1229

Κώστας Ζαφείρης

Εχουν μάθει να αντιδρούν

Καλησπέρα σε όλους.

Σε περίπου τέσσερις ώρες θα γίνει το τζάμπολ στο «Palau Olimpic de Badalona», με την οικοδέσποινα Μπανταλόνα να υποδέχεται την Ούνιξ, σε ένα παιχνίδι που κρίνεται η πρωτιά στο 1ο γκρουπ του Γιούροκαπ. Τόσο οι Καταλανοί όσο και οι Ρώσοι προφανώς δεν παίζουν για την ζωή τους απόψε κι αυτό γιατί φρόντισαν από νωρίς να εξασφαλίσουν την θέση τους στο TOP-16 που ακολουθεί, παίζουν όμως για μία πιο εύκολη συνέχεια κάτι εξίσου σημαντικό.

 

Με ρεκόρ 6-2 οι γηπεδούχοι, στο 6-3 η ομάδα του Πρίφτη και πλέον το μόνο που τους απασχολεί είναι να αποφύγουν την 3η και την 4η θέση του ομίλου προκειμένου να έχουν πιο βατή αποστολή στην επόμενη φάση της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προσφέρει εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα.

Γεμάτο το ρόστερ της Ούνιξ για τα δεδομένα της διοργάνωσης (Κάνααν, Ουόλτερς, Οκάρο Γουάιτ, Τζαμάρ Σμιθ, Χόλαντ, Μόργκαν), όμως στα μάτια μου η Μπανταλόνα είναι ανώτερη, είναι πιο… ομάδα, ενώ το κλίμα που βγαίνει από το στρατόπεδό της είναι ότι ο κόουτς Ντουράν και οι παίκτες του, ειδικά οι μπαρουτοκαπνισμένοι (ο επί σειρά ετών βασικός σέντερ της Μπάρτσα, Αντε Τόμιτς και ο επίσης πρώην «μπλαοουγκράνα», ο γκαρντ Πάου Ρίμπας) πείσμωσαν μετά την εκτός έδρας ήττα (στις λεπτομέρειες) από την Μανρέσα στην ACB το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ειδικά αυτοί οι δύο έχουν μάθει να βγάζουν αντίδραση. Σε όλη τους την καριέρα.

Αυτό από Γιούροκαπ, από BCL (Τσάμπιονς Λιγκ) τίποτα και από Ευρωλίγκα κατέληξα τελικά στον άσο της Ζενίτ (7-4, 1-3 στην Αγία Πετρούπολη) κόντρα στην Μπάγερν (9-4), το απόγευμα της Τετάρτης. Δύο πολύ καλά δουλεμένες ομάδες, δύο εξαιρετικοί (δεν θα… κουραστώ ποτέ να το γράφω) προπονητές (Τσάβι Πασκουάλ vs Αντρέα Τρινκιέρι) και ένα (κοινό) τεράστιο κίνητρο και για τις δύο (το εισιτήριο για την πρώτη 8άδα που οδηγεί στα πλέι οφ της Euroleague).

Στο ιατρικό δελτίο και των δύο δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό νέο τις τελευταίες ώρες, το μόνο ότι εξακολουθεί να υπάρχει αμφιβολία για το αν θα αγωνιστεί ο πολύτιμος Σέρβος των Βαυαρών, Βλάντιμιρ Λούτσιτς.  

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης