2518

Μάκης Μηνδρινός

Ο… κύκλος του Βενγκέρ και το νταμπλ

Ενδεχομένως ο τελικός Κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι να σημάνει το κλείσιμο του κύκλου του Αρσέν Βενγκέρ στην Αρσεναλ, καθώς ο Γάλλος προπονητής είναι πιο κοντά από ποτέ στην έξοδο μετά από 21 χρόνια στους «κανονιέρηδες»! Με απουσίες στην άμυνα η Αρσεναλ, την ώρα που η Τσέλσι θα κυνηγήσει το πρώτο της νταμπλ έπειτα από 7 χρόνια.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Τελικός Κυπέλλου, στο ουδέτερο «Γουέμπλεϊ» (90.000 θέσεων) του Λονδίνου. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και –αν χρειαστεί- πέναλτι. Από τη στιγμή που και οι δύο εξασφάλισαν ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος, άνοιξε η 7η θέση για το Γιουρόπα Λιγκ (Εβερτον). ΑΡΣΕΝΑΛ – ΤΣΕΛΣΙ (19:30) Κωδ. ΟΠΑΠ: 759 Γήπεδο: ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ (90.

000), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): ΟΥΔΕΤΕΡΟ Διαιτητής: Αντονι Τέιλορ. Σφύριξε 4 φορές φέτος την Τσέλσι, με τους «μπλε» να παίρνουν ισάριθμες νίκες (2-1 Γουέστ Χαμ εντός, 2-0 Χαλ εκτός, 3-1 Σίτι εκτός, 2-1 Στόουκ εκτός). Μία φορά σφύριξε φέτος την Αρσεναλ, στη νίκη με 2-1 εκτός έδρας επί της Μίντλεσμπρο. Ηταν ρέφερι και στο περσινό Κομιούνιτι Σιλντ (Σούπερ Καπ), Αρσεναλ – Τσέλσι 1-0.

Σετ αποδόσεων: 4.75 – 3.70 – 1.75 * Στο πρωτάθλημα: Αρσεναλ – Τσέλσι 3-0 (24/09) και Τσέλσι – Αρσεναλ 3-1 (04/02). * Από 28.000 εισιτήρια πήρε η κάθε ομάδα, εννοείται πως εξαντλήθηκαν. * Η Αρσεναλ είναι η πολυνίκης του θεσμού (μαζί με τη Γιουνάιτεντ) με 12 κατακτήσεις (σε 19 τελικούς), με πιο πρόσφατη αυτή του 2015. Η Τσέλσι το πήρε 7 φορές (σε 11 απόπειρες), το 2012 ήταν η τελευταία.

* Ο Βενγκέρ είναι μαζί με τον αείμνηστο Τζορτζ Ράμσεϊ (Αστον Βίλα), οι πολυνίκεις προπονητές του θεσμού, με 6 κατακτήσεις. * Αλλη μία φορά βρέθηκαν οι δύο ομάδες σε τελικό Κυπέλλου: 4 Μαΐου 2002, Αρσεναλ – Τσέλσι 2-0. * Συνολικά, έχουν αναμετρηθεί 19 φορές στο Κύπελλο (ανεξαρτήτως έδρας), με την Αρσεναλ να έχει 8 νίκες, την Τσέλσι 5, ενώ 6 ματς έληξαν ισόπαλο.

Πάντως, στα 12 πιο πρόσφατα η Αρσεναλ έχει 7 νίκες και η Τσέλσι μόλις μία! ΑΡΣΕΝΑΛ Ρεπορτάζ: Για πρώτη φορά επί εποχής Βενγκέρ (το 1996 ανέλαβε) έμεινε εκτός 4άδας Πρέμιερ Λιγκ! Το καλό κλείσιμο της σεζόν (5 σερί νίκες) δεν αρκούσε και το Κύπελλο μπορεί να αποτελέσει… αποκούμπι για την –κατώτερη των προσδοκιών- σεζόν που πραγματοποίησε φέτος.

Ο κόσμος ζητάει την αποχώρηση του Γάλλου προπονητή και από βδομάδα θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς αυτός θα αποφασίσει αν θα παραμείνει ή όχι. Σε ερώτηση που του έγινε αν το ματς κόντρα στην Τσέλσι θα είναι το τελευταίο του στην Αρσεναλ, η απάντηση ήταν αναμενόμενη: «Σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι για ό,τι και να γίνει θα παραμείνω στο ποδόσφαιρο».

Την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, νίκησε εύκολα 3-1 την Εβερτον, αν και έπαιζε από το 14’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοσιελνί. Μπροστά από το 8’ με σκόρερ τον Μπεγερίν, ο Σάντσες στο 27’ διπλασίασε, στο 58’ με πέναλτι ήρθε η μείωση, ενώ ο Ράμσεϊ έβαλε γκολάρα στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα. Για μία ακόμα φορά το τελευταίο διάστημα, ο Βενγκέρ προτίμησε σχήμα με τρεις στην άμυνα (3-4-3), η αλήθεια είναι ότι του έχει βγει, καθώς η Αρσεναλ με το συγκεκριμένο σχήμα δεν είναι τόσο ευάλωτη αμυντικά.

«Δεν σκέφτομαι τι θα ακολουθήσει, αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να νικήσουμε το Σάββατο, να πάρουμε το Κύπελλο, θέλω να το κάνουμε για την Αρσεναλ», τόνισε ο Γάλλος προπονητής. Αγωνιστικά νέα: Ο ηγέτης και πρώτος σκόρερ, Αλέξις Σάντσες, αντιμετώπισε ένα μικροπρόβλημα αλλά αναμένεται να είναι κανονικά διαθέσιμος. Εντονη φημολογία τις τελευταίες ώρες ότι ο βασικός γκολκίπερ Τσεχ αντιμετωπίζει πρόβλημα και γι' αυτό θα ξεκινήσει βασικός ο Οσπίνα.

Προπονήθηκε ο Τσάμπερλεϊν (εξτρέμ, 29/2), αναμένεται να προλάβει και ο Γκιμπς (μπακ, 11/0). Τιμωρημένος ο πιο αξιόπιστος στόπερ της, Κοσιελνί (32/2), ενώ χτύπησε και θα λείψει ο Γκάμπριελ (στόπερ, 19/0). Τσεκ για τον Μουστάφι (στόπερ, 26/2), με τις πιθανότητες να μην υπέρ του, οπότε το πρόβλημα στην άμυνα είναι μεγάλο και δεν αποκλείεται να παίξει βασικός μετά από 13 μήνες ο Μερτεζάκερ! Ινφο: Στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε Πρέστον (2-1 εκτός), Σαουθάμπτον (5-0 εκτός), Σάτον (2-0 εκτός), Λίνκολν (5-0 εντός), Σίτι (1-1 κ.

α., 2-1 παρ.). Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Τσεχ (ή Οσπίνα) – Χόλντινγκ, Μερτεζάκερ (ή Μουστάφι), Μονρεάλ – Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Τζάκα, Γκιμπς (ή Μπεγερίν) – Σάντσες, Οζίλ, Γουέλμπεκ ΤΣΕΛΣΙ Ρεπορτάζ: Θέλει να ολοκληρώσει ονειρικά μια έτσι κι αλλιώς επιτυχημένη σεζόν, όπου κατέκτησε τον τίτλο κάνοντας ρεκόρ νικών (30) στην ιστορία της κατηγορίας (σε πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών).

Με 6 σερί νίκες τελείωσε την Πρέμιερ Λιγκ, ενώ ο Κόντε αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς. «Ηταν μόνο η αρχή, θα έρθουν κι άλλες επιτυχίες», το μήνυμα του Ιταλού, που ξεκαθάρισε ότι θα παραμείνει στην Τσέλσι παρά τις… σειρήνες από πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ. Στο τελευταίο, στη φιέστα της, έκανε περίπατο απέναντι στη Σάντερλαντ (5-1), σε ματς πάντως που βρέθηκε να κυνηγάει στο 3’.

Γουίλιαν (8’), Αζάρ (61’), Πέδρο (77’) και Μπατσουαγί (90’, 92’) τα γκολ των «μπλε». Είπε «αντίο» ο Τέρι, με 15 τρόπαια σε 22 χρόνια στην Τσέλσι! Κάτι σαν κερασάκι στην τούρτα μοιάζει το σημερινό ματς, η Τσέλσι θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρώτος της νταμπλ από το 2010 και μάλιστα τότε είχε στον πάγκο έναν άλλον Ιταλό προπονητή, τον Κάρλο Αντσελότι.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Κόντε έσταζε μέλι για τον Βενγκέρ: «Οταν είσαι προπονητής για τόσα πολλά χρόνια σε έναν μεγαλο σύλλογο, είσαι ένας από τους κορυφαίους στην ιστορία. Κέρδισε πολλά όλα αυτά τα χρόνια, για μένα είναι ένας σπουδαίος προπονητής». Αγωνιστικά νέα: Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, μοναδικός απών είναι ο πιτσιρικάς Λόφτους Τσικ (εξτρέμ).

Ινφο: Στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε Πίτερμπορο (4-1 εντός), Μπρέντφορντ (4-0 εντός), Γουλβς (2-0 εκτός), Γιουνάιτεντ (1-0 εντός), Τότεναμ (4-2 εντός). Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Λουίς, Κέιχιλ – Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο – Πέδρο (ή Γουίλιαν), Αζάρ, Κόστα Πηγή: Kingbet.net

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος