1969

Κώστας Ζαφείρης

Επιασαν τόπο τα λόγια του;

Γεια χαρά… Μπαίνω κατευθείαν στο ζουμί της υπόθεσης, γιατί σε περίπου τρεις ώρες θα γίνει το τζάμπολ στο Μόναχο, στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Μπάγερν και την Κίμκι, στην οποία θα βασιστεί το παιχνίδι μου.

Οι Βαυαροί (ρεκόρ 4-6, εντός έδρας 3-3) υποδέχονται τους Ρώσους (4-6, εκτός έδρας 1-3).

Χωρίς ουσιαστικά αγωνιστικά προβλήματα η Μπάγερν, στην έδρα της ποντάρει για να κάνει αισθητή την παρουσία της στην Ευρωλίγκα.

Στο Μόναχο έχει νικήσει τον Παναθηναϊκό, την Μπασκόνια και την Νταρουσάφακα, ενώ ηττήθηκε από την Εφές, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Ολυμπιακό. Καλός προπονητής ο Σέρβος, Ντέγιαν Ράντονιτς (το απέδειξε με την δουλειά του στον Ερυθρό Αστέρα), δεν έχει άσχημο ρόστερ στη διάθεσή του (Γιόβιτς, Λούτσιτς, Ουίλιαμς, Μπούκερ, Κόπονεν, Λο τα πρώτα βιολιά).

Στην αντίπερα όχθη, η Κίμκι χωρίς τον απόλυτο ηγέτη της Σβεντ νίκησε τον Παναθηναϊκό, ενώ το είχε παλέψει και στην Μαδρίτη κόντρα στην Ρεάλ στο άλλο παιχνίδι δηλαδή, από το οποίο είχε απουσιάσει ο Ρώσος πλέι μέικερ (πριν χτυπήσει στο χέρι στο ματς με την Ζαλγκίρις στο Κάουνας, αφού είχε προλάβει να κάνει την δουλειά του). Είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα του Μπαρτζώκα (προέρχεται από τρεις κολλητές νίκες στην διοργάνωση) παίζει πιο ορθολογικά χωρίς τον Σβεντ και σαφώς πιο… αργά, με τους παίκτες να ακολουθούν τις οδηγίες του Ελληνα τεχνικού, με στόχο να βγάλουν το σύστημα που τους δείχνει σε κάθε επίθεση.

Καλό και ακριβό υλικό διαθέτει και φέτος η Κίμκι, ωστόσο εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα να μπει stop στο νικηφόρο σερί της. Σε καμία περίπτωση η Μπάγερν δεν τρομάζει τους αντιπάλους της, όμως έχω εμπιστοσύνη στον Ράντονιτς και η αλήθεια είναι ότι είδα με… καλό μάτι τα γκάζια που έβαλε στους παίκτες του μετά την συντριβή στο Τελ Αβίβ. Με λίγα λόγια τους είπε ότι η Μπάγερν δεν συμμετέχει στην Ευρωλίγκα για την… χαρά του αθλήματος, αλλά για να το παλέψει και να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους της.

Θα πληρώσω για να μάθω αν τα λόγια του έπιασαν τόπο…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης