1685

Μάκης Μηνδρινός

Στο Τσάμπιονς Λιγκ η λάμψη, στη Λιγκ 2 το στοίχημα

Χαιρετώ! Όπως λέγαμε και με τους Γιάννηδες (τον bluebet και τον vagias) στη Σέριφο, θα μπορούσαν να έχουν γίνει πολλές ομορφιές το Σάββατο. Μπρίστολ Σίτι, Νότιγχαμ, Μπρίστολ Ρόβερς ακόμα και η μικρούλα Μπρέιντρι έκανε το μπαμ. Από την άλλη, πώς να ανοιχτείς με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν αρχίσουν τα ματς; Δεν είμαι αχάριστος, ένα ματς έβλεπα πολύ, αυτό έπαιξα, ήρθε δικαιότατα (καλύτερη η Νότιγχαμ, είχε –μεταξύ άλλων- και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο), πάμε παρακάτω.

Για το Σ/Κ που πέρασε θα μπορούσα να γράψω ολόκληρη στήλη και με τα αγωνιστικά (Εθνική Ισπανίας στο μπάσκετ για παράδειγμα) και με τα στοιχηματικά (τρομερά τα όσα έγιναν στο Μπρέσια – Μπολόνια τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον γίγαντα Μιχαΐλοβιτς) και με τα προσωπικά (για πρώτη φορά έτρεξα αγώνα δρόμου με… 9 μποφόρ).

Αυτό που επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά είναι ότι το Betsellers βρίσκεται παντού! Ακόμα και στη Σέριφο, μέσα Σεπτέμβρη, τέλος σεζόν! Με τον vagias ανανεώσαμε το ραντεβού για τη σύναξη στη Θεσσαλονίκη, με τον bluebet ελπίζω για του χρόνου το καλοκαίρι στην πολύ όμορφη Σέριφο.

Πάμε στα φρέσκα. Σέντρα σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ απόψε, αλλά και εμβόλιμες αγωνιστικές σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 Αγγλίας.

Ουσιαστικά μπαίνουμε σε κανονικούς φθινοπωρινούς στοιχηματικούς ρυθμούς, με τα πρωταθλήματα να έχουν διανύσει τα πρώτα μέτρα της σεζόν και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ανοίγουν και αυτές την αυλαία τους. Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Τσάμπιονς Λιγκ

Απόψε τα δύο νωρίς είναι τα Ιντερ – Σλάβια Πράγας και Λυών – Ζενίτ.

Κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον στο ματς του Μιλάνου, η Ιντερ προφανώς είναι το φαβορί. Στο άλλο μεγάλη προσοχή! Η Λυών δέχεται εύκολα γκολ, η Ζενίτ δεν είναι καμιά πρωτάρα, εδώ νομίζω ότι οι μπουκ αδικούν λίγο τους Ρώσους.

Στα υπόλοιπα σημερινά, μεγάλο ματς στο «Σαν Πάολο» ανάμεσα σε Νάπολι και Λίβερπουλ αλλά και στη Γερμανία με το Ντόρτμουντ – Μπαρτσελόνα.

Είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσουν τα ματς με τον μεγαλύτερο τζίρο στις στοιχηματικές εταιρίες, θα πέσει ο κόσμος με τα μούτρα στα ονόματα, στα over, κ.λπ. Τη φιλοσοφία μας εδώ τη γνωρίζετε καλά όλα αυτά τα χρόνια. Σε ματς που οι μπουκ μπορούν να διαβάσουν καλύτερα από σένα, κάνεις ένα βήμα πίσω και τα βλέπεις δίχως στοιχηματικό άγχος.

Ας έρθουν ό,τι θέλουν!

Από τα άλλα ματς της ημέρας, θα στεκόμουν λίγο παραπάνω στο Τσέλσι – Βαλένθια. Αρχίζει και αποδίδει αυτό που θέλει να περάσει ο Λάμπαρντ στην Τσέλσι, αυτό που είδαμε και πέρσι σε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στη Ντέρμπι. Πολλοί πιτσιρικάδες παίρνουν την ευκαιρία και δείχνουν να ανταπεξέρχονται.

Τα έως τώρα ματς της Τσέλσι χαίρεσαι να τα βλέπεις, είναι πολύ ελκυστικό στο ουδέτερο μάτι αυτό που παρουσιάζουν οι «μπλε». Ωραία μπάλα, γρήγορο ποδόσφαιρο επιθετικά, αλλά και κάμποσες αδυναμίες πίσω. Ολες οι ομάδες που έχουν μικρό μέσο όρο ηλικίας είναι λογικό να έχουν σκαμπανεβάσματα, ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Το ίδιο βλέπουμε και θα βλέπουμε και με την Τσέλσι.

Τώρα δείχνει να είναι καλά: έριξε 5 στη Γουλβς εκτός έδρας, η ψυχολογία της είναι καλή και πετυχαίνει τη Βαλένθια σε ένα εντελώς ανάποδο μομέντουμ. Εφαγε 5 από τη Μπαρτσελόνα, εσωστρέφεια, γκρίνια και γενικά προβληματισμός. Μέχρι χθες το over ήταν σε απόδοση αουτσάιντερ και ήταν ξεκάθαρα λάθος. Πλέον έχει γυρίσει φαβορί. Οποιος θέλει να ρισκάρει λίγο παραπάνω μπορεί να ψάξει το συνδυαστικό άσος και όβερ, στο 2,88.

Στα της Τετάρτης, τα Παρί – Ρεάλ και Ατλέτικο – Γιούβε είναι τα πιο εμπορικά και αυτά που έρχονται ό,τι θέλετε. Αν έπρεπε να αποκλείσω ένα σημείο στο Ατλέτικο – Γιούβε θα ήταν το διπλό, όμως οι μπουκ έχουν βγάλει αποδόσεις με… μοιρογνωμόνιο.  Για το ματς του Ολυμπιακού με την Τότεναμ περιμένω να δω την προσέγγιση από τον Μαρτίνς.

Τα έως τώρα δείγματα του Πορτογάλου είναι ότι πρόκειται για έναν προπονητή που ξέρει να διαβάζει εξαιρετικά τα παιχνίδια. Περιμένω, λοιπόν, από τον Ολυμπιακό να έχει πολύ υπομονή στο παιχνίδι του και να πάρει τα λιγότερα δυνατά ρίσκα. Και ας παίζει εντός έδρας. Αν παρασυρθεί και ανοίξει λίγο παραπάνω το ρυθμό από αυτό που πρέπει, θα την πατήσει.

Η Τότεναμ είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη στη γρήγορη μεταφορά από την άμυνα στην επίθεση και ειδικά όταν παίζει ο Σον ο κίνδυνος είναι δύο φορές μεγαλύτερος.

Οντως η Τότεναμ δεν είχε ξεκινήσει τόσο καλά τη σεζόν, οι εμφανίσεις της πριν από τη διακοπή δεν τρόμαζαν. Όμως, στο πρώτο παιχνίδι μετά τη διακοπή, έκανε την καλύτερη της εμφάνιση, συντρίβοντας την Κρίσταλ Πάλας.

Δεν είναι το σκορ (4-0) που στέκομαι, όσο η εμφάνιση. Και επειδή όλα σ’ αυτή τη ζωή έχουν μια εξήγηση, ήταν η πρώτη φετινή συμμετοχή του δεξιού μπακ Οριέ. Ο Οριέ είναι ο μοναδικός έτοιμος καθαρός δεξιός μπακ που έχει η Τότεναμ, μετά την πώληση του Τρίπιερ στην Ατλέτικο. Δεν λέω ότι ο Οριέ είναι ο καλύτερος δεξιός μπακ της Ευρώπης. Λέω, όμως, ότι είναι απολύτως απαραίτητος στην Τότεναμ, με τον τρόπου που αυτή αναπτύσσεται.

Μόνο στιγμιότυπα να δείτε από το Τότεναμ – Πάλας θα διαπιστώσετε ότι η μπάλα περνούσε σχεδόν πάντα από τα πόδια του.

Για να καταλήξουμε: ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει πολύ, να έχει υπομονή και να είναι τυχερός. Και γνώμη μου είναι ότι ακόμα και η ισοπαλία είναι μια χαρά αποτέλεσμα.

Τα του Γιουρόπα Λιγκ δεν τα έχω τσεκάρει ακόμα, θα τα δω αύριο και την Πέμπτη και αν προκύψει κάτι θα το δούμε είτε με update είτε με νέα στήλη.

Λιγκ 1

Πολύ λίγα πράγματα. Εκανα μια σκέψη για την Μπέρτον στο Πόρτσμουθ. Η Πόρτσμουθ δεν ξεκίνησε καλά, έχει τα κλασικά προβλήματα που βλέπουμε κάθε χρόνο. Μεγάλο όνομα, βαριά φανέλα, τεράστια πίεση. Μόλις μία νίκη σε 5 ματς, ψάχνει να βρει ρυθμό. Από την άλλη, τη Μπέρτον την κοιτάζω σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Κυρίως σε εκτός έδρας παιχνίδια και όταν είναι αουτσάιντερ. Της αρέσει να παίζει με τη στάμπα του αουτσάιντερ, τη βολεύει να παίζει εκτός έδρας. Υπό αυτές τις συνθήκες το 4,33 του διπλού μπορεί να συζητηθεί.

Λιγκ 2

Το Καρλάιλ – Φόρεστ Γκριν είναι το μοναδικό ματς στο μεσοβδόμαδο που υπάρχουν πραγματικά όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει ποντάρισμα.

Και φόρμα και απόδοση και αγωνιστική κατάσταση. Η Καρλάιλ έχει θέματα εντός έδρας. Με το ζόρι κερδίζει εντός έδρας, μόνο μία νίκη έχει στο σπίτι της και αυτή στην πρεμιέρα. Από τότε, σε τρία δύσκολα ματς δεν πήρε τρίποντο (0-2 από Μάνσφιλντ, 2-2 με Σάλφορντ και 1-3 από Εξετερ). Μια καλή δικαιολογία ήταν ότι όντως οι αντίπαλοί της ήταν δυνατοί.

Από την άλλη, και η Φόρεστ Γκριν δυνατή είναι! Και πολύ καλή στο να σου «κλέψει» αποτέλεσμα. Δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της, αλλά έχει μάθει να παίρνει αυτό που θέλει. Στο 3,10 προφανώς γίνεται κουβέντα, το σετ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ισορροπημένο.

* Αν έπαιζα ένα φαβορί θα ήταν η Σκάνθορπ η οποία υποδέχεται την Ολνταμ.

Νομίζω εύκολα-δύσκολα θα κερδίσει. Καμία ευκαιρία πάντως στο 2,05 του άσου.

Είπαμε πολλά, μιλήσαμε και για Τσάμπιονς Λιγκ και για τις εμβόλιμες στις Αγγλίες, αλλά ουσιαστικά ένα ματς βγάζει η σούμα: τη Φόρεστ Γκριν. Αν έπαιζα μια δυάδα θα ήταν η Τσέλσι (στο άσο και όβερ) και η Σκάνθορπ. Αλλά δεν θέλω να παίξω παρολί. Ο καθένας αποφασίζει τι θα βάλει στο παιχνίδι του! Τα λέμε ξανά την Πέμπτη αν προκύψει κάτι στο Γιουρόπα Λιγκ, διαφορετικά την Παρασκευή με την ανάλυσή μας για τα ματς του Σ/Κ.

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος