374

Tzini

Ramadan… The end! (UPDATE)

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι του Betsellers! Είναι μεγάλη γιορτή η σημερινή μέρα αλλά και οι επόμενες δύο, για τους μουσουλμάνους καθώς τελειώνει το Ραμαζάνι τους! Αρχής γενομένης από σήμερα το βράδυ, όπου θα εμφανιστεί το “νέο” φεγγάρι όπως το αποκαλούν, θα ακολουθήσει ένα τριήμερο γιορτής και προσευχών. Κάθε χώρα γιορτάζει διαφορετικά αυτό το τριήμερο με παρελάσεις, φαγητό αλλά και με πολλές δωρεές και φιλανθρωπίες.

Ακόμα και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπου ο πληθυσμός των μουσουλμάνων είναι μεγάλος αλλά και η παιδεία του κόσμου είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, μπορεί κάνεις να πετύχει μια τέτοια γιορτή.

Όπως είναι φυσικό, από τις γιορτές αυτές δεν θα μπορούσε να λείπει και το ποδόσφαιρο! Όλες οι χώρες τις βορείου Αφρικής θα έχουν αγώνες για το πρωτάθλημα ή το κύπελλο, όμως τα βλέμματα ολόκληρης της Αφρικής θα είναι στις CAF διοργανώσεις.

Από αύριο κιόλας ξεκινάμε με το Champions League και μέσα στο ΣΚ θα παιχτούν και οι αγώνες του Confederations Cup. Στο τσουλου ξεχωρίζει το Al Ahly-Raja και το Simba-Wydad. Η Raja δεν είναι σε καλή κατάσταση, ακόμα να συνέλθει από το ντέρμπι με τη Wydad και το πέναλτι σε νεκρό χρόνο και πολύ φοβάμαι ότι οι ανεβασμένοι τον τελευταίο καιρό Αιγύπτιοι μπορούν να πάρουν καλό σκορ πρόκρισης.

Η Wydad πάει σε μια πολύ αφιλόξενη έδρα όπως θα έχετε καταλάβει και σεις τόσο καιρό που ασχολούμαστε με τη Simba. Μια έδρα όπου η πρώτη νίκη Μαροκινής ομάδας ήρθε πριν λίγους μήνες με ένα εμφατικό διπλό της Raja! Σε ένα ματς βέβαια όπου έγινε το 0-2 στις δύο πρώτες επισκέψεις της Raja στην αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα το λιονταράκι μας να πιαστεί στον ύπνο και να μην μπορεί να επανέλθει στο ματς.

Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα παιχνίδια αλλά και τις τιμές τους φυσικά στις επόμενες ώρες-ημέρες.

Kαι πάμε τώρα στο Μαρόκο όπου έχουμε ένα ματς με πολύ ζουμί. Ο λόγος φυσικά για το Tanger-Berkane. Καταρχάς, οι ομάδες έχουν πολύ καλές σχέσεις και τα τελευταία χρόνια όταν κάποια από τις δύο ήθελε κάτι από το ματς το έπαιρνε.

Κάτι τέτοιο πιστεύω θα γίνει και αργά το βράδυ. Έχουμε μια Tanger που μας πάει από νίκη σε νίκη και πλέον έχει πιάσει τις ομάδες που κυνηγούσε. Το κίνητρο είναι μονόπλευρο, η Berkane δεν κυνηγάει τίποτα στο πρωτάθλημα όπως είχαμε πει και τις προάλλες και μοναδικός της στόχος είναι το κύπελλο. Επίσης ο πρωτεργάτης της Tanger αυτό το χρονικό διάστημα είναι ο El Moudane που ήρθε το Φλεβάρη από την Berkane! Είχε βάλει εκείνο το φάουλ αν θυμάστε με τη Safi που μας χάρισε ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία της στήλης.

Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως οι τιμές του άσου είναι πολύ μικρές. Στο 1,90 δεν υπάρχει καμία αξία ακόμα και αν αναλογιστούμε τις εκπτώσεις που κάνουμε σε αντίστοιχα εποχιακά μονόπλευρα σημεία. Σας παραθέτω την πληροφορία να την έχετε κατά νου, μήπως δοθεί κάποια ευκαιρία στο live για όσους αντέξουν και είναι ξύπνιοι στις 01:00 το βράδυ. Εδώ στη στήλη θα πάμε με κάποια κόμπο που είναι σε πιο φυσιολογικές τιμές.

Τα ”περίεργα” ματς τους έχουν γκολ και σε αυτό θα ποντάρουμε.

Ένα ακόμα σημείο που το πιστεύω αρκετά αλλά δεν έχει κάποια αξία είναι ο άσος της Safi. Η Safi έχει προσπεράσει τη Raja πλέον και γλυκοκοιτάζει την 4η θέση και την έξοδο στο CAF Confederations Cup της επόμενης χρονιάς. Στο 1,85 που βρίσκεται τώρα δεν λέει κάτι αλλά όσοι ξενυχτήσετε να το έχετε και αυτό υπόψιν.

Θα κρατήσω και έδω όμως ένα κόμπο για τη στήλη, αντίστοιχο της Tanger. Αυτά προς το παρόν, αναμένουμε τιμές για τα CAF και πάμε με Μαρόκο σήμερα. Το βράδυ μετά το Europa θα περάσω μια βόλτα από το chat να δω πόσοι θα αντέξουν!

ΥΓ.

Η εικόνα της στήλης είναι απο το τζαμί Hassan II στην Καζαμπλάνκα. Είναι το μεγαλύτερο τζαμί στην Αφρική και το 7ο μεγαλύτερο στον κόσμο!

UPDATE

Καλησπέρα σας! Τελικά καταφέραμε και γιορτάσαμε και μεις μαζί με τους Μαροκινούς, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας βέβαια, άλλοι για το τέλος του Ραμαζανιού και εμείς για την ανατροπή της Tanger! Ωραία περάσαμε και στο chat με όσους άντεξαν αν και το ματς ήταν για καρδιακούς! Μου πήρε πάνω από μια ώρα να ηρεμήσω και να κοιμηθώ! Με Champions League Αφρικής θα ασχοληθούμε σήμερα όπου πιστεύω ότι έχουμε λαθάκια.

Καταρχάς η Al Ahly στο 1,55 δεν έχει καμία αξία, θεωρώ ότι θα κερδίσει ίσως και με no goal αλλά ακόμα και το 2,30 του κόμπο είναι μικρό. Δίπλα στην Αλγερία έχουμε το Belouizdad-Mamelodi. Η Μame είναι καλύτερη ομάδα από τη Belou και περιμένω να προκριθεί. Η Αλγερία είναι δύσκολη έδρα αλλά η φετινή Μame έδειξε ότι το ίδιο δυνατή εντός και εκτός έδρας.

Το 1,85 του άσου είναι πολύ μικρό και το μόνο αγκάθι στο ματς είναι η κακή φόρμα των Νοτιοαφρικανών που είναι δίχως νίκη από τότε που πήραν το πρωτάθλημά τους μαθηματικά. Σίγουρα θα είναι βελτιωμένοι και πιστεύω ότι δεν θα χάσουν. Μετά από σκέψη θα κρατήσω το κόμπο Χ2 & over 1.5 στο 2,88 στη novi. Στην Τανζανία τώρα έχουμε το Simba-Wydad με τον άσο να είναι αουτσάιντερ στο 2,95.

Και εδώ θεωρώ ότι έχουμε λαθάκι ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το ταξίδι και η διαμονή της Wydad στην Τανζανία πέρασε από χίλια κύματα με την ομάδα να έχει κάνει μια προπόνηση χθες. Τις προηγούμενες μέρες που ήταν στην Τανζανία τα προπονητικά που είχαν διαθέσιμα ήταν σε άθλια κατάσταση και υπό τον φόβο τραυματισμών στην ουσία δεν προπονήθηκαν.

Κρατάω τον άσο εδώ αλλά και τη δυάδα με το κόμπο στην Αλγερία σε μια δυάδα του 8,50.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini