1985

Κώστας Ζαφείρης

Πόλεμος μέχρι τέλους

Γεια χαρά… Στο πρώτο παιχνίδι της Μακάμπι, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον πάγκο της, δεν έγινε το θαύμα. Η «ομάδα του λαού» ηττήθηκε φυσιολογικά από την Εφές στην Τουρκία, με τον Ελληνα τεχνικό, όμως, να δείχνει τις διαθέσεις του.

Χάσαμε το μέτρημα και δεν μπορούμε να θυμηθούμε πόσες φορές ο «Σφαιρό» πάτησε εντός των τεσσάρων γραμμών, κατά την διάρκεια του ματς, για να δώσει οδηγίες στους παίκτες του.

Χρειάζεται κι αυτό, γιατί οι παίκτες της Μακάμπι είχαν ξεχάσει πως είναι να έχει απαιτήσεις ο προπονητής τους…

Η βαθμολογία, πάντως, δεν λέει ψέματα και οι ισραηλινοί βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο (1-7). Την ίδια ώρα, η Φενέρ (7-1) είναι άνετη, ωραία και χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα (επιστρέφει ο Βέσελι).

Αντίθετα, ο Σφαιρόπουλος δεν υπολογίζει κλασικά στις υπηρεσίες του μόνιμου τραυματία βασικού γκαρντ, Πάργκο, ενώ έχασε και τον πόιντ γκαρντ, Σέσιονς, ο οποίος άντεξε μόλις δύο εβδομάδες στο Τελ Αβίβ και… χαιρέτησε για προσωπικούς του λόγους (επέστρεψε στις ΗΠΑ).

Η Μακάμπι ψάχνει παίκτες για να «τονώσει» το ρόστερ της, όμως αυτό που την «καίει» είναι το αποψινό ματς με την Φενέρ.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για την «ομάδα του λαού». Σήμερα πρέπει να «ματώσει» και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη. Μία νέα ήττα ίσως είναι καταδικαστική κι ας είμαστε στις πρώτες στροφές της σεζόν. Ο Σφαιρόπουλος ετοιμάζεται για μάχη, το ίδιο και οι παίκτες του…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης