1627

Μάκης Μηνδρινός

Δύο από τη Νάσιοναλ Λιγκ

Χαιρετώ! Ησυχο το μεσοβδόμαδο, δεν ασχολήθηκα καθόλου στοιχηματικά, γι’ αυτό άλλωστε και δεν ανέβηκε στήλη. Νωρίτερα, στο Κύπελλο Αγγλίας, παλέψαμε με τα θηρία. Τα δύο έκατσαν στην ισοπαλία (Σριούσμπερι – Μπράντφορντ και Γουόλσολ – Ντάρλινγκτον), ένα το χάσαμε στο γκολ (Γκέιτσχεντ – Ολνταμ) και στο άλλο η Καρλάιλ πέρασε σχετικά εύκολα από το Λονδίνο κόντρα στη Ντάλγουιτς.

Οσοι είχατε εικόνα από το συγκεκριμένο, είδατε ότι το έλεγε η ψυχούλα της της Ντάλγουιτς, απλά έπαιξε με πολύ παραπάνω ενθουσιασμό απ’ ότι έπρεπε και με λιγότερη τακτική στο παιχνίδι απ’ όσο θα έπρεπε. Ανοίχτηκε να βάλει γκολ, δέχθηκε τις αντεπιθέσεις και μετά δεν μπορούσε να ακολουθήσει, αν και μετά το 0-1 είχε δοκάρι να ισοφαρίσει.

Πάμε στα φρέσκα. Τελευταία διακοπή για τις Εθνικές ομάδες μέσα στο 2019, ολοκληρώνεται η διαδικασία των προκριματικών, την Τρίτη θα γνωρίζουμε ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο Euro μέσω προκριματικών ομίλων (υπάρχουν και οι τελικοί του Nations League). Στην Αγγλία, όπως θα δείτε το πρόγραμμα είναι λειψό. Πολύ λίγα ματς σε Λιγκ 1, λίγα παραπάνω σε Λιγκ 2, ακόμα και η Νάσιοναλ Λιγκ έχει μία αναβολή.

Πάμε να τα πάρουμε με τη σειρά.

Λιγκ 1

Μόλις 6 παιχνίδια, το ένα πιο αντιστοιχηματικό από το άλλο. Ιδιαίτερο το Τρανμίρ – Γουίκομ, το οποίο θα το ξαναδούμε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο. Δεν θα αποκλείσω εδώ η Γουίκομ να αφήσει βαθμό/ούς. Στα άλλα ματς απλά να αναφέρω ότι ακολουθούν παιχνίδια Κυπέλλου (οι επαναληπτικοί) για Γουίμπλεντον (παίζει στο Μπλάκπουλ), Ρότσντεϊλ (στην έδρα της Κόβεντρι) και Λίνκολν (στο Τζίλιγχαμ).

Λιγκ 2

Εδώ έγιναν σκέψεις για τρία παιχνίδια, για τρία διπλά: Κρόουλι – Μόρκαμ, Εξετερ – Τσέλτεναμ και Φόρεστ Γκριν – Πλίμουθ. Στο Κρόουλι – Μόρκαμ, πάνω στη λογική της αλλαγής προπονητής στη φιλοξενούμενη. Ο πρώην της Πλίμουθ, Ντέρεκ Ανταμς, ανέλαβε το δύσκολο έργο να ξεκολλήσει τη Μόρκαμ από τον πάτο της βαθμολογίας και να οδηγήσει την ομάδα στην μετά-Μπέντλι εποχή.

Δεν είναι εύκολο, ο Μπέντλι ήταν πολλά χρόνια στο σύλλογο, ήξερε τα πάντα εκεί, όμως προτίμησε τη Φάιλντ, στη Νάσιοναλ Λιγκ. Η Κρόουλι προφανώς δεν είναι για 1,90. Στη λογική της αλλαγής προπονητή/ψυχολογίας μπορεί κάποιος να δει το 4,20 του διπλού. Προσωπικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο Ανταμς θα τη βρει άμεσα την άκρη. Τη Μόρκαμ την έχω στο μυαλό μου ως μία από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας.

Οπότε θα κάνω στην άκρη…

Στο Εξετερ – Τσέλτεναμ, ο μπουκ παίζει με τις αποδόσεις και σε προκαλεί να κοντράρεις τη γηπεδούχο. Εχουμε ξαναμιλήσει για την Εξετερ, είναι μια από τις καλές ομάδες της Λιγκ 2 και βασική υποψήφια για άνοδο. Δυνατή εντός, αλλά όχι στο καλύτερο δυνατό μομέντουμ, με τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία στο πρωτάθλημα.

Η Τσέλτεναμ είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από την Εξετερ, πραγματοποιώντας μία σεζόν πολύ καλύτερη απ’ ό,τι θα περίμεναν οι περισσότεροι. Το σετ θα έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο, η αλήθεια είναι το 4,20 προκαλεί. Εστω κι αν η Εξετερ στα χαρτιά είναι σαφώς ανώτερη.

Στο Φόρεστ Γκριν – Πλίμουθ αναμετρώνται δύο υποψήφιες για την άνοδο.

Η Φόρεστ Γκριν δείχνει πιο αποφασισμένη από ποτέ να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Λιγκ 1, η Πλίμουθ ξεκίνησε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί αλλά έχει μείνει αρκετά πίσω. Η Φόρεστ Γκριν έφαγε μια δυνατή σφαλιάρα την Τρίτη στο Τρόφι, έχασε 6-0 από τη Γουόλσολ, σε ένα ματς βέβαια που έπαιξε με αλλαγές. Η Πλίμουθ έχω την αίσθηση ότι δεν ταιριάζει ως αντίπαλος στη Φόρεστ Γκριν και δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν φύγει με αποτέλεσμα.

Αυτό που με χαλάει είναι η απόδοση. Το διπλό άνοιξε πάνω από το 3,00, τώρα είναι ακριβώς εκεί, θα ήθελα κάτι παραπάνω για να κοντράρω την πρωτοπόρο.

Νάσιοναλ Λιγκ

Εδώ οι σκέψεις που έγιναν αφορούν τα Μπάρνετ – Στόκπορτ και Μπρόμλι – Χάρογκεϊτ. Συν το διπλό στο Εμπσφλιτ – Χάρτλπουλ, όμως πλέον ισορρόπησε, δεν θα αποκλείσω να γυρίσει και φαβορί η Χάρτλπουλ.

Η όποια αξία έχει χαθεί. Το Μπάρνετ – Στόκπορτ είναι πολύ ύπουλο, με το διπλό να αγγίζει το 4,00 (3,90 για την ακρίβεια). Η Μπάρνετ αποκλείστηκε στο Κύπελλο από τη Φλίτγουντ, ενώ νωρίτερα κέρδισε για πρώτη φορά μετά από 6 παιχνίδια το… μπαζάκι την Τσόρλι (ουραγός), με ανατροπή. Ούτε εκεί έπεισε με την απόδοσή της.

ΟΚ, εντός έδρας είναι παραδοσιακά σκληρή, από την άλλη όμως στα τέσσερα πιο πρόσφατα εντός νίκησε μόνο την Τσόρλι.

Ισοπαλίες με Σόλιχαλ και Γουόκινγκ και ήττα από την Μπρόμλι. Αύριο θα λείψουν 4 διεθνείς, μόνο ο ένας είναι καλή απώλεια. Στις Εθνικές ένας Κύπριος (U19, Βασιλείου, αναπληρωματικός μέσος), ένας Ιρλανδός (U21, Τζακ Τέιλορ, βασικός μέσος με 17 συμμετοχές και 4 γκολ), ένας Λετονός γκολκίπερ (U21 – αναπληρωματικός) και ένας Αλβανός (U20 – χωρίς συμμετοχές).

Η Στόκπορτ είναι ασταθής και πολλές φορές έχει αδικήσει τον εαυτό της. Ξέρει να στήνεται στα παιχνίδια, αλλά πολλές φορές δεν ψάχνει το κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα σε ματς που ήταν καλή να μην παίρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν παίξει έξυπνα και βγάλει εκτός ρυθμού την Μπάρνετ, δεν αποκλείω να φύγει με βαθμό/ούς από το γήπεδο.

Μιλάμε για δύο ομάδες που είναι ισόβαθμες…

Στο Μπρόμλι – Χάρογκεϊτ, στέκομαι στη χρονική συγκυρία που γίνεται η αναμέτρηση. H Μπρόμλι είναι στα… κόκκινα εδώ και καιρό και σιγά σιγά αρχίζει να βγάζει κούραση. Κάνει πρωταθλητισμό, είναι πρώτη στη Νάσιοναλ Λιγκ, όμως βρίσκεται και στο ενδιάμεσο των αγώνων με τη Μπρίστολ Ρόβερς στο Κύπελλο.

Στο πρώτο ματς τα έδωσε όλα, ήταν πολύ καλή, αλλά έμεινε στο 1-1. Η ρεβάνς είναι στην έδρα της την Τρίτη, μπροστά στις κάμερες (πάει για sold out, έχουν ήδη πωληθεί πάνω από 2000 εισιτήρια), με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε μια περίοδο που έτσι κι αλλιώς έχει αρχίσει να βγάζει κούραση (μία νίκη στα τέσσερα τελευταία στη Νάσιοναλ Λιγκ), δεν θα αποκλείσω και κάποιες αλλαγές να γίνουν και να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της το Κύπελλο.

Η Χάρογκεϊτ για δεύτερη σερί σεζόν δείχνει ότι θα διεκδικήσει πλέι οφ. Δεν είναι και λίγο για μια ομάδα που πριν από μερικά χρόνια ήταν σταθερά στις πολύ μικρές κατηγορίες. Φέτος, μάλιστα, σε αντίθεση με πέρσι, δείχνει πιο «μαζεμένη». Πέρσι έπαιζε φουλ επιθετικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πλέον έχει βάλει περισσότερη τακτική στο παιχνίδι της και δεν είναι τυχαίο ότι έχει τις περισσότερες «καθαρές εστίες» στο πρωτάθλημα.

Και αυτή έκανε καλή προσπάθεια στο Κύπελλο απέναντι στην Πόρτσμουθ, προηγήθηκε, όμως δεν άντεξε (1-2). Στα 6 τελευταία εκτός έδρας έχασε μόνο από την Ιστλι, μετρώντας 3 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στο 3,50 είναι μια επιλογή η Χάρογκεϊτ.

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά θα ήταν βασική επιλογή η Ντάρλινγκτον στο 4,85, στην έδρα της Μπρέικλι.

Αήττητη μεν εντός η Μπρέικλι, αλλά με 4 ισοπαλίες σε 8 ματς και χωρίς νίκη στα 4 πιο πρόσφατα σε όλες τις διοργανώσεις. Σε διάστημα, μάλιστα, που έβαλε μόλις ένα γκολ. Σε αντίθετο μομέντουμ η Ντάρλινγκτον, 8 αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις, στο 6-2-0 ο απολογισμός της. Ξεκάθαρο λάθος στην απόδοση. Από την άλλη, με το Ντάρλινγκτον – Γουόλσολ να ακολουθεί (Τετάρτη) στο Κύπελλο, δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο θα είναι συγκεντρωμένη στο αυριανό και όχι στο μεσοβδόμαδο που ακολουθεί.

Είναι ματς – πρόκληση αυτό της Τετάρτης για τη Ντάρλινγκτον.

Στη σούμα. Με δύο ματς θα πορευθώ και τα δύο από τη Νάσιοναλ Λιγκ. Στόκπορτ και Χάρογκεϊτ. Χαλαρά πάμε, δεν βοηθάει το πρόγραμμα για περισσότερα. Μεσοβδόμαδα έχουμε Κύπελλο και μετά επιστρέφουμε σε κανονικούς ρυθμούς. Όχι μόνο αυτό, αλλά πάμε και σερί. Μετά δεν υπάρχουν άλλες Εθνικές ομάδες, μέχρι τον Μάρτη χωρίς σταματημό.

Νέα στήλη κανονικά την Τρίτη.

ΥΓ. Στη μεσοβδόμαδη Kingbet η στήλη μου είχε μόνο Ευρωλίγκα. Και κατέληγα σε δύο επιλογές. Η μία ήταν χθες, το διπλό της Αρμάνι στη Ρωσία κόντρα στη Χίμκι με χάντικαπ 4,5 πόντων. Χάθηκε, η Αρμάνι κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο. Η άλλη είναι η σημερινή, το διπλό της Μπάγερν στη Βαλένθια. Που νόμιζα ότι θα ήταν εντελώς ισορροπημένο, αλλά η Βαλένθια της μόλις μίας νίκης και του προπονητή που είναι με το ενάμιση πόδι στην έξοδο, να δίνεται σε αποδόσεις φαβορί απέναντι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα όπως η Μπάγερν.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος