555

Μάκης Μηνδρινός

Μίκρυνε η δεξαμενή

Χαιρετώ! Ήταν θέμα χρόνου η απόλυση του Στίβεν Τζέραρντ από την Αστον Βιλα, το είπαμε πολλές φορές και με τον Βασίλη, η κατάσταση εκεί δεν τσουλούσε με τίποτα. Εξαιρετικό υλικό οι «χωριάτες», προφανώς ήταν θέμα προπονητή ότι δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν ρυθμό φέτος.

Είναι ο πέμπτος προπονητής που απολύεται στην Πρέμιερ Λιγκ και ακόμα δεν έχει μπει ο Νοέμβρης.

Είναι πολύ μεγάλο το νούμερο για τα δεδομένα της κατηγορίας, αλλά είπαμε, φέτος η σεζόν έχει ιδιαιτερότητες και πολλοί θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν από τη διακοπή για το Μουντιάλ, προκειμένου να κάνουν κάποιου είδους restart. Υπενθυμίζω, έχουν ήδη άλλο προπονητή Μπόρνμουθ (με υπηρεσιακό), Μπράιτον (Ντε Τσέρμπι), Τσέλσι (Πότερ), Γουλβς (o υπηρεσιακός, Ντέιβις, μονιμοποιείται) και πλέον Αστον Βίλα.

Ο Ποκετίνο ήταν το πρώτο όνομα που ακούστηκε για αντικαταστάτης του Τζέραρντ, αλλά υπάρχουν αρκετοί ακόμα υποψήφιοι (Εμερι, Τούχελ, Ντάιτς, κ.λπ.).

Ο άσος της Φούλαμ ήταν μία επιτυχημένη πρόβλεψη χθες, αλλά δεν τον πληρώθηκα ποτέ λόγω Μπόρνμουθ. Είμαι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, είναι δεδομένο αυτό, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα βάζω κάτω τα κιτάπια μου, να δω τι και πως.

Μπορεί να έχω κάνει λάθη (σίγουρα έχω), μπορεί απλά να μη… θέλει, μπορεί πολλά!

Είναι όντως ορισμένες επιλογές που δεν έπρεπε να γίνουν. Και έγιναν επειδή παρασύρθηκα από τη γενικότερη άποψη που είχα για τις ομάδες στην αρχή της σεζόν. Π.χ. τη Στίβενεϊτζ δεν την περίμενα τόσο ψηλά στη Λιγκ 2, θεωρούσα ότι σιγά σιγά θα αρχίσει να «κάθεται».

Δεν είναι έτσι όμως, η Στίβενεϊτζ μέχρι στιγμής παίζει καλά και δεν είναι τυχαία πρωτοπόρος.

Από την άλλη βλέπω και κάτι τέτοια:

Η ΚΠΡ έχει 5 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στα 7 τελευταία. Είναι πρωτοπόρος στην Τσάμπιονσιπ. Την ήττα την έκανε στο Λούτον, που την είχα διπλό.

Η Σαουθάμπτον είχε να κερδίσει από τις 30 Αυγούστου και κέρδισε ξανά την Μπόρνμουθ στις 19/10, που την έπαιξα να χάσει.

Το Μπλάκμπερν – Ροδεραμ στις 08-10 το είχα διπλό, η Μπλάκμπερν νίκησε 3-0 και μετά η Ρόδεραμ έκανε δύο στα δύο, με Χάντερσφιλντ εντός και Στόουκ εκτός.

Το Ρέντινγκ – Χάντερσφιλντ την 01/10 το έπαιξα διπλό, ήρθε 3-1, και έκτοτε η Ρέντινγκ δεν έχει σταυρώσει νίκη, έχοντας μία ισοπαλία και τρεις ήττες στη σειρά.

Επαιξα Μπάροου – Ντόνκαστερ διπλό, ήρθε 2-0, και μετά η Μπάροου είχε μόλις μία νίκη και 4 ήττες σε 5 ματς!

Όπως και να έχει, χρειάζεται υπομονή.

Ματς βλέπουμε, εικόνα έχουμε, είναι δεδομένο ότι η φάση θα γυρίσει, απλά μέχρι τότε προφανώς θέλει προσοχή. Ούτως ή άλλως παίζω προσεκτικά, δεν έχω ανοιχτεί καθόλου και δεν γίνεται να ανοιχτώ όταν βλέπω ντεφορμάρισμα. Είναι βασικοί κανόνες αυτοί!

Αυτά με τους προλόγους. Πάμε στα φρέσκα. Ξεκινάω λίγο διαφορετικά. Στην εφημερίδα έδωσα… μπάσκετ! Πρώτη φορά φέτος έδωσα Ευρωλίγκα.

Με κανονική αγωνιστική Σ/Κ, εγώ έδωσα μπάσκετ. Για δύο λόγους: ο ένας ότι δεν τρελάθηκα με το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα, ο άλλος ότι όντως θεωρώ πως η Εφές θα κερδίσει άνετα σήμερα και κυρίως θα σημειώσει πολλούς πόντους. Πάνω από 90. Ανάλογα με το πόσο θέλει κάποιος να ρισκάρει, ανεβάζει και το line. Αν έπαιζα κάτι θα ήταν over 94,5 που δίνει 3,55.

Πρέμιερ Λιγκ

Στην Πρέμιερ Λιγκ, είπαμε για τον Τζέραρντ στην Αστον Βίλα. Πριν από τα μεσοβδόμαδα ματς είχα σημειωμένο το διπλό στο Βίλα – Μπρέντφορντ, που ήταν στο 3,65. Οι εξελίξεις μας πρόλαβαν, θεωρώ πιθανό η Βίλα να βγάλει αντίδραση, οπότε πάσο. Στα υπόλοιπα, αγωνιστικά ξεχωρίζει το Τσέλσι – Γιουνάιτεντ, στοιχηματικά όμως δεν νομίζω ότι παίζεται κάτι.

Πιθανό over το Λιντς – Φούλαμ αλλά σε νορμάλ απόδοση και αρκετά περίεργα το Γουλβς – Λέστερ και Τότεναμ – Νιουκάστλ. Η Λέστερ έκανε τη νίκη κόντρα στη Λιντς μεσοβδόμαδα και πήρε μια ανάσα και η Γουλβς εξακολουθεί να ψάχνεται (συνεχίζει με τον υπηρεσιακό, Ντέιβις, μέχρι τέλος της σεζόν). Ισως το μομέντουμ ευνοεί τη φιλοξενούμενη (3,20), αλλά από την άλλη η Γουλβς είναι και δύο μέρες πιο «φρέσκια».

Στο άλλο, η Τότεναμ ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έμεινε στο -4 από την κορυφή έχοντας και ματς παραπάνω. Είναι ζήτημα το πώς θα αντιδράσει, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Τουλάχιστον ύπουλο το ματς, μη ξεχνάμε ότι η Νιουκάστλ φέτος ηττήθηκε μόνο από τη Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, με γκολ στα χασομέρια. Στο 3,50 το διπλό, αν τσιμπούσε λίγο παραπάνω θα το συζητούσα σοβαρά.

Υπόλοιπα

Στην Τσάμπιονσιπ το… πανηγύρι συνεχίζεται, με τις ΚΠΡ και Μπλάκμπερν να είναι πρώτες με 27 βαθμούς και την 7η Σουόνσι να έχει 24. Και την 12η Μπρίστολ Σίτι να έχει 21. Πραγματικά ένα καλό σερί από κάποια ομάδα, μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω. Π.χ. η Γουότφορντ. Που το ξέρουμε ότι έχει καλό υλικό και που άλλαξε προπονητή.

Είναι 15η με 20 βαθμούς: -4 από την εξάδα. Αν κάνει 4 σερί νίκες για παράδειγμα, μπορεί να βρεθεί να διεκδικεί ακόμα και απευθείας άνοδο. Η 6η Νόριτς από την 22η και εντός ζώνης υποβιβασμού, Γουέστ Μπρομ, απέχουν 10 βαθμούς…

Στοιχηματικά, μάλλον το… χάος. Θα πω προσοχή στο Μπλάκμπερν – Μπέρμιγχαμ και στο Ρόδεραμ – Χαλ (μαγική εικόνα η νίκη της Ρόδεραμ στο Στόουκ την Τρίτη και η Χαλ προέρχεται από καλή εμφάνιση και διπλό στο Μπλάκπουλ, αλλά παραμένει χωρίς προπονητή), ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει το Σέφιλντ – Νόριτς, δύο ομάδες που βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις, είναι όντως από τα πρώτα φαβορί για άνοδο, αλλά τρέχουν ένα σερί χωρίς νίκη και μοιάζουν ντεφορμέ.

Να πω επίσης, ότι ο Κάρικ συμφώνησε με την Μίντλεσμπρο, ενώ ο Μπιλ της ΚΠΡ έριξε άκυρο στη Γουλβς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στη Λιγκ 1, μόνο ένα ματς αξίζει εξέτασης: Εξετερ – Φλίτγουντ. Ο Ματ Τέιλορ είναι γνωστό πως αποχώρησε από την Εξετερ για τη Ρόδεραμ και έκτοτε η Εξετερ έχει μία νίκη επί της Σαουθάμπτον U21 στο Τρόφι (2-1), ένα διπλό στο Μπάρνσλεϊ (0-2) στο πρώτο ματς με υπηρεσιακό και τρεις ήττες στη σειρά.

Δύο στο πρωτάθλημα, από Τσάρλτον (4-2 εκτός) και Οξφορντ (4-2 εντός) και μία μεσοβδόμαδα στο Τρόφι (4-1 από τη Φόρεστ Γκριν εκτός). Στα τρία τελευταία της, δηλαδή, μετράει ισάριθμες τεσσάρες. Κόντρα στη Φλίτγουντ δεν θα έχει και τον βασικό στόπερ της, Σουίνι, που είναι τιμωρημένος.

Η Εξετερ ψάχνει προπονητή, ο ίδιος ο υπηρεσιακός Κέβιν Νίκολσον, δήλωσε «ελπίζω να βρεθεί σύντομα νέος προπονητής».

Σαν να λέει από μόνος του, παιδιά εγώ είμαι εδώ για λίγο, μετά επιστρέφω στα πιτσιρίκια της ομάδας. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει σωστά…

Η Φλίτγουντ εκτός έδρας έχασε μόνο στην πρεμιέρα, 2-1 από την Πορτ Βέιλ. Εκτοτε, τέσσερις ισοπαλίες και δύο νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Στο τελευταίο εκτός, μάλιστα, πήρε 1-1 στο Πόρτσμουθ, ενώ έχει βγάλει διπλό στην Πίτερμπορο (1-0) και πήρε Χ στην έδρα της αήττητης εντός, Λίνκολν.

Το έχει το ύψος εκτός έδρας και το 4,20 με καλύπτει.

Στη Λιγκ 2, συζητιέται το διπλό της Μπράντφορντ στη Γκρίμσμπι (στο 3,00), η γηπεδούχος είναι πιο αποτελεσματική εκτός απ’ ό,τι εντός έδρας που μετράει μόλις νίκη κι αυτή κόντρα στην προβληματική και προτελευταία Κρόουλι. Η Μπράντφορντ, από την άλλη, έχει 4 σερί διπλά!

Αυτά είναι όλα κι όλα, μικρή η δεξαμενή αυτή τη φορά, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Ουσιαστικά δύο σημεία μου αρέσουν, το ένα είναι η Φλίτγουντ στη Λιγκ 1 και το άλλο η Μπράντφορντ στη Λιγκ 2. Με αυτά θα πορευτώ και όσο η κατάσταση είναι έτσι, συνεχίζω να παίζω χαλαρά. Τα λέμε και στις 17:00, ραδιοφωνικά!

ΥΓ. Εχει βγει από χθες νέο μουντιαλικό podcast, όπου μάλιστα έχουμε και καλεσμένο τον Νίκο Τσούκα, για να θυμηθούμε στιγμές παλαιότερων Μουντιάλ! Το ακούτε εδώ:

{ https://open.

spotify.com/episode/6MDWz7XV8pZvbflwk3Sxbu?si=9uWvis9MSyWPMfvE9gb1SQ }

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος