719

Κώστας Ζαφείρης

Ενα τσιγάρο για την Τενερίφη

Γεια χαρά σε όλους.

Εξ ορισμού σε κάποιους τομείς τα… διαρκείας έχουν μία μεγαλύτερη γλύκα.
Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται πλέον και το BCL και κυρίως η Τενερίφη, η καλύτερη και πιο σταθερή ομάδα της φετινής διοργάνωσης και τροπαιούχος από το βράδυ της περασμένης Κυριακής.
Η δεύτερη κούπα των νησιωτών στο Basketball Champions League, συνδυάστηκε επιτυχώς με το ποντάρισμα που είχαν πάρει πάνω τους εκεί στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου πριν ξεκινήσει η – γλυκιά – φετινή πορεία των ισπανών.


Η Τενερίφη του αρχιτέκτονα Τσους Βιντορέτα (φωτό) που δικαίως οι παίκτες του τον σήκωσαν ψηλά στον ουρανό του Μπιλμπάο, του 56χρονου προπονητή που τον Ιούνιο του 2017 είχε ξεσπάσει σε κλάματα στη συνέντευξη Τύπου που είχε διοργανωθεί από τον σύλλογο για τον ίδιο προκειμένου να πει «αντίο» ή μάλλον καλύτερα «εις το επανιδείν» στην αγαπημένη του Τενερίφη, την οποία άφησε για λίγο (μία σεζόν στον πάγκο της Βαλένθια και μετά ξανά πίσω…).


Η Τενερίφη του ηγέτη της ομάδας και MVP του Final Four του BCL Μαρσελίνιο Χουέρτας, του Βραζιλιάνου μαέστρου, ο οποίος στα 39 του χρόνια, μας πρόσφερε μία μοναδική παράσταση το βράδυ της Κυριακής στον τελικό με την Μανρέσα, όντας υπεύθυνος για τους 45 από τους 98 πόντους των νησιωτών.
Η Τενερίφη του – πάντα τίμιου – Γκιόργκι Σερμαντίνι (η σταθερή κολώνα της στη ρακέτα), του Φινλανδού μπόμπερ Σάσου Σαλίν, του «σκύλου» Μπρούνο Φιτιπάλντο, του δεινού εκτελεστή Κάιλ Γουίλτζερ, του πολυεργαλείου Χοάν Σάστρε, αλλά και του ποιοτικού φόργουορντ Ααρον Ντόρνεκαμπ που πάντα είναι εκεί.

Αντί επιλόγου, βάζω στο πινακάκι μία δυαδούλα από ΝΒΑ και Γιούροκαπ.
Επαιξα τους Σανς του Μόντι Γουίλιαμς γιατί το βλέπω δύσκολο να χάνουν τρίτο κολλητό παιχνίδι από τους Μάβερικς και τον Σλοβένο αρτίστα (και… γκρινιάρη) Λούκα Ντόντσιτς, όπως επίσης και τη Βίρτους (γεμάτη από μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες/κι ας μην παίξει ο Τεόντοσιτς που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις) στον (μονό) τελικό του Γιούροκαπ στο σπίτι της κόντρα στη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης Μπούρσασπορ που πέταξε εκτός με τρία διαδοχικά διπλά Παρτιζάν, Τσεντεβίτα και Ανδόρα.


Κλείνοντας, υπενθυμίζω ότι ο νικητής βάζει στην τσέπη του και το εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης