2100

Μάκης Μηνδρινός

Μόνο ένα λάθος

Χαιρετώ! Μια πρώτη εικόνα πήραμε από τα ματς της πρώτης αγωνιστικής του Σαββάτου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι βγάλαμε ασφαλή συμπεράσματα. Κάποιες τις περιμέναμε καλύτερες, κάποιες χειρότερες, είναι αυτό το… άγνωστο των πρώτων αγωνιστικών, που δεν μπορείς να υπολογίσεις ακριβώς πως θα εμφανιστούν οι ομάδες.

Στοιχηματικά, 9 σημεία είχα ξεδιαλέξει στην τελική επιλογή, τα 4 από αυτά πόνταρα και το 0/4 μοιάζει λίγο… κάπως. Όμως να τα δούμε λίγο αναλυτικότερα; Σ’ αυτά που διάλεξα: η Οξφορντ ήταν κακή και έχασε εύκολα, η Πλίμουθ προηγήθηκε αλλά δέχθηκε ανατροπή, η Καρλάιλ βρέθηκε να κυνηγάει από νωρίς και δεν επέστρεψε ποτέ και η Χάρτλπουλ έμεινε στο 1-1 με την Μέιντστοουν, αν και ήταν καλύτερη.

Στα άλλα που τελικά δεν ακούμπησα, η μικρή Μπράντφορντ νίκησε, η Κρόουλι πέρασε κι αυτή από το Τσέλτεναμ, η Λέιτον πήρε το Χ στην έδρα της Σάλφορντ, η Νόριτς πήρε 2-2 στο Μπέρμιγχαμ (στο φινάλε) και η Νότιγχαμ 1-1 στο Μπρίστολ. Με λίγα λόγια στα 6 από τα 9 δεν έχασε το αουτσάιντερ! Οι μεταγραφές συνεχίζονται, είναι αρκετά έντονο το πάρε-δώσε αυτές τις ημέρες και θα συνεχιστεί ως την Πέμπτη που λήγει η μεταγραφική περίοδος.

Οπότε τα δεδομένα σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζουν να αλλάζουν. Αύριο θα δούμε τα της Πρέμιερ Λιγκ που ξεκινάει την Παρασκευή, σήμερα έχουμε αγωνιστική σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο, αλλά και δύο ματς στην Τσάμπιονσιπ. Ξεκινώντας από εκεί, έχουμε Μίντλεσμπρο – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και Νότιγχαμ – Γουέστ Μπρομ. Ξεκινάω από το δεύτερο, λέγοντας πως η Νότιγχαμ όντως είναι φαβορί και το 2.

55 που κυκλοφορεί στον άσο είναι μάλλον δίκαιο. Για την Γουέστ Μπρομ τα είπαμε και στο αφιέρωμα, θεωρώ ότι από τις ομάδες που έπεσαν από την Πρέμιερ Λιγκ έχει τις λιγότερες πιθανότητες για να διεκδικήσει άνοδο. Δεν έχει έμπειρο προπονητή, το ρόστερ της είναι «ρόστερ Πιούλις», χάνει βασικούς (ο Ροντόν πήγε στη Νιουκάστλ, ακολουθούν Τσαντλί και Ντόουσον), ήρθε και η σφαλιάρα από την Μπόλτον για να… δέσει το γλυκό.

Η Νότιγχαμ χωρίς να κάνει σούπερ εμφάνιση, πήρε το 1-1 στο Μπρίστολ βγάζοντας κατά διαστήματα την ποιότητα που έχει αποκτήσει λόγω των καλών μεταγραφών. Το άλλο είναι πολύ μπερδεμένο. Η Μίντλεσμπρο ψάχνεται, χάνει παίκτες, ο Πιούλις γκρινιάζει για μεταγραφές. Δεν μιλάμε για ό,τι κι ό,τι παίκτες, μιλάμε ότι έφυγε ο καλύτερος αμυντικός της, ο Γκίμπσον, που πήγε με 15 μύρια στην Μπέρνλι και ο πιο ποιοτικός παίκτης της επιθετικά, ο Τραορέ, που θα αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Γουλβς.

Τα ταμεία γέμισαν, ψάχνει παίκτες, αλλά σήμερα θα πάει με όσους έχει. Όχι ότι έχει κακό υλικό, όμως αν θέλει να διεκδικήσει άνοδο χρειάζεται ενίσχυση. Στην πρεμιέρα ισοφάρισε στα βαθιά χασομέρια τη Μίλγουολ (2-2) και πήρε απρόσμενο – βάσει εξέλιξης αγώνα – βαθμό. Θα την κόντραρα σχετικά εύκολα τη Μίντλεσμπρο αυτή την εποχή, αλλά να βοηθάει και ο αντίπαλος.

Ηθελα μια πιο «χοντρόπετση» ομάδα. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε και αυτή με προβλήματα, δέχθηκε ανατροπή από τη Σουόνσι και χρειάζεται και αυτή ενίσχυση. Ειδικά πίσω έχει θέματα, τα οποία φάνηκαν και με το παραπάνω μόλις η πιο ποιοτική Σουόνσι άρχισε να ανεβάσει στροφές. Στο 3.60 το διπλό, δεν το λες ευκαιρία, οπότε πάμε παρακάτω.

Νάσιοναλ Λιγκ Η Ντόβερ ήταν καλύτερη από τη Ρέξαμ και το 0-1 είναι λίγο μαγική εικόνα. Δεν ξέρω αν άξιζε να κερδίσει, αλλά σίγουρα δεν άξιζε να χάσει. Δοκάρι στο 0-0, χαμένο πέναλτι μετά το 1-0, ακυρωθέν γκολ για επιθετικό φάουλ που δεν υπήρξε ποτέ στο φινάλε. Η Μπρόμλι, στην έδρα της οποίας παίζει σήμερα, είχε ένα καλό 20λεπτο όλο κι όλο κόντρα στην Φάιλντ.

Στην έναρξη του β’ μέρους, όπου ισοφάρισε σε 1-1. Κατά τ’ άλλα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και έχασε δικαιότατα 2-1. Υπενθυμίζουμε ότι το καλοκαίρι η Μπρόμλι έχασε τους δύο πρώτους περσινούς σκόρερ της. Οι μπουκ είναι υποψιασμένοι και το διπλό κυκλοφορεί σε οριακή απόδοση αουτσάιντερ (2.80), ενώ άνοιξε ψηλότερα. Νορμάλ ο άσος της Τσέστερφιλντ κόντρα στην Ολντερσοτ, στο 2.

10. Ούτε οι μεν ούτε οι δε έβγαλαν μάτια στην πρεμιέρα, αλλά η εικόνα της Ολντερσοτ δεν ήταν καθόλου καλή, κάτι που είναι αναμενόμενο λόγω του μεγάλου πάρε-δώσε που είχε το καλοκαίρι. Υπενθυμίζω ότι έχασε και όλη την άμυνά της… Η Γκέιτσχεντ πριν από την έναρξη της σεζόν ήταν σύμφωνα με τους μπουκ από τα φαβορί για υποβιβασμό, όμως είπαμε ότι άλλαξε ιδιοκτήτη, μπήκε χρήμα στα ταμεία, έκανε πολλές μεταγραφές και ίσως πάει καλύτερα απ’ ό,τι περιμένουν πολλοί.

Στην πρεμιέρα νίκησε 3-1 στην έδρα της Μέιντενχεντ και τώρα υποδέχεται τη Σάλφορντ, το πολύ μεγάλο φαβορί για την άνοδο, που πάντως στην πρεμιέρα έδειξε ψαρωμένη, κάτι φυσιολογικό. Πολύ ύπουλο ματς (στο 3.50 ο άσος), αλλά θα κάνω πίσω. Η Γκέιτσχεντ με τόσες αλλαγές που έχει στο ρόστερ δεν περιμένω να είναι σταθερή, ειδικά στο ξεκίνημα… Περίεργο το Σόλιχαλ – Μέιντενχεντ, δεν… ψαρώνουμε με τη νίκη της Σόλιχαλ στην πρεμιέρα, ήταν πολύ τυχερή.

Το θέμα είναι η Μέιντενχεντ, που εμφανίστηκε και αυτή ανέτοιμη. Πολύ ύπουλο το Σάτον – Ιστλιχ, στο οποίο κάνουμε στάση. Η Ιστλιχ ακόμα δεν έχει καταλάβει πως έχασε από τη Σόλιχαμ με 2-1 εντός έδρας. Καλύτερη σε όλο το ματς, έχασε πολλές ευκαιρίες να προηγηθεί στο α’, είχε δοκάρι, τελικά το έβαλε με πέναλτι στο 77’, όμως μετά την πάτησε από το πουθενά, δεχόμενη δύο γκολ σε 4 λεπτά, στις μόνες φάσεις που απειλήθηκε.

Η Σάτον τα βρήκε σκούρα στην πρεμιέρα της με την νεοφώτιστη Χάρογκεϊτ, σώζοντας τον βαθμό στις καθυστερήσεις με πέναλτι (2-2). Εβγαλε προβλήματα στην άμυνα, γενικά δεν έδειξε έτοιμη, κάτι που ως ένα βαθμό δικαιολογείται λόγω του μεγάλου πάρε-δώσε που είχε το καλοκαίρι. Θυμάστε ίσως, είχαμε πει στα αφιερώματα ότι δύσκολα η Σάτον θα κάνει τόσο καλή σεζόν όσο πέρσι (που τερμάτισε 3η).

Είναι ίσως το μοναδικό ματς της αγωνιστικής που βλέπω λαθάκι στις αποδόσεις, θεωρώ το 4.75 πολύ μεγαλύτερο από αυτό που θα έπρεπε να είναι βάσει ρόστερ και εικόνας πρώτης αγωνιστικής. Βορράς/Νότος Στο Βορρά, πολύ λίγα πράγματα. Η Μπράντφορντ ΠΑ δίνεται πάλι αουτσάιντερ, στο 3.20, στην έδρα των Μπλάιθ Σπάρτανς. Η Μπράντφορντ έρχεται από σπουδαία νίκη 1-0 κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο όπως είναι η Μπράκλι, κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο δέχθηκε πίεση και γλίτωσε σε 2-3 περιπτώσεις την ισοφάριση. Εδειξε καλά στοιχεία και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν διεκδικήσει και φέτος πλέι οφ. Οι Σπάρτανς, από την άλλη, ήταν απογοητευτικοί στο 3-0 από την νεοφώτιστη Χέρεφορντ. Δεν ήταν μόνο η ήττα και η έκταση του σκορ, ήταν η εικόνα. Μετά το 2-0 εμφανίστηκαν στο γήπεδο και προσπάθησαν να κάνουν γκολ κάποια από τις λίγες ευκαιρίες που είχε, όμως πίσω το κοντέρ θα μπορούσε να γράψει πολλά.

Στο Νότο, η νεοφώτιστη Σλάου ήταν πολύ καλή στην πρεμιέρα κόντρα στην Χάμπτον (1-1), θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη (της ακυρώθηκε γκολ για να κάνει το 2-1, αλλά όσες φορές κι αν το είδα δεν κατάλαβα γιατί…). Πρέπει να υπολογίσουμε ότι πρόκειται για νεοφώτιστη, αλλά και ότι η Χάμπτον είναι μια από τις ομάδες που στα χαρτιά πάνε για πλέι οφ (πέρσι 4η).

Τώρα παίζει στην έδρα της Τσίπενχαμ, η οποία έφαγε 4 στην πρεμιέρα από την δυνατή Χίμιλ. Θεωρητικά έκανε καλές μεταγραφές και την περιμένουν καλύτερη από πέρσι (13η), όμως ίσως χρειαστεί χρόνο. Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στην πρεμιέρα. Το σημείωσα για 3.70+ το διπλό, οι μπουκ μας το δίνουν στο 3.10. Είναι σημαντική η διαφορά… Χάνγκερφορντ – Γουίλντστοουν, ο άσος είναι στο 3.

60, θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο το σετ. Η Χάνγκερφορντ ήταν καλή επιθετικά στην ήττα με ανατροπή από την Σεντ Αλμπανς (3-2), όμως πίσω είχε θέματα, ειδικά όταν η μπάλα ήταν ψηλά. Είναι ένα ματς που θα έχει γκολ, σπάνια μπλέκω με παιχνίδια που περιμένω ότι θα είναι… ροντέο. Στο 1.75 το over. Αυτά είναι μέσες-άκρες τα μεσοβδόμαδα.

Βλέπετε ότι δεν βγαίνουν ξεκάθαρα συμπεράσματα, είναι λογικό, δεν έχουμε ούτε εμείς ξεκάθαρη άποψη, ούτε οι μπουκ, γι’ αυτό βλέπετε ότι τα σετ στα περισσότερα παιχνίδια είναι «φοβισμένα». Ένα ματς θα παίξω, αυτό που ανέφερα και πριν ως το μοναδικό λάθος στο αγγλικό πρόγραμμα: την Ιστλιχ στην έδρα της Σάτον. Στο 4.75 το ξερό διπλό, στο 3.

40 το draw no bet, στο 3.55 το ασιατικό χάντικαπ 0 (που ουσιαστικά είναι το draw no bet). Το ασιατικό θα παίξω εγώ… Τα λέμε ξανά αύριο, με τα πρώτα της Πρέμιερ Λιγκ. Twitter: @makismindrinos   

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος