1622

Κώστας Ζαφείρης

Μία τελευταία προσπάθεια

Γεια χαρά σε όλους… Δύσκολα τα πράγματα στην Βιτόρια. Η ιστορική εντός έδρας συντριβή από την Μακάμπι την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό και αναμενόμενο, δημιούργησε αναταράξεις στο οικοδόμημα της Μπασκόνια. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, την Κυριακή ήρθε νέο χαστούκι από την Φουενλαμπράδα, ξανά εντός έδρας, για την ACB αυτή τη φορά.

Στα σχοινιά ο Περάσοβιτς, με το απαιτητικό κοινό των Βάσκων να δείχνει ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του 54χρονου Κροάτη προπονητή (αυτή είναι η τρίτη του θητεία στον πάγκο της Μπασκόνια). Η λογική λέει ότι σε περίπτωση ήττας απόψε από την ΤΣΣΚΑ (σταθερά εκτός ο Κλάιμπερν), ο Περάσοβιτς θα αποτελέσει παρελθόν από τους Βάσκους (νοκ άουτ ο Γκρέιντζερ, αμφίβολοι με τις πιθανότητες υπέρ τους οι Σιλντς και Ερικ), με τους Πασκουάλ, Μπαρτζώκα και άλλους να περιμένουν πάνω από το τηλέφωνο την κλήση του Χοσεάν Κερεχέτα.

Όλα δείχνουν ΤΣΣΚΑ, όμως εκτιμώ πως ο Σενγκέλια και η παρέα του θα κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να σώσουν το… κεφάλι του Περάσοβιτς. Δύσκολο να το καταφέρουν, αλλά πιστεύω ότι θα το προσπαθήσουν. Οπότε, παίρνω το +9,5 της Μπασκόνια. Δίπλα του βάζω την απλή νίκη της Παρτιζάν στο εντός έδρας παιχνίδι της με την Ρίτας Βίλνιους για την 8η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Γιούροκαπ.

Οι δύο μονομάχοι βρίσκονται στο 2ο γκρουπ της διοργάνωσης (έξι ομάδες, στο TOP-16 προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι), 5-2 το ρεκόρ της ομάδας του Τρινκιέρι (προέρχεται από δύο κολλητές ήττες – εντός από Βενέτσια, εκτός από Τόφας), στο 3-4 οι ανεβασμένοι Λιθουανοί (έρχονται από δύο σερί νίκες). Η Παρτιζάν έφτιαξε την ψυχολογία της με την εντός έδρας νίκη της επί του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη Κυριακή για την Αδριατική Λίγκα και τώρα θέλει να κλειδώσει την πρόκρισή της στο TOP-16.

Σε καλή κατάσταση οι Λιθουανοί του Νταίνιους Αντομάιτις, όμως στο Βελιγράδι «απαγορεύονται» οι… μαγκιές.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης