν δεν βρίσκεται στο παρκέ ο πλέι μέικερ Λορέντζο Μπράουν. Σήμερα, θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Γερμανού πάουερ φόργουορντ Μπαρτέλ, ο οποίος πάντως και αυτός στο ξεκίνημα προσπαθεί να βρει τον ρόλο του. Με τους γνωστούς απόντες η Μακάμπι (ΝτιΜπαρτολομέο, Κάσπι, Ζούσμαν – κοντά στην επιστροφή τους οι δύο τελευταίοι).

Στη νίκη της «ομάδας του λαού» προσθέτω το +8,5 του Ολυμπιακού στην μονομαχία της Παρασκευής με την Εφές. Χωρίς απουσίες η ομάδα του Μπαρτζώκα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι έχουν στην αποστολή τους μετά από καιρό τον Σέιν Λάρκιν. Ο σταρ της ομάδας του Αταμάν επέστρεψε την περασμένη Κυριακή στην Τουρκία από τις ΗΠΑ που βρέθηκε για να κάνει την θεραπεία του και δήλωσε έτοιμος για δράση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί χρόνο για να βρεθεί στην περσινή δαιμονιώδη κατάσταση. Πάντως, η απουσία του Αμερικανού πλέι μέικερ στο ξεκίνημα της σεζόν πλήγωσε για τα καλά την Εφές. Το αυριανό θα χάσει ο αναπληρωματικός (αλλά με ρόλο) σέντερ, Σανλί, ενώ από ενοχλήσεις ταλαιπωρείται και ο ψηλός Πλάις.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης