846

Μάκης Μηνδρινός

Καλύτερα τα «μακροχρόνια»

Καλή Χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία, τύχη και χαμόγελα! Και υπομονή! Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά, αυτό είναι το πιο σημαντικό, σε μια περίοδο που… όλοι νοσούν. Είτε επειδή είναι χειμώνας και άρπαξαν μία ίωση, είτε λόγω όμικρον. Το σημαντικό είναι να τα ξεπερνάμε χωρίς επιπλοκές. Και τουλάχιστον αυτή η όμικρον φαίνεται πως δεν προκαλεί μεγάλα προβλήματα.

Πάμε γρήγορα στα δικά μας. Είχαμε τα του κορωνοϊού, έσκασε και το Κόπα Αφρικα για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ ξεκίνησε και το μεταγραφικό παζάρι. Λίγες ημέρες πριν από τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου μπαίνουν και οι «μεγάλοι», έχουμε τους πρώτους ημιτελικούς του Λιγκ Καπ. Αρσεναλ – Λίβερπουλ και Τσέλσι – Τότεναμ, με τις ρεβάνς να είναι προγραμματισμένες για το επόμενο μεσοβδόμαδο.

Όπως γράφω και στη σημερινή εφημερίδα, η δίψα για τις δύο από τις τέσσερις είναι μεγάλη. Εδώ που έχουμε φτάσει πάντως, στα ημιτελικά μίας διοργάνωσης, δεν υπάρχει αδιάφορη ομάδα. Δεν είναι πρώτος γύρος που όντως κάποιες ομάδες δεν δίνουν τόσο μεγάλη σημασία. Μιλάμε για ημιτελικά, προφανώς όλοι θέλουν να πάρουν το τρόπαιο.

Απλά έχω την αίσθηση ότι Τότεναμ και Αρσεναλ έχουν έναν ή δύο λόγους παραπάνω για να το διεκδικήσουν με περισσότερη θέρμη.

Η Τσέλσι μόλις πριν από λίγους μήνες πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά έχει κάμποσα τρόπαια τα τελευταία χρόνια, η δε Λίβερπουλ από τότε που την ανέλαβε ο Κλοπ έχει αποδείξει ότι δεν καίγεται για τα Κύπελλα. Γι’ αυτό και σχεδόν πάντα βλέπουμε ευρύ ροτέισον. Από την άλλη, η Αρσεναλ είναι σε φάση που προσπαθεί να ξαναμπεί στη διεκδίκηση των τίτλων (πήρε ένα Κύπελλο πέρσι) και η Τότεναμ είναι άτιτλη 14 χρόνια!

Είναι και το timing τώρα που ευνοεί Αρσεναλ και Τότεναμ.

Η Αρσεναλ πετυχαίνει τη Λίβερπουλ με πολλές απουσίες και λόγω covid και λόγω Κόπα Αφρικα. Η ίδια η Αρσεναλ είναι σε πολύ καλή φάση αγωνιστικά, ίσως στην καλύτερη των τελευταίων ετών. Η δε Τότεναμ, πετυχαίνει την Τσέλσι σε μία ιδιαίτερη περίοδο, καθώς οι «μπλε» αναγκάστηκαν να παίξουν με πολλές απουσίες το προηγούμενο διάστημα και επηρεάστηκαν πολύ και αγωνιστικά.

Η ιστορία με τον Λουκάκου δείχνει να έχει αίσιο τέλος, αλλά πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, αν σπάσει το γυαλί δύσκολα ξανακολλά. Και αν κολλήσει, θα είναι για λίγο.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω βάλτε στην εξίσωση και τον Κόντε, τον άνθρωπο που πήρε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο με την Τσέλσι, αλλά δεν έφυγε με τον καλύτερο τρόπο από τους «μπλε».

Σίγουρα έχει ένα λόγο παραπάνω να αποκλείσει την πρώην ομάδα του.

Επίσης, μη ξεχνάμε, Αρσεναλ και Τότεναμ δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μοιάζουν με αποκούμπι τα Κύπελλα, μαζί φυσικά με την προσπάθεια που κάνουν στο πρωτάθλημα. Λίβερπουλ και Τσέλσι, από την άλλη, συνεχίζουν δυνατά και στην Ευρώπη και στην Πρέμιερ Λιγκ, έστω κι αν η Σίτι έχει πάρει σαφές προβάδισμα τίτλου.

Αν τα ματς ήταν νοκ άουτ θα έπαιζα ξερά άσο Αρσεναλ, διπλό Τότεναμ. Υπάρχουν όμως και οι ρεβάνς. Μπορεί, για παράδειγμα, να πάρει μια ισοπαλία η Τότεναμ σήμερα (Κόντε είναι αυτός…) και να κερδίσει εντός έδρας την επόμενη εβδομάδα.

Λέω να πάω κόντρα στους μπουκ. Οι οποίοι βλέπουν φαβορί για κατάκτηση του Λιγκ Καπ τη Λίβερπουλ (2,75) και την Τσέλσι (3,00), με τις Αρσεναλ και Τότεναμ να δίνουν 5,00.

  Επίσης, προφανώς, δίνονται φαβορί και για πρόκριση: 1,66 Τσέλσι – 2,10 Τότεναμ και 2,20 Αρσεναλ –  1,61 Λίβερπουλ. Θα πάω εντελώς ανάποδα: Δυάδα προκρίσεων Τότεναμ και Αρσεναλ και κατάκτηση Τότεναμ! Δεν το συνηθίζω, αλλά λέω να πάω σε «μακροχρόνια» πονταρίσματα. Το βάζω σε εισαγωγικά, γιατί δεν είναι και τόσο μακροχρόνια. Την επόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουμε αν θα βγει το ένα στοίχημα και στις 27 Φεβρουαρίου είναι ο τελικός του Λιγκ Καπ.

Αν φυσικά δεν προκριθεί η Τότεναμ χάνονται και τα δύο.

Αυτά τα ολίγα. Τα λέμε την Παρασκευή με τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου, προσδοκώντας ότι οι αναβολές θα είναι αυτή τη φορά λίγες…

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος