1675

Μάκης Μηνδρινός

Πρώτο σύστημα της σεζόν

Χαιρετώ! Τρομερό Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα! Τρομερό! Εξω Τότεναμ, έξω Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έξω Γουέστ Χαμ, έξω Μπόρνμουθ. Στα πέναλτι η Γιουνάιτεντ και η Γουλβς. Ολες αυτές Πρέμιερ Λιγκ. Η Τότεναμ έδινε 1,27, η Γιουνάιτεντ 1,08, η Μπόρνμουθ 1,70, η Γουέστ Χαμ 1,45, η Γουλβς 1,55, η Σέφιλντ Γιουν. 1,57. Ωραία πράγματα. Προφανώς πέρασαν και φαβορί, κάποια εύκολα κιόλας.

Με τόσες εκπλήξεις λοιπόν, το ζητούμενο ήταν η έμπνευση. Προσωπικά την είχα στον προηγούμενο γύρο, δεν την είχα τώρα. ΟΚ, η Ρέντινγκ δεν έχασε, ισοφάρισε στα βαθιά χασομέρια και είχα μία επιστροφή. Η Νότιγχαμ όμως έχασε πολύ εύκολα, ενώ οι Ντονς πάλεψαν πολύ, έχασαν κάμποσες ευκαιρίες, όμως η εικόνα τους πίσω ήταν προβληματική.

Πάμε παρακάτω, έχουμε γεμάτο κουπόνι μπροστά μας, αρκετά ματς στην πρώτη διαλογή, που σημαίνει ότι η χημεία θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο.

Πρέμιερ Λιγκ

Μεγάλο ματς τη Δευτέρα, η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Αρσεναλ. Αστειευόμουν προχθές το βράδυ που έβλεπα το Ρόμα – Αταλάντα και αναρωτιόμουν τι έχω να τραβήξω μέχρι το τέλος της σεζόν αν Σεπτέμβρη μήνα οι τρεις ομάδες μου, Γιουνάιτεντ-Μπαρτσελόνα-Ρόμα, έχουν τέτοια εικόνα.

Μιλάμε ότι έχουν πονέσει τα μάτια μου, δεν αντέχω πλέον να δω ολόκληρο παιχνίδι τους! Εχει πολλά θέματα η Γιουνάιτεντ, ο Σόλσκιερ σήμερα είναι αύριο δεν είναι, υπάρχουν φήμες για Αλέγκρι, γενικά «μια ωραία ατμόσφαιρα». Ακόμα κι αν παίζεις με αλλαγές, δεν γίνεται να δυσκολεύεσαι τόσο πολύ να κερδίσεις τη Ρότσντεϊλ. Δεν μπορώ να πω όχι σε όποιον παίξει Αρσεναλ στο 3,00+.

Από την άλλη, εμείς να μαζευτούμε, κάνα γκολάκι το βάζουμε στην άμυνα της Αρσεναλ.

Τότεναμ – Σαουθάμπτον: Ούτε η Τότεναμ είναι καλά. Δεν είναι μόνο το αγωνιστικό, φέτος η Τότεναμ δεν βγάζει την υγεία που έβγαζε τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να είναι η ιδέα μου, αυτό θα φανεί προσεχώς, δεν γίνεται να το πούμε με σιγουριά από τώρα.

Μετά την ήττα, λοιπόν, από τη Λέστερ ήρθε και ο αποκλεισμός-σοκ στο Λιγκ Καπ από την μικρούλα Κόλτσεστερ, στα πέναλτι. Κι ας έπαιξε με πολλές αλλαγές. Δεν ξέρω αν το έχουμε καταλάβει αλλά η Τότεναμ έως τώρα σε 8 επίσημα παιχνίδια νίκησε μόνο την Αστον Βίλα (θυμάστε πως, με ανατροπή και με τα χίλια ζόρια) και την Κρίσταλ Πάλας, όπου ήταν μακράν η καλύτερη φετινή της εμφάνιση.

Με λίγα λόγια, η Τότεναμ αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι για κόντρα. Συν ότι ακολουθεί το μεγάλο ματς με τη Μπάγερν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Σαουθάμπτον προέρχεται από σπουδαία νίκη στο ντέρμπι με την Πόρτσμουθ, σε ματς που έπαιξε με αρκετά προσεκτική ενδεκάδα. Φέτος δείχνει καλύτερη σε σχέση με πέρσι και αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι μετά την ήττα της πρεμιέρας με την Μπέρνλι (3-0, με το σκορ να την αδικεί) μετράει τέσσερα σερί διπλά χωρίς να δεχθεί γκολ: 0-2 στο Μπράιτον, 0-1 στη Φούλαμ (Λιγκ Καπ), 0-1 στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και 0-4 στο Πόρτσμουθ (Λιγκ Καπ).

Θα μου πεις «εύκολα» ματς. Στέκομαι περισσότερο στον τρόπο που τα προσεγγίζει παρά στα αποτελέσματα αυτά καθ’ αυτά. Αμύνεται σωστά, έχει υπομονή, χτυπάει στην κόντρα. Δεν ξέρω αν θα νικήσει στο Λονδίνο, όμως μπορεί να τη δυσκολέψει την Τότεναμ. Και οι μπουκ προφανώς «παίζουν» με τα ονόματα (8,00 το διπλό).

Γουλβς – Γουότφορντ: Εχω γίνει ο γραφικός του χωριού με τη Γουλβς.

Αλλά όσο βλέπω ότι δεν συνέρχεται, δεν γίνεται να την προσπερνάω. Ισχύει ό,τι είπαμε και μεσοβδόμαδα. Δεν έχει το υλικό να κάνει συνεχείς αλλαγές σε Ευρώπη και Αγγλία, δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ, όλες οι ομάδες στην Αγγλία που δεν είναι μαθημένες να παίζουν Ευρώπη αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δέχομαι ότι σε κάποια ματς ήταν καλή και άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό που πήρε.

Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Ότι δεν έχει την ενέργεια που είδαμε πέρσι. Που στη μέρα της σε έτρεχε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να αντιδράσεις. Ακόμα και τα μεγάλα ονόματα, είχαν προβλήματα απέναντι στη Γουλβς. Τη Ρέντινγκ την απέκλεισε μεσοβδόμαδα στα πέναλτι, ακολουθεί η Μπεσίκτας και σκάει και η Γουότφορντ, σε ένα ντέρμπι τελευταίος-προτελευταίος, ανάμεσα στις μόνες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που δεν έχουν ακόμα τρίποντο.

Προφανώς ούτε η Γουότφορντ είναι στα καλύτερά της. Αλλιώς δεν θα ήταν τελευταία και δεν θα άλλαζε και προπονητή. Το 8-0 από τη Σίτι δεν χωνεύεται εύκολα, παρ’ όλα αυτά μια μίνι αντίδραση την είδαμε στο μεσοβδόμαδο του Λιγκ Καπ με τη Σουόνσι (2-1). ΟΚ, ομάδα μικρότερης κατηγορίας η Σουόνσι, όμως είπαμε, ζητούμενο ήταν αρχικά η αντίδραση.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν όντως η Γουότφορντ ξυπνάει ή αν βρήκε και τα έκανε απέναντι στη Σουόνσι. Με βάση τα δεδομένα όμως, το διπλό παραείναι ψηλά (4,75). Ή, ανάποδα, για ομάδα που δεν έχει νίκη ακόμα, το 1,85 παραείναι μικρό.

Κρίσταλ Πάλας – Νόριτς: Όπως γράφω και στη σημερινή Kingbet, η Νόριτς είναι από τις ομάδες που έχουν ακουστεί πολύ μέχρι τώρα.

Και για το γεγονός ότι παίζει επιθετικά και χαίρεται ένας ουδέτερος να τη βλέπει, αλλά φυσικά και επειδή έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι. Είναι αλήθεια ότι η Νόριτς ίσως θα μπορούσε να έχει παραπάνω βαθμούς με βάση τις εμφανίσεις της, από την άλλη όμως είχε και δύσκολο πρόγραμμα. Και όσο ήταν 0-0 το ματς στο Μπέρνλι την προηγούμενη αγωνιστική έχασε ευκαιριάρα να προηγηθεί.

Τώρα πηγαίνει στο Λονδίνο, με την Κρίσταλ Πάλας να μη με έχει πείσει ακόμα.

Εχει πολλά σκαμπανεβάσματα μέχρι τώρα και δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να την εμπιστευθείς. Κοίτα, για παράδειγμα, την προηγούμενη αγωνιστική. Προηγείται της Γουλβς, με 10 η αντίπαλος, λες αυτό ήταν, το πήρε το τρίποντο. Και τρώει γκολ στις καθυστερήσεις, πετώντας δύο βαθμούς! Γενικά η Πάλας μέσα στο 2019 έχει μόλις 6 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και οι δύο εξ αυτών ήταν στο Κύπελλο… Στο 3,80 το διπλό.

 Τσάμπιονσιπ

Για μία ακόμα φορά οι μπουκ μας παρουσιάζουν τη Λιντς λες και είναι η Μπάγερν. Τσάρλτον – Λιντς το ματς, με τον άσο στο 6,50 και το διπλό στο 1,50. Δεν υπάρχουν αυτές οι αποδόσεις. Ας το παιχνίδι ήταν πριν από τη διακοπή των Εθνικών ομάδων θα πήγαινα στην κόντρα, η απόδοση προκαλεί. Τώρα, δέχομαι ότι η Τσάρλτον δεν είναι στα καλύτερά της, έρχεται από προβληματικές εμφανίσεις.

Χωρίς όμως και πάλι, αυτό να δικαιολογεί την τόσο μικρή απόδοση του διπλού.

Ανάποδα περίμενα το σετ στο ΚΠΡ – Γουέστ Μπρομ. Προφανώς οι μπουκ έχουν φοβηθεί το καλό σερί που τρέχει η ΚΠΡ (τέσσερις σερί νίκες) και το γεγονός ότι βρίσκεται εντός ζώνης πλέι οφ. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η ΚΠΡ είναι από τις ομάδες που εκμεταλλεύτηκαν καταστάσεις, βρήκαν φόρμα και βρέθηκαν στα ψηλά χωρίς όμως να μπορούν σε βάθος χρόνου να παραμείνουν εκεί.

Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που θα φανεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όντως ο Γουόρμπαρτον κάνει καλή δουλειά στην ΚΠΡ αλλά και ότι το υλικό της Λονδρέζας δεν είναι για τόσο ψηλά. Εξάλλου, εντός έδρας έχει παίξει με την ουραγό Χάντερσφιλντ (1-1), την Σουόνσι (έχασε 1-3), τη 19η Γουίγκαν (3-1 με ανατροπή) και την 21η Λούτον (3-2). Και στο Λιγκ Καπ ήρθε 3-3 με την Μπρίστολ Σίτι και έχασε 0-2 από την Πόρτσμουθ.

Με λίγα λόγια οι νίκες της ήταν κόντρα σε ομάδες στα μέτρα της.

Η Γουέστ Μπρομ, ανεξάρτητα από αυτό που φαίνεται στη βαθμολογία, δεν είναι στα μέτρα της. Είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο και η μοναδική αήττητη ομάδα στην Τσάμπιονσιπ. Θυμάστε ότι την προηγούμενη αγωνιστική την κόντραρα στο εντός με τη Χάντερσφιλντ και όντως για ένα ημίχρονο φτάσαμε κοντά (1-2).

Μόνο που στο β’ είδαμε την καλύτερη φετινή Γουέστ Μπρομ, με την ανατροπή να έρχεται με… συνοπτικές διαδικασίες (4-2). Επίσης, έχω αναφέρει και παλαιότερα ότι ψήνομαι να παίζω την Γουέστ Μπρομ του Μπίλιτς εκτός έδρας και όχι τόσο εντός. Στο 2,70 το διπλό.

Λιγκ 1

Εδώ δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον. Στοιχηματικά είναι μακράν η χειρότερη από τις Αγγλίες οπότε πάμε παρακάτω χωρίς πολλά πολλά.

Λιγκ 2

Ολοι έχουν κολλήματα σ’ αυτή τη ζωή, έτσι κι εγώ έχω κόλλημα με την Κρου. Θεωρώ τρελή υπέρβαση το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο ψηλά και ουσιαστικά κάνει πρωταθλητισμό. Περίμενα νωρίτερα ότι θα αρχίσει να χάνει έδαφος, αλλά αυτή εκεί, με διαψεύδει πανηγυρικά. Ακόμα και στο προηγούμενο με τη Σάλφορντ μόλις είδα το 0-1 του ημιχρόνου, είπα «να, ήρθε η ώρα».

Και ξεκινάει στο β’ και κάνει… διαστημική εμφάνιση και τελικά περίπατο (4-1). Τώρα πηγαίνει στην έδρα της Τσέλτεναμ, η οποία επίσης είναι εντυπωσιακή. Εφτασε τις τέσσερις σερί νίκες, εντός έδρας είναι αήττητη 15 σερί ματς (11-4-0) και λέω να την ξανακοντράρω την Κρου. Εξάλλου ο άσος είναι καθαρό αουτσάιντερ (3,10).

Καρλάιλ – Ολνταμ: Στον πλανήτη Ολνταμ υπάρχει ζωή.

Ο Μάαμρια ανέλαβε και η ομάδα νίκησε 3-1 τη Μόρκαμ, φτάνοντας τα τέσσερα ματς αήττητη (είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές ισοπαλίες). Θα μου πεις, σιγά το θηρίο που σκότωσε. Δεν διαφωνώ ότι η Μόρκαμ δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλές δείγμα, από την άλλη όμως μια κάποια αλλαγή τόσο αγωνιστική όσο και ψυχολογική είναι δεδομένη. Η Καρλάιλ εξάλλου έχει σταθερά προβληματική εικόνα και ειδικά εντός έδρας έχει μόνο μία νίκη κι αυτή στην πρεμιέρα.

Σε σκέψεις για το 3,20 του διπλού.

* Υπουλο το Σουίντον – Νιούπορτ. Η Σουίντον δύο ήττες έχει φέτος στο πρωτάθλημα και ήταν αμφότερες εντός έδρας. Καλή ομάδα η Νιούπορτ, έστω κι αν εκτός έδρας αποδυναμώνεται. Σε κάθε περίπτωση το 4,33 του διπλού μάλλον αδικεί τη φιλοξενούμενη.

Νάσιοναλ Λιγκ

Τη Ρέξαμ είχα βάλει στο μάτι για κόντρα, γιατί ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι οι παίκτες είχαν ξενερώσει με την πάρτη του και ήθελαν να τον φάνε.

Ηταν και ο κόσμος υπέρ της αποχώρησής του, που σημαίνει ιδανικές συνθήκες για την Εμπσφλιτ να πάρει αποτέλεσμα. Όλα αυτά πλέον δεν έχουν κανένα νόημα γιατί από την Τετάρτη το βράδυ ο Μπράιαν Χιουζ αποτελεί παρελθόν από την ομάδα της Ουαλίας.

Βορράς/Νότος

Στο Νότο δεν έχω κάτι ιδιαίτερο. Απλά αναφέρω ότι είναι ύπουλο το Μπίλερικεϊ – Ντόρκινγκ, καθώς η φιλοξενούμενη αποδεικνύεται αρκετά ζημιάρα.

Στο Βορρά, αυτό που με απασχολεί πιο έντονα είναι το Ολτριγχαμ – Γκέιτσχεντ. Η Ολτριγχαμ ξεκίνησε με βλέψεις τη σεζόν αλλά η αλήθεια είναι ότι ελάχιστες φορές μέχρι τώρα έχει δείξει πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Μόλις τρεις νίκες σε 11 ματς και είναι πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού απ’ ό,τι στα πλέι οφ. Δέχομαι ότι εντός έδρας δεν χάνει εύκολα, από την άλλη βάζω στη ζυγαριά ότι προέρχεται από κοπιαστικό ματς μεσοβδόμαδα απέναντι στην Τσέστερ, την οποία νίκησε δύσκολα 1-0 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Η Γκέιτσχεντ είχε ρεπό μεσοβδόμαδα καθώς είχε φροντίσει από το Σάββατο να περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, συντρίβοντας την μικρούλα Ραμσμπότομ Γιουνάιτεντ (6-0). Είναι στην καλύτερή της φάση από το ξεκίνημα της σεζόν, μετρώντας 4 νίκες (χωρίς να δεχθεί γκολ) και μία ισοπαλία στα 6 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Βέβαια, και οι 4 νίκες ήταν εντός έδρας.

Εκτός έδρας έχει χάσει μόνο από τη Χέρεφορντ φέτος, στην πιο πρόσφατη έξοδό της, σε ματς που προηγήθηκε στο 62’ και το έχασε με ανατροπή στις καθυστερήσεις (2-1). Στο 3,60 είναι η Γκέιτσχεντ.

Στη σούμα. Από Πρέμιερ Λιγκ μιλήσαμε για Αρσεναλ (3,05), Σαουθάμπτον (8,00), Γουότφορντ (4,75) και Νόριτς (3,80). Από Τσάμπιονσιπ για Γουέστ Μπρομ (2,70). Λιγκ 1 τίποτα και Λιγκ 2 Τσέλτεναμ (3,10), Ολνταμ (3,20) και λίγο Νιούπορτ (4,20).

Από Νάσιοναλ και Νότο τίποτα, από Βορρά τη Γκέιτσχεντ (3,60). Ηρθε η ώρα για το πρώτο σύστημα της σεζόν: Γουέστ Μπρομ, Τσέλτεναμ και Γκέιτσχεντ σε ένα 2-3. Αν έπαιζα και ένα μονό αποδεκτό θα ήταν η Νόριτς. Αλλά έτσι όπως έχω φτιάξει το παιχνίδι μου με το τρίξι, δεν με συμφέρει να βάλω και μονό αποδεκτό. Θα χαλάσω 7 μονάδες στο σύστημα, αν βάλω και το μονό θα πάει στις 9.

Και αν πιάσω μόνο το μονό θα είμαι συνολικά χαμένος. Θα πρέπει λοιπόν ή να παίξω λιγότερα στις στήλες του συστήματος (από μία μονάδα στις δυάδες αντί για δύο) ή να μην παίξω κανένα μονό αποδεκτό. Επιλέγω το δεύτερο. Ο καθένας αποφασίζει ανάλογα με το παιχνίδι του.

ΥΓ. Σύναξη στη Θεσσαλονίκη προ των πυλών (έχουμε πει ότι θα ανέβουμε στην επόμενη διακοπή των Εθνική ομάδων, με τη σύναξη να είναι Σάββατο 12 Οκτώβρη), ραδιόφωνο επίσης προ των πυλών.

Stay tuned!

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος