2581

Μάκης Μηνδρινός

Το 98% και η προσπέραση

Μπορεί να απομένουν επτά αγωνιστικές ακόμα, ωστόσο βάσει στατιστικής η Νιουκάστλ βρίσκεται ήδη στην Πρέμιερ Λιγκ (το 98% των ομάδων που είχαν 80+ βαθμούς την 39η αγωνιστική προβιβάστηκαν). Αναζητούν αντίδραση Χάντερσφιλντ και Νόριτς. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΜΠΕΡΤΟΝ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 909 Γήπεδο: ΣΕΝΤ ΤΖΕΪΜΣ ΠΑΡΚ (52.405), ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Απόσταση (χλμ): 276 Στο πρωτάθλημα φέτος: Μπέρτον – Νιουκάστλ 1-2 Σετ αποδόσεων: 1.

44 – 4.50 – 7.50 * Η αναμέτρηση του πρώτου γύρου ήταν η πρώτη στην ιστορία τους. ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Ρεπορτάζ: Ενα βήμα πιο κοντά στην Πρέμιερ μετά το αγχωτικό 2-1 επί της Γουίγκαν (+8 από την 3η, με ματς λιγότερο). Παρότι έκανε κουμάντο καθ' όλη τη διάρκεια του 90λεπτου, εμφάνισε προβλήματα στο αμυντικό transition, θέτοντας το προβάδισμά της σε κίνδυνο αρκετές φορές (1-0 36', 1-1 50', 2-1 57').

Πλέον, εξαρτάται καθαρά από εκείνη το πόσο γρήγορα θα εξασφαλίσει την άνοδο. «Και εγώ θέλω η ομάδα να σκοράρει πέντε γκολ σε κάθε ματς, αλλά είναι ανέφικτο. Σε αυτή τη φάση μετράει ο χαρακτήρας που δείχνουμε, το πάθος και η ορθή διαχείριση κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Είμαστε καλοί και στους τρεις αυτούς τομείς, γι' αυτό και πιστεύω ότι θα πάρουμε την πρωτιά», η εκτίμηση της κατάστασης από τον Μπενίτεθ.

Bet Info: Διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση στην Τσάμπιονσιπ (72 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (33), ενώ είναι εκείνη με τους περισσότερους σκόρερ στην κατηγορία (15). Οι 13/19 φετινές υποχρεώσεις στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» συνοδεύτηκαν από over. Αγωνιστικά νέα: Αποκλείστηκαν από την αποστολή οι ενδεκαδάτοι Κλαρκ (στόπερ, 32/3) και Γέντλιν (μπακ, 23/1), καθώς δεν έχουν επανέλθει στο 100%.

Στη διάθεση του Μπενίτεθ τέθηκε ο Μέρφι (φορ, 10/4), αφού προπονήθηκε κανονικά χθες και προχθές. Λείπουν σταθερά δύο μακροχρόνιοι. ΜΠΕΡΤΟΝ Ρεπορτάζ: Αν στο τέλος της σεζόν παραμείνει στην κατηγορία (+4), το διπλό στο Χάντερσφιλντ θα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο (1-0, 4ο σερί εκτός χωρίς ήττα). ΟΚ, πρόκειται για «μαγική εικόνα», αφού βρέθηκε καθ' όλη τη διάρκεια σε παθητικό ρόλο, όμως στο τέλος της ημέρας μετράει το αποτέλεσμα και το σύνολο του Κλαφ ήταν εκείνο που κέρδισε (στο 96' με αντεπίθεση το νικητήριο).

Το πρόγραμμα «φωτιά» συνεχίζεται, αφού εκτός από το αποψινό με τη Νιουκάστλ, το Σάββατο την περιμένει η φορμαρισμένη Αστον Βίλα (εντός)! Πάντως, δεν δείχνει να μασάει ο Κλαφ: «Κανείς δεν περιμένει να κερδίσουμε στο Νιουκάστλ, βέβαια ούτε στο Χάντερσφιλντ το περίμεναν. Θα δώσουμε το 100% όπως πάντα για να ανατρέψουμε τα δεδομένα».

Bet Info: Το 48% των τερμάτων που δέχτηκε φέτος στο πρωτάθλημα ήρθαν στο διάστημα 76'-90' (ανεξαρτήτως έδρας). Οι 5/7 πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της μακριά από το «Πιρέλι» συνοδεύτηκαν από under. Αγωνιστικά νέα: Πέντε αγωνιστικές επιβλήθηκαν στον Τάρνερ (στόπερ, 32/0), όμως έχει ασκηθεί έφεση για τη μείωση της ποινής. Με πρόβλημα αποχώρησαν από το τελευταίο οι ενδεκαδάτοι Μπρέιφορντ (μπακ, 26/0), ΜακΦίτζαν (στόπερ, 26/1), Εϊκινς (φορ, 32/3) και Φλάναγκαν (αμυντικός, 24/0), ωστόσο όλοι διατηρούν καλές πιθανότητες για να προλάβουν.

Θα τσεκαριστεί προληπτικά ο παικταράς Ιρβιν (χαφ, 35/10), διότι η κόπωση από τα διαδοχικά ματς είναι μεγάλη. ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ – ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 908 Γήπεδο: ΤΖΟΝ ΣΜΙΘ (24.500), ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ Απόσταση (χλμ): 297 Στο πρωτάθλημα φέτος: Νόργουιτς – Χάντερσφιλντ 1-2 Σετ αποδόσεων: 2.10 – 3.40 – 3.60 * 0-1-1 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Χάντερσφιλντ.

* Goal/goal και over 3,5 εμφάνισαν και τα δύο τελευταία μεταξύ τους στο «Τζον Σμιθ». * Δημιουργήθηκε σούσουρο τις τελευταίες μέρες γύρω από τις σχέσεις τους, διότι ο τεχνικός διευθυντής της Χάντερσφιλντ Στιούαρτ Γουέμπερ ζήτησε να αποχωρήσει για να αναλάβει το ίδιο πόστο στη Νόριτς. ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ Ρεπορτάζ: «Γκέλα ολκής» κόντρα στην Μπέρτον (0-1) και ψαλίδισμα στα όνειρα για απευθείας άνοδο (-10, με ματς λιγότερο).

Ουσιαστικά έχασε δικό της παιχνίδι, αφού ήλεγξε απόλυτα την κατάσταση, έφτασε ουκ ολίγες φορές κοντά στο γκολ (70%, 18 τελικές, 2 δοκάρια), όμως απέτυχε να σκοράρει, δεχόμενη… μπουνιά στο τελευταίο λεπτό (96'). «Δεν τα παρατάμε», το μήνυμα του Βάγκνερ! Είναι γεγονός ότι μόλις ζόρισε η κατάσταση και ξεκίνησαν τα «πρέπει» άρχισε να κάνει στραβοπατήματα, διόλου τυχαίο το πρόσφατο σερί της (2-1-3).

Βέβαια, το μαξιλαράκι ασφαλείας από τους διώκτες των πλέι οφ τής επιτρέπει να λειτουργεί με λιγότερη πίεση, ενώ αν πάρει τα τέσσερα εναπομείναντα εντός έδρας ματς θα κλειδώσει την παρουσία της στην εξάδα. Bet Info: Μέχρι στιγμής οι 20/22 φετινές νίκες της ήρθαν με ένα γκολ διαφορά. Πρώτο σκορ σε επαλήθευση το 2-1 (10), δεύτερο το 1-0 (9). Οι 4/7 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της συνοδεύτηκαν από over.

Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένος ο Γουάιτχεντ (χαφ, 12/0) που αποβλήθηκε στο σαββατιάτικο. Ούτε σήμερα είναι έτοιμοι οι ποιοτικοί Μπαν (φορ, 14/0), Μπράουν (φορ, 12/3) και Πάλμερ (χαφ, 24/4), χειρουργήθηκε στους χιαστούς ο Στάνκοβιτς (χαφ, 7/0). Πάτησε χορτάρι μετά από μία βδομάδα ο Χογκ (χαφ, 30/1) και ο Βάγκνερ δήλωσε ότι τον υπολογίζει κανονικά. ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ Ρεπορτάζ: Συνέχισε την αρνητική παράδοση στο «Βίλα Παρκ», ηττήθηκε από την Αστον Βίλα (2-0, 25 χρόνια χωρίς διπλό εκεί) και το περιθώριο για συμμετοχή στα πλέι οφ στένεψε κι άλλο (-7).

Γενικότερα, η επιλογή της διοίκησης να μην πάρει προπονητή κατά τη διάρκεια της διακοπής κρίνεται εσφαλμένη, αφού ο υπηρεσιακός Ιρβιν δεν άλλαξε τίποτα σε σχέση με τα όσα βλέπαμε επί Νιλ. Οσον αφορά το κεφάλαιο προπονητή, η περίπτωση Πάρντιου φαντάζει πολύ δύσκολη πια (μεγάλη καψούρα της διοίκησης), με τον Ρέσλερ να παραμένει Νο1 όνομα στη λίστα των υποψήφιων διαδόχων.

Μάλιστα, ο νέος τεχνικός διευθυντής, Γουέμπερ, έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον Γερμανό μάνατζερ (άγνωστο τι έχει ειπωθεί). Bet Info: Πρόκειται για μία από τις πιο αποδοτικές ομάδες στο α’ ημίχρονο: 20-8-11, 33-19 γκολ. Εχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη στην κατηγορία στο πρώτο 15λεπτο των αγώνων της (11). Αγωνιστικά νέα: Τιμωρημένοι οι Ντάικς (μπακ, 9/1) και Πίντο (μπακ, 31/1), με λύση ανάγκης θα πάει στα άκρα της άμυνας ο Ιρβιν.

Οριακά θα κριθεί η συμμετοχή του Χούλαχαν (χαφ, 29/1), ταξίδεψε με την αποστολή, αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. «Φρέσκο» πρόβλημα ο Ντόρανς (χαφ, 19/5), έφυγε με διάστρεμμα από το τελευταίο και έμεινε στο Νόριτς. Θα δοκιμάσει ο Μουλούμπου (χαφ, 13/0) που προπονείται εδώ και μια εβδομάδα χωρίς παρενέργειες. πηγή: kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος