1700

Κώστας Ζαφείρης

Χαμηλά για τα δεδομένα του…

Καλημέρα σε όλους… Το σημερινού μενού στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί… αντιτουριστικό! Οχτώ ματς έχουμε στη διάθεσή μας και λίγες ώρες πριν το τζάμπολ, το χέρι δεν λέει να πάει σε κάποιο σημείο.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι έστω και στο φινάλε της μελέτης, βρέθηκε ο παίκτης που θα ακολουθήσω στη σημερινή (3η) ημέρα του Μουντομπάσκετ.

Αυτός, είναι ο νατουραλιζέ γκαρντ της Πολωνίας, Ει Τζέι Σλότερ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2014 είχε προσγειωθεί (και) στη χώρα μας για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τα τελευταία χρόνια έβγαλε το ψωμί του στη Γαλλία (πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Βιλερμπάν), ενώ από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Ισπανία με τα χρώματα της Μπέτις που επέστρεψε στα σαλόνια της ACB.

Στο πρώτο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου (στο πλαίσιο του Α’ ομίλου) η Πολωνία νίκησε με άνεση την Βενεζουέλα (80-69), με τον 32χρονο σκόρερ από το Κεντάκι να μένει χαμηλά για τα δεδομένα του (7 πόντους με 3/8 σουτ σε 29,5 λεπτά συμμετοχής). Το σημερινό παιχνίδι με την Κίνα (ο νικητής θα αγκαλιάσει την πρωτιά του γκρουπ) είναι σαφώς πιο απαιτητικό για τους Πολωνούς, οι οποίοι θα χρειαστούν μεγαλύτερη βοήθεια από τον Σλότερ.

1,80 πληρώνει να τελειώσει το ματς διψήφιος. Θα τον στηρίξω…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης