1923

Μάκης Μηνδρινός

Πόσο ξενύχτι αντέχεις;

Χαιρετώ! Ότι αυτή η χώρα θα ζούσε –και- σε ρυθμούς τένις, ποιας να το έλεγε και ποιος να το πίστευε. Ως τώρα είχαμε τα ξενύχτια για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τώρα δεν κοιμόμαστε τα βράδια για να βλέπουμε τον Στέφανο Τσιτσιπά και τα όργιά του στην Αυστραλία. Ας είναι! Χαλάλι! Πόσο μετρούν ένα/δύο/τρία/δεκατρία ξενύχτια μπροστά σ’ αυτόν τον αθλητισμό; Τον αθλητισμό που βγάζει υγεία, τον αθλητισμό που σε γεμίζει περηφάνια.

Ομολογώ ότι το τένις δεν το έχω ψηλά στις… προτιμήσεις μου όταν κάθομαι να δω τηλεόραση. Εχω δει τένις στη ζωή μου, αλλά δεν είμαι ο φανατικός υποστηρικτής του. Όχι ότι δεν μ’ αρέσει, απλά σ’ αυτή τη ζωή δεν γίνεται να τα παρακολουθείς όλα (γέλια!). Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά έχουμε (εμείς, οι Ελληνες) έναν από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του κόσμου, που μάλιστα δίνεται και φαβορί για MVP στο NBA από τις στοιχηματικές εταιρίες και έναν 20χρονο τενίστα που πάει φουλ για 10άδα στην παγκόσμια κατάταξη και μοιάζει να μην έχει… ταβάνι!

Συν, βέβαια, εκείνους που χαρίζουν συνεχώς επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, όπως είναι ο Πετρούνιας, η Κορακάκη, η Στεφανίδη, η Σάκκαρη που είναι κι αυτή ταλεντάρα στο τένις, ο Γιαννιώτης και πολλά ακόμα παιδιά και σε αθλήματα όχι τόσο διαδεδομένα (πόλο, βόλεϊ, κωπηλασία, κ.

ά.). Υπάρχει λοιπόν κι αυτός ο αθλητισμός στην Ελλάδα. Μπορεί να μην… πουλάει πολύ, μπορεί στους 9 από τους 12 μήνες του χρόνου να ασχολούμαστε με τους Μαρινάκηδες, του Σαββίδηδες και τους Μελισσανίδηδες, τα instastories του Γιαννακόπουλου και τις διαφόρων ειδών καταγγελίες των Αγγελόπουλων, αλλά –τι να κάνουμε;- στην Ελλάδα ισχύει σε όλους τους τομείς: σε πρώτο πλάνο και με τη μεγαλύτερη προβολή είναι όλα όσα προκαλούν το κοινό αίσθημα…

Αυτά με τον τεράστιο Τσιτσιπά και με τον απίθανο Γιάννη.

Να ‘ναι καλά τα παιδιά να μας γεμίζουν περηφάνια. Και να συνεχίσουν να μεγαλουργούν πολύ περισσότερο για τον εαυτό τους και λιγότερους για τους υπόλοιπους. Γιατί κανείς δεν φτάνει σε τόσο υψηλό επίπεδο αν δεν έχει δουλέψει πολύ.

Πάμε στα δικά μας, τα στοιχηματικά. Το Σ/Κ δεν ήταν καλό, ό,τι και να έπαιζα θα έχανα. Η… κακή μέρα φάνηκε από την Παρασκευή, όπου η Μπέρμιγχαμ κατέβηκε στο Νόριτς λες και έκανε περίπατο στο πάρκο.

Δεν έβγαλε τη σκληράδα που περίμενα, πήγε σε ματς ανοιχτού ρυθμού (και όπως είπαμε την Παρασκευή, ήταν ένα στυλ παιχνιδιού που δεν τη βόλευε στο συγκεκριμένο ματς) και έχασε εύκολα. Η δε Πίτερμπορο έμεινε με 10 νωρίς και κατέρρευσε.

Πριν περάσουμε στα φρέσκα, διαβάσατε τι έγραφε ο Βασίλης το Σάββατο για το Τέλφορντ – Κιντερμίνστερ.

Αυτό που έχω να προσθέσω εγώ είναι ότι στις συγκεκριμένες κατηγορίες συμβαίνει αρκετά συχνά να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στις αποδόσεις. Απλά συνήθως συμβαίνει από Τετάρτη (που συνήθως ανοίγουν τα σετ) μέχρι Παρασκευή. Συνήθως Παρασκευή απόγευμα κατασταλάζουν, με ορισμένες εξαιρέσεις. Ε, το Τέλφορντ – Κιντερμίνστερ ήταν μια από τις εξαιρέσεις, καθώς το σετ πήγε τούμπα δύο φορές σε λίγες ώρες.

Τώρα τι έγινε, για ποιο λόγο πήρε μεγάλα (για τα δεδομένα της κατηγορίας…) πονταρίσματα και τι τελικά έπαιξε ρόλο σ’ αυτό το πάνω-κάτω, προφανώς μπορούμε να το απαντήσουμε μόνο με εικασίες. Εδώ ψάχνονταν οι ίδιοι οι Αγγλοι που ασχολούνται μ’ αυτές τις κατηγορίες, δεν θα ψαχνόμασταν εμείς; Καθαρά αγωνιστικά, πάντως, η Τέλφορντ δεν άξιζε να χάσει, ήταν καλύτερη αλλά σπατάλησε πολλές ευκαιρίες.

Στα φρέσκα, το μεσοβδόμαδο το λες και «ψόφιο». Προφανώς ξεχωρίζουν οι ημιτελικοί-ρεβάνς στο Λιγκ Καπ Αγγλίας. Για το Μπέρτον – Μάντσεστερ Σίτι τι να πεις; Το 9-0 του πρώτου αγώνα τα λέει όλα. Στο άλλο, όμως, στο Τσέλσι – Τότεναμ, προφανώς μπορεί να γίνει κουβέντα όταν το διπλό είναι στο 6,00. Ούτε η Τσέλσι είναι στην αγωνιστική περίοδο που βγάζει μάτια ώστε να σηκώσει τέτοιες αποδόσεις (1,60) σε ημιτελικό Λιγκ Καπ, ούτε η Τότεναμ είναι αμελητέα ποσότητα έστω κι αν έχει πολλές απουσίες.

Προφανώς αν δεν είχε όλες αυτές τις απουσίες (Χάρι Κέιν, Σον, Ντέλε Αλι δεν παίζουν) δεν θα έδινε και 6.00.

Η Τότεναμ νίκησε 1-0 στο πρώτο ματς και περνάει και με ισοπαλία, το 6άρι σηκώνει κάθε είδους κάλυψη. Εξάλλου, μπορεί η Τότεναμ να έχει μικρό ρόστερ και λίγες εναλλακτικές, ωστόσο η ενδεκάδα της θα είναι καλή. Αν χρειαστεί, βέβαια, να διορθώσει πράγματα από τον πάγκο, εκεί θα υπάρχει πρόβλημα.

Στα υπόλοιπα, με τα προημιτελικά του Λιγκ Τρόφι δεν έχω και πάλι διάθεση να μπλέξω. Ασχολήθηκα ελάχιστα όλη τη σεζόν και το ίδιο συνεχίζω να κάνω. Εξάλλου, δεν βοηθούν ιδιαίτερα και τα σταυρώματα για να κάνουμε παιχνίδι.

Σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 διεξάγονται τέσσερα παιχνίδια, όμως κι εδώ τα σετ είναι μάλλον σωστά.

Θεωρώ ότι η Πλίμουθ θα κερδίσει τη Γουόλσολ, αλλά το 2.35 είναι σωστό. Αν έπαιζα, πάντως, ένα φαβορί αυτό θα ήταν. Στο Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ διεξάγονται τρία ματς. Γκάισλι – Χέρεφορντ, Λίμινγκτον – Στόκπορτ και Ολτριγχαμ – Μπλάιθ Σπάρτανς. Ψάχτηκα λίγο παραπάνω με το τελευταίο επειδή η Ολτριγχαμ έχει σκαμπανεβάσματα τελευταία, αλλά ΟΚ, πάλι δεν βλέπω λάθος (3,30 το διπλό).

Οπότε, από τη στιγμή που δεν βγαίνει κάτι δυνατό, θα μείνουμε στο No Bet. Αφήνω ένα μικρό παράθυρο για την Τότεναμ την Πέμπτη, θα γίνει update αν και εφόσον. Στήλη κανονικά την Παρασκευή με Κύπελλο Αγγλίας και τις μικρές κατηγορίες.

ΥΓ. Από τις 10:30 χθες το βράδυ αγνοείται το μικρό αεροσκάφος που ξεκίνησε από τη Γαλλία με προορισμό την Ουαλία και φέρεται να μετέφερε τον Αργεντινό επιθετικό, Εμιλιάνο Σάλα.

Ο παίκτης της Ναντ αποτελεί το πιο πρόσφατο μεταγραφικό απόκτημα της Κάρντιφ αντί 15 εκατ. λιρών – ρεκόρ μεταγραφής για το σύλλογο. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ψάχνουν να το βρουν και όλοι φοβούνται το χειρότερο σενάριο για τον Σάλα και όσους ακόμα μετέφερε το μικρό αεροσκάφος (σαν ελικόπτερο ήταν).

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος