939

Μάκης Μηνδρινός

Πάνω στο μομέντουμ

Χαιρετώ! Ωραίο ήταν το μεσοβδόμαδο, έγιναν πράγματα και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ξεχωρίζει βέβαια το διπλό της Σερίφ στη Μαδρίτη, για να επιβεβαιωθεί για μία ακόμα φορά ότι το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και γι’ αυτό είναι ο βασιλιάς των σπορ. Ότι ένα αουτσάιντερ μπορεί πάντα να ελπίζει. Ακόμα κι αν λέγεσαι Σερίφ και είσαι πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και παίζεις στο «Μπερναμπέου» με τη Ρεάλ.

Μεγαλύτερη απόδειξη από το ματς αυτό δεν υπάρχει!

Και τι σου είναι η ζωή… Λίγο πριν, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, δήλωνε «ποιος είναι ο λόγος να αντιμετωπίζει η Ρεάλ Μαδρίτης ομάδες όπως είναι η Σερίφ;», θέλοντας έτσι να στηρίξει τη θέση της ομάδας του, που είναι η δημιουργία της European Super League. Πού να ήξερε. Είναι αυτό που λέμε, καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς! Το ίδιο το ποδόσφαιρο του έδωσε την απάντηση!

Στα δικά μας, η Νότιγχαμ επιβεβαίωσε όσα γράφαμε την Τρίτη, ενώ ο πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας που είχα την Πέμπτη, δεν μου επέτρεψε να κάνω update στη στήλη μου με την Αντβέρπ.

Το σκέφτηκα το πρωί, μετά έπηξα εντός και εκτός γραφείου, ξεχάστηκα εντελώς και μπήκα στο σπίτι λίγο πριν από το ημίχρονο των πρώτων αγώνων του Γιουρόπα Λιγκ. Δεν με χάλασε η συγκεκριμένη εξέλιξη, αν και –είμαι ειλικρινής- υπό άλλες συνθήκες θα έπαιζα άσο.

Στοίχημα

Πάμε γρήγορα στα φρέσκα, ο χρόνος πιέζει, θα τα πούμε και στην εκπομπή στις 16.

00. Η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ σηκώνει κουβέντα. Οποιος έχει όρεξη για ρίσκο, μπορεί να δει Εβερτον, Νόριτς, Μπρέντφορντ, Κρίσταλ Πάλας. Στην Τσάμπιονσιπ μόνο Νότιγχαμ έχω στην αρχική διαλογή, στη Λιγκ 1 την Μπέρτον, στη Λιγκ 2 Ρότσντεϊλ και Λέιτον Οριεντ.

Απ’ όλα τα παραπάνω, έμειναν στην τελική ευθεία Εβερτον, Νόριτς, Νότιγχαμ, Μπέρτον.

Νότιγχαμ θα παίξω σίγουρα. Όπως λέγαμε και την Τρίτη, η αλλαγή προπονητή θα την βοηθήσει. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν σε βάθος χρόνου ο Κούπερ δώσει αυτό που ονειρεύονται οι οπαδοί της Νότιγχαμ (που είναι φυσικά η άνοδος), όμως σε αυτή τη φάση έχω τη διάθεση να την ακολουθήσω, καθώς βλέπω ξεκάθαρα την αλλαγή ψυχολογίας. Για το υλικό δεν έχω αμφιβολία, έχει καλό ρόστερ η Νότιγχαμ έτσι κι αλλιώς.

Παίζει με τη Μπέρμιγχαμ τώρα, εκτός έδρας, δεύτερο σερί εκτός έδρας. Την έχω σε εκτίμηση τη φετινή Μπέρμιγχαμ αλλά μετά το καλό ξεκίνημα που έκανε, είναι φανερά σε φάση «κοιλιάς». Τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα τρία τελευταία, διάστημα που σκόραρε μία φορά και δέχθηκε 9 γκολ. Και αν εξαιρέσεις τη Φούλαμ, τα αλλά τρία ήταν θεωρητικά στα μέτρα της (ΚΠΡ, Πρέστον, Πίτερμπορο).

Μου κάνει το 3,60.

Θα παίξω και Μπέρτον, στην έδρα της Γουίμπλεντον. Η Μπέρτον είναι στο στρίψιμο, έρχεται από σπουδαία νίκη επί της Πόρτσμουθ, της ταιριάζουν τέτοιου είδους ματς όπως αυτό με τη νεανική Γουίμπελντον. Η οποία Γουίμπλεντον είναι λίγο αφελής φέτος, δέχεται πολύ εύκολα γκολ (δεύτερη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία, 18 γκολ παθητικό).

Αν της σπάσεις το ρυθμό, εύκολα της κάνεις τη ζημιά. Και η Μπέρτον είναι αυτό ακριβώς. Μια ομάδα που δεν θα σε εντυπωσιάσει με τη μπάλα που παίζει, αλλά που ξέρει να πηγαίνει τέτοιου είδους ματς στα μέτρα της. Στο 3,25 το διπλό.

Με αυτά θα πάω, παίζω πάνω στο μομέντουμ της Νότιγχαμ και της Μπέρτον. Λέω να μην μπλέξω με τα της Πρέμιερ Λιγκ προς το παρόν.

Την Γιουνάιτεντ δεν έχω πρόβλημα να την κοντράρω, αλλά σαν να μην είναι στα καλύτερά της η Εβερτον, ενώ το Μπέρνλι – Νόριτς σαφώς γελάω με το 1,80 του άσου, όμως όπως και να έχει «κουτσοί-στραβοί» παίζουν. Οσοι πάντως κοιτάζουν μόνο αποδόσεις, το διπλό του 4,33 είναι μεγάλο. Επρεπε να δίνει 3,60-3,80.

Τα λέμε στις 16:00 και ραδιοφωνικά.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος