2579

Μάκης Μηνδρινός

Επιστροφές στη Μάντσεστερ Γιουν.

Οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Ερέρα εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ ο Πολ Πογκμπά ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έχει πιθανότητες επιστροφής για τη Γιουνάιτεντ κόντρα στην Εβερτον, στην εμβόλιμη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Εκανε το 4 στα 4 με τον Σέξπιρ στον πάγκο η Λέστερ, που θέλει να αγκαλιάσει την παραμονή με αντίπαλο την ουραγό Σάντερλαντ.

Αρχίζει και αγχώνεται η Μπέρνλι, πήρε ανάσα η Γουότφορντ. Τέσσερα ματς διεξάγονται την Τρίτη, τα άλλα 6 την Τετάρτη. ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 753 Γήπεδο: ΒΙΚΑΡΕΪΤΖ ΡΟΟΥΝΤ (23.500), ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ Απόσταση (χλμ.): 175 Σετ αποδόσεων: 2.50 – 3.20 – 2.95 Α’ ΓΥΡΟΣ: ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 3-1 * Η Γουότφορντ έχει να νικήσει εντος έδρας την Γουέστ Μπρομ στο πρωτάθλημα από το 1994! Εκτοτε, οι φιλοξενούμενοι μετρούν σε 7 παιχνίδια 3 νίκες και 4 ισοπαλίες.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ Ρεπορτάζ: Δίκαια κέρδισε τη Σάντερλαντ και πιο εύκολα απ’ αυτό που δείχνει το σκορ (1-0). Ο Μπρίτος στο 59’ το γκολ, στην επαναφορά έπειτα από δοκάρι. Νιανγκ, Οκάκα, Σαξές θα μπορούσαν να σκοράρουν στις ευκαιρίες που είχαν, αλλά εμφανίστηκαν αποτελεσματικοί, ενώ από την άλλη η Γουότφορντ ελάχιστα απειλήθηκε από τη Σάντερλαντ.

Χωρίς να εντυπωσιάζει, πλησιάζει το όριο παραμονής που είναι οι 38 βαθμοί (έφτασε τους 34), ενώ το Σάββατο έχει δύσκολο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Τότεναμ στο Λονδίνο. Εχει αυτό τον αέρα των 7 βαθμών από τη ζώνη υποβιβασμού χάρη στις επιδόσεις της απέναντι στις ομάδες του β’ μισού της βαθμολογίας, καθώς απέναντι στην πρώτη 10άδα έχει μόλις 3 νίκες, μία ισοπαλία και 10 ήττες.

«Οσο μαθηματικά δεν τελειώνει η υπόθεση παραμονής, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος. Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε αυτό, αλλά το πώς θα αγωνιστούμε απέναντι στην Γούεστ Μπρομ. Πηγαίνουμε παιχνίδι – παιχνίδι και τώρα μας απασχολεί μόνο η Γουέστ Μπρομ», δήλωσε ο Ματζάρι. Αγωνιστικά νέα: Ντίνι (1ος σκόρερ, ) και Πρεντλ (στόπερ, ) είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους.

Μάλιστα, αν ο Ντίνι σκοράρει θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία της Γουότφορντ πετυχαίνει γκολ για 4ο σερί εντός έδρας ματς. Νέος τραυματίας ο στόπερ Καμπούλ (22/2), πιθανότατα θα χάσει το υπόλοιπο. Τσεκ για τον Αμραμπατ (εξτρέμ, 20/0), που επέστρεψε από μακρά απουσία και δύσκολα θα παίξει δεύτερο σερί ματς σε τόσο λίγες μέρες. Πιθανότατα θα ξεκινήσει από τον πάγκο.

Δεν προλαβαίνει ο Μπεχράμι (χαφ, 23/0), ενώ οι Καμπασελέ (αμυντικός, 11/2), Γουότσον (μέσος, 4/0) προπονήθηκαν αλλά δεν είναι έτοιμοι. Εκτός κλασικά ο Ζάρατε (επιθετικός, 3/0). Bet info: Τα 4/5 τελευταία της ήταν under. Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Γκόμες – Κάθκαρτ, Πρεντλ, Μπρίτος, Χολέμπας – Ντουκουρέ, Κλέβερλι, Καπού – Νιάνγκ, Γιάνμαατ, Ντίνι ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ Ρεπορτάζ: Εφυγε από το «Ολντ Τράφορντ» με 25% κατοχή μπάλας, 3 σουτ σύνολο, μόλις 1 προς την εστία, αλλά ομάδα με προπονητή τον Πιούλις έχει πάντα μότο: «το αποτέλεσμα μετράει».

Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά την έκανε τη ζημιά στη Γιουνάιτεντ (0-0), παίρνοντας δεύτερο σερί σπουδαίο αποτέλεσμα, μετά το 3-1 επί της Αρσεναλ. Προφανώς δέχθηκε κάμποσες φάσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, από την άλλη όμως, παραλίγο να το «κλέψει» στο 86’, όταν σε σουτ του Φλέτσερ, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Ντε Χέα και κατέληξε στο δοκάρι! Εχει ενδιαφέρον η συμπεριφορά της από ‘δω και πέρα, καθώς χειροπιαστό βαθμολογικό κίνητρο δεν έχει: το μόνο που μπορεί να κυνηγήσει είναι η 7η θέση, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πάντως, δεν είναι καθόλου σίγουρο κατά πόσο «καίγεται» να ξεκινήσει νωρίς νωρίς τις υποχρεώσεις της το καλοκαίρι. Το Σάββατο υποδέχεται τη Σαουθάμπτον. Αξιοσημείωτο, πως είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στις στημένες φάσεις, έχει πετύχει 14 γκολ έπειτα από κόρνερ, 4 παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη ομάδα (η Γουέστ Χαμ έχει 10). Επιπλέον, ο γκολκίπερ Φόστερ και ο στόπερ ΜακΟλεϊ δεν έχουν χάσει ούτε λεπτό ως τώρα, σπάζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ της ομάδας.

Στο 9-5-2 το ρεκόρ της Γουέστ Μπρομ απέναντι σε ομάδες του δεύτερου μισού της βαθμολογίας. Αγωνιστικά νέα: Ο πολύτιμος Φίλιπς (εξτρέμ, 24/4, 8 ασίστ) έλειψε και θα τσεκαριστεί, με τον Πιούλις να μην δείχνει διατεθειμένος να ρισκάρει, αν δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Τσεκ και για τον ΜακΚλιν (εξτρέμ, 16/1). Από ‘κει και πέρα, ο έμπειρος προπονητής είπε πως κάποιοι παίκτες ακόμα κουβαλούν μικροτραυματισμούς, αλλά δεν τους κατονόμασε.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, να υπάρξουν ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο. Bet info: Στο 0-3-2 το εκτός έδρας σερί της Γουέστ Μπρομ. Στις 31/12 νίκησε τελευταία φορά εκτός. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Φόστερ – Ντόουσον, ΜακΟλεϊ, Εβανς, Νιόμ – Λίβερμορ, Φλέτσερ – Μπραντ, Τσαντλί, ΜακΚλιν (ή Μόρισον) – Ροντόν   ΛΕΣΤΕΡ – ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ (21:45) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 749 Γήπεδο: ΚΙΝΓΚ ΠΑΟΥΕΡ (32.500), ΛΕΣΤΕΡ Απόσταση (χλμ.): 294 Σετ αποδόσεων: 1.44 – 4.50 – 7.50 Α’ ΓΥΡΟΣ: ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ – ΛΕΣΤΕΡ 2-1 * Η Σάντερλαντ έχασε μόλις σε ένα από τα 4 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της κόντρα στη Λέστερ (πέρσι). Δύο ισοπαλίες και μία νίκη είχε πριν από το περσινό 4-2. ΛΕΣΤΕΡ Ρεπορτάζ: Μόνο νίκες με τον Σέξπιρ στον πάγκο (τέσσερις στο πρωτάθλημα, μία στο Τσάμπιονς Λιγκ), αν κάνει το 5/5 κόντρα στη Σάντερλαντ ουσιαστικά αγκαλιάζει και την παραμονή φτάνοντας τους 36 βαθμούς (οι 38 είναι το όριο παραμονής), μία εβδομάδα πριν τον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ατλέτικο.

Μάλιστα, ο Σέξπιρ έγινε ο πρώτος Αγγλος προπονητής που ξεκινάει τη θητεία του στον πάγκο οποιασδήποτε ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ με 4 διαδοχικές νίκες! Δίκαιο 2-0 επί της Στόουκ, γκολάρες Εντιντί (25’), Βάρντι (47’), θα μπορούσε κι άλλα γκολ, από την άλλη μάλλον τυχαίο ότι κράτησε το μηδέν (δέχθηκε 3-4 καλές φάσεις). «Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο, το μόνο που θέλουμε είναι να παρουσιαζόμαστε σε κάθε ματς πρωταθλήματος λες και έχουμε μπροστά μας έναν τελικό Κυπέλλου.

Δεν μας αρκεί μόνο η παραμονή, θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Το ματς με τη Σάντερλαντ είναι πολύ κρίσιμο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή», δήλωσε ο Σέξπιρ. Σε εξαιρετική κατάσταση ο Βάρντι, που από τότε που αποχώρησε ο Ρανιέρι έχει σε 6 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (μαζί με την Εθνική) ισάριθμες νίκες, 6 γκολ και 2 ασίστ! Ακολουθεί εκτός έδρας ματς με την Εβερτον (Κυριακή), πριν αντιμετωπίσει την Ατλέτικο στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αγωνιστικά νέα: Ελειψε και θα μείνει για δεύτερο εκτός ο Μόργκαν (στόπερ, 27/1), ο οποίος σύμφωνα με τον Σέξπιρ «προπονήθηκε, αλλά ακόμα δεν είναι στο 100%». Ο Ολμπράιτον (εξτρέμ, 24/0) προπονήθηκε και τέθηκε πάλι στη διάθεση του προπονητή του. Πάλι έξω ο Μεντί (μέσος, 4/0). Bet info: Εχει βρεθεί 12 φορές πίσω στο ημίχρονο φέτος, μόνο η Πάλας και η Σάντερλαντ έχουν βρεθεί περισσότερες.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Σμάιχελ – Σίμπσον, Μπεναλουάν, Χουτ, Φουκς – Εντιντί, Ντρινκγουότερ, Ολμπράιτον, Μαρέζ – Οκαζάκι, Βάρντι ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ Ρεπορτάζ: Δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ. Με 20 βαθμούς και το όριο παραμονής να είναι στους 38, πώς θα προλάβει; Το χειρότερο είναι η αγωνιστική εικόνα της: χωρίς γκολ στα 5 τελευταία, στα 8 από τα 9 πιο πρόσφατα σκόραρε μόλις στο ένα! Ο Ντέιβιντ Μόγιες παραμένει στον πάγκο και μάλιστα έδειξε τον εκνευρισμό του στη συνέντευξη που έδωσε μετά το ματς στο Γουότφορντ, όπου μίλησε άσχημα σε μια γυναίκα δημοσιογράφο («με αυτά που με ρωτάς θα έπρεπε να φας σφαλιάρα παρά το γεγονός ότι είσαι γυναίκα») και έχουν ξεσηκωθεί όλοι κατά του Σκωτσέζου! Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη, αλλά πιθανότατα θα προφυλαχθεί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δίκαια έχασε στο Γουότφορντ (1-0), το σκορ περισσότερο την κολακεύει παρά την αδικεί. Ελάχιστα απείλησε, δείγμα της επιθετικής… ανυπαρξίας της. «Οσο υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, θα της κυνηγάμε. Είναι μια δύσκολη εβδομάδα, κάθε ματς για μας μοιάζει με τελικό», δήλωσε ο Μόγιες. Ο Ντεφόε έχει πολύ καλή παράδοση κόντρα στη Λέστερ, έχοντας σκοράρει 4 γκολ στα 5 τελευταία πρωταθλήματος απέναντι στις «αλεπούδες».

Δεν είναι, πάντως, σίγουρη η συμμετοχή του σήμερα. Ακολουθεί εντός έδρας ματς την Κυριακή κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αγωνιστικά νέα: Ερωτηματικό ο ηγέτης-πρώτος σκόρερ, Ντεφόε (29/14), ο οποίος συνήθως δεν παίζει τρία ματς στην ίδια εβδομάδα. Θα τσεκαριστεί, ίσως ξεκινήσει από τον πάγκο. Πιθανότητες επιστροφής για Ανιτσέμπε (φορ, 11/3), που λείπει καιρό.

Διαθέσιμος ο χαφ Κάτερμολ, βασικός μέχρι πέρσι, αλλά φέτος με πολλά προβλήματα τραυματισμών. Πάλι έξω Πίενααρ (μέσος, 14/0), Κίρκοφ (χαφ, 7/0) και οι μακροχρόνιοι απόντες. Bet info: Οκτώ διαδοχικά no goal στο πρωτάθλημα. Πιθανή ενδεκάδα (3-5-1-1): Πίκφορντ – Ο’ Σι (ή Τζιλιμποτζί), Κονέ, Ντεναγιέρ – Τζόουνς, Γκίμπσον, Εντόνγκ, Ρόντγουελ, Οβιέδο – Γιανουζάι – Ντεφόε   ΜΠΕΡΝΛΙ – ΣΤΟΟΥΚ (21:45) Κωδ.

ΟΠΑΠ: 747 Γήπεδο: ΤΕΡΦ ΜΟΥΡ (22.546), ΜΠΕΡΝΛΙ Απόσταση (χλμ.): 134 Σετ αποδόσεων: 2.35 – 3.20 – 3.20 Α’ ΓΥΡΟΣ: ΣΤΟΟΥΚ – ΜΠΕΡΝΛΙ 2-0 * Τρεις σερί ισοπαλίες ανάμεσα σε Μπέρνλι και Στόουκ στο «Τερφ Μουρ». Το 2007 το πιο πρόσφατο διπλό, το 2005 ο τελευταίος άσος. ΜΠΕΡΝΛΙ Ρεπορτάζ: Υπέστη μόλις την 4η φετινή εντός έδρας ήττα της, την πρώτη από τον Νοέμβρη και μετά, μάλλον η πιο εύκολη απ’ όλες.

Δεν απείλησε καθόλου την Τότεναμ, αντίθετα βρέθηκε εκτεθειμένη αρκετές φορές και το 2-0 περισσότερο την κολακεύει και λιγότερο την αδικεί. Στο 66’ και στο 77’ δέχθηκε τα δύο γκολ και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντιδράσει. Στο +5 από τη γραμμή υποβιβασμού, αρχίζει να… αγχώνεται πάλι! «Η Πρέμιερ Λιγκ είναι πολύ δύσκολα, δεν πρόκειται να σου χαρίσει τίποτα κανένας.

Πρέπει να είσαι σε κάθε ματς πολύ δυνατός και αυτό θα επιχειρήσουμε να κάνουμε κόντρα στη Στόουκ. Δεν υπάρχει στόχος για συγκεκριμένους βαθμούς, κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά», δήλωσε ο Ντάιτς. Συνυπολογίζοντας την προηγούμενη θητεία της στην Πρέμιερ (2014-15), έφτασε τα 6 σερί ματς μήνα Απρίλη χωρίς να σκοράρει, ενώ διατηρήθηκε η παράδοση που την θέλει όταν δέχεται πρώτη γκολ, να χάνει (42 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ που δεν έχει μπορέσει να κάνει ανατροπή όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ).

Ακολουθεί «τελικός», εξάποντο παραμονής, με αντίπαλος την Μίντλεσμπρο εκτός έδρας (Σάββατο). Αγωνιστικά νέα: Πάλι έξω Γκούντμουντσον (εξτρέμ, 16/1), ο οποίος προπονήθηκε πάντως, και αναμένεται να είναι έτοιμος το ερχόμενο Σ/Κ. Πάλι έξω ο Μάρνεϊ (μέσος, 21/1). Bet info: Τέσσερα σερί εντός έδρας under. Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Χίτον – Λόουτον, Κιν, Μι, Γουόρντ – Χέντρικ, Μπάρτον, Μπόιντ, Μπρέιντι – Γκρέι, Μπαρνς ΣΤΟΟΥΚ Ρεπορτάζ: «Αν κάνουμε ίδια εμφάνιση και στο Μπέρνλι, θα έχουμε ξανά ένα δύσκολο βράδυ», δήλωσε ο Χιουζ μετά την ήττα 2-0 στο Λέστερ.

Δίκαια έχασε, έβγαλε προβλήματα πίσω, θα μπορούσε να δεχθεί κι άλλα γκολ, ειδικά στο β’. Είχε κι αυτή καλές στιγμές, τόσο μετά το 1-0 (Αρναούτοβιτς), όσο και μετά το 2-0 (Κράουτς), αλλά γενικότερα δεν άξιζε κάτι από την αναμέτρηση. Με μόλις μία νίκη στα 5 τελευταία (1-1-3), αλλά με τους 36 βαθμούς που έχει ως τώρα δεν γίνεται να κινδυνεύσει, ενώ από την άλλη δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει και την 7η θέση (-14), που υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

«Εχουμε ακόμα 8 ματς, θέλουμε να κλείσουμε καλά τη σεζόν, θέλουμε τουλάχιστον μια θέση στην πρώτη 10άδα», δήλωσε ο Χιουζ. Αξιοσημείωτο στατιστικό ότι και οι 9 φετινές νίκες της Στόουκ στο πρωτάθλημα ήρθαν κόντρα σε ομάδες από την 13η θέση της βαθμολογίας και κάτω! Η Μπέρνλι είναι 15η… Αγωνιστικά νέα: Εξέτισε ο Μπάρντσλεϊ (μπακ, 15/0).

Πάλι έξω Σακίρι (εξτρέμ, 14/3), δύσκολα ο Κάμερον (αμυντικός, 11/0) που προπονήθηκε αλλά δεν είναι στο 100%. Τσεκ για τον Κράουτς (φορ, 21/4), με πρόβλημα βγήκε ο Γουόλτερς (επιθετικός, 19/3) και θα τσεκαριστεί και αυτός. Μακροχρόνια τα άλλα. Bet info: Είναι 4 σερί εκτός έδρας ματς χωρίς γκολ. Τελευταία φορά που έμεινε στο μηδέν για 5 διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα ήταν τον Φεβρουάριο του 2011.

Πιθανή ενδεκάδα (4-4-2): Γκραντ – Μπάρντσλεϊ, Σόουκρος, Μάρτινς Ιντι, Πίετερς – Σομπί, Αλεν, Ανταμ, Αρναούτοβιτς – Ντιούφ, Μπεραχίνο   ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. – ΕΒΕΡΤΟΝ (22:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 766 Γήπεδο: ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ (75.811), ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Απόσταση (χλμ.): 57 Σετ αποδόσεων: 1.55 – 4.00 – 6.50 Α’ ΓΥΡΟΣ: ΕΒΕΡΤΟΝ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. 1-1 * Από το 1992 και μετά η μοναδική νίκη της Εβερτον στο «Ολντ Τράφορντ» σημειώθηκε το 2013.

Στο διάστημα αυτό, σε 23 ματς, οι γηπεδούχοι έχουν 18 νίκες, ενώ 4 ματς έληξαν ισόπαλα. ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. Ρεπορτάζ: Ο πολύ δύσκολος Απρίλης (έχει να παίξει ακόμα 8 ματς ως τις 30/04), μπήκε με γκέλα. Η Γουέστ Μπρομ έγινε η 6η μικρομεσαία ομάδα που παίρνει ισοπαλία στο «Ολντ Τράφορντ», αν η Γιουνάιτεντ είχε πάρει αυτά τα «εύκολα» ματς θα ήταν δεύτερη! Η ουσία, όμως, είναι ότι η διαφορά από την τετράδα άνοιξε στους 5 βαθμούς (έστω κι αν έχει ένα ματς λιγότερο από την 4η Σίτι και δύο ματς λιγότερα από την 3η Λίβερπουλ).

Πολλές χαμένες ευκαιρίες κόντρα στη Γουέστ Μπρομ στο β’ ημίχρονο, αλλά στο 86’ γλίτωσε από το δοκάρι στη μοναδική φορά που απειλήθηκε (0-0). «Ολοι είδαν ότι υπήρχε μια ομάδα που προσπαθούσε να παίξει μπάλα και μια ομάδα που έπαιζε μόνο άμυνα», δήλωσε ο Μουρίνιο που σχεδόν μετά από κάθε εντός έδρας γκέλα λέει ακριβώς τα ίδια πράγματα! «Μέχρι να οριστικοποιηθεί κάτι μαθηματικά, όλοι έχουν πιθανότητες για την τετράδα.

Είναι ευκαιρία για μας να συγκεντρωθούμε στα ματς της Πρέμιερ Λιγκ τώρα που δεν υπάρχει το Γιουρόπα Λιγκ. Όταν έρθει η ώρα του Γιουρόπα Λιγκ θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο την Εβερτον», δήλωσε ο Μουρίνιο. Ακολουθεί εκτός έδρας ματς με την Σάντερλαντ, πριν από το πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ με αντίπαλο την Αντερλεχτ.

Αγωνιστικά νέα: Εξέτισαν οι Ζλάταν (1ος σκόρερ, 25/15) και Ερέρα (χαφ, 22/0), καλές πιθανότητες επιστροφής και για Πογκμπά (χαφ, 25/4) που προπονήθηκε και είναι στη διάθεση του Μουρίνιο. Πάλι έξω οι στόπερ Σμόλινγκ (15/1), Τζόουνς (14/0) και ο Μάτα (μέσος, 22/6). Bet info: Πέντε σερί εντός έδρας under. Πιθανή ενδεκάδα (4-2-3-1): Ντε Χέα – Βαλένσια, Μπαϊγί, Ρόχο, Μπλιντ – Ερέρα, Πογκμπά – Μιχιταριάν, Λίνγκαρντ (ή Ρούνεϊ), Μαρσιάλ – Ιμπραΐμοβιτς ΕΒΕΡΤΟΝ Ρεπορτάζ: Ο Κούμαν ρίσκαρε βάζοντας αρκετούς πιτσιρικάδες στην ενδεκάδα στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, δεν του βγήκε.

Παρά το γεγονός ότι ένας εξ αυτών (Πένινγκτον) ισοφάρισε σε 1-1 στο 28’. Δίκαια έχασε 3-1, τυχερή που δεν αποβλήθηκε κάποιος παίκτης της, με τους Γουίλιαμς και Μπάρκλεϊ να κάνουν πολύ σκληρά μαρκαρίσματα. Μόλις μία νίκη στα 6 τελευταία εκτός (1-3-2), προφανώς μακριά από το «Γκούντισον Παρκ» δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο μέσα σ’ αυτό (104-1 ο εντός έδρας απολογισμός της ως τώρα).

Για να επιβεβαιωθεί του… γραπτού το αληθές, η μοναδική εκτός έδρας νίκη της Εβερτον μήνα Απρίλη στα 15 τελευταία ματς, ήταν κόντρα στη Σάντερλαντ πριν από 3 χρόνια (6 ήττες, 8 ισοπαλίες). Πάντως, παρουσιάζεται μια ευκαιρία στον Κούμαν να γράψει ιστορία και να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα κερδίσει τρεις σερί φορές στο «Ολντ Τράφορντ» στα ισάριθμα πρώτα του παιχνίδια εκεί! Αγωνιστικά νέα: Πάλι έξω οι Κόλμαν (μπακ, 26/4), Φούνες Μόρι (στόπερ, 23/0), Σνάιντερλεν (νεοφερμένος χαφ, 9/1).

Μακροχρόνια τα άλλα. Bet info: Σκόραρε στα 7 από τα 8 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Ρόμπλες – Πένινγκτον, Γουίλιαμς, Τζαγκιέλκα – Χολγκέιτ, Γκουέιγ, Ντέιβις, Μπέινς – Μιραλάς, Μπάρκλεϊ, Λουκάκου Πηγή: Kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος