2014

Κώστας Ζαφείρης

Το τελευταίο της «όπλο»…

Η αλήθεια είναι ότι η Τρέντο δεν έχει μπει καθόλου καλά στη σεζόν. Μετράει τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ έχει πανηγυρίσει μόλις μία νίκη σε τρεις αγώνες στο Γιούροκαπ (επικράτησε της Παρτιζάν εντός έδρας – έχασε εύκολα στην Γαλλία από την Βιλερμπάν, γνώρισε την συντριβή εντός έδρας την προηγούμενη εβδομάδα από την Ζενίτ – Βαλένθια, Τουρκ Τέλεκομ οι άλλες ομάδες του 3ου ομίλου).

Δικαιολογίες, πάντως, υπάρχουν για την ομάδα που το 2016 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης (αποκλείστηκε από το Στρασβούργο). Το καλοκαίρι έχασε τους υπερπολύτιμους Σιλντς και Σάτον, ενώ πριν δύο εβδομάδες ο Πορτογάλος φόργουορντ, Ζοάο Γκόμες χτύπησε και μπήκε στα πιτς.

Με λίγα λόγια το τελευταίο «όπλο» που έχει μείνει στην Τρέντο, αυτή την στιγμή, είναι ο Μαουρίτσιο Μπουσκάλια.

Ο 49χρονος Ιταλός το 2016 πήρε σπίτι του το βραβείο του καλύτερου προπονητή της σεζόν στο Γιούροκαπ (απόλυτα δικαιολογημένα). Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος την περσινή και την προπέρσινη σεζόν, με μπάτζετ της πλάκας, οδήγησε την Τρέντο στους τελικούς του πρωταθλήματος. Το 2016 έχασε τον τίτλο σε 6 παιχνίδια από την Βενέτσια και τον περασμένο Ιούνιο από την πανάκριβη, Αρμάνι, ξανά στο Game 6.

Αντίπαλος της Τρέντο, απόψε στο Γιούροκαπ (4η αγωνιστική) η Τουρκ Τέλεκομ (0-3) των Γκάμπριελ, Ρέντινγκ, Λάντεσμπεργκ, Στίματς. Στα… χαρτιά οι Τούρκοι διαθέτουν ξεκάθαρα περισσότερες και πιο ποιοτικές λύσεις, όμως εκτιμώ ότι σήμερα θα «μιλήσει» η ψυχή των μαχητών του Μαουρίτσιο Μπουσκάλια που χρειάζονται επειγόντως ένα ροζ φύλλο για να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Ο «άσος» της Τρέντο έχει μπει στο παιχνίδι μου.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης