2213

Μάκης Μηνδρινός

Δύο και βλέπουμε…

Χαιρετώ! Χρόνια πολλά και καλά όπου κι αν βρίσκεστε, να περάσετε καλά και να προσέχετε οι εκδρομείς. «Επιβάλλεται» να ξεκινήσουμε με ευχές, είναι οι μέρες τέτοιες. Ξεκουραστείτε όσο μπορείτε σήμερα-αύριο και την Κυριακή δώστε τα όλα (γέλια)! Στα ποδοσφαιρικά, η νίκη της Λίβερπουλ αλλά και κυρίως ο τρόπος που αυτή ήρθε, είναι το θέμα των ημερών.

Και πώς όχι; Αγγιξε το τέλειο η εμφάνισή της, κέρδισε με εμφατικό τρόπο, δεν δέχθηκε ούτε μία on target προσπάθεια από τη Σίτι. Και αυτό είναι που σε αφήνει… άφωνο. Εντάξει, το να βρεθείς σε καλή μέρα, εντάξει να πιάσεις το τέλειο 90λεπτο, εντάξει να κερδίσεις, αλλά να μη δεχθείς on target προσπάθεια από αυτή τη Σίτι, προφανώς είναι… η είδηση! Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι η Λίβερπουλ είναι η ομάδα που ανάγκασε τη Σίτι στις 2 από τις 4 φετινές ήττες της.

Ούτε ότι ο Κλοπ είναι ο προπονητής που κέρδισε περισσότερες φορές τον Γκουαρντιόλα από οποιονδήποτε άλλο. Εχει βρει τον τρόπο ο Γερμανός! Φουλ τρέξιμο, τρομερή ενέργεια, πίεση μέχρι… σκασμού, όλα αυτά «έσπασαν» την μεγάλη κατοχή μπάλας της Σίτι, μέσα από την οποία (κατοχή μπάλας) βρίσκει ρυθμό για να σε… πνίγει. Και προφανώς έκανε λάθη και ο Γκουαρντιόλα.

Ο Λαπόρτ δεν είναι αριστερός μπακ, δεν του βγήκε και ο Γκιντογάν που προτιμήθηκε αντί του Στέρλινγκ σε πιο συντηρητικό σχήμα. Το συμπέρασμα από τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ότι σχεδόν όλα κρίθηκαν από τα πρώτα παιχνίδια. Η Ρεάλ με το σόου του Ρονάλντο, η Μπάγερν με την ανατροπή και τα αυτογκόλ, η Μπαρτσελόνα που δεν χρειάστηκε καν να φορτσάρει και η Λίβερπουλ.

Πάντως, το πιο ανοιχτό απ’ όλα είναι το Σίτι – Λίβερπουλ, για δύο λόγους: ο πρώτος ότι η Σίτι θεωρώ δεδομένο ότι θα βγάλει αντίδραση, ο δεύτερος ότι η Λίβερπουλ είναι ο ορισμός του αναξιόπιστου. Στο Γιουρόπα Λιγκ, η Αρσεναλ σχεδόν καθάρισε, η Ατλέτικο θεωρώ το ίδιο, τα άλλα δύο όμως είναι πιο ανοιχτά. Το 1-0 της Λειψίας αφήνει ανοιχτή την πρόκριση με την Μαρσέιγ, ενώ η Σάλτσμπουργκ είναι ομάδα που γενικά σκοράρει και τα 2 γκολ που σημείωσε στη Ρώμη, παρά το 4-2, της δίνουν ελπίδες.

Στα στοιχηματικά, χάσαμε δίκαια και μάλλον εύκολα τη Δευτέρα. Η Μάνσφιλντ προηγήθηκε και ήταν καλή για ένα ημίχρονο αλλά στο β’… ξέχασε να μπει, η Οξφορντ πάλεψε μόνον στο τέλος και η Καρλάιλ ήταν «άνοστη». Μόνο η Εξετερ ήταν καλή, κέρδισε πιο εύκολα απ’ αυτό που δείχνει το 2-1. Πάμε στα καινούρια. Πρέμιερ Λιγκ Δεν είμαστε στο 2005, είμαστε στο 2018.

Σκέψεις που κάνουμε εμείς, κάνουν και οι μπουκ, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλα πρωταθλήματα και μεγάλες ομάδες. Ο άσος στο Εβερτον – Λίβερπουλ πριν από το Λίβερπουλ – Σίτι έδινε 5.50+ και τώρα είναι στο 4.20. Προφανώς οι μπουκ υπολογίζουν ότι η Λίβερπουλ έχει περισσότερο το μυαλό της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά μετά το 3-0 της Τετάρτης, ότι ιδιαίτερο κίνητρο στο πρωτάθλημα δεν έχει (δύσκολα θα χάσει την τετράδα), αλλά και ότι ενδέχεται ο Κλοπ να κάνει ορισμένες αλλαγές.

Θα μου πεις ντέρμπι είναι, δεν γίνεται σε ένα ντέρμπι να είσαι αδιάφορος. Προφανώς η Λίβερπουλ δεν θα είναι αδιάφορη. Αλλά εδώ μιλάμε για προτεραιότητες: είναι τεράστια η πρόκληση του να βρεθεί στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη για την Εβερτον το αυριανό ματς είναι ουσιαστικά αυτό που… κρατάει ζωντανή τη σεζόν! Πιο ξεκούραστη, ο Αλαρντάις θα… σκυλιάσει.

Αν το σκορ της Τετάρτης ήταν πιο… νορμάλ για τη Σίτι, ίσως σήκωνε κόντρα στο ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ. Τώρα, νομίζω θα είναι στην τσίτα και ένα ματς όπως αυτό με τη Γιουνάιτεντ, όπου μάλιστα αν κερδίσει θα εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο, είναι… ιδανική περίπτωση για να φτιάξει την ψυχολογία της ενόψει της ρεβάνς με τη Λίβερπουλ.

Οπότε, τίποτα. Η τρίτη Ευρωπαία, είναι η Αρσεναλ. Χθες κέρδισε 4-1 την ΤΣΣΚΑ και την ερχόμενη Πέμπτη είναι η ρεβάνς. Από τη στιγμή που τετράδα δεν προλαβαίνει, ο μοναδικός τρόπος για να παίξει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι να κατακτήσει το Γιουρόπα. Εκεί έχει πέσει το βάρος, το παραδέχονται και οι ίδιοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παρουσιαστούν αδιάφοροι στα εναπομείναντα ματς της Πρέμιερ, αλλά προφανώς είναι άλλο να βρίσκεσαι στην τετράδα και να διεκδικείς μια θέση εκεί και άλλο να είσαι 13 βαθμούς πίσω από την τετράδα.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι θα προτιμούσα ένα λίγο πιο κλειστό σκορ από το 4-1, να είναι πιο… στην τσίτα ενόψει της ρεβάνς. Η Σαουθάμπτον δέχομαι ότι δεν είναι καλά, ότι έχει ξεχάσει πότε κέρδισε τελευταία φορά, όμως κάτι μου λέει ότι το… ξύπνημα θα αρχίσει σε ματς που δεν το περιμένουν οι περισσότεροι. Υπό εξέταση το 6άρι. Μικρές σκέψεις και για Σουόνσι (έφυγε ο Πάρντιου βέβαια από την Γουέστ Μπρομ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και Νιουκάστλ (στα 13 τελευταία έχασε μόνο από Σίτι και Λίβερπουλ και η Λέστερ δεν ήταν καλή στο Μπράιτον), πιθανή ισοπαλία στο Γουότφορντ – Μπέρνλι και πιθανότατο over το Μπόρνμουθ – Κρίσταλ Πάλας.

Το Τσέλσι – Γουέστ Χαμ είναι ιδιαίτερο και πολύ ύπουλο. Λίγο πιο σφιχτή να ήταν η Γουέστ Χαμ ίσως να το ρίσκαρα. Όπως και να ‘χει, για παρολί, το goal/goal είναι ανεξήγητα πολύ ψηλά (2.25). Τσάμπιονσιπ Χάλι μαύρο η αγωνιστική. ΟΚ, μεγάλος ο άσος της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στο 4.50, αλλά με τι ψυχή να την κοντράρεις αυτή τη Φούλαμ, που είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του β’ γύρου; Λιγκ 1 Στο 2.

45 η Σκάνθορπ στην έδρα της Γουίμπλεντον, καλά διαβασμένο. Είπαμε και τη Δευτέρα, παραμονές του αγώνα με την Πλίμουθ (το οποίο δεν έγινε ποτέ), ότι η Σκάνθορπ έκανε εμφανισάρα στο πρώτο ματς μετά την αλλαγή προπονητή και το 1-1 στο Οξφορντ ήταν πλασματικό. Η Γουίμπλεντον έτσι κι αλλιώς δεν τρομάζει, ειδικά αυτή την περίοδο. Αν τσιμπούσε λίγο η απόδοση θα ήμουν πολύ ζεστός.

Αν δεν ήταν Αγγλία, θα μπορούσα να δικαιολογήσω το σετ στο Ρόδεραμ – Φλίτγουντ (1.75 άσος – 5.50 διπλό). Η Ρόδεραμ έχει το κίνητρο (πλέι οφ), η Φλίτγουντ είναι στη μέση της βαθμολογίας και δεν έχει χειροπιαστό βαθμολογικό κίνητρο. Είναι Αγγλία, όμως, και εδώ πολλές φορές (όχι πάντα, αλλά πολλές φορές…) το κίνητρο πάει… περίπατο.

Αγωνιστικά, λοιπόν, η Ρόδεραμ δεν είναι στα καλύτερά της, στα 6 τελευταία νίκησε μόνο την προτελευταία Νορθάμπτον, ενώ δεν κέρδισε στα δύο τελευταία εντός (1-1 Πίτερμπορο, 0-1 Ρότσντεϊλ). Η Φλίτγουντ έχει 4 σερί νίκες και στα 5 τελευταία δεν δέχθηκε καν γκολ! Υπερβολή το 5.50άρι του διπλού… Λιγκ 2 Στο Κέμπριτζ – Εξετερ συμβαίνει το αντίθετο με αυτό που είπαμε στο Ρόδεραμ – Φλίτγουντ.

Η ομάδα που έχει κίνητρο και που είναι και σε καλή αγωνιστική κατάσταση (3 νίκες στα 4 τελευταία), η Εξετερ, είναι σε απόδοση αουτσάιντερ (3.80) κόντρα στην –χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο- Κέμπριτζ. Και, μάλιστα, η Κέμπριτζ στα 6 πιο πρόσφατα νίκησε μόνο την Κρόουλι (1-3-2). ΟΚ, γενικά είναι δυνατή εντός, όμως με τα δεδομένα που έχουμε, το περίμενα πιο ισορροπημένο.

Από τότε έγινε στη Σουίντον η ιστορία με τον Φλίτκροφτ (που την παράτησε για την Μάνσφιλντ), η ομάδα φαίνεται να έχασε τον προσανατολισμό της και να ψάχνεται. Μόνο την Κέμπριτζ κέρδισε στα 6 τελευταία, άφησε βαθμούς ακόμα και σε θεωρητικά εύκολα ματς. Συν ότι γενικά εντός έδρας δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο εκτός. Για την Καρλάιλ τα είπαμε και τη Δευτέρα, η ήττα από τη Λίνκολν ήταν η πρώτη μετά από 8 ματς, ενώ είναι αήττητη στα 4 τελευταία εκτός.

Στο 3.20 το διπλό, 3.40 ήταν χθες. Νάσιοναλ Η Τόρκι είναι αήττητη στα 4 τελευταία (3-1-0) και πλέον πιστεύει και πάλι σοβαρά στην παραμονή. Τώρα πηγαίνει στην έδρα της Ντόβερ, η οποία ναι μεν είναι καλύτερη ομάδα αλλά τελευταία κάνει… νερά. Το 4.33 του διπλού σε συνδυασμό με τη φόρμα της Τόρκι με έβαλαν στη διαδικασία να το ψάξω περισσότερο, από την άλλη, καθαρά αγωνιστικά, πίσω η Τόρκι «τρώει» πολλές φάσεις (τυχαία έφαγε μόνο ένα από τη Γουόκινγκ στο τελευταίο) και θα την ήθελα πιο «σφιχτή» για να την ποντάρω σε μια δύσκολη έδρα.

Βορράς Μόνο το Γιορκ – Χάρογκεϊτ με απασχόλησε περισσότερο. Η Γιορκ διεκδικεί πλέι οφ, η Χάρογκεϊτ διεκδικεί απευθείας άνοδο. Από τις 23/12 έχει να χάσει εντός έδρας η Γιορκ, μετρώντας έκτοτε 5 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 8 ματς. Και στο τελευταίο, 1-1 με την Τσόρλι, θα μπορούσε να κερδίσει αν ήταν πιο αποτελεσματική στις πολλές ευκαιρίες που είχε.

Η Χάρογκεϊτ βασίζεται σε δύο πράγματα: την έδρα της (εκτός έχει τις 5 από τις συνολικά 7 ήττες) και την επίθεσή της (μακράν η καλύτερη της κατηγορίας, με 90 γκολ-αλλά μόλις τα 37 εξ αυτών εκτός έδρας). Η Γιορκ είναι σοβαρή πίσω και πιστεύω ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη φιλοξενούμενη (3.40 ο άσος). Νότος Υπουλο το Χίμιλ – Τσίπενχαμ.

Ισχύει, βέβαια, ό,τι είπαμε και για το Ρόδεραμ – Φλίτγουντ. Η Χίμιλ είναι αυτή που έχει το κίνητρο αλλά από την άλλη είναι με μόλις μία νίκη στα 4 τελευταία, ενώ η Τσίπενχαμ έχει 5 νίκες στα 6 τελευταία όμως είναι άνετη βαθμολογικά. Ξεφεύγει το 4.75 του διπλού… Σιγά το μεγαθήριο την Οξφορντ Σίτι, για να πληρώνει 1.75 απέναντι στην Ιστμπουρν Μπόρο.

Στο ίδιο καζάνι βράζουν πάνω-κάτω, με την Ιστμπουρν μάλιστα να έχει και 5 βαθμούς περισσότερους. Τρεις ήττες έχει η Οξφορντ στα τρία τελευταία εντός χωρίς καν να σκοράρει, από την άλλη η Ιστμπουρν στα 5 τελευταία εκτός έδρας έχασε μόνο από την Τσίπενχαμ (τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία). Χωρίς λογική το 4.20 του διπλού, θα έπρεπε να είναι μαξ 3.

40. Να τα μαζέψουμε λίγο; Εβερτον, Σαουθάμπτον από Πρέμιερ Λιγκ και για παρολί over το Μπόρνμουθ – Πάλας και goal/goal το Τσέλσι – Γουέστ Χαμ. Στην Τσάμπιονσιπ τίποτα, στη Λιγκ 1 Φλίτγουντ από μεγάλα και Σκάνθορπ από μικρά, στη Λιγκ 2 Εξετερ και Καρλάιλ. Στη Νάσιοναλ ουσιαστικά τίποτα, στο Βορρά Γιορκ και στο Νότο Τσίπενχαμ και Ιστμπουρν.

Φλίτγουντ και Εξετερ θα παίξω σίγουρα, είναι αυτά που μου αρέσουν περισσότερο. Οριακά κόβεται η Εβερτον (επειδή δεν παύει η Λίβερπουλ να είναι σε εξαιρετικό μομέντουμ) και τη Σαουθάμπτον θέλω να την ξαναδώ μέχρι την Κυριακή. Οπότε πηγαίνω με τα δύο, και στα δύο βλέπω σοβαρά λάθη στις αποδόσεις, και βλέπουμε…   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (02/04): -63 μονάδες Νέο υπόλοιπο (06/04): -63 μονάδες Ποντάρισμα 07/04 Μονά Ρόδεραμ – Φλίτγουντ 2 dnb (3.

75): 30 μονάδες Κέμπριτζ – Εξετερ 2 (3.80): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 60 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -123 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος