2125

Μάκης Μηνδρινός

Ενα συνδυαστικό και τέλος

Χαιρετώ! Ζήσαμε, λοιπόν, τη φάση των «16» του Μουντιάλ που Μέσι και Ρονάλντο αποκλείστηκαν, που η Ισπανία έμεινε έξω από τη Ρωσία, που το Βέλγιο χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή του τουρνουά απέναντι στην Ιαπωνία για να προκριθεί και που οι Αγγλοι κέρδισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους (μετά από τρεις αποτυχημένες απόπειρες) στα πέναλτι.

Κάπως έτσι διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των προημιτελικών: Ουρουγουάη – Γαλλία, Βραζιλία – Βέλγιο, Σουηδία – Αγγλία, Ρωσία – Κροατία. Στοιχηματικά, η Σουηδία επιβεβαίωσε ότι κακώς ήταν αουτσάιντερ κόντρα στην Ελβετία και έφερε κέρδος, ενώ είναι σίγουρο ότι το γκολ του Τσαντλί (Βέλγιο) στα χασομέρια έσωσε πολύ κόσμο… Πάμε να δούμε ένα ένα τα ματς των προημιτελικών: στο Ουρουγουάη – Γαλλία είναι «κλειδί» η συμμετοχή του Καβάνι.

Αν ο Καβάνι δεν παίξει (θεωρείται σχεδόν απίθανο να ξεκινήσει, στην καλύτερη θα έρθει από τον πάγκο), τότε προφανώς αυξάνονται οι πιθανότητες της Γαλλίας για πρόκριση. Δεν είμαι από εκείνους που έμειναν με το στόμα ανοιχτό με την εμφάνιση της Γαλλίας κόντρα στην Αργεντινή, ούτε συμφωνώ πως ήταν «εμφάνιση που δείχνει ότι μπορεί να φτάσει ως το τέλος».

Εννοείται πως ήταν καλύτερη, εννοείται πως άξιζε τη νίκη-πρόκριση, αλλά δεν παύει να δέχθηκε τρία γκολ. Προφανώς μπροστά έχει ποιότητα, αυτό είναι κάτι που γνωρίζαμε. Το θέμα της, το πρόβλημά της, είναι πίσω. Ο Καντέ ως τώρα καλύπτει ό,τι τρύπα χρειαστεί, υπάρχουν στιγμές που νομίζεις ότι ο τύπος είναι παντού. Επειδή όμως προφανώς δεν γίνεται να είναι παντού, όταν ο αντίπαλος ξεπεράσει τον σκόπελο Καντέ, βρίσκει χώρους και ευκαιρίες.

Και επειδή κόντρα στην Ουρουγουάη θα λείπει ο Ματουϊντί, που έκανε καλή δουλειά με την Αργεντινή, θεωρώ ότι με Σουάρες και Καβάνι μπροστά, η Ουρουγουάη θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους Γάλλους. Αλλαζει, βέβαια, η ιστορία αν ο Καβάνι δεν μπορέσει τελικά να δώσει το «παρών». Στο Βραζιλία – Βέλγιο, θεωρώ το σετ αποδόσεων δίκαιο (2.

15 η Βραζιλία, 3.70 το Βέλγιο). Κάποιοι από τους λόγους που έπαιξα Βραζιλία κατάκτηση πριν από το ξεκίνημα του τουρνουά, είναι ότι τακτικά δεν θυμίζει Βραζιλία (έχει πολύ υπομονή και δυνατή ανασταλτικά) και ότι έχει βάθος στο ρόστερ της. Ο Κασεμίρο είναι μια πολύ σημαντική απώλεια στα χαφ, αλλά ο Φερναντίνιο θα μπορούσε εύκολα να είναι βασικός και πιστεύω θα καλύψει επάξια το κενό.

Το Βέλγιο με τη μπάλα στα πόδια είναι ώρες ώρες απολαυστικό. Ξεχειλίζει από ποιότητα μπροστά και δεν είναι μόνο οι επιθετικοί που «φτιάχνουν» τις επιθέσεις τους. Είναι και οι μπακ, που γίνονται εξτρέμ. Ο ένας μπακ, ο Καράσκο, είναι εξτρέμ έτσι κι αλλιώς και κατά συνθήκη παίζει μπακ. Ακόμα κι αν δεν παίξει ο Καράσκο, θα παίξει ο Τσαντλί, που επίσης είναι εξτρέμ.

Ο άλλος, στα δεξιά, ο Μενιέ, είναι επίσης εξαιρετικός επιθετικά. Ολο αυτό είναι ένα πλεονέκτημα για την επιθετική λειτουργία του Βελγίου, αλλά γίνεται μεγάλο μειονέκτημα όταν η ομάδα θα πρέπει να αμυνθεί. Ειδικά στο τρανζίσιον. Όταν το Βέλγιο βγάζει τόσα προβλήματα κόντρα στην Ιαπωνία και δεν τους κάνει άνω-κάτω ο Ινούι και ο Σιμπασάκι, με τον Νεϊμάρ, τον Γουίλιαν και τον Κουτίνιο τι θα γίνει; Ο Βίτσελ είναι ο μοναδικός αμυντικός μέσος και δεν μπορεί να τα καλύψει όλα.

Αυτό που λείπει πολύ από το Βέλγιο είναι ένας «σκύλος», ένας Ναϊνγκολάν, αλλά αυτός είναι σπίτι του και κάνει διακοπές. Πιστεύω ότι θα περάσει η Βραζιλία, πιθανόν να το κάνει και με over. Το Ρωσία – Κροατία του Σαββάτου για μένα έχει φαβορί και είναι οι Κροάτες. Οι Ρώσοι έχουν κάνει την υπέρβασή τους, έχουν ψυχολογία, παίζουν στο γήπεδό τους, δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Αξίζει πολλά μπράβο ο προπονητής τους, που με μέτριο ρόστερ έχει φτιάξει μια πολύ σφριγηλή ομάδα, παίρνοντας το 100% από όλους τους παίκτες του. Αλλά ποιοτικά, οι Κροάτες είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Θα μου πεις και οι Ισπανοί το ίδιο ήταν. Η Κροατία έχω την εντύπωση ότι θα βρει περισσότερους χώρους σε σχέση με αυτούς που βρήκε η Ρωσία.

Το ματς με τους Κροάτες είναι θεωρητικά πιο πολύ στα μέτρα των Ρώσων σε σχέση με εκείνο κόντρα στην Ισπανία. Οπότε θεωρώ ότι δεν θα παίξουν τόσο κλειστά, ότι θα πάρουν και αυτή τη μπάλα στα πόδια τους, οπότε η Κροατία μπορεί να βρει παραπάνω χώρους. Δεν βλέπω έκπληξη, συμφωνώ με τις αποδόσεις των μπουκ. Μένει το Σουηδία – Αγγλία.

Θεωρητικά οι Αγγλοι είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά το ματς θεωρώ ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο από αυτό που φαίνεται. Η Σουηδία τρέχει πολύ, είναι άριστα οργανωμένη, στο φουλ η ψυχολογία της, δεν παίρνει πολλά ρίσκα στο παιχνίδι της αλλά παράλληλα όταν βρει την ευκαιρία θα βγει και μπροστά. Δεν είναι μια ομάδα που ταιριάζει στο στυλ της Αγγλίας.

Οι Αγγλοι δικαίως προκρίθηκαν επί της Κολομβίας, αλλά αγωνιστικά δεν είναι ότι μας έβγαλαν τα μάτια. Περισσότερο έχει νόημα να σταθούμε στην πνευματική ετοιμότητα που έδειξαν από τη στιγμή που δέχθηκαν το γκολ (στο 93’) και μετά, σε συνδυασμό με την ψυχραιμία τους στα πέναλτι (γνωρίζοντας και την σχετική αρνητική παράδοση που υπήρχε σ’ αυτά), παρά στο καθαρά αγωνιστικό.

Αν θέλετε να σταθούμε σ’ αυτά, μπορούμε να πούμε ότι ο Κέιν είναι unstoppable αυτή την περίοδο, ότι ο Τρίπιερ είναι από τα καλύτερα δεξιά μπακ του τουρνουά, αλλά και ότι ο Γουόκερ είναι πολύ ευάλωτος ως στόπερ (πολύ απλά επειδή η φυσική του θέση δεν είναι στόπερ) ή ότι ο Στέρλινγκ εξακολουθεί να μη δίνει όσα πρέπει δίπλα στον Κέιν. Επίσης είμαι περίεργος να δω την αντίδραση της Αγγλίας αν μείνει πίσω στο σκορ.

Μία φορά είδαμε να μένει πίσω στο τουρνουά, από το Βέλγιο, αλλά αυτό –για διάφορους λόγους- ήταν ένα ματς που δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Αν έπαιζα κάτι, θα ήταν η ισοπαλία. Αυτά με τα αγωνιστικά. Τι θα παίξω; Ένα μονό αποδεκτό, συνδυαστικό, στο Βραζιλία – Βέλγιο: τον άσο σε συνδυασμό με το goal/goal, στο 4.33. Κάπου στο 3.

50 ο άσος συνδυαστικά με το over. Θεωρώ ότι δύσκολα θα γίνει 3-0, πιο πιθανό είναι να γίνει 2-1. Γι’ αυτό και επιλέγω σε πολύ καλύτερη απόδοση το άσος και goal/goal και όχι το άσος και over. Ο καθένας αποφασίζει ανάλογα με το παιχνίδι του. Αυτό είναι και το τελευταίο στοίχημα του Μουντιάλ που βλέπετε στη στήλη. Υπενθυμίζω πως έχω ανοιχτό μακροχρόνιο, την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Βραζιλία.

Είναι το μοναδικό από τα μακροχρόνια που «τρέχει» ακόμα. Ισως παίξω κάτι και στα ημιτελικά, αλλά στήλη δεν θα ανεβάσω γιατί αύριο ξεκινούν οι διακοπές, οι οποίες φέτος θα είναι πιο μαζεμένες (σε μέρες) και δεν σκοπεύω στις 15 μέρες που θα απουσιάσω να ανοίξω λάπτοπ. Προηγήθηκε μια δύσκολη σεζόν, αναμένεται μια επίσης δύσκολη, οπότε θέλω να τα κλείσω όλα για το διάστημα που θα λείπω.

Θα τα ξαναπούμε, καλά να ‘μαστε, προς το τέλος του μήνα. Το Μουντιάλ θα έχει τελειώσει και θα μετράμε αντίστροφα για την έναρξη των πρωταθλημάτων. Θα κάνουμε έναν απολογισμό Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα αρχίσουμε κουβέντα για τις Αγγλίες, θα δούμε τι κινείται και μεταγραφικά στην Πρέμιερ Λιγκ (η οποία προς το παρόν είναι ήσυχη, λογικό, είναι και το Μουντιάλ στη μέση).

Οσοι λείψετε το ίδιο διάστημα καλά να περάσετε, οι υπόλοιποι υπομονή! Τα λέμε σύντομα! Ποντάρισμα 06/07 Βραζιλία – Βέλγιο 1+G/G (4.33) Μακροχρόνια στοιχήματα Δυάδα WIN Κόστα Ρίκα under 1,5 βαθμός στον 5ο όμιλο (2.10) Παναμάς under 1,5 βαθμός στον 7ο όμιλο (1.70) Μονά αποδεκτά Πρώτος σκόρερ Περού, Πάολο Γκερέρο (3.50) – WIN (δια δύο) Πρώτος σκόρερ Γερμανίας, Τόμας Μίλερ (4.

50) – LOST Πρόκριση Σενεγάλη από τον 8ο όμιλο (2.25) – LOST Βραζιλία – Ισπανία – ζευγάρι τελικού (19.00) – LOST Βραζιλία κατάκτηση (5.00) Δυάδα – LOST Σουηδία τελευταία 6ου ομίλου: 3.60 Ιαπωνία τελευταία 8ου ομίλου: 2.50 FunBet Ουρουγουάη – Αίγυπτος forecast (8.00) – LOST  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος