1220

Κώστας Ζαφείρης

Ολα είναι ατμός

Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά σε όλους, να είστε καλά εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Στην τελική, μόνο αυτό μετράει. Όλα τα άλλα είναι… ατμός, όπως είχε πει κι ο σπουδαίος αρτίστας Θανάσης Βέγγος σε μία από τις ταινίες του.

Στοιχηματικά, η μελέτη «έβγαλε» δύο ματς. Σε ένα εορταστικό διήμερο που περιλαμβάνει δύο σπουδαία παιχνίδια, το Βίρτους Μπολόνια – Αρμάνι (θα κάνει το ντεμπούτο του ο Ιταλός μπόμπερ Μάρκο Μπελινέλι, σπουδαία προσθήκη για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς) και το clasico Ρεάλ – Μπαρτσελόνα, στη σκιά όσων έχουν συμβεί με τον Γάλλο πόιντ γκαρντ Τομά Ερτέλ (τελικά του δόθηκε άδεια από την διοίκηση των «μπλαουγκράνα»), εγώ κόλλησα με ένα γερμανικό και ένα από την ισπανική ACB.

Η Μπάγερν το βράδυ της Κυριακής υποδέχεται την Μπάμπεργκ. Μία Μπάμπεργκ που το καλοκαίρι άλλαξε προπονητή (απέτυχε ο Βέλγος Ραέλ Μοορς – στη θέση του ο Ολλανδός Γιόχαν Ρογιάκερς, ο οποίος έκανε καλή δουλειά 8 χρόνια στη «μικρούλα» Γκέτινγκεν) και σχεδόν όλο το ρόστερ της. Πάντως, το υλικό της μόνο… μέτριο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός της εξαιρετικής της πορείας στο Τσάμπιονς Λιγκ (αήττητη σε δύσκολο όμιλο και ήδη στους 16 της διοργάνωσης).

Ξεχωρίζουν οι Φίλερ, Βιτάλι, Χολ, Λόκχαρτ, Κράβις.

Από την άλλη, όμως, έχουμε την Μπάγερν του Τρινκιέρι. Και στέκομαι ξανά στον Ιταλό αρχιτέκτονα των Βαυαρών, ο οποίος έχει δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μία καλοδουλεμένη μηχανή και στις δύο πλευρές του παρκέ, η οποία έχει μπει στο… ρουθούνι των μεγάλων της Ευρωλίγκα και τους ταλαιπωρεί.

Ο Τρινκιέρι θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τον πολύτιμο Σέρβο φόργουορντ Λούτσιτς, ο οποίος έχει χάσει τα τελευταία σε Γερμανία και Ευρωλίγκα.

Το έχω γράψει κατ’ επανάληψη, μου αρέσει πολύ η φετινή Μπάγερν οπότε μπήκε στο παιχνίδι μου.

Πάμε και στην Ισπανία. Η Μπέτις (ουραγός με ρεκόρ 2-12) έχει ξεκινήσει από νωρίς να παίζει «τελικούς», με τον Ζοάν Πλάθα (ανέλαβε στις 30/11) να ζητά επιτακτικά από τους διοικούντες αλλαγές στο ρόστερ γιατί βλέπει ξεκάθαρα ότι οι Ανδαλουσιανοί οδεύουν ολοταχώς προς τα βράχια.

Η αλήθεια είναι ότι καμία από τις προσθήκες που έχει κάνει μέχρι τώρα η Μπέτις δεν κάνει την διαφορά στο μέτριο ρόστερ που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Αντίθετα, η Φουενλαμπράδα (5-10) «αναστήθηκε» από την ημέρα που κάθισε στον πάγκο της ο Χάβι Χουάρεθ (από τα τέλη Οκτωβρίου), ο οποίος πάντως δουλεύει με ένα ρόστερ που… στέκεται, χωρίς φυσικά κι αυτός να διαθέτει υπερόπλα.

Μεγάλη η ανάγκη της Μπέτις, αλλά βάσει όσων έχω δει κράτησα το +6,5 των σαφώς πιο άνετων (το μόνο που με χαλάει) αλλά και ανώτερων φιλοξενούμενων.

Καλό βράδυ σε όλους, χρόνια πολλά!

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης