2238

Μάκης Μηνδρινός

Με σύμμαχο την παράδοση

Χάλιφαξ και Μπόρεχαμ έχουν υπέρ τους την εντός έδρας παράδοση, απέναντι σε Ντάγκεναμ και Μέιντενχεντ αντίστοιχα. Από… εφτάρα ψυχολογίας η Γκέιτσχεντ, γεμάτη αδιαφορία η Λέιτον. ΓΚΕΪΤΣΧΕΝΤ – ΣΟΛΙΧΑΛ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1938 Γήπεδο: ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ(11.800), ΓΚΕΪΤΣΧΕΝΤ Απόσταση (χλμ.): 330 Α’ Γύρος: Σόλιχαλ – Γκέιτσχεντ 1-1 Σετ αποδόσεων: 1.

90 – 3.35 – 3.90 * Συνολική παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (από το 2008-09): 2-2-1 Συνολική παράδοση στην έδρα της Γκέιτσχεντ για το πρωτάθλημα (από το 2008-09): 1-1-0 ΓΚΕΪΤΣΧΕΝΤ Ρεπορτάζ: Μακράν η καλύτερη φετινή εμφάνιση, όχι μόνο με τον Γουότσον στον πάγκο αλλά και γενικά όλης της σεζόν. Η νίκη-πρόκριση επί της Λέιτον, για το FA Τρόφι, έδωσε «φτερά» στα πόδια των «χιντ», που ισοπέδωσαν εντός έδρας την Μέιντενχεντ με 7-1! Δύσκολα θα προλάβει να απειλήσει για τα πλέι οφ, αν και βρίσκεται σε επιθετικό οίστρο εσχάτως (σκόραρε και στις εννέα τελευταίες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις).

Μπροστάρης ο πολύ κινητικός επιθετικός Τζόνσον (7 γκολ στα 3 πρόσφατα). «Η πρόκριση στα ημιτελικά του FA Τρόφι μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ. Ευτυχώς δεν μας επηρέασε στο πρωτάθλημα και κάναμε σπουδαία εμφάνιση. Φυσικά και θέλουμε να πάμε στο Γουέμπλι αλλά δεν θα παρατήσουμε την προσπάθεια στην Νάσιοναλ Λιγκ» τόνισε ο τεχνικός Γουότσον.

Bet info: Σε under κατέληξαν και οι τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις κόντρα στην Σόλιχαλ, ανεξαρτήτως έδρας. Αγωνιστικά νέα: Δύσκολα θα προλάβει ο βασικός μεσοεπιθετικός Πρέστον (30/5). ΣΟΛΙΧΑΛ Ρεπορτάζ: Αξιζε πολλά παραπάνω από την ήττα, με 1-0, στην έδρα της 2ης, στην βαθμολογία, Σάτον. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων κατέβασε τα ρολά στο «ρευστό» 0-0 και η ομάδα του Γέιτς έφυγε από το Λονδίνο μόνο με τις καλές εντυπώσεις.

Μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα μακριά από το Σόλιχαλ. Ο Γέιτς δίνει μεν αρκετό βάρος στα μετόπισθεν, ωστόσο η επιθετική ατολμία της έχει στερήσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει εκτός έδρας βαθμούς. Με νίκη πάντως καταφέρνει να πατήσει «έδαφος» παραμονής μετά από πολύ καιρό. «Δεν ανησυχώ για την δυσκολία που έχουμε στο σκοράρισμα.

Αλλωστε στο σημείο που βρισκόμαστε είναι προτιμότερο να θωρακίζουμε την άμυνα. Αυτή μας έχει φέρει στο να διεκδικούμε με καλύτερες αξιώσεις την σωτηρία» οι δηλώσεις του Γέιτς. Bet info: Οι 7/9 τελευταίες εξορμήσεις πρωταθλήματος κατέληξαν σε under. Σε έξι από αυτές δεν κατάφερε να σκοράρει. Αγωνιστικά νέα: Χωρίς σημαντικές απουσίες.

ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ – ΤΟΡΚΙ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1940 Γήπεδο: ΜΠΡΙΣΜΠΕΪΝ ΡΟΟΥΝΤ (10.266), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): 374 Α’ Γύρος: Τορκί – Λέιτον Οριεντ 3-0 Σετ αποδόσεων: 1.75 – 3.55 – 4.40 * Συνολική παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (από το 1998-99): 4-6-7 Συνολική παράδοση στην έδρα της Λέιτον για το πρωτάθλημα (από το 1998-99): 3-1-4 * Για το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2006-07, Λέιτον – Τορκί 1-2 ΛΕΪΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ Ρεπορτάζ: Από τη στιγμή που ο ρεαλιστικός στόχος του FA Τρόφι χάθηκε, μετά την πρόσφατη ήττα στο Γκέιτσχεντ, παρουσιάστηκε ελαφρώς αδιάφορη στο εντός με την Εμπσφλιτ.

Τουλάχιστον αντέδρασε έπειτα από το 0-1 και μοιράστηκε τους βαθμούς (1-1). Ακόμα δεν έχει καταφέρει να χαρεί εντός έδρας νίκη μέσα στο 2018 σε όλες τις διοργανώσεις (0-4-1). Ο Εντινμπεργκ δεν δέχεται πως η ομάδα του δεν θα δώσει το απαραίτητο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, το σημαντικό βέβαια για την Οριεντ είναι να αφήσει πίσω της μία ταραχώδης χρονιά μακριά από κινδύνους υποβιβασμού.

Συναισθηματική επιστροφή για τον αριστερό μπακ Λινγκ (Ντάγκεναμ), που μπήκε αμέσως στους 11 βασικούς. Αποχώρηση για τον αμυντικό Σαντλς-Γουάιτ, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του και μετακόμισε στην Σεντ Αλμπαν (Νάσιοναλ Σάουθ). Bet info: Χωρίς νίκη στις έξι τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και FΑ Τρόφι. Οι τέσσερις πιο πρόσφατες ήταν γκολ/γκολ.

Αγωνιστικά νέα: Εκτός ο Λόουλες (αμυντικός, 5/1), αμφίβολος ο Ελοκόμπι, όπως και ο Μακάνουφ. Δεν προλαβαίνει ο Κλέι. ΤΟΡΚΙ Ρεπορτάζ: Αλλο ένα «έμφραγμα» στην έδρα της Μέιντστοουν, αν και κρατούσε τον βαθμό της ισοπαλίας μέχρι το 88’. Εχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στην γραμμή σωτηρίας, από τη στιγμή που όλοι στην «κούρσα» για την παραμονή προχώρησαν με ήττα.

Ο χρόνος αρχίζει να λιγοστεύει και κάθε βαθμός είναι πολύ σημαντικός από δω και στο εξής. Σημαντικά είναι και τα παιχνίδια τα οποία έρχονται στο εγγύς μέλλον με ομάδες που βρίσκονται σε παρόμοια μοίρα (Σόλιχαλ, Τσέστερ, Γκίσλι). «Μόνο εμείς φταίμε. Το να δεχόμαστε γκολ στο τέλος μας έχει κοστίσει τελευταία. Νομίζω αξίζαμε ένα βαθμό.

Μάλιστα, αν κάποια ομάδα ήταν αυτή που μπορούσε να σκοράρει στο β’ μέρος ήταν η δική μας ομάδα. Οπως και να έχει όμως πρέπει να σκοράρουμε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ευκαιρία του Πίτμαν. Αυτές οι ευκαιρίες κάνουν την διαφορά. Οι περισσότεροι μας έχουν ξεγράψει αλλά σας διαβεβαιώνω ότι κανένας παίκτης δεν τα έχει παρατήσει.

Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους» το σχόλιο του Οουερς. Bet info: Σε 2-3 γκολ κατέληξαν και οι οκτώ επισκέψεις στην έδρα της Λέιτον! Νικήτρια στις μισές Αγωνιστικά νέα: Αμφίβολος και πάλι ο αμυντικός Γκόουλινγκ.   ΜΠΟΡΕΧΑΜ ΓΟΥΝΤ – ΜΕΪΝΤΕΝΧΕΝΤ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1936 Γήπεδο: ΜΙΝΤΟΟΥ ΠΑΡΚ (4.502), ΜΠΟΡΕΧΑΜ Απόσταση (χλμ.): 69 Α’ Γύρος: Μέιντενχεντ – Μπόρεχαμ Γουντ 2-1 Σετ αποδόσεων: 1.

85 – 3.55 – 4.20 * Συνολική παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (από το 2010-11): 7-2-2 Συνολική παράδοση στην έδρα της Μπόρεχαμ για το πρωτάθλημα (από το 2010-11): 4-1-0 ΜΠΟΡΕΧΑΜ ΓΟΥΝΤ Ρεπορτάζ: «Σφυροκόπησε» για αρκετή ώρα την Χάρτλπουλ, ιδιαίτερα μετά την κόκκινη των γηπεδούχων στο 66’, ωστόσο έμεινε στην «λευκή» ισοπαλία.

Εξαιρετική στην άμυνα στο πρόσφατο αήττητο σερί (4-2-0), έχοντας κρατήσει το μηδέν σε 5/6 τελευταίες αγωνιστικές. Εχει πάρει τον «αέρα» της Μέιντενχεντ στα μεταξύ τους (4-1-0). Υπαρκτό το «άγχος» στην πλάτη της, με τις Φάιλντ, Εμπσφλιτ και Μπρόμλεϊ να έχουν πάρει τα πάνω τους αγωνιστικά και να απειλούν να «κλέψουν» μία θέση στα πλέι οφ.

Bet info: Αήττητη και με τέσσερις νίκες στις έξι τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος. Στις πέντε από αυτές δεν δέχτηκε γκολ. Αγωνιστικά νέα: Εκτός ο συνήθης Ας (μέσος, χωρίς συμ.). ΜΕΪΝΤΕΝΧΕΝΤ Ρεπορτάζ: Εζησε ένα «θρίλερ» στην έδρα της Γκέιτσχεντ και μαζί ένα γερό μάθημα το τι σημαίνει η κατηγορία της Νάσιοναλ Λιγκ. Ωσεί παρούσα στο β’ μέρος όταν και δέχτηκε τα πέντε από τα επτά συνολικά τέρματα (7-1).

Δεν δείχνει ικανή να κυνηγήσει κάτι μέχρι το τέλος, ασφαλής όμως, έχοντας σώσει από νωρίς την «παρτίδα» της παραμονής. Ο Ντέβονσαϊρ ένιωσε πως πρέπει να ζητήσει μία συγγνώμη από τους οπαδούς. «Φταίμε όλοι. Ολοι μαζί αμυνόμαστε και όλοι έχουμε ευθύνες. Στο δεύτερο ημίχρονο ένιωσα πως κανένας δεν έκανε σωστά την δουλειά του.

Συγγνώμη από τους οπαδούς που ταξίδεψαν για να δουν αυτό το θέαμα. Προσωπικά δεν έχω τύχει ποτέ σε τόσο βαριά ήττα». Bet info: Δεν έχει ακόμα καταφέρει να κερδίσει στην έδρα της Μπόρεχαμ, σε πέντε επισκέψεις από το 2011. Αγωνιστικά νέα: Τραυματίας ο μέσος, Κόμλεϊ (23/1). ΧΑΛΙΦΑΞ – ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1939 Γήπεδο: ΔΕ ΣΕΪ (14.061), ΧΑΛΙΦΑΞ Απόσταση (χλμ.

): 351 Α’ Γύρος: Ντάγκεναμ – Χάλιφαξ 3-1 Σετ αποδόσεων: 2.50 – 3.20 – 2.80 * Συνολική παράδοση ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (από το 2002-03): 5-4-4 Συνολική παράδοση στην έδρα της Χάλιφαξ για το πρωτάθλημα (από το 2016-17): 1-1-0 * Για το Κύπελλο Αγγλίας τη σεζόν 2006-07, Ντάγκεναμ – Χάλιφαξ 0-0 και Χάλιφαξ – Ντάγκεναμ 2-1. ΧΑΛΙΦΑΞ Ρεπορτάζ: Διπλό… σωτηρίας στην ανταγωνιστική έδρα της Γουόκινγκ (1-3), βάζοντας οκτώ βαθμούς διαφορά ανάμεσα στην ίδια και την Σόλιχαλ.

Πρώτη νίκη του νέου τεχνικού Φούλαρτον, που κερδίζει αμέσως πόντους στον πάγκο των «σέιμεν». Καθοριστική η βοήθεια των νεοφερμένων Χάνλι και Τόμσον (σκόραρε στο ντεμπούτο του). Κομβικής σημασίας ματς, καθώς με δικό της «τρίποντο» και ήττα της Σόλιχαλ στο Γκέιτσχεντ αυξάνει τη διαφορά της από τη ζώνη υποβιβασμού και απολαμβάνει ηρεμία.

«Οταν προετοιμάζεις ένα πλάνο και οι παίκτες το ακολουθούν αισθάνεσαι ότι βαδίζεις σωστά. Οσο συνεχίζουμε έτσι δημιουργείται ενότητα και δέσιμο στην ομάδα. Το θέμα είναι να χτίζεις σωστές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων στον σύλλογο. Ετσι θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Δεν ελέγχουμε τι κάνουν οι άλλες ομάδες από κάτω μας. Κοιτάμε τη δική μας απόδοση.

Το αν θα σωθούμε είναι στο χέρι μας». Bet info: Παρότι τους χώριζε μία κατηγορία την περσινή σεζόν (η Χάλιφαξ επανήλθε φέτος στην Νάσιοναλ Λιγκ), κατάφερε να κερδίσει την Ντάγκεναμ για το Κύπελλο Αγγλίας (2-1). Αγωνιστικά νέα: Αμφίβολος ξανά ο πρώτος σκόρερ Ντέντον (30/10), περισσότερες πιθανότητες για τον μέσος Κλαρκ (17/1). Παραμένει τιμωρημένος ο σημαντικός Γκάρνερ (αμυντικός, 30/1), τραυματίες οι συνήθως βασικοί Μακντόναλντ (μέσος, 29/1) και Γουάλντ (αμυντικός, 30/0).

ΝΤΑΓΚΕΝΑΜ Ρεπορτάζ: «Μαγική εικόνα» το πρώτο ημίχρονο στο εντός με την Τρανμίρ, στην επανάληψη δεν τη γλύτωσε και γνώρισε βαριά ήττα (0-4). Οι διοικητικές εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλές για τους Λονδρέζους, καθώς 2/3 επενδυτικές προτάσεις απορρίφθηκαν. Δεν αποκλείεται να δούμε νέες λύσεις συμβολαίων μετά τις πωλήσεις των Φέριερ, Λινγκ και Γουάιτλι, οι οποίες έφερεαν περίπου 70 χιλιάδες λίρες στον σύλλογο.

Η απόφαση βέβαια του προέδρου Χόπκιν να σταματήσει την παροχή ρευστότητας δεν λύνεται με τρεις πωλήσεις κι έτσι η Ντάγκεναμ θα χρειαστεί τουλάχιστον 250 χιλιάδες λίρες μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα διοικητικά πάντως δείχνουν να έχουν επηρεάσει και το αγωνιστικό μέρος, με τους «ντάγκερς» να μετρούν έξι ήττες στα οκτώ τελευταία.

Bet info: Χωρίς νίκη στο Χάλιφαξ από το 2002 (4-2-0), η τελευταία επίσκεψη ήταν για το Κύπελλο Αγγλία. Ολα κατέληξαν σε over. Αγωνιστικά νέα: Χωρίς απουσίες. Πηγή: Kingbet.net   

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος