456

Μάκης Μηνδρινός

Για νέες εκπλήξεις στο Κύπελλο

Χαιρετώ! Πέρσι τέτοιον καιρό είχαμε εγκλωβιστεί στον χιονιά, φέτος «πνιγόμαστε» στη βροχή, ο χειμώνας είναι εδώ! Το βρήκε και αυτό ο Billaras, δεν έχετε παράπονο, πριν από δύο εβδομάδες είχε πει για κακοκαιρία αυτές τις ημέρες.

Στα δικά μας, δεν έπαιξα μεσοβδόμαδα, αφού το μοναδικό που μου άρεσε (η Κρόουλι) αναβλήθηκε. Στα υπόλοιπα, ο ΠΑΟΚ έμεινε τρίτο ματς αήττητος από τον Παναθηναϊκό και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου, η Μπάγερν άφησε για δεύτερη σερί αγωνιστική βαθμούς στην Μπουντεσλίγκα, η Μίλαν είναι ξεκάθαρα ντεφορμέ, η Νιουκάστλ κέρδισε με το κλασικό 1-0 τη Σαουθάμπτον και είναι με το ενάμιση πόδι στον τελικό του Λιγκ Καπ (όπως και η Γιουνάιτεντ), ενώ η Ρεάλ απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση, στο Κύπελλο Ισπανίας.

Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι, νομίζω αυτά ήταν τα… highlights.

Στα πιο ειδησεογραφικά που αφορούν την Αγγλία, η Έβερτον χωρίς να έχει πάρει προπονητή ακόμα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ψυχραιμία στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του Λάμπαρντ και δεν υπάρχει επίσης το παραμικρό πλάνο. Εκτός αν μπορείτε εσείς να μου πείτε μια εξήγηση, για το πώς γίνεται μια ομάδα να είναι ανάμεσα στον Σον Ντάιτς και τον Μαρσέλο Μπιέλσα.

Μιλάμε για δύο παντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες. Πρέπει να διαλέξεις ρε άνθρωπε, θες κλασικό βρετανικό στυλ ποδοσφαίρου, λίγο παλαιομοδίτικο αλλά αρκετά αποτελεσματικό, ή θέλεις πιο σύγχρονη προσέγγιση, σαφώς πιο επιθετικό στυλ, που όμως ίσως πάρει περισσότερο χρόνο να «δουλέψει»; Σηκώνω τα χέρια ψηλά! Θα τα πούμε και στην εκπομπή αυτά (κλασικά, στις 16.

00).

Στην Τσάμπιονσιπ, η Γουίγκαν έδιωξε τον Τουρέ μετά από 9 ματς, η Κάρντιφ πάει να πάρει τον Λαμουσί που ήταν παλαιότερα στη Νότιγχαμ και ο Μικ ΜακΚάρθι ετοιμάζεται για ντεμπούτο στο Κύπελλο με την Μπλάκπουλ. Και επίσης της… μεταγραφής το κάγκελο!

Στη Λιγκ 1, ο Ντάνκαν Φέργκιουσον ανέλαβε τη Φόρεστ Γκριν και οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν με εκείνον και αυτή τη μορφάρα, τον ιδιοκτήτη της Φόρεστ Γκριν, να τρώνε μαζί vegan burger είναι… έπος!

Στοίχημα

Κύπελλο Αγγλίας λοιπόν, τέταρτος γύρος.

Και κάποια σκόρπια ματς σε Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2. Πριν πάμε στα του Κυπέλλου, έχει νόημα η κόντρα της Κόβεντρι στο ματς με τη Χάντερσφιλντ, με το διπλό να βρίσκεται στο 4,50. Ξεκάθαρα δεν είναι καλά η Κόβεντρι, πέντε ματς χωρίς νίκη, έστω κι αν είχε δύσκολο πρόγραμμα. Η Χάντερσφιλντ έχει αρχίσει και… κουντιέται, σαν να ξεφεύγει η απόδοση.

Θεωρητικά είναι μεγάλο και το 4,33 της Γουότφορντ στο Μίντλεσμπρο, μόνο που δεν ξέρω αν είναι καλή περίοδος για να κοντραριστεί η «Μπόρο» (έχασε πάντως στο τελευταίο από τη Σάντερλαντ).

Από Λιγκ 1 και Λιγκ 2 δεν έχω κάτι ιδιαίτερο. Θεωρώ ύπουλα τα Σριούσμπερι – Φόρεστ Γκριν και Σουίντον – Τζίλιγχαμ, αλλά δεν θα μπλέξω περισσότερο.

Στο Κύπελλο, η ευχή είναι ο τέταρτος γύρος να πάει όπως ο τρίτος. Θυμάστε τι έγινε, χαμούλης, εκπλήξεις, ωραία σημεία. Αυτά που έχω ξεχωρίσει τώρα είναι: Αρσεναλ (4,20 στη Σίτι – σημερινό), Γουόλσολ (7,50, εντός με Λέστερ), Σάντερλαντ (6,00, εκτός με Φούλαμ), Στίβενεϊτζ (5,00, εκτός με Στόουκ), Ντέρμπι (4,50, εντός με Γουέστ Χαμ). Και έχω αστεράκι για το Σαουθάμπτον – Μπλάκπουλ, με το διπλό να είναι στο 6,50.

Ξεκινώντας από εκεί, θυμάστε ίσως, είχα πληρωθεί τη Μπλάκπουλ στον προηγούμενο γύρο, όταν απέκλεισε τη Νότιγχαμ. Με ντεμπούτο ΜακΚάρθι πλέον στον πάγκο της, ο έμπειρος μάνατζερ θεωρώ ότι θα το προσέξει πολύ, παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά συνήθιζε να κάνει αλλαγές στα Κύπελλα. Είναι το πρώτο του ματς, προφανώς θέλει να ξεκινήσει με το δεξί.

Το… κόλλημά μου (και ο αστερίσκος) έχει να κάνει με τη Σαουθάμπτον. Η οποία έχει εμφανιστεί πιο σοβαρή στο Κύπελλο απ’ ό,τι περίμενα και γενικά είναι λίγο αψυχολόγητη…

Στο Σίτι – Αρσεναλ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, τα γνωρίζετε. Τις ξέρετε καλά τις ομάδες, η Αρσεναλ φέτος είναι ο ορισμός της σταθερότητας, ο Αρτέτα ξέρει καλά και τη Σίτι και τον Γκουαρντιόλα.

Είναι το πρώτο από τα τρία ματς που θα παίξουν έως το τέλος της σεζόν (δεν έχουν παίξει ακόμα στο πρωτάθλημα). Ας δούμε ενδεκάδες και βλέπουμε…

Το Γουόλσολ – Λέστερ προφανώς δεν είναι εύκολο, η μία είναι Λιγκ 2, η άλλη είναι Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουόλσολ είναι καλά, είναι ματς της χρονιάς αυτό, μεγάλος ενθουσιασμός. Από την άλλη η Λέστερ, η οποία κάνει μακράν τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων ετών, στόχος είναι η παραμονή και εκεί είναι λογικό να κάνει focus.

Απλά είδα κι από αυτήν μια σοβαρότητα για το Κύπελλο, ίσως είναι και μία διέξοδος προκειμένου να βρει ψυχολογία…

Στο Φούλαμ – Σάντερλαντ είναι λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Η Σάντερλαντ «ψοφάει» να βγει ξανά στο προσκήνιο, ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, και φέτος η πορεία της στην Τσάμπιονσιπ είναι καλή. Δεν αποκλείω να βρίσκεται στα πλέι οφ.

Κόντρα σε μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, είναι η… φανέλα της τέτοια που θα κυνηγήσει όπως μπορεί την πρόκριση. Τη Φούλαμ την είχα κοντράρει και στον προηγούμενο γύρο και όντως ο Σίλβα έκανε αλλαγές, όμως οι Λονδρέζοι προκρίθηκαν εις βάρος της Χαλ. Αγωνιστικά, πάντως, δεν έχουν τη φόρα που είχαν μετά τη διακοπή, όταν έκαναν τη μία νίκη μετά την άλλη.

Εχασαν 1-0 από τη Νιουκάστλ και 1-0 από την Τότεναμ εντός στο τελευταίο. ΟΚ, ήταν δύσκολα ματς, και έρχεται κι άλλο δύσκολο την επόμενη αγωνιστική, με την Τσέλσι εκτός έδρας. Νομίζω ότι παίζεται η Σάντερλαντ.

Στο κυριακάτικο Στόουκ – Στίβενεϊτζ, νομίζω έχουμε το πιο ξεκάθαρο σημείο του Κυπέλλου. Η Στίβενεϊτζ απέκλεισε εκτός έδρας την Αστον Βίλα και μάλιστα με ανατροπή στον προηγούμενο γύρο, απέδειξε αφενός ότι η πορεία της στη Λιγκ 2 (όπου είναι… σχεδόν πρώτη) δεν είναι τυχαία, αφετέρου ότι ο Στιβ Εβανς ξέρει πώς να παίζει τέτοιου είδους παιχνίδια.

Η Στόουκ είναι για μία ακόμα σεζόν μετριότατη στην Τσάμπιονσιπ και δεν δείχνει ικανή ούτε φέτος να μπει στα πλέι οφ. Νομίζω δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερο, είναι κλασικό κυπελλικό σημείο το διπλό.

Το Ντέρμπι – Γουέστ Χαμ αργεί ακόμα (Δευτέρα), αλλά η Ντέρμπι είναι σαν τη Σάντερλαντ που είπαμε παραπάνω. Ταλαιπωρημένη, με βαρύ όνομα και φανέλα, είναι δεδομένο ότι θα κυνηγήσει την πρόκριση, ακόμα περισσότερο από τη στιγμή που παίζει μπροστά στον κόσμο της.

Η Γουέστ Χαμ πήρε ανάσα με τη νίκη της κόντρα στην Εβερτον, αλλά παραμένουν τα προβλήματα, τα οποία είναι και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Δεν ξέρω αν ο Μόγιες θα βγάλει τη σεζόν, δύσκολο το βλέπω…

Τέλος, θα έβαζα στο τραπέζι και τη Ρέξαμ, είναι ένας λογικός άσος για έκπληξη. Απέκλεισε την Κόβεντρι στον προηγούμενο γύρο, τώρα θα παίξει εντός έδρας κόντρα σε μια ομάδα που παίζει επίσης στην Τσάμπιονσιπ.

Θυμάστε, ίσως, δεν έπαιξα στον προηγούμενο γύρο Ρέξαμ, γιατί η απόδοση ήταν πολύ πιο χαμηλά απ’ αυτά που περίμενα. Ε, το ίδιο θα πω και τώρα. Ο άσος για την ομάδα της Νάσιοναλ Λιγκ είναι στο 4,33. Απέναντι όχι στην Κόβεντρι, αλλά σε μια καλύτερη ομάδα, όπως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (και ας έχει τα εξωαγωνιστικά προβλήματα). Υπενθυμίζω, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι δεύτερη και χτυπάει άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ…

Στη σούμα.

Αυτά που μου αρέσουν περισσότερο απ’ όσα ανέφερα είναι η Σάντερλαντ, η Στίβενεϊτζ και η Χάντερσφιλντ στην Τσάμπιονσιπ. Με αυτά θα πάω και βλέπουμε τη Δευτέρα, μήπως φύγει καμία ψιλή και στην Ντέρμπι. Τα λέμε στις 16:00 και ραδιοφωνικά.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος