1859

Κώστας Ζαφείρης

Της αμύνης τα παιδιά

Γεια χαρά… Εφτασε η ώρα για το τζάμπολ στα τέσσερα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του BCL, με τους 8 μονομάχους που έχουν προχωρήσει στη διοργάνωση να είναι έτοιμοι σήμερα να πέσουν στα βαθιά. Νίζνι – Αντβέρπ, Χάποελ Ιερουσαλήμ – Τενερίφη, Μπάμπεργκ – ΑΕΚ και Ναντέρ – Βίρτους Μπολόνια τα πρώτα παιχνίδια, με τις ρεβάνς να γίνονται την επόμενη εβδομάδα στις έδρες των σημερινών φιλοξενούμενων.

Το εισιτήριο για το Φάιναλ-4 (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα σε ποια πόλη θα διεξαχθεί – αν περάσει η Χάποελ θα γίνει στο Ισραήλ) θα τσεκάρουν οι ομάδες που θα εξασφαλίσουν καλύτερη διαφορά πόντων στις δύο αναμετρήσεις.

Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης (Νίζνι, Αντβέρπ) παίζουν μεταξύ τους, με τους Ρώσους να έχουν αποκλείσει στον προηγούμενο γύρο την Βενέτσια και τους Βέλγους την Μούρθια.

Ο άσος έχει τον πρώτο λόγο αλλά μέχρι εκεί. Ούτε χάντικαπ, ούτε… τίποτα.

Η πανάκριβη φέτος Χάποελ απέκλεισε με ευκολία στους «16» την Νεπτούνας, ενώ η Τενερίφη (πήρε τον τίτλο το 2017 στο «σπίτι» της) με επιβλητική εμφάνιση στο Game 2 πέταξε εκτός συνέχειας τον Προμηθέα Πατρών.

Η Μπάμπεργκ του 34χρονου Ιταλού προπονητή Φεντερίκο Περέγκο (από το 2014 στο επιτελείο των Γερμανών) απέκλεισε στις λεπτομέρειες την Μπάνβιτ και η αλήθεια είναι ότι διανύει την καλύτερη περίοδό της από το ξεκίνημα της σεζόν (μετράει 11 κολλητές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις – Μπουντεσλίγκα, Τσάμπιονς Λιγκ αλλά στο Κύπελλο Γερμανίας – νίκησε στον τελικό την Αλμπα Βερολίνου).

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ του Λούκα Μπάνκι (μέχρι τον περασμένο Ιούνιο καθόταν στον πάγκο της Μπάμπεργκ) άφησε εκτός διοργάνωσης τον ΠΑΟΚ και στα 11 τελευταία παιχνίδια της έχει ρεκόρ 10-1 (η μοναδική ήττα που δεν χάλασε κανέναν είναι αυτή στη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με έναν πόντο). Ο βασικός σέντερ της Μπάμπεργκ, Ρούμπιτ και ο αναπληρωματικός πλέι μέικερ Χίκμαν ταλαιπωρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από υψηλό πυρετό, όμως σήμερα αναμένεται να… εμφανιστούν κανονικά στο παρκέ.

Η Ναντέρ (προπονητής της τα… τελευταία 32 χρόνια ο Πασκάλ Ντοναντιέ, πρόεδρος εδώ και 40 χρόνια ο πατέρας του Ζαν και GM τα δύο τελευταία χρόνια ο δεύτερος γιος της οικογένειας, Φρεντερίκ!) παίζοντας σπουδαία άμυνα στα δύο ματς με την Μπεσίκτας, απέκλεισε τους Τούρκους. Οσο για την Βίρτους, έχει βελτιωθεί σε όλους τους τομείς από την ημέρα που ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας Σάσα Τζόρτζεβιτς ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία (στις 10 Μαρτίου αντικατέστησε τον Στέφανο Σακριπάντι), με την ομάδα από την Μπολόνια να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στη Λε Μαν.

Πάμε στο δια ταύτα και στο τι θα μπει στο παιχνίδι μας. Δύο άντερ. Σε Γερμανία και Γαλλία.

Κι αυτό, γιατί τόσο η ΑΕΚ όσο και η Βίρτους Μπολόνια (στη νέα εποχή Σάσα Τζόρτζεβιτς) παίζουν… φανατικά άμυνα στα κρίσιμα παιχνίδια κι αυτό περιμένω να δω ξανά σήμερα που η μπάλα θα «καίει».

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης