892

Μάκης Μηνδρινός

Με ένα σύστημα

Χαιρετώ! Ησυχα πέρασε η διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, η δυάδα της προηγούμενης εβδομάδας έφερε κέρδος, ενώ μεσοβδόμαδα δεν έπαιξα τίποτα. Τα κοίταξα τα Κύπελλα και στο τσακ ήμουν να ανεβάσω στήλη, είχα σταμπαρισμένο το Ολτριγχαμ – Γκέιτσχεντ, το οποίο αν θυμάστε είχα ποντάρει (στον άσο) στο πρώτο μεταξύ τους.

Τότε είχα πληρωθεί με πρώιμη, καθώς η Γκέιτσχεντ προηγήθηκε 2-0.

Την Τρίτη σκέφτηκα σοβαρά το διπλό, όμως κόλλησα στην απόδοση. Όταν παίζεις τον άσο στο 3,20, ε, όταν είναι ανάποδα το ζευγάρι θες τουλάχιστον ένα 4άρι για να παίξεις διπλό. Ηταν όμως σωστά διαβασμένο, κάπου στο 3,50-3,60 και τα άφησα.

Anyway, πάμε στα φρέσκα. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για διάφορους λόγους, οπότε περνάω κατευθείαν στα ματς που έχω κρατήσει.

Ετσι κι αλλιώς είναι λίγα, το πρόγραμμα «βολεύει» για να κάνουμε συγκεκριμένο παιχνίδι. Εχω επιλέξει, λοιπόν, να πάω σε ένα τρίξι, καθώς από την αρχή τρία ματς ξεχώρισα από όλες τις Αγγλίες και είναι όλα μικρομεσαία.

Τα δύο είναι από την Πρέμιερ Λιγκ και ψιλομοιάζουν: άσος η Αστον Βίλα με την Μπράιτον στο 2,45 και άσος η Νιουκάστλ με την Μπρέντφορντ στο 2,70.

Μοιάζουν γιατί οι γηπεδούχοι έχουν νέο προπονητή: ο Στίβεν Τζέραρντ στη Βίλα, ο Εντι Χάουι στη Νιουκάστλ. Το ντεμπούτο τους θα γίνει εντός έδρας, απέναντι σε βατούς αντιπάλους. ΟΚ, η Μπράιτον είναι καλά φέτος, είναι ίσως η ευχάριστη έκπληξη της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι τώρα, αλλά… Μπράιτον είναι. Θέλω να πω, αργά-γρήγορα θα αρχίσει να χάνει θέσεις στη βαθμολογία, δεν έχει το υλικό να παραμείνει τόσο ψηλά.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μια καλοδουλεμένη ομάδα. Απλά η Αστον Βίλα είναι ένα κλικ πιο πάνω και σε ποιότητα και σε εμπειρία. Και ο ενθουσιασμός με τον ερχομό του Τζέραρντ είναι μεγάλος.

Οσο για τη Νιουκάστλ, δεν είναι τόσο ποιοτική όσο η Αστον Βίλα, αλλά τον Χάουι τον έχω σε εκτίμηση και πιστεύω θα τη βρει την άκρη.

Αρχικά για να τη σώσει και μετά βλέπουμε. Περιμένω πιο όμορφο ποδόσφαιρο από τη Νιουκάστλ από ‘δω και πέρα, η Μπρέντφορντ μπήκε καλά αλλά γενικά δεν τρομάζει. Δύο νορμάλ άσοι είναι αυτοί.

Στην Τσάμπιονσιπ θα παίξω πάλι πάνω σε μια αλλαγή προπονητή, έστω κι αν εδώ δεν έχουμε ντεμπούτο. Ο Μόρισον μονιμοποιήθηκε στον πάγκο της Κάρντιφ και ήδη όσο κάθισε στον πάγκο των Ουαλών, η βελτίωση φάνηκε άμεσα.

Όχι τόσο στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι (που και εκεί ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα), αλλά κυρίως στο ψυχολογικό. Ο κόσμος ήθελε τον Μόρισον, οι παίκτες επίσης, αυτό βγήκε στο γήπεδο και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη νίκη μετά από 10 ματς, στο τελευταίο πριν από τη διακοπή (2-1 τη Χάντερσφιλντ). Επόμενος αντίπαλος η Πρέστον, η οποία πριν από τη διακοπή έχασε 3-0 από τη Νότιγχαμ.

Γενικά θα προτιμούσα να έπαιζαν πριν από τη διακοπή, όταν δηλαδή η μία έτρωγε τρίμπαλο με κακή εμφάνιση και η άλλη νικούσε μετά από 10 ματς. Αλλά και τώρα, έχω αποφασίσει να παίξω Κάρντιφ (3,60).

Αυτά τα ολίγα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα τα πούμε την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος