1986

Κώστας Ζαφείρης

Μία τεράστια διαφορά

Γεια χαρά… Δεν ανακαλύπτω την Αμερική λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή και εν όψει του σημερινού αγώνα με την Μπάγερν, σχεδόν όλα τα δεδομένα είναι εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο Μπλατ καλείται να βρει άμεσα λύσεις στα σημαντικά αγωνιστικά ζητήματα που «καίνε» τους Πειραιώτες (άμυνα στην περιφέρεια και… γενικότερα, αξιόπιστη λύση στο «5» όταν ο Μιλουτίνοφ κάθεται στον πάγκο για να πάρει ανάσες, ο Πρίντεζης είναι έτοιμος να… κλατάρει από τα συνεχόμενα 35λεπτα που παίζει, η απουσία του Τουπάν – είναι μερικά από τα προβλήματα που δεν επιτρέπουν στον προπονητή του Ολυμπιακού να ηρεμήσει).

Οι «ερυθρόλευκοι» (ρεκόρ 3-4) προέρχονται από τρεις κολλητές ήττες στην Ευρωλίγκα, ενώ την Κυριακή δεν τα κατάφεραν ξανά στο ΟΑΚΑ (έχασαν για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες από τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα αυτή την φορά).

Τα παραπάνω έχουν… χαλάσει το μυαλό του Μπλατ και των παικτών του και είναι δεδομένο ότι όλοι μαζί θα παλέψουν απόψε στο Μόναχο για να βγάλουν μία αντίδραση.

Αλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Πέμπτη έρχεται στο ΣΕΦ η αγριεμένη, Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι που σημαίνει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος νέας ήττας…

Πάμε, όμως, στο σημερινό κρίσιμο ματς. Η Μπάγερν (3-4) μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Στο Μόναχο νίκησε τον Παναθηναϊκό, την Μπασκόνια, διέλυσε την Νταρουσάφακα, ενώ έχασε στις λεπτομέρειες στην Τουρκία από την Φενέρμπαχτσε.

Εν ολίγοις η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ζει το όνειρό της, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός βλέπει… εφιάλτες. Όμως, μεταξύ των δύο ομάδων υπάρχει μία τεράστια διαφορά που σήμερα μπορεί να βάλει τα προβλήματα της ομάδας του Μπλατ, κάτω από το χαλάκι. Κι αυτό είναι το βάρος της φανέλας. Ναι, το έγραψα, όλα είναι εναντίον του Ολυμπιακού, όμως το 1,50 που πλήρωνε η νίκη των Πειραιωτών έχει γίνει 1,80 και σ’ αυτό δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια.

 

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια δεν μου αρέσει κάτι τόσο πολύ, ίσως αξίζει το Under 164,5 (σε απόδοση 1,80) στο Εφές – Μακάμπι. Ντεμπούτο για τον Σφαιρόπουλο στους Ισραηλινούς, με τον Ελληνα τεχνικό να μην προλαβαίνει να αλλάξει κάτι στο επιθετικό κομμάτι, όμως σίγουρα θα… τσιγκλήσει τους παίκτες του να είναι πιο σοβαροί στην άμυνα.

Είναι δεδομένο ότι σε αυτόν τον τομέα η «ομάδα του λαού» θα κάνει μεγαλύτερη προσπάθεια απόψε.

 

Από το Γιούροκαπ και το Τσάμπιονς Λιγκ, κρατάω μόνο τη νίκη της ΑΕΚ (5-1 στον 3ο όμιλο). Ανεβασμένη τις τελευταίες εβδομάδες η Ενωση, με συνεχόμενες νίκες σε BCL και Basket League. Παράλληλα, σήμερα στο Βέλγιο ο Μπάνκι θα έχει ξανά στην διάθεσή του και τον βασικό του πλέι μέικερ, Μέις, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ζημιάρα η Αντβέρπ (ρεκόρ 3-3, στην έδρα της έχει νικήσει την Χάποελ Ιερουσαλήμ!), όμως η σοβαρή, ΑΕΚ δεν θα έχει πρόβλημα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης