1063

Tzini

Μια χώρα, δύο πόλεις, τέσσερις ομάδες! (UPDATE!)

Καλησπέρα σας! Η σημερινή μορφή της στήλης θα έχει ύφος μιας μίνι ανασκόπησης του τι έχει γίνει στην αγαπημένη μας πλέον Αφρικανική και τι περιμένουμε μέσα στον επόμενο μήνα. Την Παρασκευή που μας πέρασε είχαμε την εκκρεμότητα του τελικού του CAF Super Cup (από την περσινή χρονιά) που έγινε στην Ντόχα και βρήκε νικητή την ομάδα του Πίτσο.

Η Al Ahly επικράτησε σχετικά άνετα με 2-0 απέναντι στην Berkane, η οποία συνεχίζει τις προβληματικές της εμφανίσεις. Αν και στο πρώτο ημίχρονο αιφνιδίασε τους Αιγύπτιους με 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες , δεν κατάφερε να σκοράρει και η ανωτερότητα της Al Ahly και του Πίτσο φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπορεί η αυλαία του ευρωπαϊκού Champions League να έπεσε χθες, το αφρικανικό όμως κρατάει ακόμα! Σε ένα μήνα περίπου θα διεξαχθεί η ημιτελική φάση με το πρώτο ζευγάρι να είναι αρκετά γνώριμο, μιας και οι ομάδες ήταν στον ίδιο όμιλο.

Ο λόγος για την Wydad και Kaizer Chiefs. Η Wydad έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στην MC Alger καθώς έχασε ένα σκασμό ευκαιρίες και δεν μας πλήρωσε το οβερ 1,5 γκολ της που είχαμε επιλέξει αφού έκανε το 1-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα. Πολύ μεγάλο ματς έγινε και στην Τανζανία όπου τα λιοντάρια της Simba τα έδωσαν όλα ώστε να ανατρέψουν το 4-0 του πρώτου αγώνα με τους Kaizer Chiefs και πραγματικά έφτασαν πολύ κοντά.

Το ματς ήρθε 3-0 με πολλές χαμένες ευκαιρίες οι οποίες μας στέρησαν ένα όμορφο 26ρι της πρόκρισης. Όσοι ήμασταν στο τσατ εκείνη την ώρα βλέπαμε την μια ευκαιρία να χάνεται μετα την άλλη σε ένα ματς που θα μπορούσε να έρθει 5 και 6-0. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών είναι το Esperance – Al Ahly. H Esperance από την Τυνησία ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 του πρώτο ματς και προκρίθηκε στα πέναλτι, σε ένα ματς που θα μπορούσε και αυτή να το είχε καθαρίσει νωρίτερα αν δεν ήταν τόσο άστοχη.

H Al Ahly από την μεριά της κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια της πρώην ομάδας του Πίτσο, Mamelodi. Οι Νοτιοαφρικάνοι το πάλεψαν πολύ και στα δύο ματς αλλά το δεύτερο γκολ στα τελειώματα του πρώτου αγώνα τους επηρέασε πολύ. Το πιθανότερο είναι να έχουμε έναν τελικό Wydad-Al Ahly με την ομοσπονδία να ανακοινώνει ότι ο τελικός φέτος θα γίνει στο Μαρόκο!

Στην δεύτερη διοργάνωση της CAF, το Confederation Cup δεν είχαμε εκπλήξεις.

Τα φαβορί επιβεβαιώθηκαν και οι ημιτελικοί θα μας προσφέρουν έναν πρόωρο τελικό μεταξύ Pyramids και Raja. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα είναι και το φαβορί για την κατάκτηση αφού στον δεύτερο ημιτελικό έχουμε τις πιο σοφτ Cotonsport από το Καμερούν και Kabylie από Αλγερία. O τελικός αποφασίστηκε να γίνει σε ένα από τα καινούρια γήπεδα του Μπενίν που είχαν φιλοξενήσει και τη διοργάνωση με τους Αφρικανούς γηγενείς το Γενάρη.

Για το τέλος έχω κρατήσει το Μαρόκο. Εκεί πάει και το τίτλος της στήλης καθώς σήμερα ο ποδοσφαιρικός κόσμος της χώρας θα είναι χωρισμένος σε δύο στρατόπεδα. Το ένα αυτό της πρωτεύουσας Ραμπάτ και το άλλο της σαγηνευτικής Καζαμπλάνκα. Η Wydad και η Raja από την Καζαμπλάνκα θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις FUS και FAR αντίστοιχα από το Ραμπάτ.

Μπορεί το μεγαλύτερο και πιο διάσημο ντέρμπι της χώρας να είναι αυτό μεταξύ των ομάδων από την Καζαμπλάνκα, όμως και αυτά τα δύο ματς έχουν τη δικιά τους αίγλη. Και οι τέσσερις ομάδες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και παρά τα συνεχόμενα παιχνίδια αποδίδουν καλό ποδόσφαιρο. Ψάχνοντας τις τιμές των παιχνιδιών, προσπέρασα με συνοπτικές διαδικασίες τα αστεία 1,75 που κυκλοφορούν για τις νίκες των Wydad και Raja και στάθηκα στα γκολ.

Το γκολ-γκολ & όβερ 2,5 στο ματς της Wydad στο 2,90 και το αντίστοιχο της Raja στο 3,10 μας δίνουν μια πολύ ωραία δυάδα του 9.00. Αν και είχα αποφασίσει να πάω μόνο με τη δυάδα, μια κουβέντα που είχα μόλις με τον Θάσσιο με έπεισε να πάμε και στα μονά! Οπότε να ξέρετε σε ποιον να δώσετε τα εύσημα σε περίπτωση του 2/2 και ποιον να κυνηγήσετε με ένα 0/2! Εκτός απροόπτου θα τα πούμε και στο τσατ κατά τις 21,00 με το ματς της Wydad και για όσους αντέχουν στις 23,00 με Raja αλλά και την κόκκινη της Flamengo! Και να μη ξεχάσω να σας κατατοπίσω στην φώτο της στήλης! Αρχικά έχουμε ένα σούρουπο με θέα την Καζαμπλάνκα και δίπλα το αντίστοιχο στο Ραμπάτ για όσους δεν έχουν πάει!

UPDATE!

Καλημέρα! Αυτή που βγήκε πληγωμένη από τα προχθεσινά ντέρμπι δεν είναι άλλη από τη Wydad.

Το 0-0 έδωσε την ευκαιρία στην Raja να την προσπεράσει στην κορυφή του πινάκα και το έκανε με τη νίκη της με 3-2 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που μας πλήρωσε κιόλας. Αυτή τη στιγμή οι τιμές που υπάρχουν για τα παιχνίδια τους είναι λίγο μεγάλες και αυτό εκτιμώ ότι οφείλεται στις απουσίες των διεθνών Κονγκολέζων τους (Malango, Ngoma από Raja, Μsuva απο Wydad).

Και οι δύο ομάδες έχουν συνηθίσει να παίζουν με αυτές τις απουσίες και τα περιθώρια για γκέλα πλέον είναι στενά. Θα κρατήσω το διπλό της Raja και το οβερ 1,5 ομαδικά γκολ της Wydad σε μια δυάδα του 3,80. Καλό υπόλοιπο να έχετε!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini