535

Μάκης Μηνδρινός

Σε διαφορετικό μομέντουμ

Χαιρετώ! Ωραίο ήταν το Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα, είχε κάμποσες εκπλήξεις, το ζητούμενο ήταν η χημεία. Αναφέραμε εδώ Λίνκολν, Νιούπορτ, Μπράιτον, Πάλας, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ και η Αστον Βίλα. Τα δύο πέρασαν, τα δύο πήγαν στην ισοπαλία, στα άλλα δύο κέρδισε το φαβορί.

Επέλεξα την Πάλας που έκατσε στο Χ και έφερε επιστροφή, αλλά βλέπετε αυτό που λέμε: η φόρμα δεν φαίνεται μόνο σε αυτά που παίζουμε, αλλά και σε αυτά που δεν παίζουμε.

Στη χημεία δηλαδή. Πάμε παρακάτω, πάμε στο τελευταίο μεγάλο κουπόνι της χρονιάς! Αν το σκεφτείτε, αυτό είναι. Από Δευτέρα οι ομάδες «σκορπίζουν», οι διεθνείς ενσωματώνονται στις Εθνικές, οι υπόλοιποι πάνε διακοπές. Και όταν θα τελειώσει το Μουντιάλ, στις 18 Δεκέμβρη, έρχονται τα Χριστούγεννα. ΟΚ, οι Αγγλοι θα παίξουν κανονικότατα, αλλά οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους όχι.

Οπότε όντως είναι το τελευταίο μεγάλο κουπόνι του 2022! By the way, στο πρώτο μεσοβδόμαδο μετά το Μουντιάλ, στις 20 και 21 Δεκεμβρίου, έχει Λιγκ Καπ Αγγλίας και κληρώθηκαν Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ! Να πούμε και κάτι άλλο σημαντικό για όποιον δεν το έχει δει, ότι Λιγκ 1 και Λιγκ 2 θα παίζουν κανονικά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ (όπως και Νάσιοναλ Λιγκ), μόνο οι «μεγάλοι» θα διακόψουν.

Πάμε στα φρέσκα, τα οποία στην Αγγλία είναι και πάλι πολύ συγκεκριμένα.

Στην Πρέμιερ Λιγκ, ξεχωρίζει η Λέστερ, στην έδρα της Γουέστ Χαμ. Για τη Λέστερ έχουμε πει πολλά από την αρχή της σεζόν, ή μάλλον, πριν καν αρχίσει η σεζόν. Ότι, δηλαδή, δεν την περιμέναμε να είναι τόσο ανταγωνιστική όσο τα προηγούμενα χρόνια. Όντως δεν ξεκίνησε καθόλου καλά, ο Ρότζερς βρέθηκε μία ανάσα από την έξοδο, όμως αυτή τη χρονική στιγμή δείχνει να είναι στην καλύτερή της φάση φέτος.

Με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα στα πέντε τελευταία και η ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Κέρδισε εύκολα και μεσοβδόμαδα τη Νιούπορτ στο Λιγκ Καπ, γενικά χτίζει ψυχολογία έχοντας τον Μάντισον σε εκπληκτική κατάσταση.

Ανάποδα είναι η φάση στη Γουέστ Χαμ. Έρχεται από αποκλεισμό στο Λιγκ Καπ, στα πέναλτι, από τη Μπλάκμπερν, ομάδα μικρότερης κατηγορίας, ενώ στο πρωτάθλημα νίκησε μόνο την Μπόρνμουθ στα 5 τελευταία.

Βγάζει προβλήματα στη δημιουργία, της λείπει το εύκολο γκολ, παρά το γεγονός ότι έχει ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς. Δεν έχει, όμως, τον γκολτζή σέντερ φορ και αυτό στοιχίζει. Σε κάθε περίπτωση, αν η Γουέστ Χαμ δεν κερδίσει, δεν αποκλείω να έχουμε εξελίξεις στο θέμα προπονητή. Εξάλλου, όποια ομάδα θέλει να αλλάξει προπονητή, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, που ακολουθεί διακοπή ενός μήνα.

Το 3,75 του διπλού παίζεται. Δεν έχω κάτι άλλο από την Πρέμιερ Λιγκ. A, να πούμε και ότι η Σαουθάμπτον ανακοίνωσε τον Τζόουνς της Λούτον, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πούμε κάτι ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Λίβερπουλ.

Στην Τσάμπιονσιπ, η μία είδηση αφορά τον Τζόουνς που μόλις αναφέραμε, οπότε αυτόματα γίνεται ιδιαίτερο και αρκετά επικίνδυνο το Λούτον – Ρόδεραμ.

Η Ρόδεραμ εξάλλου έρχεται από τεράστιο διπλό στο Σέφιλντ κόντρα στη Γιουνάιτεντ, βγάζοντας αντίδραση μετά τα 5 ματς χωρίς νίκη που προηγήθηκαν. Τη Ρόδεραμ γενικά την έχω στην κατηγορία της ομάδας που μπορεί να κάνει ζημιές εκτός έδρας. Στο τελευταίο της εκτός είπαμε, νίκησε στο Σέφιλντ. Νωρίτερα έχασε 3-2 με ανατροπή από την πρωτοπόρο Μπέρνλι σε ένα τρελό ματς, όπου δέχθηκε την ισοφάριση στο 91’ και το 32’ στο 100’! Πιο πριν ηττήθηκε δύσκολα στο Κάρντιφ (1-0), ενώ είχαν προηγηθεί το 2-2 στο Κόβεντρι (που ισοφαρίστηκε πάλι στο 91’!) και η νίκη στο Στόουκ (1-0).

Το βλέπετε ότι το παλεύει. Προκαλεί και το 5,25…

Από ‘κει και πέρα, να πούμε ότι και η Γουίγκαν απέλυσε τον Ρίτσαρντσον, ενώ προκαλεί φυσικά και το 5,25 της Μπλάκμπερν στο Μπέρνλι. Καλή, χρυσή η Μπέρνλι, πρώτη είναι, ο Κομπανί κάνει καλή δουλειά, αλλά αφενός προέρχεται από 5άρα στο Σέφιλντ στο πρωτάθλημα (5-2), αφετέρου η Μπλάκμπερν είναι… δεύτερη! Ντέρμπι κορυφής και το διπλό πληρώνει 5,25.

Με την Μπλάκμπερν μάλιστα, να έρχεται από πρόκριση εις βάρος της Γουέστ Χαμ εκτός έδρας στο Λιγκ Καπ. Τα έχουμε πει για την Μπλάκμπερν, δεν βγάζεις εύκολα άκρη μαζί της, είναι λίγο (ή και πολύ) αλλοπρόσαλλη, όμως είναι τεράστιο το 5,25.

Στη Λιγκ 1 τίποτα απολύτως. Στη Λιγκ 2 κάνω μία σκέψη για τη Ντόνκαστερ, στην έδρα της Γκρίμσμπι, στο 3,80.

Η Γκρίμσμπι αν βγάλουμε έξω τα Κύπελλα, έχει μόνο μία νίκη εντός στο πρωτάθλημα. Μόνο την Κρόουλι έχει κερδίσει. Την κοντράρω σχετικά εύκολα. Το θέμα μου είναι η Ντόνκαστερ και αν μπορεί να βγάλει διπλό. Δεν μπορώ να την ψυχολογήσω εύκολα φέτος, εκεί που λες ότι στρώνει, έρχονται τα πισωγυρίσματα. Και εκεί που νομίζεις ότι δεν πατάει καλά, έρχονται καλά αποτελέσματα.

Αν η απόδοση δεν ήταν τόσο ψηλά, ενδεχομένως να μην έμπαινα καν στη διαδικασία. Αλλά όσο βλέπω τη Γκρίμσμπι κάτω από 2,00, με… τρώει!

Μία μικρή σκέψη έκανα και για Γουόλσολ (στην Καρλάιλ), αλλά ως εκεί.

Στη σούμα. Είπαμε για Λέστερ, είπαμε για Ρόδεραμ και Μπλάκμπερν, είπαμε και για Ντόνκαστερ. Αυτά τα ολίγα. Τα δύο πρώτα μου αρέσουν περισσότερο, εκεί θα κάνω παιχνίδι.

Λέστερ και Ρόδεραμ. Τα λέμε τα υπόλοιπα και ραδιοφωνικά!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος