775

Skotostrious

Ξεκινάει το πάρτυ…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Μια σπουδαία ημέρα για τις ιπποδρομίες σήμερα καθώς σε λιγότερο από δύο ώρες θα δοθεί η εκκίνηση στην πρώτη κούρσα του πολυαναμενόμενου φεστιβάλ στο Cheltenham, μια από τις πιο σπουδαίες αθλητικές διοργανώσεις του νησιού και μια γιορτή που έχει σχεδόν τα πάντα που περιμένουμε από ένα τέτοιας σημαντικότητας γεγονός : πολύς κόσμος, πολύ πιοτό και φαί, παράλληλες δραστηριότητες όπως συναυλίες και φυσικά πάρα πολύ στοίχημα.

Συνολικά θα έχουμε 28 κούρσες σε 4 ημέρες, πολλές από αυτές Grade 1 (το κορυφαίο επίπεδο δυναμικότητας στις κούρσες με εμπόδια) και θα υπάρχει καθημερινή σύντομη ανάλυση για κάθε μια από αυτές.

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει συνολικά 7 ιπποδρομίες, 4 εκ των οποίων Grade 1 με κορωνίδα της ημερίδας την Champion Chase, μια κούρσα που έχουμε ήδη ασχοληθεί εδώ στη στήλη (%ce%ba%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%b7%ce%bc%ce%b1-2/). Η εναρκτήρια κούρσα είναι η πιο σημαντική κούρσα της σεζόν για αρχάριους ίππους στα χαμηλά εμπόδια, η Supreme Novices’ Hurdle η οποία παραδοσιακά μαζεύει την αφρόκρεμα των αλόγων από Ιρλανδία και Βρετανία.

Φέτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική καθώς μετά από πολλά χρόνια έχουμε τουλάχιστον 3 εξαιρετικά άλογα με πολύ κοντινές μεταξύ τους επιδόσεις στα πρόσωπα των Dysart Dynamo, Constitution Hill και Jonbon, άλλα και 2 πολύ δυνατά αουτσάιντερ που πολύ εύκολα μπορούν να κάνουν την έκπληξη, τα Mighty Potter και αυτό που κατά τη γνώμη μου έχει περισσότερες πιθανότητες απ’ ότι λένε οι αποδόσεις KILCRUIT.

Με την δεύτερη κούρσα έχουμε ασχοληθεί επίσης στην τελευταία στήλη πριν τη σημερινή (https://www.betsellers.com/%ce%be%ce%b5%cf%87%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c/) οπότε προχωράμε στην τρίτη ιπποδρομία, την Ultima Handicap Chase, ένα Grade 3 handicap στα ψηλά εμπόδια/φράκτες.

Παραδοσιακά στις κούρσες αυτές οι εκπρόσωποι της Βρετανίας δείχνουν να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, κάτι που ίσως επαναληφθεί και φέτος, με τα OUR POWER, Fantasticas και Cοrach Rambler να ξεχωρίζουν καθώς εκτός από πολύ καλή φόρμα, αγωνίζονται και στα χαμηλά βάρη του handicap.

Πάμε στην πέμπτη κούρσα του προγράμματος, την Close Brothers Mares’ Hurdle, μια Grade 1 ιπποδρομία μόνο για φοράδες, μια παραδοσιακά πολύ ανταγωνιστική κούρσα στην οποία συνήθως κυριαρχούν οι Ιρλανδοί, κάτι που και φέτος δείχνει να είναι το πιθανό σενάριο καθώς στις στοιχηματικές προτιμήσεις το προβάδισμα δείχνουν να έχουν οι Queens Brook, Stormy Ireland και Telmesomethinggirl που εκπροσωπούν τους 3 κορυφαίους εκπαιδευτές από το μικρότερο νησί Gordon Elliott, Willie Mullins και Henry de Bromhead.

Στα χαρτιά η Stormy Ireland δείχνει να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα με λίγο καλύτερη φόρμα σε σχέση με τα άλλα δύο άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις ίσως αξίζει ένα ρίσκο στην εκπρόσωπο του Nicky Henderson, MARIE’S ROCK (each-way), η οποία έχει αναγεννηθεί από τότε που άρχισε να τρέχει στην συγκεκριμένη απόσταση.

Επόμενη κούρσα η Boodles Juvenile Handicap Hurdle ένα Grade 3 handicap αυστηρά για τετραετείς (η μίνιμουμ ηλικία στην οποία επιτρέπεται να αγωνιστεί ένα άλογο σε κούρσες με εμπόδια).

Δύσκολη στην στοιχηματική της αποκρυπτογράφηση καθώς τα περισσότερα άλογα έχουν ελάχιστες κούρσες στα πόδια τους και είναι ακόμα “μωρά” αθλητικά με αποτέλεσμα να έχουν εντελώς απρόβλεπτη συμπεριφορά. Ισως ένα προβάδισμα πάλι να έχουν οι Ιρλανδοί εκπαιδευτές με τον Gaelic Warrior να έχει το προβάδισμα καθώς παραδοσιακά ο Mullins έχει τα καλύτερα νεαρά άλογα και δείχνει να τον έχει προετοιμάσει ειδικά για αυτή την κούρσα και σε αρκετά ψηλότερες αποδόσεις ο Ebasari (each-way) ο οποίος αναμένεται με ενδιαφέρον στο ντεμπούτο του στα handicap.

Η πρώτη ημέρα κλείνει παραδοσιακά με μια ιπποδρομία για ερασιτέχνες τζόκεϋ. την Grade 2 Ukraine Appeal National Hunt Challenge Cup Amateur Jockeys’ Novices’ Chase. Εδώ έχουμε το σενάριο όπου είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη καθώς οι αναβάτες δεν έχουν κάποια αξιοσημείωτη φόρμα για να μπορέσουμε να πιαστούμε από κάπου, οπότε απλά θα την παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον.

Συνοπτικά για την πρώτη μέρα του φεστιβάλ θα μείνω στις 2 προβλέψεις που έχουν ήδη δοθεί στις προηγούμενες στήλες και θα περιμένω την παρέα σας στο chat το μεσημέρι να συζητήσουμε και να παρακολουθήσουμε τις κούρσες.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious