1897

Κώστας Ζαφείρης

Στήριξη στον δάσκαλο

Γεια χαρά… Εβδομάδα Κυπέλλου και All-Star Game (στο NBA) ήταν αυτή που ολοκληρώνεται σήμερα, άντε να ξεμπερδεύουμε απόψε για να επιστρέψουμε στην κανονική ροή (σ.σ. Ευρωλίγκα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα – η Ελλάδα αργεί ακόμα, στις 2 Μαρτίου η επόμενη στροφή – επίσης αρχές Μαρτίου θα έχουμε ξανά δράση σε Γιούροκαπ και Τσάμπιονς Λιγκ).

Πάμε, όμως, στα φρέσκα.

Στις 4 το μεσημέρι, η Μπάμπεργκ αντιμετωπίζει (στο γήπεδό της) την Αλμπα στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου. Πολύ μέτρια φέτος τα πράγματα για την παρέα του Νίκου Ζήση, καθώς η Μπάμπεργκ δεν πείθει με την εικόνα της (πολλά σκαμπανεβάσματα), «καθρέφτης» η πορεία της στην Μπουντεσλίγκα (στην 4η θέση με ρεκόρ 14-5). Στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε το καθήκον της (χωρίς να τρελάνει κόσμο με την εικόνα της προκρίθηκε στους «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλές αναμετρήσεις την Μπάνβιτ).

Υπενθυμίζω ότι πριν περίπου δύο μήνες η διοίκηση της Μπάμπεργκ «τελείωσε» τον Λετονό κόουτς Αϊναρς Μπαγκάτσκις και έδωσε τα κλειδιά (με επίσημη ανακοίνωσή της στις 13 Ιανουαρίου στον 34χρονο Ιταλό Φεντερίκο Περέγκο, ο οποίος ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου από το 2014).

Στην αντίπερα όχθη, η Αλμπα του δασκάλου Αϊτο Ρενέσες (από όπου κι αν πέρασε – Μπαρτσελόνα, Μπανταλόνα, Μάλαγα, Γκραν Κανάρια και από το 2017 στους Βερολινέζους – άφησε τη σφραγίδα του ο 72χρονος Μαδριλένος προπονητής), με ρεκόρ 14-4 και δύο ματς λιγότερα είναι στην 3η θέση της Μπουντεσλίγκα, ενώ στο Γιούροκαπ έχει προκριθεί στα προημιτελικά και στις 5 Μαρτίου θα υποδεχθεί στο πρώτο ματς της σειράς την Μάλαγα.

Μπορεί ο τελικός να διεξάγεται στο σπίτι της Μπάμπεργκ, όμως αυτό που έχουν δει τα μάτια μου από το ξεκίνημα της σεζόν, είναι ότι η Αλμπα είναι ξεκάθαρα καλύτερη ομάδα, πολύ πιο πιστή στο πλάνο του προπονητή και το μόνο που με χαλάει είναι ότι το 2,05 έγινε 1,85. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις 23 του περασμένου Δεκέμβρη οι Βερολινέζοι είχαν ρίξει στο καναβάτσο την Μπάγερν στο Μόναχο (70-78) και είχαν πανηγυρίσει την πρόκρισή τους στην ημιτελική φάση.

Θέλουν σαν τρελοί – και φυσικά μπορούν – να φτάσουν σήμερα μέχρι το τέλος του δρόμου.

 

Δίπλα στο διπλό της Αλμπα, βάζω τη νίκη της Ρεάλ στον τελικό του Copa del Rey κόντρα στην κάτοχο του τίτλου Μπαρτσελόνα (το τουρνουά γίνεται στο γήπεδο της Εστουδιάντες, στην Μαδρίτη). Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο απέκλεισε κατά σειρά την οικοδέσποινα «Εστού» και το βράδυ του Σαββάτου την Μπανταλόνα, ενώ οι «μπλαουγκράνα» του Πέσιτς πέταξαν εκτός την Βαλένθια (στα προημιτελικά) και την Τενερίφη στον ημιτελικό.

Χωρίς τον πολύτιμο πάουερ φόργουορντ Τόμκινς η Ρεάλ (τουλάχιστον μέχρι χθες…), όμως ο Λάσο έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Γιουλ που βγήκε από τα πιτς. Απαντες παρόντες στην Μπαρτσελόνα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης