2551

Μάκης Μηνδρινός

Το πρώτο αίμα

Εκκινούν απόψε τα πλέι οφ της Λιγκ 1. Μίλγουολ και Μπράντφορντ ξεκινούν από θέση ισχύος στη διαδικασία, ωστόσο αμφότερες κουβαλάνε το βάρος της περσινής αποτυχίας. Με ψυχολογία αλλά και απουσίες η Σκάνθορπ, χωρίς άγχος η ομάδα των υπερβάσεων, Φλίτγουντ. ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Μίλγουολ – Σκάνθορπ και Μπράντφορντ – Φλίτγουντ συνθέτουν τα ζευγάρια των πλέι οφ της Λιγκ 1.

Ακολουθούν ρεβάνς στις έδρες των νυν φιλοξενούμενων (07/05). Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση που μετά το δεύτερο ματς οι αντίπαλοι έχουν πετύχει ίδιο αριθμό τερμάτων, ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Οι νικητές θα αγωνιστούν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» στις 20 Μαΐου, όπου θα διεκδικήσουν το τρίτο εισιτήριο για την Τσάμπιονσιπ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Μπόλτον τα άλλα δύο).

ΜΙΛΓΟΥΟΛ – ΣΚΑΝΘΟΡΠ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 2471 Γήπεδο: ΝΙΟΥ ΝΤΕΝ (20.146), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ): 292 Σετ αποδόσεων: 1.95 – 3.40 – 3.80 * 2-0-3 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Μίλγουολ. * Οι τρεις από τις πέντε πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους στο Λονδίνο εμφάνισαν over. * Στο πρωτάθλημα φέτος: Σκάνθορπ – Μίλγουολ 3-0, Μίλγουολ – Σκάνθορπ 3-1. * Τέθηκαν αντιμέτωπες στον τελικό των πλέι οφ της σεζόν 2008-09 (3-2 η Σκάνθορπ).

* Τηλεοπτικό. ΜΙΛΓΟΥΟΛ Ρεπορτάζ: Παρότι η θέση της στην εξάδα παιζόταν μέχρι το τελευταίο λεπτό (αγχωτικό διπλό στο Μπρίστολ, 4-3), δικαίως βρίσκεται και φέτος στα πλέι οφ. Το ζητούμενο για τον Χάρις είναι να αποδείξει ότι έμαθε από την περσινή αποτυχία (έχασε στον τελικό) και να οδηγήσει το σύνολό του στην Τσάμπιονσιπ. Καθαρά αγωνιστικά, δεν βρίσκεται και στην καλύτερη φάση της, με το άγχος να παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτό (2-1-2).

Ξεκάθαρος ο Χάρις αναφορικά με την πρεμιέρα: «Είχαμε μια πολύ καλή χρονιά μέχρι τώρα, είμαστε στα πλέι οφ, ωστόσο φέτος θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα από τον τελικό. Για να το πετύχουμε αυτό, οφείλουμε να θέσουμε από σήμερα τις βάσεις. Οι οπαδοί μας θα παίξουμε σημαντικό ρόλο σε όλο τη διαδικασία, ειδικά στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας.

Οι παίκτες μου παίρνουν δύναμη από τον κόσμο, οπότε πρέπει να γίνουμε ένα όλοι μαζί την ώρα του ματς» Αυτή είναι η 8η φορά που θα βρεθεί στη διαδικασία, ωστόσο μόνο στη μία ανέβηκε, το 2010 (από Λιγκ 1 σε Τσάμπιονσιπ). Στις υπόλοιπες: 2016-2009 ηττήθηκε στον τελικό (αμφότερες στη Λιγκ 1), 1991-2000 αποκλείστηκε στα ημιτελικά (αμφότερες στην Τσάμπιονσιπ) και 1994-2002 αποκλείστηκε στα ημιτελικά (αμφότερες στη Λιγκ 1).

Ο κόουτς Χάρις μπορεί ως μάνατζερ να μετέχει μόλις για δεύτερη φορά, ωστόσο έχει εμπειρία από πλέι οφ. Ως ποδοσφαιριστής, λοιπόν, αριθμεί 5 συμμετοχές σε αυτά, οι τέσσερις με τη Μίλγουολ. Bet Info: Η εστία της παρέμεινε απαραβίαστη στα 11/19 πιο πρόσφατα παιχνίδια της. Το παραγωγικότερο διάστημα των παιχνιδιών της είναι μεταξύ 31’-45’ (25 γκολ, 15 υπέρ-10 κατά).

Αγωνιστικά νέα: Γαστρεντερίτιδα ταλαιπώρησε μεγάλο κομμάτι της αποστολής στο ξενοδοχείο του Μπρίστολ πριν το ματς! Σοβαρότερα θύματα Γουάλας (χαφ, 16/3) και Μπούτσερ (μέσος, 30/2), έμειναν εκτός στο τελευταίο και δίνονται αμφίβολοι. Επηρεάστηκαν και οι Αρτσερ (γκολκίπερ, 36/0), Γκρέγκορι (φορ, 37/17), Αμπντού (χαφ, 12/0) και Ο’Μπράιαν (φορ, 43/13), ωστόσο δεν τίθεται θέμα μη συμμετοχή τους.

Θα δοκιμάσει ο Χάτσινσον (στόπερ, 16/2), καθώς οι ενοχλήσεις από το σπασμένο πλευρό επέστρεψαν στο Μπρίστολ. ΣΚΑΝΘΟΡΠ Ρεπορτάζ: Από τις πιο σταθερές ομάδες σε απόδοση της Λιγκ 1. Μοναδικό ψεγάδι η… κοιλιά που έκανε από τις αρχές Φλεβάρη έως τα μέσα Μάρτη (9 ματς χωρίς νίκη), που την έθεσε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης απευθείας ανόδου! Πάντως, η regular season έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (5 σερί νίκες) τονώνοντας την ψυχολογία της.

Καλή μόνο στο β’ μέρος κόντρα στην Κόβεντρι (3-1, 0-1 ημίχρονο) στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι της κανονικής περιόδου. Διόλου φοβισμένος από την ατμόσφαιρα που θα συναντήσει στο «Ντεν» ο Αλεξάντερ: «Ουδέποτε βγήκαμε στο γήπεδο φέτος για να παίξουμε για την ισοπαλία ή οτιδήποτε άλλο. Πάντα πηγαίνουμε για τη νίκη και αυτό δεν θα αλλάξει.

Μπορεί η Μίλγουολ να έχει δυνατή έδρα, ωστόσο δεν μας φοβίζει κάτι τέτοιο. Προτεραιότητά μας είναι να κερδίσουμε τη σειρά μετά από 180 λεπτά. Η φετινή σεζόν δίδαξε πολλούς ότι μία δυνατή μπουνιά μπορεί να σε ρίξει, όχι όμως να σε καταδικάσει». Όπως και η αποψινή αντίπαλός της, μετέχει για 8η φορά στα πλέι οφ, μετρώντας δύο ανόδους: 2009 (από Λιγκ 1 σε Τσάμπιονσιπ, κόντρα στη Μίλγουολ) και 1989 (από Λιγκ 1 σε Τσάμπιονσιπ).

Ο Αλεξάντερ έχει συμμετάσχει μια φορά, με τη Φλίτγουντ το 2012-13 όπου και έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Εκτός αυτού στο ρόστερ υπάρχουν κάμποσοι παίκτες με εμπειρία από τέτοιου είδους καταστάσεις (Μπίσοπ, Μίρφιν, Μέιντεν, Τόνι κ.ά). Bet Info: Διαθέτει τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση της κατηγορίας (80 γκολ). Τα 9/11 πιο πρόσφατα παιχνίδια της εμφάνισαν goal/goal και over.

Αγωνιστικά νέα: Τσεκ για τον χρήσιμο Βάισμαν (μπακ, 24/2), έλειψε στο τελευταίο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και δεν έβγαλε όλες τις προπονήσεις. Εκτός αποστολής σίγουρα οι Κρουκς (χαφ, 12/3), Γκουντ (στόπερ, 20/0), Ντάνιελς (γκολκίπερ, 39/0) και Χόπερ (φορ, 31/5), χάνουν και τα πλέι οφ. ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ – ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 2467 Γήπεδο: ΒΑΛΕΪ ΠΑΡΕΪΝΤ (25.

136), ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ Απόσταση (χλμ): 134 Σετ αποδόσεων: 1.91 – 3.25 – 4.15 * 3-1-0 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο την Μπράντφορντ. * Η Φλίτγουντ δεν έχει κερδίσει ποτέ στο «Βάλεϊ Παρέιντ». * Και τα τρία τελευταία μεταξύ τους στο εν λόγω γήπεδο έληξαν goal/goal. * Στο πρωτάθλημα φέτος: Μπράντφορντ – Φλίτγουντ 2-1, Φλίτγουντ – Μπράντφορντ 2-1.

* Τηλεοπτικό. Παραπάνω από 18.000 οπαδοί θα βρεθούν στις κερκίδες απόψε. ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ Ρεπορτάζ: Πρώτος στόχος επετεύχθη με την παρουσία της στα πλέι οφ. Ο δεύτερος -πρόκριση στον τελικό- θα κριθεί από το πόσο έτοιμη θα εμφανιστεί (ψυχολογικά-αγωνιστικά)! Πάντως, μπαίνει στη διαδικασία με ενέχυρο την εμπειρία της (5η συμμετοχή) και το απίθανο εντός έδρας αήττητο σερί που τρέχει από το ξεκίνημα (11-12-0)! Προφύλαξε αρκετούς βασικούς στο Ρότσντεϊλ ο ΜακΚολ (1-1), με το σύνολό του να παίρνει τον βαθμό χάρη στον κίπερ Σάτελμαϊερ.

Στο όριο θα κινηθούν τα ματς σύμφωνα με τον έμπειρο μάνατζερ: «Αντιμετωπίζουμε την ομάδα που είχε το δεύτερο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ, παρέα με μας, οπότε δεν περιμένω να βρούμε μπροστά μας κάτι εύκολο ως προς την αγωνιστική ανάγνωση. Μικρή σημασία έχει το πού παίζεις πρώτα, η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους και πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία.

Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει φαβορί, οπότε ακόμα και η ισοπαλία κρίνεται θετικό αποτέλεσμα». Οσον αφορά το ιστορικό της στα πλέι οφ, αυτή είναι η πέμπτη φορά που δίνει το παρών. Απέτυχε να προβιβαστεί στην πρώτη το 1987-88 και στην τελευταία πέρσι όπου έμεινε εκτός στα ημιτελικά από τη Μίλγουολ. Στα άλλα δύο έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής: 1995-96, 2012-13.

Απειρος ο ΜακΚολ στην εν λόγω διαδικασία, αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του, μετά την αποτυχία με τη Ρέιντζερς το 2015 (έχασε στον τελικό της Τσάμπιονσιπ Σκωτίας). Bet Info: Στις 4/6 πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα διατήρησε απαραβίαστη την εστία της. Διατήρησε απαραβίαστη την εστία της στις 4/5 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της στο «Βάλεϊ Παρέιντ».

Αγωνιστικά νέα: Χτύπησε στο τελευταίο και όπως όλα δείχνουν χάνει το αποψινό ο σημαντικός Τζόουνς (φορ, 15/5). Πάντως, τα μαντάτα δεν είναι τόσο άσχημα όπως η αρχική εκτίμηση και αναμένεται να προλάβει τον επαναληπτικό. Κομπλέ οι Τζιλίντ (χαφ, 9/0) και Κίλγκαλον (στόπερ, 7/0), έβγαλαν χωρίς ενοχλήσεις το ματς στο Ρότσντεϊλ. ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ Ρεπορτάζ: Οποια κι αν είναι η τελική έκβαση, η σεζόν κρίνεται 100% επιτυχημένη! Καταρχάς, διέψευσε τους πάντες, αφού οι περισσότεροι περίμεναν να εμπλακεί σε μάχη παραμονής.

Κατά δεύτερον, πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά σε επίπεδο Λιγκ 1 στη σύντομη ιστορία της (ρεκόρ πόντων, καλύτερη επίθεση-άμυνα). Βέβαια, μπαίνει με «μείον» στα πλέι οφ, καθώς η απώλεια της απευθείας ανόδου στο φινάλε προκάλεσε μίνι απογοήτευση. «Αισθάνομαι ικανοποιημένος για τα όσα πέτυχε αυτή η ομάδα. Ολοι δείξανε εξαιρετικό χαρακτήρα, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και με δικαίωσαν.

Δεν θα σας πω ψέματα, ήθελα τον επαναληπτικό στην έδρα μας και είμαι ανακουφισμένος που αποφύγαμε τη Μίλγουολ. Θα πάρουμε σημαντικά μαθήματα μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, ωστόσο θέλω να δείξουμε πόσο ωριμάσαμε όλη τη χρονιά», η τοποθέτηση του ήρεμου Ρέσλερ. Μια φορά έχει συμμετάσχει σε πλέι οφ σε επίπεδο Φούτμπολ Λιγκ, το 2012-13 όπου κέρδισε την άνοδο αήττητη (2-1-0).

Μάλιστα, δεν δέχτηκε κανένα γκολ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στο συγκεκριμένο επίπεδο. Γενικότερα, αυτή είναι η 4η παρουσία της στην εν λόγω διαδικασία (2/3 προβιβασμοί). Μόλις δεύτερη για τον Ρέσλερ μετά την αποτυχημένη απόπειρα με τη Γουίγκαν το 2013-14. Bet Info: Οι 14/20πιο πρόσφατες υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα συνοδεύτηκαν από under (13/20 no goal).

Απέτυχε να βρει δίχτυα στα 5/9 τελευταία παιχνίδια της (εντός-εκτός). Αγωνιστικά νέα: Αμφίβολος ο Μπόλγκερ (στόπερ, 32/5), αφού οι ενοχλήσεις στο γόνατο δεν έχουν εξαλειφθεί ακόμα. Σίγουρα εκτός αποστολής ο τραυματίας Νιλ (γκολκίπερ, 17/0), αντιθέτως προπονήθηκε και ανεβάζει ρυθμούς ο Ράιαν (μέσος, 16/0), δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή.

πηγή: kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος