2525

Μάκης Μηνδρινός

Με τον ίδιο τρόπο!

Χαιρετώ! Το θέμα με τον Ολυμπιακό δεν είναι ότι κέρδισε την ΤΣΣΚΑ και θα παίξει αύριο βράδυ στον 4ο τελικό Ευρωλίγκας (!) τα τελευταία 6 χρόνια. Είναι ότι το έκανε πάλι με τον ίδιο τρόπο! Οπως τις προηγούμενες τρεις φορές που νίκησε τους Ρώσους σε Final 4, έτσι και τώρα: πίσω στο μεγαλύτερο μέρος, ανατροπή στο τέλος και… γεια σας! Βλέπεις το ματς και λες, «δεν μπορεί, πάλι το ίδιο θα γίνει; Πάλι θα την πατήσουν με τον ίδιο τρόπο οι άλλοι;» Και μετά σκέφτεσαι αφού έγινε μία, δύο, τρεις, γιατί όχι και τέταρτη; Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι σε τέτοια ματς, το μπάτζετ και η ποιότητα του ρόστερ έρχονται σε δεύτερο πλάνο.

Σε πρώτο είναι η θέληση, η καρδιά, το πόσο έτοιμος είσαι αγωνιστικά αλλά κυρίως ψυχολογικά για να παίξεις τέτοιου είδους ματς. Οταν ήμουν πιτσιρικάς, στο σχολικό πρωτάθλημα, είχαμε μια πολύ καλή ομάδα, είχαμε πάρει και πρωταθλήματα. Ο… εφιάλτης μας ήταν το 3ο Γυμνάσιο. Δεν μπορούσαμε να τους κερδίσουμε ποτέ, ή σχεδόν ποτέ. Καλύτεροι ήμασταν και με το που του βλέπαμε κάτι παθαίναμε.

Εφιάλτης είχε γίνει το 3ο, με τον τρομερό ξανθό πλέι μέικερ (που αργότερα έγινε συπαίκτης μου στο Μαρούσι). Οσο και να λένε πριν τα ματς, Ελληνες και Ρώσοι, ότι δεν παίζουν ρόλο τα προηγούμενα ματς, γνώμη μου είναι ότι παίζουν και μάλιστα μεγάλη. Δεν μιλάμε για παράδοση 15ετίας. Μιλάμε για τα τελευτία 5 χρόνια! Οι άνθρωποι (Ρώσοι) αρχίζουν και τρέμουν κάθε φορά που το χρονόμετρο φτάνει στα 5 λεπτά πριν από το τέλος και δεν έχουν διαφορά ασφαλείας.

Οι μέχρι τότε ηγέτες της, που συνήθως βλέπουν το καλάθι σαν… βαρέλι, εξαφανίζονται. Και την ίδια στιγμή, από τον Ολυμπιακό, βγαίνουν μπροστά εκείνοι που το λέει η ψυχούλα τους. Το αποτέλεσμα, το ξέρετε… Το παραδέχθηκαν χθες, μετά το ματς, και οι ίδιοι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ: για κάποια ανώτερη δύναμη μίλησε ο Τεόντοσιτς, για ψυχολογικό πρόβλημα ο Τζάκσον.

Για να το κλείσω το μπασκετικό κομμάτι και να πάμε στα ποδοσφαιρικά/στοιχηματικά, είναι ευλογία στη χώρα του Νίκου του Σουγιά, του Μπάμπη του Πεταλούδα και του Γιώργου του Γκοτζίλα, της σαπίλας σε ποδόσφαιρο, πολίτικη και όχι μόνο, να υπάρχουν ομάδες που να σε γεμίζουν περηφάνια. Που να βγάζουν τόση υγεία, που σε κάνουν να νιώθεις μέρος αυτής της παρέας, που «αναγκάζουν» το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων να τους χειροκροτήσουν.

Διαχρονικά το μπάσκετ είχε τέτοιες ομάδες: ΑΕΚ, Αρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, τώρα Ολυμπιακός. Ο τελικός θα είναι δύσκολος, ο… άρχοντας των δαχτυλιδιών είναι από την άλλη, και μάλιστα παίζει στην έδρα του. Αλλά αν κάτι έχει κερδίσει αυτή η ομάδα, πέρα από τον σεβασμό που είπαμε, είναι ότι δεν μπορείς ποτέ να την ξεγράψεις… Θα έχει ενδιαφέρον! Στα ποδοσφαιρικά, οι ρυθμοί παραμένουν ίδιοι με τις προηγούμενες εβδομάδες.

Τελευταίες αγωνιστικές σε πολλά πρωταθλήματα, τα περισσότερα από αυτά που ασχολούμαι πιο πολύ, ολοκληρώνονται. Πάντα το live παίζει σε τέτοιες περιπτώσεις, πριν τα ματς σπάνια βρίσκεις πολλά πράγματα. Πάμε να τα δούμε, όχι τόσο αναλυτικά όσο συνήθως, ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Πρέμιερ Λιγκ Τελευταία αγωνιστική, αύριο Κυριακή όλα τα ματς, το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι ποιες εκ των Σίτι, Λίβερπουλ ή Αρσεναλ θα πάρουν τις δύο θέσεις που απομένουν για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Της Σίτι της κάνει και η ισοπαλία, στο ματς με τη Γουότφορντ. Θεωρώ ότι τίποτα δεν θα αλλάξει, Σίτι και Λίβερπουλ θα πάρουν τα εισιτήρια. Από ‘κει και πέρα, υπενθυμίζω πως κάθε επιπλέον θέση στη βαθμολογία αποφέρει συν 1,9 εκατ. λίρες στην ομάδα! Οπότε ενδεχομένως κάποιες που μοιάζουν αδιάφορες βαθμολογικά στη μέση του πίνακα, να μην είναι και τόσο… Αν, στοιχηματικά, αξίζει κάτι στο φινάλε; Θεωρώ πως όχι.

Μια σκέψη ήταν το over 1,5 γκολ του Αλέξις Σάντσες, αλλά μας τα χάλασε την Πέμπτη ο Κέιν, που πήγε και έβαλε 4! Πλέον, ο φορ της Τότεναμ είναι το πολύ μεγάλο φαβορί για να βγει πρώτος σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ. ΟΚ, πιθανό να δούμε αρκετά γκολ σε πολλά ματς: Αρσεναλ – Εβερτον, Γουότφορντ – Σίτι, Λέστερ – Μπόρνμουθ, Χαλ – Τότεναμ. Διαλέγετε και παίρνετε! Είτε over είτε, σε κάποια από αυτά, over 3,5.

Και εντελώς προβλεπτικά, νομίζω θα κερδίσει η Μπέρνλι. Για το Γιουνάιτεντ – Πάλας δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Με πολλούς πιτσιρικάδες η γηπεδούχος, με απουσίες και η Πάλας, το διπλό πριν 1,5 μήνα θα έδινε 7.00, τώρα είναι φαβορί, στο 2.70! Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό, φαβορί η Πάλας μέσα στο «Ολντ Τράφορντ». Γυρίζοντας έτσι το σετ, μπήκα στη διαδικασία να δω λίγο τον άσο του 2.

80 (!), αλλά μετά βλέπω κάτι Γουίλοκ, Χάροπ, Ντίρνλι, ΜακΤόμινι κ.λπ. που ετοιμάζει ο Μουρίνιο και έκανα πίσω. Υπόλοιπα Αίμα κι άμμος ο τελικός της Λιγκ 1, Μπράντφορντ – Μίλγουολ. Συνολικά θεωρώ ότι η Μπράντφορντ είναι καλύτερη ομάδα, αλλά κάτι μου λέει ότι η Μίλγουολ θα ανέβει! Το σετ μοιρασμένο με τρομερή ακρίβεια. Στη Γαλλία, πάνω έχουν κριθεί όλα (πιθανότατα θα ανοίξει και η 6η θέση για το Γιουρόπα), στην παραμονή είναι το ενδιαφέρον.

Δύο από τις ομάδες που καίγονται, Μπαστιά και Καέν, παίζουν με Μαρσέιγ και Παρί αντίστοιχα, εκτός έδρας. Δύσκολα πράγματα. Το μοναδικό ίσως που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε λίγο πιο σοβαρά είναι ο άσος της Λοριάν απέναντι στην Μπορντό. Στο 2.50 ο άσος, ίσως ανέβει στο live. Ειδικά αν η Μαρσέιγ νικάει την Μπαστιά, έχει νόημα να ψάξουμε τον άσο της Λοριάν… Στη Γερμανία, ματς κλειδί για την παραμονή είναι το Αμβούργο – Βόλφσμπουργκ.

Οποιος χάσει θα παίξει μπαράζ παραμονής. Ντεφορμέ το Αμβούργο, όσες φορές το είδα δεν μου άρεσε, από την άλλη όμως εντελώς αυτοκαταστροφική είναι και η Βόλφσμπουργκ. Μέχρι χθες το over ήταν αουτσάιντερ, τώρα διορθώθηκε, είναι στο 1.85. Στα υπόλοιπα, τίποτα ιδιαίτερο. Μόνο Χέρτα είδα, στο 2.25, υποδέχεται τη Λέβερκούζεν που σώθηκε (πόνεσε το 2-2 με την Κολωνία την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ έμεινε πίσω 0-2).

Η Χέρτα έχει εξασφαλίσει Ευρώπη, αλλά θέλει το «καλό» εισιτήριο, που το δίνει η 5η θέση. Το… θέμα μου είναι πως πιθανότατα θα το πάρει χωρίς να χρειαστεί να κερδίσει, αφού η Φράιμπουργκ αγωνίζεται στο Μόναχο με την Μπάγερν… Στην Ισπανία, έχει ένα Λεγκανές – Αλαβές σήμερα. Οι γηπεδούχοι πανηγυρίζουν που εξασφάλισαν την παραμονή, χαρακτήρα φιέστας θα έχει το σημερινό ματς.

Από την άλλη, η Αλαβές θέλει να διατηρήσει το ρυθμό που έχει, καθώς σε μία εβδομάδα αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κυπέλλου. Στο 4.00 το διπλό, συζητιέται. Θεωρητικά, κουβέντα μπορεί να γίνει και για το αυριανό Ατλέτικο – Μπιλμπάο. Ο Σιμενόνε μίλησε για κούραση, ενώ είναι νοκ άουτ σχεδόν όλοι οι αμυντικοί της Ατλέτικο.

Η αλήθεια είναι ότι την Μπιλμπάο δεν την εμπιστεύομαι ιδιαίτερα εκτός έδρας, όμως οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Η Μπιλμπάο θέλει τη νίκη για να ξεπεράσει τη Βιγιαρεάλ, η οποία παίζει στη Βαλένθια… Στο 3.75 το διπλό. Η Ιταλία, να ‘χαμε να λέγαμε. Τίποτα! Στην Πορτογαλία, μια πιθανή ισοπαλία ανάμεσα σε Πάκος Φερέιρα και Μαρίτιμο. Με το Χ η Μαρίτιμο είναι σίγουρα Ευρώπη, αδιάφορη η Πάκος αλλά με πολλές ισοπαλίες (11) μέσα στη σεζόν.

Σε άλλη χώρα, το Χ ίσως έδινε κάτω από 3.00. Στην Τουρκία, έχω την αίσθηση ότι τη Δευτέρα η Φενέρ θα περάσει από την έδρα της Γκεντσλέρ. Στο 2.05 είναι το διπλό. Προφανώς η Φενέρ είναι αναξιόπιστη όμως, δεν ξέρω, ήταν από τα πρώτα που σημείωσα στο κουπόνι μου. Στην Αυστρία, λογικός ο άσος της Μάτερσμπουργκ κόντρα στην Αλταχ, χθες ήταν στο 2.

50, τώρα είναι στο 2.40. Αν κερδίσει καθαρίζει, από την άλλη η Αλταχ είναι λες και το ‘χει παρατήσει. Καιρό τώρα… Στη σούμα. Από φαβορί έχω Μάτερσμπουργκ (2.50), Χέρτα (2.25), Λοριάν (2.50), Φενέρ (2.05). Από αουτσάιντερ Αλαβές (4.00), Μπιλμπάο (3.75), το Χ στο Πάκος – Μαρίτιμο (3.00). Θα γίνει ένα… μπλέξιμο: Μάτερσμπουργκ, Μπιλμπάο και το Χ μπαίνουν σε ένα τρίξι.

Παίζω και μια δυάδα με Χέρτα και Φενέρ και κλείσαμε. Νέα στήλη την Τρίτη, που θα εστιάσουμε περισσότερο στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Προηγ. υπόλοιπο (13/05): 5.065 μονάδες Νέο υπόλοιπο (20/05): 4.985 μονάδες Τρίξι Μάτερσμπουργκ – Αλταχ 1 (2.40) Πάκος – Μαρίτιμο Χ (3.00) Ατλέτικο – Μπιλμπάο 2 (3.75) – Κυριακή * Επί 10 οι δυάδες, επί 5 η τριάδα.

Δυάδα Χέρτα – Λεβερκούζεν 1 (2.25) Γκεντσλέρ – Φενέρ 2 (2.05) – Δευτέρα * Επί 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 65 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 4.925 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος