472

Μάκης Μηνδρινός

Τα ντέρμπι και η Λιγκ 2

Χαιρετώ! Δεν γλίτωσα ούτε εγώ από τη γρίπη/κρύωμα, δεν ξέρω τι είναι ακριβώς. Τα κλασικά συμπτώματα, με πυρετό για δύο ημέρες, τώρα είμαι στη φάση του μπουκώματος και του 37 και κάτι. Γίνεται της κακομοίρας, όλος ο κόσμος είναι άρρωστος!

Στα δικά μας, από τα μεσοβδόμαδα δεν έχουμε να σχολιάσουμε πολλά. Προφανώς έγινε μια έκπληξη μεγατόνων με την ήττα-αποκλεισμό της Μάντσεστερ Σίτι από τη Σαουθάμπτον στο Λιγκ Καπ Αγγλίας, νομίζω αυτό ήταν το πιο αξιοσημείωτο των προηγούμενων ημερών.

Όχι μόνο η ήττα αλλά και ο τρόπος που ήρθε για τη Σίτι, η οποία δεν έκανε ούτε μία τελική εντός εστίας! Απίθανα πράγματα. Θυμίζω, η Σαουθάμπτον είναι ουραγός στην Πρέμιερ Λιγκ. Και πάμε σε ημιτελικά με Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ και Νιουκάστλ – Σαουθάμπτον.

Οι δύο από τις τέσσερις διεκδικούν παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ και οι άλλες δύο είναι επίσης πολύ διψασμένες για τίτλους (για διαφορετικούς λόγους η καθεμία).

Χθες, είδαμε επίσης τη Φούλαμ να κερδίζει και την Τσέλσι και μ’ αυτά και μ’ αυτά να συμπληρώνει 4 νίκες σε ισάριθμα ματς μετά τη διακοπή (πέντε, μαζί με το Κύπελλο), φτάνοντας στην έκτη θέση της βαθμολογίας και προσπερνώντας τη Λίβερπουλ! Ένα respect σε αυτό που έχει φτιάξει ο Μάρκο Σίλβα… Από την άλλη, η Τσέλσι παραμένει άρρωστη, έχασε παρά τη βελτιωμένη εμφάνισή της, πληρώνοντας ουσιαστικά την αποβολή του Ζοάο Φέλιξ στο ντεμπούτο του.

Πάμε στα φρέσκα. Ενώ οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων συνεχίζονται και «φουντώνουν», έχουμε ματσάρες στην Πρέμιερ Λιγκ. Πάμε μία γρήγορη σε όλα, μια και δεν θα κάνουμε εκπομπή σήμερα.

Βίλα – Λιντς: Δύσκολο πολύ για σημείο, ομάδες με πολλά πάνω-κάτω. Καλύτερη γενικότερα η Αστον Βίλα, αν έπρεπε να διαλέξω σημείο άσο θα έλεγα, αλλά καμία αξία στο 2άρι.

Γουλβς – Γουέστ Χαμ: Η Γουλβς είναι ανεβασμένη, ο Λοπετέγκι το παλεύει πολύ, κινείται και μεταγραφικά, γενικά πιστεύω ότι στον δεύτερο γύρο θα δούμε μια ανεβασμένη Γουλβς. Η Γουέστ Χαμ εξακολουθεί να μη πείθει, γκρίνια, προβληματισμός και αναμένονται εξελίξεις. Ασο θα έπαιζα εδώ, που είναι οριακά φαβορί (2,62).

Νότιγχαμ – Λέστερ: Αυτό είναι ντερμπάκι.

Καλά μοιρασμένο, έχει αρκετή ισοπαλία. Αν, σε καφενειακό επίπεδο, έπρεπε να αποκλείσω ένα σημείο, θα ήταν το διπλό.

Μπράιτον – Λίβερπουλ: Άλλο ένα δύσκολο για τη Λίβερπουλ, έχει πέσει πολύ ο άσος, είναι στο 3,20 πλέον. Αν ήταν ψηλότερα ίσως το συζητούσαμε σοβαρά. Λογικά θα έχει και γκολ, τα οποία είναι αναμενόμενα χαμηλά.

Εβερτον – Σαουθάμπτον: Εδώ μη γίνει καμία εκπληξούλα. Εντός ζώνης υποβιβασμού αμφότερες, με τη Σαουθάμπτον όμως να έχει νέο προπονητή και να έρχεται από την τεράστια πρόκριση επί της Σίτι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται αγωνιστικά και ψυχολογικά. Στο 3,30 είναι το διπλό, το ήθελα βέβαια ένα κλικ πιο πάνω.

Μπρέντφορντ – Μπόρνμουθ: Καμία αξία στον άσο του 1,60, λογικό το over στο 1,80.

Μία γενικότερη πρόβλεψη, βλέποντας τις ομάδες να ενισχύονται και έχοντας εικόνα ενός ολόκληρου γύρου πλέον, ότι δεν αργεί η ώρα που η Μπόρνμουθ θα επιστρέψει εντός ζώνης υποβιβασμού και θα παραμείνει εκεί…

Νιουκάστλ – Φούλαμ: Πολύ πολύ ενδιαφέρον ματς! Προφανώς φαβορί είναι η Νιουκάστλ, αλλά σε καμία περίπτωση για 1,50.

Η Φούλαμ, ξαναλέω, έχει μόνο νίκες μετά τη διακοπή. Σέβομαι βεβαίως και τη Νιουκάστλ, δεν θέλω να την κοντράρω σε αυτή τη φάση, αλλά σίγουρα δεν θα έπαιζα στο ματς αυτό άσο του 1,50. Εχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και επειδή οι δύο ομάδες έχουν διαφορετική αγωνιστική φιλοσοφία. Πολύ πιο «χύμα» παίζει η Φούλαμ, επιθετικό στυλ όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος.

Σαφώς πιο μαζεμένη και πιο προσεκτική η Νιουκάστλ, μιλάμε για την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.

Τσελσι – Πάλας: Τίποτα απολύτως. Θεωρώ ότι θα επιστρέψει στις νίκες η Τσέλσι αλλά ως εκεί.

Τότεναμ – Αρσεναλ: Το ένα από τα δύο σπουδαία ντέρμπι της αγωνιστικής. Γνωστή η μεταξύ τους κόντρα και… καζούρα που γίνεται, μόνο που για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το συγκεκριμένο θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μάχη του τίτλου.

Την προηγούμενη φορά που κάναμε παρόμοια κουβέντα, τον τίτλο τον διεκδικούσε η Τότεναμ και όχι η Αρσεναλ. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά, η Αρσεναλ θέλει πολύ τη νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί και τυχόν απώλειες της Σίτι κόντρα στη Γιουνάιτεντ.

Καθαρά αγωνιστικά, προποτζίδικα, θα έλεγα διπλό. Σωστό σετ αποδόσεων, η Αρσεναλ είναι το φαβορί, είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, δεν βρίσκεται τυχαία στην κορυφή.

Και την ίδια στιγμή, ξεκάθαρα η Τότεναμ δεν πατάει καλά. Ξέσπασε κόντρα στην Πάλας την προηγούμενη αγωνιστική, όμως είναι τόσα πολλά τα μπρος-πίσω που έχει φέτος, που δεν μπορείς ποτέ να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά για δαύτην.

Γιουνάιτεντ – Σίτι: Εδώ είμαστε! Το άφησα για το τέλος, αν και παίζουν Σάββατο μεσημέρι. Αυτό κι αν έχει ενδιαφέρον.

Ειδικά στη φάση που είναι τώρα οι δύο ομάδες. Πολύ σπάνια τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες πριν από τα μεταξύ τους ματς είναι διαμορφωμένες όπως τώρα: η Γιουνάιτεντ στην καλύτερή της φάση φέτος, 8 σερί νίκες, βελτιωμένη πολύ και επιθετικά (με πολύ καυτό Ράσφορντ) και αμυντικά, με εξαιρετική ψυχολογία.

Η Σίτι με θεματάκια μετά τη διακοπή και αρκετές γκέλες σε σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

Εχασε εντός από την Μπρέντφορντ πριν από τη διακοπή, έμεινε στο 1-1 εντός με την Εβερτον μετά τη διακοπή. Και ήρθε το… κερασάκι μεσοβδόμαδα, κόντρα στη Σαουθάμπτον, όπου –επαναλαμβάνω- δεν έκανε καν σουτ εντός στόχου. Όλα αυτά κάτι δείχνουν. Προφανώς έχει την ποιότητα να συνέλθει οποιαδήποτε στιγμή και αν συνέλθει να μη… βλέπει κανέναν.

Προφανώς τα ντέρμπι έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες (πόσες φορές δεν ήταν η Γιουνάιτεντ σε κακό χάλι, αλλά πήρε κάτι στα ματς από τη Σίτι;), αλλά το μομέντουμ αυτή τη στιγμή μοιάζει ευνοϊκό για τη Γιουνάιτεντ, η οποία δίνει πάνω από 4,00 (4,20). Επιπλέον έχουν φτιάξει μια μίνι παράδοση με under στο Ολντ Τράφορντ, δεν αποκλείω να δούμε κλειστό ματς.

Στην εφημερίδα έγραψα για 1Χ+Under 3,5,

Υπόλοιπα

Πάμε στις μικρές. Στην Τσάμπιονσιπ δεν έχω ούτε ένα σημείο. Το μόνο που θα πω είναι προσοχή στο Χαλ – Χάντερσφιλντ, τώρα που η Χαλ είναι γκραν φαβορί… Στη Λιγκ 1, εκτός πραγματικότητας είναι το 5,75 της πρωτοπόρου Πλίμουθ κόντρα στην Ιπσουιτς. Ναι, προφανώς η Ιπσουιτς είναι πολύ καλή, είναι και αυτή βασική διεκδικήτρια της ανόδου, εντός έδρας δυνατή, αλλά όχι και 5,75 σε μια ομάδα που είναι πρώτη στη βαθμολογία.

Προφανώς έχει και ισοπαλία το ματς, η Πλίμουθ εξάλλου έχει κάμποσες εκτός έδρας ισοπαλίες. Μία σκέψη είναι και η Μόρκαμ, στο 3,25, στην Κέμπριτζ. Αν και γενικά δεν την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη Μόρκαμ, τρέχει ένα σερί τριών νικών (όλες εντός βέβαια) και η Κέμπριτζ δεν πατάει καλά.

Στη Λιγκ 2, έγινε το… κουλό, καθώς ο προπονητής της Σουίντον, η οποία Σουίντον είναι μία ανάσα από τα πλέι οφ, σηκώθηκε κι έφυγε για να αναλάβει την Κρόουλι, η οποία Κρόουλι παλεύει για να σωθεί.

Δεν ξέρω ακόμα πως και γιατί, μένουμε στην ουσία. Η Κρόουλι αυτή την αγωνιστική υποδέχεται την Ντόνκαστερ, ο άσος είναι στο 3,10. Δεν τρελαίνομαι, για να είμαι ειλικρινής. Ήθελα έναν άλλον αντίπαλο. Η δε Σουίντον υποδέχεται την Γκρίμσμπι, που προέρχεται από μεγάλη νίκη επί της Σάλφορντ. Να κοντράρω Σουίντον. Αλλά στο 2,90;  Κι εδώ έτσι κι έτσι είμαι…

Και εδώ χτυπάει στο μάτι το διπλό στο Στόκπορτ – Νορθάμπτον, είναι στο 4,75.

Υπενθυμίζω η Νορθάμπτον είναι τρίτη, η Στόκπορτ 14η. Απλά, το έχουμε αναφέρει ξανά, η Στόκπορτ ήταν από τα φαβορί για άνοδο στην αρχή της σεζόν και οι μπουκ τη φοβούνται πολύ. Το είδαμε και σε άλλα παρόμοια ματς φέτος. Δεν είχα κανένα πρόβλημα να κοντράρω Στόκπορτ, ειδικά σε αυτή την απόδοση, αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι δεν πατάει τόσο καλά η Νορθάμπτον τελευταία.

Σαν να βγάζει κούραση.

Υπάρχει το Τρανμίρ – Γουόλσολ, με το διπλό στο 3,20. Η Τρανμίρ με τα πάνω της και τα κάτω της, η Γουόλσολ με πολλά πάνω το τελευταίο διάστημα, την έχουμε αναφέρει ξανά εξάλλου. Στα 10 τελευταία μόνο μία ήττα έχει, από τη Στόκπορτ. Τέσσερις νίκες στα 5 τελευταία, στο πιο πρόσφατο νίκησε και τη Μάνσφιλντ.

Τέλος, ντέρμπι ουραγών, Τζίλιγχαμ – Χάρτλπουλ.

Κοιτάζοντας μόνο το σετ, χωρίς τίποτα άλλο, «αναγκαστικά» το κυκλώνεις! Ο άσος στο 2,00, το διπλό στο 3,75. Η Τζίλιγχαμ είναι ουραγός, μόλις 2 νίκες σε 23 ματς, 7 γκολ έχει βάλει όλα κι όλα! Σε 23 ματς έχει βάλει 7 γκολ! Η Χάρτλπουλ προφανώς δεν είναι πολύ καλύτερη αλλά τουλάχιστον αρχίζει και στρίβει. Εβγαλε δύο σερί διπλά, έρχεται από το 3-3 με τη Χάρογκεϊτ, γενικά όλο και κάτι δείχνει.

Η Τζίλιγχαμ έχει 4 σερί ήττες και στα 9 τελευταία έβαλε 1 γκολ!!!

Πάμε στη σούμα. Όπως βλέπετε τα περισσότερα προκύπτουν στη Λιγκ 2. Από Πρέμιερ είπαμε για Γιουνάιτεντ, Σαουθάμπτον, Τσάμπιονσιπ τίποτα, Λιγκ 1 Πλίμουθ και Μόρκαμ και Λιγκ 2 Νορθάμπτον, Γουόλσολ, Χάρτλπουλ, Κρόουλι και Γκρίμσμπι. Σχεδόν σε όλα, όπως είδατε, δεν είμαι 100% ψημένος.

Και επειδή είναι έτσι περίεργο το πρόγραμμα, λέω τελικά να παίξω μόνο την Χάρτλπουλ. Το μπαζάκι κόντρα στο άλλο μπαζάκι. Είναι το μόνο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις τις δικές μου.

Πολύ χαλαρά, δεν βοηθάει το πρόγραμμα να ξανοιχτώ παραπάνω. Εκπομπή όπως είπαμε δεν θα γίνει σήμερα, οπότε αν δεν προκύψει κάποιο update τα λέμε τη Δευτέρα στο vidcast!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος