2012

Κώστας Ζαφείρης

Λίγο απ’ όλα…

Γεια χαρά… Πριν αναφερθώ στο σημερινό μενού, δύο λόγια για χθες. Συγκινητική η Τρέντο. Οι στρατιώτες του Μαουρίτσιο Μπουσκάλια, το πάλεψαν όσο δεν πήγαινε κόντρα στην Τουρκ Τέλεκομ των περισσότερων λύσεων. Από νωρίς οι Ιταλοί βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο (8-24 λίγο πριν την λήξη της 1ης περιόδου), όμως στη συνέχεια έκαναν κατάθεση ψυχής.

Αυτό το περιμέναμε και σ’ αυτό το στοιχείο στηρίξαμε το χθεσινό μας παιχνίδι. Η Τρέντο γύρισε τούμπα το ματς και τρία λεπτά πριν το φινάλε της 3ης περιόδου προηγήθηκε με 7 πόντους! Στην 4η δεν μπήκε καλά και το πλήρωσε. Πάντως, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο οι μαχητές του Μπουσκάλια μάτωσαν για το ροζ φύλλο και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους χρεώσει τίποτα.

Πάμε στα σημερινά. Στο Γιούροκαπ ξεχωρίζει το παιχνίδι της Ζενίτ με την Βαλένθια στη Ρωσία. Ο Βασίλι Καράσεφ περιμένει πως και πως την επιστροφή του παιχταρά (NBAer, πόιντ γκαρντ, πέρυσι συμπαίκτης του Αντετοκούνμπο στους Μπακς), Μπράντον Τζένινγκς, την ίδια ώρα που οι «νυχτερίδες» έχουν μάθει να παίζουν με απουσίες (Ράφα Μαρτίνεθ, Σάστρε, Ντιό).

Αν έπαιζα κάτι, θα ήταν τη νίκη των ισπανών, οι οποίοι έχουν πεισμώσει και από την εντός έδρας ήττα στον πόντο, στην ACB, από την Μπαρτσελόνα την Κυριακή που μας πέρασε. Από ‘κει και πέρα, εύκολα ή δύσκολα η Λοκομοτίβ Κούμπαν θα περάσει από την Κροατία και την έδρα της Τσεντεβίτα. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς δίκαια θεωρείται το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και του εισιτηρίου για την επόμενη Ευρωλίγκα, καθώς στο ρόστερ της δεν υπάρχει η παραμικρή τρύπα.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την περσινή σεζόν έφτασε στους τελικούς του Γιούροκαπ, χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη ήττα! Από τα υπόλοιπα, περιμένουμε ξέσπασμα από την Ανδόρα, η οποία προέρχεται από μαζεμένες ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Η ομάδα του Ιμπο Ναβάρο «δαγκώνει» μπροστά στους φιλάθλους της και… παραδοσιακά η Ουλμ είναι soft, όταν μπαίνει στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει εκτός Γερμανίας.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, κρατάω τη νίκη της ΑΕΚ (στους -3,5 πόντους σε απόδοση κοντά στο 1,80 δεν είναι άσχημα). Η ομάδα του Μπάνκι την έκανε την γκέλα της στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ και σήμερα δεν την παίρνει για άλλο δώρο. Σέβομαι απόλυτα τον οργανισμό της Μπάμπεργκ και θα την ακολουθήσω αρκετές φορές κατά την διάρκεια της σεζόν (θα προχωρήσει στην διοργάνωση), όμως απόψε εκτιμώ ότι θα πέσει μαχόμενη.

Από τα υπόλοιπα του BCL δεν με τρελαίνει κάτι. Ισως αξίζει ένα ποντάρισμα η Λιετκαμπέλις (δίνει τρελό ρυθμό στα ματς που γίνονται στην έδρα της, δύο Αμερικανοί και δύο Κροάτες οι ξένοι της) που στην Λιθουανία έχει νικήσει πολύ πιο δυνατές ομάδες από την φετινή έκδοση της Νίμπουργκ.

Πάμε και στο NBA και στην βασική πρόταση της σημερινής στήλης.

Οι Σπερς (ρεκόρ 2-1) φιλοξενούν στις 03:30 τα ξημερώματα τους φιλόδοξους Πέισερς (2-2). Οσο έχουν βενζίνη στο ρεζερβουάρ τους οι Ολντριτζ και ΝτεΡόζαν στο Σαν Αντόνιο, ο δάσκαλος Pop θα ελπίζει ότι το σερί των 21 συνεχόμενων παρουσιών στα πλέι οφ, θα συνεχιστεί για τα «σπιρούνια». Από την άλλη πλευρά, η Ιντιάνα έβαλε τις βάσεις την περσινή σεζόν και φέτος θέλει – και μπορεί – να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Ο Βίκτορ Ολαντίπο απέδειξε την προηγούμενη σεζόν ότι δεν είναι πια παιδάκι και με συμπαραστάτες τους Τάιρικ Εβανς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Μάιλς Τέρνερ και Ντομάντας Σαμπόνις μπορεί να οδηγήσει τους Πέισερς στο να κάνουν step up. Σήμερα, πάντως, μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια αυτούς τους Σπερς.

 

Αυτά για σήμερα, τα λέμε αύριο για την Ευρωλίγκα…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης