1700

Μάκης Μηνδρινός

Οδηγός είναι πάντα οι αποδόσεις

Καλό μήνα και καλή επιστροφή στους τελευταίους αδειούχους του καλοκαιριού! Τα κεφάλια μπαίνουν σιγά σιγά μέσα, αρχίζουμε να μπαίνουμε κανονικά και με το νόμο σε ρυθμούς σεζόν. Ηδη φτάσαμε στην πρώτη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, ακολουθούν άλλες δύο μέχρι το τέλος της χρονιάς: μία μέσα Οκτώβρη και μία μέσα Νοέμβρη. Και συνήθως μετά την πρώτη διακοπή για τις Εθνικές, αρχίζει και το… κανονικό στοίχημα.

Οι μεταγραφές τελείωσαν, η εικόνα από τις ομάδες αρχίζει να διαμορφώνεται, οπότε έχουμε περισσότερα στοιχεία στα χέρια μας. Από την άλλη, βέβαια, ξεκινάνε και οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα τα δούμε όλα αυτά στην πορεία.

Το Σ/Κ έκλεισε σαν να μην έπαιξα. Η Λιντς μου το… χρωστούσε από το Λιγκ Καπ με τη Στόουκ! Και στη μία περίπτωση (Στόουκ) και στην άλλη (Σουόνσι) αποδείχθηκε πως όσο καλή κι αν είναι μια ομάδα (η Λιντς στην προκειμένη) δεν γίνεται να «παίζουν» τόσο μεγάλες αποδόσεις όταν πρόκειται για μικρές κατηγορίες Αγγλίας.

Ο μπουκ προκαλεί από ‘κει και πέρα είναι στο χέρι σου αν θα δεχτείς την πρόκληση ή αν θα προχωρήσεις παρακάτω. Μπράντφορντ και Μέιντστοουν δεν τα κατάφεραν, ειδικά η πρώτη ήταν πολύ κακή αμυντικά και έχασε δίκαια. Υπήρχαν στιγμές, μάλιστα, που η άμυνά της (για κάποιο λόγο) ανέβαινε στη… σέντρα!

Σήμερα έχει Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο συν το Λιγκ Τρόφι, για το οποίο έχουμε πει και στο παρελθόν ότι σ’ αυτή τη φάση που είναι τώρα (όμιλοι) δεν ασχολούνται ούτε οι προπονητές καλά-καλά.

Ο κόσμος δεν πηγαίνει γήπεδο, πολλοί προπονητές δεν κάθονται καν στον πάγκο, ενώ η ειδησεογραφία είναι… ανύπαρκτη. Οπότε προς το παρόν δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξω.

Πριν περάσουμε στα λίγα που έχουμε να πούμε, υπενθυμίζω τη σύναξή μας! Το Σάββατο το βραδάκι (07/09) σάς περιμένουμε στα «Πεύκα», Χαϊμαντά 34, στην Πεύκη. Εκεί δηλαδή που μαζευόμαστε κάθε χρόνο.

Ανήμερα των γενεθλίων του Betsellers ελάτε να πιούμε κάνα κρασάκι και να τσιμπήσουμε. Περιμένουμε και νέο αίμα, εκτός από τους κλασικούς-σταθερούς που βλέπουμε κάθε χρόνο και πλέον είναι η παρέα μας. Μία χάρη μόνο, εφόσον θα έρθετε να μας στείλετε ένα mail στο  [email protected] για να μετρηθούμε, να ξέρουμε πόσοι περίπου θα είμαστε ώστε να κανονίσουμε με το μαγαζί.

Νάσιοναλ Λιγκ

Τρία ματς μου άρεσαν περισσότερο «διαβάζοντας» την κατηγορία: η Χάλιφαξ στην Τσέστερφιλντ, η Νοτς Κάουντι κόντρα στη Σόλιχαλ και η πρωτοπόρος Γουόκινγκ που υποδέχεται την Τόρκι. Και στα τρία σημεία η απόδοση σε σχέση με χθες έπεσε. Και έπεσε τόσο που πλέον ο καθένας αποφασίζει αν αξίζει να παίξει.

Στο Τσέστερφιλντ – Χάλιφαξ, για τους γηπεδούχους τα έχουμε ξαναπεί: ένα από τα φαβορί για άνοδο που μετά από 8 αγωνιστικές είναι η μία από τις δύο ομάδες της Νάσιοναλ Λιγκ που δεν έχει τρίποντο! ΟΚ, κάποια στιγμή θα κερδίσει.

Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή η Τσέστερφιλντ δεν είναι καλά. Και από τη στιγμή που δεν είναι καλά, δεν περιμένω να κερδίσει μόνο και μόνο με το όνομά της και με το –όντως- καλό υλικό της. Υποδέχεται τη Χάλιφαξ, που είναι μία από τις εκπλήξεις έως τώρα. Είναι δεύτερη στη βαθμολογία, έρχεται από τρεις σερί νίκες και είναι πολύ καλά και ψυχολογικά.

Η λογική λέει ότι αργότερα μέσα στη σεζόν θα «διορθωθεί» η βαθμολογία: ούτε η Χάλιφαξ θα είναι τόσο ψηλά ούτε η Τσέστερφιλντ τόσο χαμηλά. Μέχρι τότε όμως… Το διπλό χθες ήταν στο 3,50+, τώρα είναι με το ζόρι στο 3,25. Προέκυψε και μια σημαντική απουσία στους φιλοξενούμενους. Στο ματς αυτό σίγουρα δεν θα έπαιζα άσο (γιατί πολύ απλά δεν αξίζει στην απόδοση αυτή).

Αν το διπλό έμενε ψηλά ίσως έπαιρνα το ρίσκο, έστω κι αν είναι ένα ματς που έχει πολύ Χ.

Η Νοτς Κάουντι υποδέχεται τη Σόλιχαλ. Για τη Σόλιχαλ είχαμε πει κάποια στιγμή που ήταν πρωτοπόρος ότι αργά-γρήγορα θα έρθει και αυτή στα… φυσιολογικά της. Το φυσιολογικό για τη Σόλιχαλ είναι να διεκδικεί μια θέση στα πλέι οφ και όχι την απευθείας άνοδο.

Πλέον έρχεται από τρεις σερί ήττες πληρώνοντας κυρίως τις αμυντικές της αδυναμίες. Όχι ότι η Νοτς Κάουντι πετάει. Εχει πολλά σκαμπανεβάσματα έως τώρα κάτι φυσιολογικό, αν αναλογιστούμε ότι έπεσε φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Νάσιοναλ Λιγκ και ότι έγιναν πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Στο 2,40 πλέον ο άσος, άνοιξε λίγο παραπάνω.

Για το Γουόκινγκ – Τόρκι δεν έχουμε να πούμε πολλά. Η Γουόκινγκ ήδη μας έχει πληρώσει καθώς οι μπουκ την υποτίμησαν περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. Είναι σούπερ φορμαρισμένη με έξι σερί νίκες και τη δεδομένη χρονική περίοδο «πετάει». Όχι, δεν πιστεύω ότι θα συνεχίσει σ’ αυτούς τους ρυθμούς. Οσο όμως είναι καλά και μας τη δίνουν καθαρό αουτσάιντερ, αξίζει να την εμπιστευόμαστε.

Οντως, λοιπόν, η Γουόκινγκ μέχρι χθες ήταν αουτσάιντερ στο εντός έδρας με την Τόρκι (που δεν ενθουσιάζει), όμως πλέον αναμενόμενα έχει γυρίσει φαβορί. Και η απόδοση είναι απλά σωστή.

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά ξεχωρίζει το Κινγκς Λιν – Αλφρετον. Είναι η δεύτερη και η τρίτη της βαθμολογίας, πίσω από τη Γιορκ.

Και ΟΚ, η Αλφρετον πάνω-κάτω το περιμέναμε ότι θα είναι καλή φέτος, ότι θα χτυπούσε πλέι οφ. Η νεοφώτιστη Κινγκς Λιν είναι η μεγάλη έκπληξη αν και ίσως να θυμάστε ότι είχαμε πει στα αφιερώματα πως ίσως κάνει πολλές ζημιές. Από σερί νίκες προέρχονται οι δύο ομάδες, έχω την αίσθηση όμως ότι το συγκεκριμένο ματς η Αλφρετον δεν θα το χάσει.

Στο 3,30 είναι το διπλό, έχει φυσικά και Χ.

Στο Νότο, στη χθεσινή μελέτη είχα κυκλώσει το Κόνκορντ – Μπρέιντρι. Βασικά ήταν το ματς που είχα ξεχωρίσει και θα ήταν στο παιχνίδι μου. Πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει καλά διεκδικώντας πλέι οφ. Με τη διαφορά ότι αυτή τη στιγμή η Μπρέιντρι βγάζει περισσότερη σιγουριά.

Ξενέρωσα σήμερα όταν είδα ότι το διπλό του 4,15 (!) έπεσε στο 3,40. Στο 4,15 υπήρχε ξεκάθαρο λάθος, στο 3,40 δεν νομίζω ότι μιλάμε πλέον για ευκαιρία.

Με λίγα λόγια, εγώ προσωπικά είμαι στο No Bet στο μεσοβδόμαδο. Οι μπουκ μας πρόλαβαν και δεν έχω καμία διάθεση να παίξω μόνο για να παίξω. Το Σ/Κ έχουμε μόνο μικρές κατηγορίες, Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ έχουν διακοπή.

Τα λέμε κανονικά την Παρασκευή!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος