1601

Μάκης Μηνδρινός

Ενας άσος όλος κι όλος

Χαιρετώ! Δεν ήταν καλό το Σ/Κ που πέρασε, χάσαμε δίκαια και το κακό είναι πως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα ματς, ακόμα και άλλες επιλογές να είχαν μπει στην τελική διαλογή, δεν θα είχαμε κέρδος. Πάμε παρακάτω, δεν υπάρχει λόγος να σταθούμε περισσότερο στα όσα έγιναν.

Το μεσοβδόμαδο περιλαμβάνει την τελευταία αγωνιστική του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, εμβόλιμη αγωνιστική στην Τσάμπιονσιπ και κάμποσα ακόμα σκόρπια στην Αγγλία (επαναληπτικοί Κυπέλλου, το Ακρινγκτον – Μπόλτον στο Τρόφι, τα Τσέστερφιλντ – Γέοβιλ και Φάιλντ – Σάτον στη Νάσιοναλ, συν κάποια από Βορρά και Νότο).

Σήμερα η στήλη θα είναι πολύ συνοπτική καθώς λόγω πίεσης χρόνου δεν θα προλάβουμε να πούμε πολλά.

Τσάμπιονς Λιγκ

Σε κάθε τελευταία αγωνιστική οποιασδήποτε διοργάνωσης τα σενάρια τις περισσότερες φορές είναι πολλά και το live προφανώς «παίζει» πιο πολύ από το pre-game. Οι ισορροπίες αλλάζουν κατά τη διάρκεια των αγώνων, οπότε πρέπει να ξέρουμε καλά τα σενάρια και να έχουμε αντανακλαστικά.

Όλα αυτά βέβαια πάντα σε συνδυασμό με την εικόνα των αναμετρήσεων και τις αποδόσεις.

Τα σενάρια δεν θα τα πούμε εδώ, είναι πολλά, σε κάποιους ομίλους γίνεται χαμούλης! Οσοι δεν τα έχετε δει, ρίξτε μια ματιά εδώ. Τι μπορούμε να πούμε pre-game; Νάπολι – Γκενκ, Ντόρτμουντ – Σλάβια Πράγας, Τσέλσι – Λιλ, Παρί – Γαλατασαράι, Ατλέτικο – Λοκομοτίβ είναι σαν να μην υπάρχουν.

Γενικά τα περισσότερα είναι σαν να μην υπάρχουν.

Θεωρώ πολύ δύσκολο το ματς για τη Λίβερπουλ στο Σάλτσμπουργκ. Είναι καλή ομάδα οι Αυστριακοί και γενικά παίζουν πάντα με αυτοπεποίθηση. Το κακό είναι ότι παίζουν πάντα ανοιχτά. Όπως και να έχει είναι επικίνδυνο για τη φιλοξενούμενη. Αν διάλεγα έναν άσο απ’ όλο το πρόγραμμα θα ήταν της Λυών απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Λειψία (υπάρχει σενάριο να βγει δεύτερη, όμως το πιθανότερο είναι να τερματίσει πρώτη ακόμα και με ήττα).

Γενικά όπως είπαμε και πριν, οι τελευταίες αγωνιστικές έχουν πολύ live. Απλά πρέπει τα αντανακλαστικά μας να είναι καλά!

Γιουρόπα Λιγκ

Πολύ νωρίς ακόμα, πολλά τα σενάρια, θα κάνω update αν κρατήσω κάτι, την Πέμπτη.

Αγγλία

Πάμε στα δικά μας. Είναι αρκετά ματς στην Τσάμπιονσιπ που μπορεί να γίνει κουβέντα.

Με τα άλλα (Κύπελλο, Τρόφι, Νάσιοναλ, Βορράς, Νότος) δεν θα ασχοληθώ, δεν είδα κάτι ενδιαφέρον.

Στη δεύτερη διαλογή πέρασαν Τσάρλτον (με Χάντερσφιλντ εντός, στο 2,75), Ντέρμπι (με Σέφιλντ Γουέν. εντός, στο 3,10) και Μπλάκμπερν (με Σουόνσι εκτός, στο 3,40). Η Τσάρλτον σβήστηκε γιατί η απόδοση έπεσε αρκετά (έχει ισορροπήσει το σετ) άρα το όποιο λάθος υπήρχε διορθώθηκε.

Στο Σουόνσι – Μπλάκμπερν είναι θέμα φόρμας. Η Σουόνσι είναι πέντε ματς χωρίς νίκη και έρχεται από κακή εμφάνιση στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. Το πάλεψε μέχρι ένα σημείο, μετά η άμυνά της δεν άντεξε. Ηταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα της φέτος, ενώ στο «Λίμπερτι» μετράει ήδη 5 ήττες σε 10 ματς. Από την άλλη, η Μπλάκμπερν προέρχεται από 4 διαδοχικές νίκες και πλησιάζει στα πλέι οφ.

Η μοναδική ένσταση που έχω είναι ότι εκτός έδρας πολλές φορές εμφανίζεται «άλλη» ομάδα από αυτό που θα περίμενε κανείς.

Το Ντέρμπι  -Σέφιλντ Γουένσντεϊ είναι περισσότερο σημείο έμπνευσης. Όχι μόνο όμως. Η φόρμα σίγουρα αποτρέπει όποιον θέλει να παίξει άσο. Η Ντέρμπι έχει μόλις μία νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα, τη στιγμή που η Σέφιλντ παρέμεινε τρίτο ματς αήττητη με τη δεύτερη διαδοχική νίκη επί της Μπρέντφορντ.

Το θέμα με τη Ντέρμπι είναι ότι – όπως και στην περίπτωση της Μπλάκμπερν που λέγαμε πριν – είναι άλλη ομάδα εντός, άλλη εκτός. Στο γήπεδό της έχει να χάσει από τον Αύγουστο, ο συνολικός απολογισμός της είναι 5-4-1. Η δε παράδοση που έχει κόντρα στην Σέφιλντ επίσης εντυπωσιακή (7-4-0 στα 11 πιο πρόσφατα και 9-8-1 στα 18 συνολικά!).

Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ είναι σε καλή κατάσταση, δύο σερί νίκες, μόλις μία ήττα στα 5 τελευταία και εντός ζώνης πλέι οφ.

Πρέπει όμως να αναφέρουμε και ότι δέχεται γκολ 6 σερί παιχνίδια και ότι εκτός έδρας νίκησε μόνο το ένα από τα 5 πιο πρόσφατα (την Τσάρλτον). Σε 10 εξόδους μετράει 5 ήττες, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της πρώτης εξάδας. Περίμενα ότι το σετ αποδόσεων θα ήταν πιο ισορροπημένο και από τη στιγμή που η Ντέρμπι είναι καθαρό αουτσάιντερ έχει αξία ο άσος.

Στη σούμα. Μόνο Ντέρμπι θα παίξω, στο πολύ χαλαρό. Με Τσάμπιονς Λιγκ θα ασχοληθώ –αν ασχοληθώ- μόνο με live, ενώ τα του Γιουρόπα Λιγκ θα τα ξαναδώ μέχρι την Πέμπτη. Όπως και να ‘χει κανονική στήλη την Παρασκευή.

ΥΓ. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα σημείο από ολόκληρη την Ευρωλίγκα θα ήταν το διπλό της Μπασκόνια.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος