1613

Κώστας Ζαφείρης

Εβαλε γκάζια…

Γεια χαρά σε όλους… Πέντε πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει απόψε το μενού στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την ταλαιπωρημένη από τραυματισμούς Μπασκόνια (νοκ άουτ οι Γκαρίνο, Γκρέιντζερ). Σκληρό καρύδι οι Βάσκοι και με καλή προϊστορία στην Αθήνα, όμως πιστεύω ότι οι πάνοπλοι πράσινοι δεν θα έχουν απώλειες στην επιστροφή του αγαπημένου τους Ρικ.

Στην Τουρκία, η Φενέρ δεν σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη στο παιχνίδι της με την Κίμκι που προέρχεται από δύο εκτός έδρας ήττες. Σημαντικά τα προβλήματα των Τούρκων (έξω οι Ντε Κολό, Βέσελι, Κάλινιτς και Βέστερμαν), χωρίς τον καλύτερό τους παίκτη και δεύτερο σκόρερ της διοργάνωσης, Σβεντ οι Ρώσοι. Οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι η Φενέρ δεν έχει περιθώρια και ότι αν χρειαστεί θα… λάβει και μία έξτρα βοήθεια από τους διαιτητές.

Δεν τους αδικώ, όμως το 1,40 είναι μικρό, ειδικά με τις απουσίες που έχει η ομάδα του Ομπράντοβιτς. Περισσότερο προς το under νομίζω θα πάει το ματς.

Σημαντικό παιχνίδι και στο Βερολίνο. Η Αλμπα (υπέγραψε ξανά τον πανύψηλο σέντερ Ραντοσάβλιεβιτς) δεν έχει τους τραυματίες Τίμαν, Σίβα και Κάβανο, πλήγμα με τον Γκριγκόνις στη Ζαλγκίρις.

Πάντως, ο Σάρας ίσως βρει κάποιες λύσεις στην περιφέρεια από τον πολύπειρο σκόρερ Κέι Σι Ρίβερς που αποκτήθηκε από την ισπανική Μπέτις. Αν μου έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο, θα πόνταρα υπέρ των Λιθουανών.

Ο Ερυθρός Αστέρας θα παρουσιαστεί με τον Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο του (μέχρι πρότινος ήταν αθλητικός διευθυντής στην ΑΕΚ) και μάλλον τον Γκιστ στο παρκέ (του δόθηκε μία τελευταία ευκαιρία), νοκ άουτ για τις επόμενες εβδομάδες ο πολύτιμος Στράτος Περπέρογλου.

Σταθερά χωρίς τον αναπληρωματικό πόιντ γκαρντ Βαν Ρόσομ οι «νυχτερίδες», λόγω έδρας έχει το προβάδισμα ο άσος.

Κλείνουμε με την αναμέτρηση της Μακάμπι κόντρα στη Βιλερμπάν. Και οι δύο προέρχονται από δύο κολλητές ήττες, ενώ οι Ισραηλινοί αποκλείστηκαν μεσοβδόμαδα και στο Κύπελλο από την Χάποελ Ιερουσαλήμ. Παραμένει εκτός ο πολύτιμος Κάσπι, δύσκολα θα αγωνιστεί και ο χρήσιμος γκαρντ Μπράιαντ.

Ψάχνει ψηλό η Βιλερμπάν που βλέπει τον Πέιν να παραμένει στα πιτς. Ο Σφαιρόπουλος έβαλε γκάζια στους παίκτες του, κάνοντας τα παράπονά του («δεν παίζουμε άμυνα»). Σήμερα περιμένουμε την αντίδραση της «ομάδας του λαού».

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης