1220

Μάκης Μηνδρινός

Πτώση αποδόσεων παντού (Update)

Χρόνια πολλά και καλά, με υγεία, τύχη και ό,τι άλλο επιθυμείτε. Όλα είναι περίεργα φέτος και πρωτόγνωρα, κάπως έτσι κυλούν και τα Χριστούγεννα. Απλά περιμένουμε να περάσουν κι αυτά, να φύγουν και οι επόμενοι μήνες που αναμένονται επίσης δύσκολοι, μπας και μπούμε κάποια στιγμή σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Μέχρι τότε προσοχή και υπομονή, να φύγει όταν φύγει όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

Ακόμα και το εορταστικό πρόγραμμα στην Αγγλία ξενέρωτο είναι φέτος. Η Boxing Day πέφτει Σάββατο, οπότε δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με τα νορμάλ δεδομένα. Μεσοβδόμαδα έπαιξαν μόνο όσες προχώρησαν στο Λιγκ Καπ συν κάποια σκόρπια στις μικρές κατηγορίες. Σήμερα, 26/12, είναι η Boxing Day με κανονική αγωνιστική σε όλες τις κατηγορίες. Και μεσοβδόμαδα εμβόλιμες αγωνιστικές.

Οι μόνες που επιβαρύνονται παραπάνω είναι της Νάσιοναλ Λιγκ (και Βορράς/Νότος), που παίζουν Σάββατο 26 και μετά Δευτέρα 28.

Πάμε να δούμε τα της Boxing Day.

Στην Πρέμιερ Λιγκ μια σκέψη ήταν η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, η οποία υποδέχεται την Εβερτον. Όμως ο άσος από το 4,35 πλέον είναι στο 3,80. Κι ακριβώς επειδή δεν είναι εύκολο σημείο (η Σέφιλντ υπενθυμίζω ότι ακόμα δεν έχει κερδίσει στην Πρέμιερ, η μόνη ομάδα χωρίς τρίποντο είναι), η πτώση της απόδοσης είναι πολύ σημαντική.

Απλά να αναφέρω ότι μπήκε στην αρχική διαλογή επειδή είδα βελτίωση στα τελευταία της, συν ότι η Εβερτον έπαιζε την Τετάρτη Λιγκ Καπ και λογικά θα είναι πιο επιβαρυμένη. Δεν αποκλείω να σπάσει το ρόδι η Σέφιλντ, αλλά ήθελα ψηλότερα τον άσο για μια ομάδα που ακόμα δεν έχει νίκη.

Στην Τσάμπιονσιπ, μιλήσαμε λίγο την προηγούμενη εβδομάδα για την ανεβασμένη Ντέρμπι, την έβαλα και στο παιχνίδι μου αλλά το ματς αναβλήθηκε λίγη ώρα πριν τη σέντρα.

Επιμένω στην ξεκούραστη Ντέρμπι του Ρούνεϊ,, τώρα υποδέχεται την Πρέστον, με τον άσο να έχει πέσει και αυτός αρκετά: ήταν στο 2,40, τώρα είναι στο 2,15. Η Πρέστον έχει 4 ήττες στα 5 τελευταία και γενικά έχει «κάτσει» μετά το καλό ξεκίνημα.

Στη Λιγκ 1, επίσης μεγάλη πτώση απόδοσης στο διπλό της Μπρίστολ Ρόβερς, που ήταν στο 5,00 μεσοβδόμαδα και τώρα είναι στο 4,10! Δεν θα παίξω γιατί ούτως ή άλλως η Μπρίστολ απείχε από τις προπονήσεις για πολλές μέρες λόγω κορωνοϊού και δεν ξέρει κανείς σε τι κατάσταση είναι.

Από την άλλη είναι δεδομένο ότι οι Ντονς δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη.

Στη Λιγκ 2, η Εξετερ δεν είναι εύκολη ομάδα ειδικά εντός έδρας, όμως υποδέχεται την πολύ σοβαρή φέτος Φόρεστ Γκριν και περίμενα το σετ εντελώς ισορροπημένο. Στο 3,30 που είναι το διπλό το συζητάω. Η Εξετερ έρχεται από ήττα εντός (1-2 από Χάρογκεϊτ), γενικά έχει τρεις ήττες φέτος στο γήπεδό της σε 9 ματς, τη στιγμή που η Φόρεστ Γκριν έχει βγάλει ήδη 5 διπλά.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ, ξεφεύγει ο άσος της Ολτριγχαμ απέναντι στη Στόκπορτ. Θεωρητικά μιλώντας, ΟΚ, η Στόκπορτ έχει καλύτερο υλικό και θεωρητικά υψηλότερες βλέψεις. Αλλά τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι άλλα: τρεις σερί νίκες η Ολτριγχαμ και 5 στα 6 πιο πρόσφατα στο πρωτάθλημα, είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή τη στιγμή βάσει αριθμών.

Τις 2 νίκες που πέτυχε στα 6 εντός έδρας παιχνίδια της, τις έκανε στα τρία πιο πρόσφατα. Την ίδια στιγμή η Στόκπορτ είναι πιο επιβαρυμένη γιατί έπαιξε την Τρίτη και μάλιστα δέχθηκε συντριβή 4-0 από τη Χάρτλπουλ παίζοντας με 10 από το 16’ και με 9 από το 55’! Σημαντικές και οι δύο απουσίες της λόγω τιμωρίας, ειδικά του Ρούνεϊ (6 γκολ σε 11 ματς).

Ο άσος στο 4,00.

Είχα αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να παίξω Ντέρμπι και Ολτριγχαμ. Με χάλασε η πτώση απόδοσης της Ντέρμπι, αλλά λέω να επιμείνω αν κι αναγνωρίζω πως άλλο το 2,40, άλλο το 2,15.

Τα λέμε ξανά την Τρίτη, να προσέχετε εσάς και τους γύρω σας!

UPDATE: Κανονική αγωνιστική σήμερα στη Νάσιοναλ Λιγκ και νομίζω ότι προκύπτει τουλάχιστον ένα καλό σημείο, για τα δικά μου γούστα.

Μιλήσαμε και την Παρασκευή για τη Στόκπορτ, την κόντραρα, ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο και έσωσε το βαθμό απέναντι στην Ολτριγχαμ. Σήμερα, δύο ημέρες μετά, υποδέχεται τη Ρέξαμ έχοντας τις ίδιες απουσίες (δύο βασικοί τιμωρημένοι) και κουβαλώντας επιπλέον κούραση (τρίτο ματς σε λιγότερο από μία εβδομάδα). Η Ρέξαμ είναι ξεκούραστη (δεν έπαιξε το Σάββατο), είναι ισόβαθμη της Στόκπορτ (έστω και με ένα μας παραπάνω) και στις τέσσερις τελευταίες εξόδους της στο πρωτάθλημα έχασε μόνο από την πρωτοπόρο Τόρκι.

Στο 3,80 το διπλό.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος