544

Tzini

Το μοναστήρι να ‘ν’ καλά… (UPDATE)

Καλησπέρα σας! Aν και η Zamalek ήταν αρκετά καλή όπως περιμέναμε άλλωστε, δεν κατάφερε να κάνει το 1-1 και να μας πληρώσει, έγινε και το 0-2 στο φινάλε του αγώνα όταν και η Zamalek βγήκε όλη μπροστά και τέλος. Η Raja από την άλλη έκανε το καθήκον της και μας έφερε λίγες μονάδες στη κάβα μας. Η γενική μου αίσθηση τον τελευταίο καιρό είναι ότι υπάρχει ένα μαύρο συννεφάκι πάνω από το Betsellers καθώς πολλά μπετς μας στραβώνουν δίχως ουσιαστικό λόγο, και στην ουσία δεν παίρνουμε αυτά που αξίζουμε.

Επίσης, όταν αρχίζει ο Thassios να μιλάει για ευχέλαια και προσευχές δεν μπορώ να τον αφήσω έτσι, οπότε σκέφτηκα, τι καλύτερο έχουμε να κάνουμε από μια εκδρομούλα στο Monastir της Τυνησίας! Την όρεξη την έχουμε, 5θέσιο μαγικό χαλί επίσης έχουμε και φύγαμε!

Η επιλογή του Monastir προφανώς και δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι από τα τοπ τουριστικά θέρετρα της Τυνησίας στην περιοχή του Sahel, μεταξύ Τύνιδας και Σφαξ που αξίζουν και αυτά μια επίσκεψη αν σας βγάλει ποτέ ο δρόμος προς τα εκεί.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Monastir είναι τα πολλά “Ribat” που χτίστηκαν στην περιοχή κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Στην ουσία τα Ribats ήταν μικρά κάστρα-φρούρια με μια μίξη βυζαντινής και αραβικής αρχιτεκτονικής. Να σας πω την αλήθεια μοιάζουν πάρα πολύ με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ (φωτο στο τέλος)! Στη κεντρική φώτο της στήλης έχουμε το μεγαλύτερο Ribat σε όλη την αραβική περιοχή, από Μαρόκο μέχρι τα βάθη της Ασίας.

Στο συγκεκριμένο κάστρο επίσης έχουν γίνει γυρίσματα της ταινίας “Ιησούς από τη Ναζαρέτ” και όχι μόνο.

Με τα χρόνια όμως και κατά τη διάρκεια της ισλαμικής κυριαρχίας πολλά από αυτά τα φρούρια μετατράπηκαν σε τζαμιά και η πόλη με τη σειρά της έγινε ένα κέντρο διερχόμενων θρησκευόμενων στοχαστών, γεγονός που έκανε αυτόν τον τόπο ιερό.

To μεγάλο Ribat μετατράπηκε σε μοναστήρι και κάπως έτσι η πόλη πήρε το όνομά της! Αργότερα χτίστηκαν κι άλλα Ribat καθαρά για θρησκευτικούς λόγους τα οποία λειτουργούν σαν τζαμιά πλέον.

Το ταξίδι αυτό όμως θα γίνει ακόμα καλύτερο μιας και σήμερα το απόγευμα η αγαπημένη μας Berkane, θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι, εδώ στο Monastir, για την είσοδό της στους ομίλους του CAF Confederation Cup.

Η κληρωτίδα δεν μας συμπεριφέρθηκε καθόλου όμορφα όμως, καθώς η αντίπαλος της ήταν η πιο δυνατή από το γκρουπ των ανίσχυρων ομάδων. Έλα όμως που δεν την βλέπω στα καλά της την ομαδούλα μας. Το κλίμα στην πορτοκαλί λαίλαπα του Μαρόκου είναι άσχημο, με τον κόουτς να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας, τη διοίκηση να ανεβάζει τις τιμές στα εισιτήρια και τον κόσμο να ξενερώνει και να κάνει αποχή από τα παιχνίδια της.

Η Monastir από την άλλη έχει ξεκινήσει εξαιρετικά στο πρωτάθλημα, παρόλο που αποκλείστηκε σχετικά εύκολα από τη Al Ahly για το CAF Champions League. Τον άσσο τον περίμενα λίγο πιο κάτω και γενικά αυτή τη φορά δεν υπάρχουν λάθη από τις εταιρείες. Ο συνδυασμός με το under 3.5 μας πάει τον άσσο από το 1,90 στο 2,40 όπου θα αποτελεί και την επιλογή μας.

Οπότε το πρόγραμμα έχει ως εξής.

Αφήνουμε τον Thassio (δηλωμένο οπαδό της Wydad εξάλλου), σε κάποιο μοναστήρι να κάνει τα δικά του εκεί και οι υπόλοιποι γήπεδο! Για το βράδυ δεν μπορώ να σας πω πολλά, αλλά το πιο πιθανό είναι να τα διαβάσετε σε κάποιο από τα παραμύθια της Χαλιμάς στις 1000 + 1 νύχτες!

UPDATE

Καλησπέρα σας! Υπέροχο το Monastir να πάτε κάποια στιγμή! Και ο Thassios έκανε τις προσευχές του και το ματσακι πήραμε με 1-0 ώστε να το γυρίσουμε μετά στο Μαρόκο και προχωράμε.

Επιστροφή στο Μαρόκο και στο ματς της Raja μέσα στη Salmi. Το διπλό αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 2,05 και θεωρώ ότι μέχρι αύριο θα πέσει, οπότε πάμε απο σήμερα στο διπλό με under 3.5 στο 2,55. Τα απόνερα του ντέρμπι άφησαν μια Raja αδικημένη αλλά και πεισμωμένη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και αυτό φάνηκε στη νίκη της κόντρα στη FUS.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini