2183

Μάκης Μηνδρινός

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια!

Καλό μήνα! Χαλαρό το μεσοβδόμαδο στοιχηματικά, αλλά αγωνιστικά είδαμε και πάλι ματσάρες σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος στα νοκ άουτ νομίζω έχουμε δει μακράν την καλύτερη μπάλα, τα πιο θεαματικά παιχνίδια, των τελευταίων ετών. Και είναι και τα ζευγάρια των τελικών τέτοια, που «υπόσχονται» ωραία παιχνίδια και στα τελευταία ματς της σεζόν (ειδικά το Ρεάλ – Λίβερπουλ).

Στοιχηματικά, δύο πέναλτι ήταν αυτά που έκαναν τη διαφορά την τελευταία φορά που τα είπαμε, το προηγούμενο Σάββατο. Ένα (πέναλτι) που αστόχησε η Νότιγχαμ και ένα που ευστόχησε η Πλίμουθ, στις καθυστερήσεις. Αν ήθελε θα μπορούσε να πληρώσει η τριάδα στο σύστημα και να κλείσει θετικά η σεζόν (συγκεκριμένα, θα γύριζαν 393 μονάδες). Δεν ήθελε, έφερε τουλάχιστον τη δυάδα όμως (105 μονάδες) και επανήλθαμε στα ίσια μας.

Το είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα, πλέον παίζουμε καθυστερήσεις. Ειδικά στην Αγγλία, ουσιαστικά τελειώσαμε, ελάχιστα απομένουν. Οι μικρούλες έχουν ήδη μπει στα μπαράζ, Τσάμπιονσιπ-Λιγκ 1-Λιγκ 2 ολοκληρώνονται αύριο και την Κυριακή, ενώ η Πρέμιερ Λιγκ την επόμενη εβδομάδα. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά, να δούμε αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι, αν και οι τελευταίες αγωνιστικές είναι πιο πολύ για live.

Πρέμιερ Λιγκ * Δεν συνηθίζω να παίζω under, αλλά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν το αποψινό Μπράιτον – Γιουνάιτεντ κινηθεί σε χαμηλό τέμπο. * Στόουκ – Πάλας, το μεγάλο κίνητρο είναι στους γηπεδούχους, που αν δεν κερδίσουν πέφτουν. Εχουμε πει, κάποιοι πρέπει να πέσουν, δεν γίνεται να σωθούν όλοι. Και η Στόουκ, έτσι όπως τα κατάφερε, είναι για να πέφτει.

Η Πάλας δεν πρόκειται να χαριστεί, είναι καλά, σκοράρει εύκολα, πιθανό over σε απόδοση αουτσάιντερ. * Μπόρνμουθ – Σουόνσι, οι φιλοξενούμενοι είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά θα παίξουν και για τον βαθμό, καθώς ακολουθούν δύο σερί εντός, με Σαουθάμπτον και Στόουκ. Η Μπόρνμουθ δεν είναι στα καλύτερά της, αλλά δεν πρόκειται και να το αφήσει.

Ο,τι θέλετε έρχεται. * Λέστερ – Γουέστ Χαμ, επίσης πιθανό over. Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει με τον Πιέλ στη Λέστερ. Υπάρχουν φήμες περί απομάκρυνσής του και ο Γάλλος κινδυνεύει να πάθει ακριβώς ό,τι και πέρσι με τη Σαουθάμπτον: εξαιρετικά δείγματα στο μεγαλύτερο μέρος, κακές εμφανίσεις στην τελική ευθεία, απόλυση. Θα δείξει… Η Γουέστ Χαμ δεν είναι καλά, άρχισαν πάλι οι γκρίνιες.

* Γουότφορντ – Νιουκάστλ, το σταυρώνω! Και πριν από δύο μήνες να έπαιζαν πάλι αυτό θα έλεγα. Ακόμα περισσότερο τώρα, που ο βαθμός μια χαρά θα τους κάτσει. Ισπανοί προπονητές με ακριβώς το ίδιο στυλ (βάρος στην άμυνα), δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις οι ισοπαλίες. * Γουέστ Μπρομ – Τότεναμ, οι γηπεδούχοι κάνουν φιλότιμη προσπάθεια αλλά δεν προλαβαίνουν να κάνουν το… θαύμα.

Αδιάφορο στοιχηματικά. * Εβερτον – Σαουθάμπτον πολύ διαβασμένο από τους μπουκ, που άνοιξαν φαβορί τους φιλοξενούμενους που έχουν το κίνητρο. Δεν νομίζω πάντως ότι ο Αλαρντάις θα κάνει χατίρια… * Σίτι – Χάντερσφιλντ σαν να μην υπάρχει. Η Χάντερσφιλντ έτσι όπως τα κατάφερε δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν υποβιβαστεί. Σίτι, Τσέλσι (πάλι εκτός) και Αρσεναλ (εντός) τα ματς που της απομένουν.

* Αρσεναλ – Μπέρνλι, αρκετά περίεργο. Η Αρσεναλ έρχεται από μάχη στη Μαδρίτη, υπάρχει σίγουρα απογοήτευση, αλλά στο τελευταίο εντός έδρας ματς του Βενγκέρ δεν μπορώ να γνωρίζω τι διάθεση θα έχει. Η Μπέρνλι είναι μια χαρά ομάδα αλλά από τη στιγμή που εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο, σαν να χαλάρωσε κι αυτή. Απόλυτα λογικό. Τίποτα.

* Τσέλσι – Λίβερπουλ, για να είμαι ειλικρινής άσο «βλέπω». Δεν είναι εύκολο να προσγειωθείς τόσο σύντομα μετά από αυτά που έζησες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και από την άλλη, δύο πράγματα έχει στο μυαλό του ο Κόντε από ‘δω και πέρα, από τη στιγμή που η τετράδα είναι σχεδόν απίθανή (η Λίβερπουλ τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Μπράιτον): τον τελικό Κυπέλλου και να κερδίσει τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ για λόγους γοήτρου.

Τσάμπιονσιπ * Τη Νότιγχαμ, αν και αδιάφορη βαθμολογικά, την έχουμε συζητήσει αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα. Ακριβώς επειδή έχει στον πάγκο της τον Καράνκα, που είναι ο χαρακτήρας του τέτοιος που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ο Ισπανός θέλει στην τσίτα άπαντες γιατί του χρόνου είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει άνοδο. Τώρα αντιμετωπίζει την Μπόλτον που καίγεται.

Αλλά αφενός και να κερδίσει η Μπόλτον πάλι μπορεί να πέσει, αφετέρου είναι η πιο ντεφορμέ ομάδα της κατηγορίας, δεν βλέπεται! Κερασάκι στην τούρτα ήταν το 2-0 στο Μπέρτον την προηγούμενη αγωνιστική. Οι μπουκ παίζουν με το κίνητρο και μας δίνουν 1.80 τον άσο και 5.00 το διπλό. * Αν η Πρέστον βλέπει να γίνεται το φυσιολογικό στο Ντέρμπι – Μπάρνσλεϊ (να κερδίζει ή να είναι στο Χ, δηλαδή, η Ντέρμπι), αυτόματα η Πρέστον γίνεται αδιάφορη.

Και η Μπέρτον καίγεται… Στο νου μας για live αυτό, το διπλό αυτή τη στιγμή της φορμαρισμένης Μπέρτον (3 σερί νίκες) είναι στο 5.00. Λιγκ 1 * Τίποτα απολύτως. Για live και αν… Λιγκ 2 * Στο 2.40 η ισοπαλία στο Κόβεντρι – Μόρκαμ, για ευνόητους λόγους: ο βαθμός εξασφαλίζει τα πλέι οφ στην Κόβεντρι και την παραμονή στη Μόρκαμ. Προσωπικά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι η Μόρκαμ μπορεί να πάρει βαθμό στο γήπεδο αυτό.

Βλέποντας και κάνοντας και εδώ. Αν η Κόβεντρι κερδίζει, η μάχη για τα πλέι οφ θα δοθεί ανάμεσα σε Λίνκολν (υποδέχεται τη Γέοβιλ και θέλει ένα βαθμό) και Μάνσφιλντ (υποδέχεται την Κρόουλι και θέλει νίκη και παράλληλα ήττα της Λίνκολν). Πλέι οφ * Στη Νάσιοναλ Λιγκ, Τρανμίρ – Εμπσφλιτ και Σάτον – Μπόρεχαμ. Αν έπρεπε να διαλέξω μία για άνοδο θα ήταν η Τρανμίρ.

* Στο Βορρά έχουμε Μπρέικλι – Μπράντφορντ ΠΑ και Χάρογκεϊτ – Τσόρλι, με τους γηπεδούχους να δίνονται γκραν φαβορί του 1.50-1.55. Αυτό που έχω να πω, πάντως, είναι ότι τα δύο αουτσάιντερ (Μπράντφορντ και Τσόρλι) έκλεισαν εντυπωσιακά τη σεζόν… Δεν παίζω κάτι, αλλά προσωπικά τα φοβάμαι πολύ περισσότερο απ’ ό,τι οι μπουκ. * Στο Νότο, Ντάρτφορντ – Μπρέιντρι και Τσέλμσφορντ – Χάμπτον.

Η Ντάρτφορντ δεν νομίζω πως είναι σε θέση να κοντραριστεί αυτή τη στιγμή, ήταν πολύ καλή το τελευταίο διάστημα. Το άλλο είναι πιο ανοιχτό, κάτι που επιβεβαιώνεται και στις αποδόσεις. Γενικά τα πλέι οφ δεν είναι για στοίχημα. Η φόρμα παίζει ελάχιστο ρόλο, όλο το ζουμί είναι στο πως θα βρεθούν τη μέρα των αγώνων οι δύο ομάδες. Πόσο έτοιμες θα είναι όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά.

Παίζοντας πολλά σ’ αυτά τα ματς στην Αγγλία, οπότε δεν μπορείς να πατήσεις σε κάποια σταθερά για να βάλεις τα λεφτά σου. Συμπερασματικά, δύο ματς θα παίξω. Την ισοπαλία στο Γουότφορντ – Νιουκάστλ που μου ‘χει κάτσει μέρες στο κεφάλι και μια… τουφεκιά στο Μπόλτον – Νότιγχαμ. Λίγα παίζουμε, χαλαρά, τελευταίες… στεκιές είναι.

Τα λέμε είτε με update είτε στο twitter για ό,τι προκύψει, διαφορετικά από βδομάδα. Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (28/04): -132 μονάδες Επιστροφές από 28/04: 105 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -27 μονάδες Ποντάρισμα (05/05) Γουότφορντ – Νιουκάστλ Χ (3.40): 30 μονάδες Μπόλτον – Νότιγχαμ 2 (5.00): 20 μονάδες * 5 μονάδες στη δυάδα Ανοιχτά πονταρίσματα: 55 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -82 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος