2572

Μάκης Μηνδρινός

«Καίγεται» αλλά δεν πείθει

Ανοίγει απόψε η αυλαία του πασχαλινού προγράμματος στην Τσάμπιονσιπ. Η Γουίγκαν θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο για να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής ζωντανές. Χωρίς άγχος και σωμένη η Μπάρσνλεϊ, ωστόσο έκανε αρκετές «ζημιές» στις τελευταίες αγωνιστικές. ΓΟΥΙΓΚΑΝ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1698 Γήπεδο: DW (25.138), ΓΟΥΙΓΚΑΝ Απόσταση (χλμ): 116 Στο πρωτάθλημα φέτος: Μπάρνσλεϊ – Γουίγκαν 0-0 Σετ αποδόσεων: 2.

15 – 3.40 – 3.50 * 1-0-1 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Γουίγκαν. * Μόλις μία φορά κέρδισε στα εννέα τελευταία μεταξύ τους η Μπάρνσλεϊ (1-3-5, ανεξαρτήτως έδρας). ΓΟΥΙΓΚΑΝ Ρεπορτάζ: Θα χρειαστεί να γίνουν πολλά για να σωθεί, καθώς εκτός από τη διαφορά που καλείται να ανατρέψει (-7), το πρόγραμμα είναι ζόρικο (έχει να παίξει με Μπράιτον, Ρέντινγκ, Λιντς).

Με την… ψυχή στο στόμα κέρδισε την ουραγό Ρόδεραμ (3-2, 1η νίκη εντός μετά τις 21/01), με το απευθείας φάουλ του Πάουελ στο 97' να τη γλιτώνει από «κάζο» (ανοησία του αντίπαλου γκολκίπερ). Μάλιστα, βρέθηκε δις πίσω στο σκορ (0-1 29', 1-2 61'). Παρά τη δυσκολία της κατάστασης, το κλίμα που απορρέει από τα αποδυτήρια είναι θετικό, με τον Μπάροου να κρατάει μακριά από τους παίκτες πίεση και άγχος.

«Πρέπει να παίξουμε ελεύθερα από εδώ και στο εξής. Δεν χρειάζεται να περιορίζουμε τους ποδοσφαιριστές, άλλωστε οι ίδιοι απέδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι μπορούν να κουμαντάρουν τους εαυτούς τους», η εκτίμησή του υπηρεσιακού τεχνικού. Ο δρόμος προς το φινάλε: Μπάρνσλεϊ (Μ), Μπράιτον (Ε), Κάρντιφ (Μ), Ρέντινγκ (Ε), Λιντς (Μ) Bet Info: Διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στην Τσάμπιονσιπ (35 γκολ), ενώ είναι εκείνη με το χειρότερο ποσοστό στη μετατροπή των ευκαιριών σε γκολ (7,6%).

Διόλου τυχαίο ότι είναι η ομάδα που έμεινε περισσότερες φορές στο μηδέν φέτος (20). Αγωνιστικά νέα: «Φρέσκο» πρόβλημα ο Γκίλμπι (χαφ, 15/2), αποκόμισε πρόβλημα στο γόνατο την περασμένη εβδομάδα και δίνεται αμφίβολος. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Εκτός αποστολής συνεχίζουν οι τραυματίες Γκριγκ (φορ, 33/5), Μπογκλ (φορ, 12/3), Κέλετ (αμυντικός, 5/0), Τάνικλιφ (χαφ, 5/0) και 2-3 μακροχρόνιοι.

ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ Ρεπορτάζ: Τι και αν ήταν αδιάφορη, τη ζημιά την έκανε στην Μπλάκμπερν (2-0, κλείδωσε και μαθηματικά την παραμονή). Τρομερό πρώτο 20λεπτο και 2-0 μπροστά (3', 10'), έκτοτε έριξε τον ρυθμό και κράτησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το προβάδισμά της. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά τις 14 Φεβρουαρίου (1-2-0 το σερί), ενώ και τα τρία πιο πρόσφατα τρίποντα που πήρε ήρθαν μακριά από το «Οκγουελ»! Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό της χρονιάς, τα περισσότερα πράγματα που μας έχουν μείνει από την ομάδα του Χέκινμποτομ είναι θετικά (γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο, μεγάλες νίκες κ.

ά). Το μεγαλύτερο «μείον» ήταν οι εντός έδρας επιδόσεις της, αφού κατάφερε να πάρει μόλις 6 νίκες (6-9-6). Ισως αν είχε συλλέξει 2-3 τρίποντα παραπάνω εκεί τώρα να μιλούσαμε για διαφορετικούς στόχους. Ο δρόμος προς το φινάλε: Γουίγκαν (Ε), Μπρέντφορντ (Μ), Μπρίστολ Σίτι (Ε), Μπέρτον (Μ), Νιουκάστλ (Ε) Bet Info: Εχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ από οποιαδήποτε άλλη στο χρονικό διάστημα 76'-90' (19).

Είναι η ομάδα που έχει πετύχει τα περισσότερα τέρματα με κεφαλιά στην Τσάμπιονσιπ φέτος (17) και εκείνη με τα περισσότερα γκολ από αντεπιθέσεις (5). Αγωνιστικά νέα: Πιθανότατα θα δούμε ροτέισον στο βασικό σχήμα από τον Χέκινμποτομ, σύμφωνα με τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου. Εκτός έμεινε ο Γιαντόμ (μπακ, 32/0), αφού το πρόβλημα στον ώμο είναι σοβαρό, αμφίβολος ο σημαντικός Χεϊμίλ (χαφ, 37/3) που έλειψε και στο σαββατιάτικο.

Μακροχρόνια απουσιάζουν ο Γουάιτ (δ. μπακ, 10/0) με πρόβλημα στο γόνατο και ο Ντ' Αλμέιδα (χαφ, 3/0) με χιαστούς. πηγή: kingbet.net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος